KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ
KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ
Ryż to jedna z najpopularniejszych roślin świata. Występuje około 800 odmian ryżu, które różnią się między sobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością skrobi - amylopektyny. Najbardziej ceniony jest w Azji, gdzie jest on podstawą większości dań. Robi się również z niego mąkę, makaron, płatki, olej, mleko, piwo, sake oraz papier ryżowy. Ryż to źródło witamin, minerałów, błonnika, białka oraz przeciwutleniaczy. Przy czym, najbardziej popularny w Polsce ryż biały jest naju... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny
Autor
Kuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bezglutenowe, jabłka, makaron, tortilla, kurczak, pieczarki, ryż, makarony, wafle, sushi, ryż smażony, kurczak z ryżem, dania z makaronem, kurczak z pieczarkami, tortilla z kurczakiem, kurczak z makaronem
Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję