więc postanowiłam zaryzykować. Śledzie wyszły przepyszne, więc już też bez obaw mogę Wam polecić ten przepis. Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy na śledzie: Prawdziwy matias z cebulą, jabłkiem i granatem Marynowane śledzie II Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź
Kulinarne przygody GatitySzarlotka na cienkim cieście z dużą ilością jabłek dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją jeść samą lub z bitą śmietaną i lodami waniliowymi
Przepisy Kulinarnełagodniejszą, a inni gdy aż „buzię wykręca” Pomysły na buraczki… ** Sałatka obiadowa z buraczków ** Surówka ze świeżych buraków ** Buraczki zasmażane ** Surówka z surowych buraków i jabłka Składniki: 1 kg buraczków ćwikłowych 150-200 g chrzanu 1-2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego 1 łyżeczka soli 2-3 łyżki cukru Buraczki opłucz
Kulinarny S.O.S.Inne zdrowe słodkości… ** Sałatka owocowa „Macedonia” ** Koktajl z mango i banana ** Lody z arbuza ** Koktajl pomarańczowo-jogurtowy Składniki na porcje dla 2 osób: pomarańcza banan jabłko kilka kulek winogronu (ciemnego lub jasnego) garść malin 1-2 łyżki miodu Pomarańczę i banana obierz ze skórki, a jabłko umyj i usuń gniazdo nasienne – pokrój
Kulinarny S.O.S.łagodniejszą, a inni gdy aż „buzię wykręca” Pomysły na buraczki… ** Sałatka obiadowa z buraczków ** Surówka ze świeżych buraków ** Buraczki zasmażane ** Surówka z surowych buraków i jabłka Składniki: 1 kg buraczków ćwikłowych 150-200 g chrzanu 1-2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego 1 łyżeczka soli 2-3 łyżki cukru Buraczki opłucz
Kulinarne S.O.S.Inne zdrowe słodkości… ** Sałatka owocowa „Macedonia” ** Koktajl z mango i banana ** Lody z arbuza ** Koktajl pomarańczowo-jogurtowy Składniki na porcje dla 2 osób: pomarańcza banan jabłko kilka kulek winogronu (ciemnego lub jasnego) garść malin 1-2 łyżki miodu Pomarańczę i banana obierz ze skórki, a jabłko umyj i usuń gniazdo nasienne – pokrój
Kulinarne S.O.S.wieprzowe w sosie azjatyckim kurczak w mleku kokosowym domowy likier kokosowy sernik kokosowy bounty na zimno wegańska kokosowa owsianka z owocami kokosowe ciasto z jabłkami Kokosowy krem z kalafiora Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 cebula 1 cm kawałek świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 kalafiora masło klarowane lub oliwa z oliwek
Kulinarne przygody Gatitybył uprawiany już w czasach starożytnych. Ponoć pierwsze wzmianki o nieśpliku odnotowano w starożytnej chińskiej literaturze przeszło 1000 lat temu. Owoce nieśplika przypominają swoim wyglądem małe jabłka, są bardzo soczyste i mają słodko-kwaśny smak. Są źródłem witaminy A, witaminy B6, błonnika, potasu i magnezu. Spożywamy je na surowo lub w formie przetworów, czyli
Tajemnice Smakukapusta zasmażana, gotowana, gołąbki, bigos. Kapustę również kisimy lub spożywamy na surowo. Surówki ze świeżej kapusty są orzeźwiające, chrupiące, smaczne i zdrowe. Najczęściej przygotowujemy surówkę z kapusty, marchwi, cebuli, jabłka i oleju. Możemy jednak wprowadzić do naszej kuchni nowe smaki i przygotować surówkę z białej kapusty w azjatyckim stylu. Składniki 1/4 główki kapusty około 500 g 100 g marchewki
Tajemnice Smakufondue z podgrzewaczem warto z niego skorzystać, gdyż ser szybko zastyga. Z czym podaje fondue? Z chlebem, bagietką, gotowanymi ziemniakami lub innymi warzywami, a także z owocami (winogrona, jabłka, gruszki). Bardzo istotnymi dodatkiem jest oczywiście białe wino, które dodajemy do potrawy, jak również serwujemy do gotowego dania. Tym razem mój wybór to chilijskie białe wytrawne wino Gewürztraminer Cono
Tajemnice Smakuktóre przełamują słodycz ciasta. Takie trochę bardziej jesienne niż zimowe :). Orzechy laskowe można wymienić na włoskie, ale wiadomo, że smak ciasta będzie wówczas inny. Można też zamiast wiśni użyć jabłek, one również świetnie tu będą pasować. Bardzo polecam na weekend :) . Składniki: 180 g mąki pszennej tortowej 180 g masła 180 g zmielonych orzechów laskowych 130 g drobnego brązowego cukru
Opowieści z piekarnikanajbardziej smakowały z serkiem mascarpone i dżemem truskawkowym, chociaż kilka pierwszych zniknęło bez niczego. Sposób podania według uznania np. bita śmietana, świeże owoce, roztopiona czekolada, miód, dżem, konfitura, karmelizowane jabłka lub gruszki. Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 30 minut Składniki na naleśniki drożdżowe: (składniki o temperaturze pokojowej) 450 g mąki pszennej 2 jajka 40 g świeżych drożdży
Kuchcik gotujekartonie. Tinto de verano Kolejny napój, bardzo charakterystyczny w całej Hiszpanii to wino, a w szczególności słodkie wino „Sangria”, podawane w akompaniamencie owoców takich jak jabłka czy pomarańcze. Jednak inną, nieco łatwiejszą w przygotowaniu alternatywą Sangrii jest „Tinto de verano” (z hiszp. dosł. „czerwone letnie”). Większość źródeł podaje, iż napój ten pojawił się na początku XX wieku
Gotuj po hiszpańskuktóre pieczemy wszystkie razem od razu- niemożliwe?Możliwe właśnie w tym przepisie .Znalazłam go już bardzo dawno i ciągle gdzieś odkładałam ,ale przeszedł czas spróbować.Wyszło pyszne ciacho,połączenie jabłek ,kokosa i chałwy - super! A pieczenie wszystkich warstw jednocześnie znacznie ułatwia sprawę,do tego naprawdę pięknie wygląda -polecam
Swojskie jedzonkosię pod ręką. Powiedzenie, że zupę można ugotować na przysłowiowym gwoździu wcale nie jest dalekie od prawdy. Rosół z mięsa, warzywa odrobina fantazji i zupa jest gotowa. Naleśniki z jabłkami Placki ziemniaczane ze szpinakiem Jeśli zupa nie wystarczy można usmażyć naleśniki lub ziemniaczane placki. I tutaj można wymyślać w nieskończoność. Zwykłe naleśniki stają się niezwykłe, a placki ziemniaczane smakują
codojedzenia