ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:914/1443)

,,Babka tulipan’’ 117

Babka tulipan jest bardzo efektowna, kolorowa i smaczna. Idealna na Święta Wielkanocne Składniki: Ciasto: 250 g masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju szczypta soli odrobina aromatu waniliowego 1 budyń waniliowy 1 kisiel żurawinowy lub malinowy 2 łyżki maku 2 łyżki kakao odrobina czerwonego barwnika spożywczego(...)dekoracji): kolorowa posypka w kształcie drobnych kuleczek małe czekoladowe jajka z kolorowymi nakrapianymi skorupkami Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do utartych składników dodajemy stopniowo żółtka a następnie dolewamy olej i aromatu waniliowego. Mąkę i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą, przesiewamy i mieszamy z ciastem. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do masy

Podróż w kulinaria
Zdrowe batoniki czekoladowe bez cukru, bez glutenu i bez pieczenia 71

osobiście. Wybieram do tego najzdrowsze przepisy . Ten przepis pochodzi z programu “Ugotuj mi Mamo!”. Batoniki czekoladowe są przygotowane tylko ze zmielonych daktyli (co daje nam zdrową słodycz), orzechów laskowych, amarantusa (nazywanego “złotem inków”) oraz kakao lub karobu. Batoników się nie piecze. Są słodkie, czekoladowo-orzechowe, po prostu pyszne i zdrowe. Na dodatek są bez glutenu więc świetne dla dzieci uczulonych(...)orzechy laskowe. Wyrobić. Gdyby ciasto było zbyt gęste można podlać wodą z moczenia daktyli. Na blacie ułożyć arkusz papieru do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Uformować placek. Przykryć drugim arkuszem papieru do pieczenia i rozwałkować na grubość ok. 5 milimetrów. Powycinać prostokątne batoniki, owinąć w papier i wstawić do lodówki, aby lekko stwardniały. Czytaj więcej: Zdrowe batoniki czekoladowe bez cukru, bez glutenu

Moja Delicja
Proste ciasto kawowe, bez jajek i bez mleka 244

przegotowanej wody (u mnie woda była z dodatkiem rozcieńczonego soku malinowego) - polewa czekoladowa (u mnie gotowa z torebki Gellwe) - zmielone migdały (posypka na polewę, dowolna) - masło (do nasmarowania blaszki) Wszystkie suche składniki zmieszać, dodać składniki płynne, wymieszać łyżką do ich połączenia. Blaszkę wysmarować masełkiem, wlać masę na ciasto. Piec w 180C, przez ok. 40 minut, badać patyczkiem czy gotowe/suche

upichcona
Oponki 143

posypkę,dekoracje : cukier puder, kakao, sos czekoladowy lub inny itp.- do smażenia: 2-3 kostki smalcu , obrany ziemniak przekrojony na 3 częściSposób przygotowania:1.Wszystkie składniki zagniatać ręcznie w misce. Gdy powstanie już jednolita masa , która by się minimalnie przyklejała do rąk , po prostu dosyp jeszcze troszkę mąki. Wyrobione ciasto przykryj ściereczką. Przygotuj się do wałkowania. Weź wałek , stolnice lub blat

Gotuj Z Muzyką
Kruche babeczki z nadzieniem truskawkowym i bitą śmietaną 103

śmietany glazura o smaku truskawkowym Kandy Lauretta listki świeżej mięty czekoladowa posypka Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy kruche babeczki: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i pokrojone na kawałki schłodzone masło. Masło dokładnie siekamy. Dodajemy cukier puder i dwa żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Można całość sobie ułatwić używając do tego robota kuchennego. Z ciasta formujemy kulę(...)też ciasto rozwałkować między foliami spożywczymi, aby zapobiec nadmiernego podsypywania mąką. Każdą foremkę napełniamy ciastem. Ciasto lekko dociskamy do dna foremek i nakłuwamy je widelcem. Na każdą foremkę z ciastem nakładamy odpowiedniej wielkości kawałek folii aluminiowej, delikatnie dociskając. Następnie nakładamy suchy gruch lub kaszę. Dzięki temu nasze kruche spody zachowają odpowiedni kształt. Tak przygotowane foremki wkładamy do nagrzanego piekarnika

Słodkie okruszki
Nikodemki - ciasteczka czekoladowo-bananowe z orzechami i wodą różaną - wersja dla mamy 127

łyżeczka proszku do pieczenia 150 g mąki pszennej 4 łyżki mleka szczypta soli 2 garści orzechów włoskich 2 łyżki wody różanej 20-25 g płatków migdałowych Nikodemki - ciasteczka czekoladowo-bananowe z orzechami i wodą różaną - jak zrobić? Masło i czekoladę rozpuścić w rondelku, przestudzić. Suche składniki: kakao, cukier puder, brązowy cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mąkę oraz sól wymieszać(...)Piekarnik rozgrzej do 200'C. Ze schłodzonej masy odrywaj po kawałku ciasta i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy i spłaszczaj ręką, by nabrały kształtu ciasteczka. Wierzch każdego ciasteczka posyp płatkami migdałów lub udekoruj wg uznania. Nikodemki czekoladowo-bananowe piecz około 15 minut, aż lekko wyrosną, a wierzch będzie zwarty

Moje Qulinaria
Tort bounty z truskawkami DLA TATY 382

eksperyment w formie tortu bounty był bardzo udany. Oto mój pomysł na prezent na Dzień Ojca - taki smakołyk na pewno ucieszy każdego tatę! Słodki nieduży tort, mocno kokosowy i czekoladowy, przełamany słodko-kwaśnymi truskawkami, a w środku niespodzianka - krem na bazie pysznej i mega zdrowej kaszy jaglanej. Nawet nie wiedziałam, że można z niej coś takiego wyczarować. Przepis na budyń(...)schłodzeniu da się go nawet kroić. Przepis na mój budyń jaglany na pewno już niedługo, bo pokombinuję z innymi smakami. Początkowo chciałam dodać taki owocowy budyń do tego ciasta, jednak pomyliłam proporcje i dałam za dużo truskawek. Był zbyt lejący także po ostudzeniu. Jednak na deser w sam raz z brzegami truskawek, które zostały z dekoracji tortu. Co do masy

Anioszek w kuchni
TOFFIFEE – pyszne ciasto bez pieczenia 1365

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Pyszne ciasto bez pieczenia - wbrew pozorom szybkie w przygotowaniu. Ma tylko jedną wadę - zdecydowanie za szybko znika ;) SKŁADNIKI: (blacha 25x35 cm) Masa budyniowa : 3 szkl mleka 4 łyżki cukru 2 op. budyniu czekoladowego 125 dag masła Ponadto: 1 szkl mleka (do moczenia ciastek) 1 duże (podwójne) op. herbatników(...)ułożyć maczane w mleku krakersy. 5. Rozsmarować nutellę, przykryć herbatnikami. 6. Śmietankę ubić na sztywno ze śmietan-fixem. Dodać pozostałą masę krówkową, zmiksować. Wyłożyć masę na wierzch ciasta. Ozdobić według uznania – ja posypałam słodkim kakao. Czyli w skrócie:  herbatniki - masa budyniowa - krakersy – połowa masy kajmakowej -  herbatniki - masło orzechowe - krakersy - nutella - herbatniki – masa śmietankowo-krówkowa

Kto ugości moich gości?
Pieczona owsianka z bananami 74

  Pyszna, pieczona owsianka z bananami i czekoladowymi dropsami to idealny snack na czas postu. Wegańska, bez cukru, zdrowa i bardzo pożywna. Można podać ją już

dolcevitainmykitchen
Karmelizowane truskawki z whisky 128

Karmelizowane truskawki z whisky przygotowała Agnieszka Szyszkowska podczas naszych kolejnych kulinarno-fotograficznych szaleństw. To wyjątkowo prosty do przygotowania dodatek, który świetnie komponuje się z takim smakołykami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
domowe trufle czekoladowe z odrobiną chili 122

składniki: 200 g czekolady gorzkiej, dobrej jakości 180 g śmietany kremówki 30% szczypta soli chilli w proszku wg własnego uznania kakao do obtoczenia wykonanie: Śmietankę podgrzewamy

Domowy Smak Jedzenia
blok czekoladowy z pistacjami i żurawiną 144

składniki: 400 g mleka w proszku 200 g masła 120 ml wody 180 g cukru (mniej lub więcej, do smaku) 4 łyżki kakao 100 g pistacji

Domowy Smak Jedzenia
Pomarańczowe pralinki z białą czekoladą 203

Pomarańczowe pralinki z białą czekoladą. Pralinki domowej roboty :-) Przepyszne, kremowe pralinki z pomarańczowym nadzieniem i białą czekoladą uzależniają od pierwszego kęsa. Smakiem odrobinę przypominają własnoręcznie robiony

dolcevitainmykitchen
piszinger czekoladowy z powidłami i orzechami 142

składniki: 1 opakowanie wafli 4 łyżki powideł śliwkowych 200 g masła 50 ml mleka 20 g kakao 175 g cukru 1 łyża mąki 100 g orzechów

Domowy Smak Jedzenia
kawa czekoladowa 200

składniki: 1 filiżanka naparu kawy 1-2 łyżeczki czekolady w proszku / w zależności od wielkości filiżanki bita śmietana skórka starta z pomarańczy opcjonalnie: cukier wykonanie: 3/4

Domowy Smak Jedzenia