Hurom H100S , o której kilka słów możecie przeczytać pod przepisami. 3 przepisy z wyciskarką wolnoobrotową Hurom H100S Zielony sok oczyszczający i nawadniający organizm Składniki: grejpfrut 80 g jarmużu ogórek długi średnie jabłko Przygotowanie Grejpfruta obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Jarmuż i ogórka kroimy w 3-4 cm paski; z jabłka wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w ósemki
e-PrzepisyKulinarneSałatka z tuńczykiem i zieloną fasolką to bardzo lekka i zdrowa propozycja na pyszną kolację. Sałatka podana razem z jajkiem gotowanym w koszulce i słodko –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!alternatywa dla niezdrowego jedzenia Szczególnie że jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: bagietki czosnkowe 2 piersi z kurczaka mix sałat (ew sałata, rukola itp) ogórek pomidor ziarna słonecznika sos czosnkowy papirus z Winiary (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka smażymy na patelni w papirusie z Winiary. Następnie kroimy usmażone piersi na mniejsze kawałki(...)kostkę. Do miski wsypujemy nasz mix sałat i dodajemy do niego pokrojonego ogórka oraz pomidora, a także ziarna słonecznika i naszą usmażoną i pokrojoną pierś z kurczaka. Całość zalewamy sosem czosnkowym i dokładnie wszystko mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje z grzankami z bagietki czosnkowej. Można ją dostać w biedronce albo już upieczoną albo gotową do upieczenia w piekarniku (obie są dobre
Blog kulinarny S9.PLmiękkiego, chudego twarożku Pół ogórka wężowego lub jeden większy górek gruntowy Mały pęczek koperku 2 ząbki czosnku Gotowa sól himalajska z mieszanką przypraw azjatyckich Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Ser rozdrobnić widelcem, dodać pokrojonego w kosteczkę ogórka, posiekany koperek oraz zmiażdżony czosnek. Wszystko wymieszać. Jeżeli pasta jest zbyt gęsta dodać naturalny jogurt. Wszystko doprawić solą himalajską z przyprawami. Można
Gotujemy i jemySkładniki na chłodnik 1 pęczek botwinki 1 pęczek rzodkiewki 1 zielony ogórek 1 pęczek mały szczypiorku lub dymki 1 mały pęczek koperku 500 ml jogurtu naturalnego lub kefiru 2 jajka na twardo 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka octu Sól, pieprz i cukier do smaku Umyte buraczki z częścią łodyg (ale bez liście) gotujemy ok. 10 min. w osolonej wodzie(...)dodatkiem odrobiny octu. W tym czasie ogórka i rzodkiewki kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce o grubych oczkach. Ugotowane, ostudzone buraki kroimy w ten sam sposób. Do pokrojonych warzyw dodajemy posiekany koperek i szczypiorek i zalewamy kefirem lub jogurtem. Można dodać także kwaśnej śmietany. Jeżeli chłodnik jest zbyt gęsty można dolać trochę wody pozostałej z gotowania buraczków
Gotujemy i jemyDziękuję za wyrozumiałość 1 duża lub 2 małe piersi kurczaka sól, pieprz mąka krupczatka 1 jajko ziarna sezamu kilka łyżek bułki tartej olej Dodatkowo: sałata rzymska/sałata lodowa/roszponka zielony ogórek 2 pomidory 1/2 pęczka rzodkiewki ok 100 g żółtego sera 2 małe czerwone cebule 1-2 łyżki cukru pudru 4 goździki 3 łyżki czerwonego octu winnego szczypta soli(...)żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Placki tortilli podgrzewamy na rozgrzanej, suchej patelni. Smarujemy je niewielką ilością sosu. Rozkładamy warzywa: roszponkę (lub porwaną na mniejsze kawałki sałatę), plasterki ogórka, rzodkiewki, cząstki pomidora, czerwoną cebulę. Całość oprószamy niewielką ilością soli i pieprzu. Posypujemy tartym serem. Dodajemy mięso. Tortille zwijamy (najpierw spód, a potem boki do środka). Owijamy folią aluminiową. Na górę
Smaki Na TalerzuNiestety jeszcze nie dorobiłam się brytfanny, więc posiłkowałam się garnkiem i patelnią ;-) Składniki Wołowina 0,5kg Kiełbasa jarmarczna 0,5kg Cebula 2 cebule Marchew 4 średnie marchewki Ogórek kiszony 5 większych Słodka papryka w proszku pół opa The post Gulasz z wołowiny appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładniki Jajko 5 sztuk Pierś z kurczaka 2 średniej wielkości Bulion do ugotowania kurczaka Ogórek konserwowy 2-3 sztuki Musztarda 1 pełna łyżeczka Szczypiorek 1 pęczek Sól do smaku Pieprz do smaku Majonez 2-3 łyżki Wyk The post Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSzybka, prosta i smaczna sałatka. Składniki Mix sałat z roszponką 1 opakowanie Papryka czerwona 1 sztuka Papryka żółta 1 sztuka Świeży ogórek 1 ogórek Pomidorki koktajlowe pomarańczowe 250g Ser feta ziołowy 180g Sos włoski do sałatek The post Szybka i prosta sałatka z papryką i ziołową fetą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeMizeria inaczej, czyli ogórki z rzodkiewką i szczypiorkiem. Narzeczony się odchudza, więc porcja śmietany jest minimalna :) Spokojnie można zwiększyć jej ilość ;-) Mizeria z rzodkiewką i szczypiorkiem – Składniki: 540g ogó The post Mizeria inaczej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojezwykłe składniki, a smakuje wyjątkowo. Z chrupiącą bagietką to świetna kolacja, z dodatkiem kurczaka lekki i pożywny lunch. Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej/sałaty lodowej 1 pomidor malinowy 1 ogórek 1 nektarynka/brzoskwinia sos winegret - przepis tutaj zielenina do posypania Przygotowanie: Warzywa i nektarynkę dokładnie umyć. Kapustę poszatkować, pomidora, ogórka i nektarynkę pokroić na kwałki przygotować sos winegret - z przepisu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sałatka z paluszkami surimi i ogórkiem konserwowym – to kolejna propozycja sałatki z paluszkami krabowymi, która sprawdzi się jako sałatka na grilla lub inną imprezę. Więcej przepisów na grillowe sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki na grilla – n The post Sałatka z paluszkami surimi i ogórkiem konserwowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZupa ogórkowa – najlepsza to ta gotowana na żeberkach lub dowolnym, innym mięsie, ale koniecznie z kośćmi! Niektórzy robią ją na wywarze drobiowym, ale moim zdaniem
Kulinarne Przebojeotrzymacie dużą miskę sałatki. Za dużo? Niekoniecznie! Sałatka świetnie sprawdzi się na kolację, a następnego dnia jako drugie śniadanie do pracy:) 1 mały lub 1/2 dużego kalafiora 1 zielony ogórek tzw wąż 1 puszka kukurydzy 1 por 200-300 g kuskusu 1/2 pęczka koperku 3-4 łyżki majonezu kieleckiego sól, pieprz Podzielonego na różyczki kalafiora gotujemy w osolonym i lekko(...)soli (lub bulionem) do wysokości około 1 cm ponad poziom kaszy. Odstawiamy pod przykryciem na kilka minut (aż kasza wchłonie płyn). Po tym czasie „przeczesujemy” kaszę widelcem. Ogórka obieramy i kroimy na ćwiartki. Usuwamy gniazda nasienne. Następnie kroimy w kosteczkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Pora kroimy na półplasterki. Oprószamy solą, a następnie przelewamy na sicie wrzącą wodą. Koperek
Smaki Na Talerzu