KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ

KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ

KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ

Ryż to jedna z najpopularniejszych roślin świata. Występuje około 800 odmian ryżu, które różnią się między sobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością skrobi - amylopektyny. Najbardziej ceniony jest w Azji, gdzie jest on podstawą większości dań. Robi się również z niego mąkę, makaron, płatki, olej, mleko, piwo, sake oraz papier ryżowy. Ryż to źródło witamin, minerałów, błonnika, białka oraz przeciwutleniaczy. Przy czym, najbardziej popularny w Polsce ryż biały jest naju... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję