ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:915/1509)

Banoffee pie czyli ciasto bez pieczenia 29932

karmelu, czekolady, śmietany i bananów... Nie trzeba chyba długo zastanawiać się nad tym dlaczego tym ciastem zachwyca się cały świat. Jestem pewna, że każdy kto raz spróbuje tego deseru z pewnością się w nim zakocha.  Składniki: 350 gram ciasteczek digestive (ja użyłam czekoladowych herbatników i też jest pycha!) 125 gram masła 3 średnie banany kilka łyżek soku z limonki(...)masą krówkową. Wyciągamy spód z lodówki, nakładamy masę krówkową z bananami i ponownie wkładamy do lodówki na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc aby masa się ścięła. Ciasto najlepiej przygotować dzień przed podaniem, aby mogło spokojnie leżakować w lodówce. Przed podaniem ubijamy bitą śmietanę z fixem i cukrem pudrem. Dekorujemy ciasto bitą śmietaną, sypiemy na nie kakao

Mango Papaja
Mini babeczki czekoladowe 173

będzie żadnych grudek. Dodajemy czekoladowe kropelki i delikatnie- ręcznie mieszamy. Otrzymaną masę przelewamy do papilotek lub foremek [ do wysokości 3/4 ] i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 13 minut, na środkowej półce piekarnika. Funkacja pieczenia: góra/dół. Jeżeli wasza blaszka do wypieku mini babeczek ma tylko 12 wgłębień- podzielcie pieczenie na dwa etapy. Rozdzielcie ciasto do 24 papilotek- gdy pierwsza dwunastka(...)dajcie im chwilkę ostygnąć) z papilotkami wypełnionymi nieupieczonym ciastem i …do piekarnika Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy, przynajmniej na 10 min. do wystygnięcia, po czym delikatnie wyjmujemy z foremek [ starajcie się unikać narzędzi typu nóz czy widelec! ]. Jeżeli babeczki uparcie nie chcą rozstać się z formą poruszajcie je delikatnie palcami. Czekoladowe babeczki smakują świetnie nawet bez żadnych dodatków. Jeżeli

Domowe Torty
Mazurek kokosowy 200

bardziej tradycyjne mazurki: kajmakowy , pomarańczowy lub czekoladowy . Dziś dla odmiany polecam Wam mazurek dla amatorów kokosowych smaków. Przygotowuje się go szybko i ma na pewno jedną cechę wspólną z innymi mazurkami - jest mocno słodki. Z poniższego przepisu otrzymacie mazurek w formie prostokąta o wymiarach około 25x20cm . Mazurek kokosowy Składniki: CIASTO 160g mąki pszennej 20g mąki ziemniaczanej 120g masła 50g cukru

Smakołyki Bereniki
Przepis na kawę po wiedeńsku 111

Może być też dodatkowo ozdobiona syropem czekoladowym. W Polsce przepis na kawę po wiedeńsku nieco różni się od oryginalnej receptury. Dość często zamiast śmietany, podaję się ją z dodatkiem mocno spienionego mleka. Tradycyjnie kawa po wiedeńsku podawana jest w eleganckiej, najczęściej wysokiej, szklance o pojemności około 250 ml, w towarzystwie m.in. takich ciast jak nasz ulubiony sernik wiedeński Kawa(...)kostek czekolady 50 ml mleka pełnotłustego lub śmietany kremówki bita śmietana posypka kakaowa lub cynamonowa lub odrobina zmielonej kawy opcjonalnie do dekoracji płynna czekolada lub syrop czekoladowy opcjonalnie cukier do smaku Uwaga: do kawy po wiedeńsku możemy użyć zarówno mlecznej, jak i gorzkiej czekolady, w zależności od tego jak słodką kawę lubimy. Jeśli używamy mleka możemy je dodatkowo zmiksować

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Babeczki pomarańczowe z czekoladą 115

Babeczki powstały w sposób spontaniczny.  Chciałam komuś zrobić miłą niespodziankę, a niestety nie było czasu na upieczenie "wypasionego" ciasta. Pomyślałam, że takie słodkości to również dobry i pyszny pomysł... Były już cytrynowe ( klik ), to wymyśliłam sobie pomarańczowe i to z dodatkiem... czekolady! Zmodyfikowałam poprzedni przepis i... żałowałam, że upiekłam ich tak mało. Cóż, nic straconego, bo następnego dnia miałam(...)Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek; uwaga, bo babeczki mocno urosną podczas pieczenia) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 15-20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Po tym czasie babeczki ozdobić polewą czekoladową i posypać kandyzowaną skórką z pomarańczy

Di gotuje
PĄCZKI DLA DOROSŁYCH Z NADZIENIEM BANANOWYM 146

Pączki dla dorosłych... mocno alkoholowe - zarówno w cieście, jak i w nadzieniu znajduje się alkohol. Nadziane są budyniem o smaku bananowym i polane po wierzchu gorzką czekoladą. Budyń bananowy równie dobrze można zastąpić budyniem waniliowym lub czekoladowym. Pączki są naprawdę pyszne i znikają w mgnieniu oka. Długo utrzymują też świeżość, nawet na drugi dzień smakują jak świeżo usmażone. Polecam(...)budyniu bananowego bez cukru 1 i 3/4 szklanki mleka 1 kieliszek wódki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią Polewa: 2 łyżki masła 100 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Ciasto: Mleko lekko podgrzewamy do temp. ok. 30 stopni. W podgrzanym mleku rozpuszczamy cukier oraz pokruszone drożdże i mieszamy z 1 łyżką mąki. Rozczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka walentynkowe 136

Propozycja walentynkowa, szybka i prosta :) ciasteczka kruche w polewie czekoladowej, czyli dla tych, którzy chcieliby zrobić coś dla drugiej połowy :) Składniki: 1/2 kg mąki pszennej, 215 g miękkiego masła(...)tabliczka białej czekolady. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą. Ciasto rozwałkujemy na ok. 3 mm i wycinamy serca foremkami :) Układamy na blaszce i pieczemy w temp. 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ˚ C ok. 10-15 minut, do zrumienienia. Ja piekę z termoobiegiem. Po wyjęciu z pieca studzimy i przygotowujemy polewę czekoladową  rozpuszczając ją w kąpieli wodnej. Jeśli do płynnej czekolady

Delicious Titbits
Krem daktylowo-czekoladowy bez dodatku cukru (wegański) 109

Krem daktylowo-czekoladowy jest dziecinnie prosty w przygotowaniu. Wystarczy zblendować daktyle z kakao i odrobiną oleju kokosowego aby uzyskać mocno czekoladowy słodki krem. Jest to rewelacyjna alternatywa dla fanów sklepowych kremów czekoladowych. Dlatego, że słodki smak zapewnia nam nie cukier rafinowany a naturalnie występujące w daktylach cukry opakowane w błonnik, białko z zawartością wielu witamin i minerałów. Rewelacyjnie przedstawiła(...)sosie orzechowym satay Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Makaron w sosie szpinakowym Tortilla przepis na ciasto Krem dyniowy Kulki mocy Zobacz również #słodkości #wegańskie #wegetariańskie #słodkiesmarowidła   #bezcukru #bezorzechów #bezlaktozy #bezjajek #bezglutenu #dladzieci   #czasochłonne(>60min) #daktyle #olejkokosowy #kakao Artykuł Krem daktylowo-czekoladowy bez dodatku cukru (wegański) pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Ciastka budyniowe 155

Dodałam żółtko (białko zamroziłam do innych wypieków), łyżkę zimnej śmietany i pokrojone na plasterki zimne masło. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowałam na grubość ok. 4-5mm i różnymi foremkami wycinałam ciastka. Ciastka przekładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-z-orzechow-laskowych.html), ciastka czekoladowo - piernikowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-czekoladowo-piernikowe.html), orzeszki z galaretką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html),

Waniliowe Improwizacje
Muffinki czekoladowe z suszonymi owocami 117

małe słodkości? Chyba wieki temu! Koniecznie trzeba to nadrobić. W związku z tym mam dla Was propozycję na muffinki czekoladowe z suszonymi owocami. Banalnie proste, bo wystarczy wszystko wymieszać, a smakują genialnie. Ot takie małe przyjemności Muffinki czekoladowe z suszonymi owocami 12 babeczek Składniki: 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka(...)mieszamy. Formę na muffinki wykładamy kolorowymi papilotkami. Do każdej z nich nakładamy ciasto mniej więcej do 3/4 wysokości. Babeczki wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 150° C z termoobiegiem około 30-35 minut do suchego patyczka. Gotowe pozostawiamy do wystudzenia. Smacznego Artykuł Muffinki czekoladowe z suszonymi owocami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sernik gotowany z truskawkami 209

pianę,po czym dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując Do masy stopniowo przesiewamy mieszankę mączną powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki. Miksera już nie używamy. Gotowe ciasto przelewamy na blaszkę o wym. 25/35 cm wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego  do 180 stopni i pieczemy 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony(...)budynie zgęstnieją. Jako pierwszą wylać na przygotowany biszkopt  masę czekoladową,wyrównać i ułożyć drugi biszkoptowy placek. Po czym wylać waniliową masę,wyrównać i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Galaretki przygotować wg instrukcji na opakowaniu,pozostawić do stężenia.  Truskawki ułożyć na schłodzonym serniku i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Kolorowa kuchnia Elki
Skoro wszyscy mają dynię, mam i ja :) ciasto z dynią i z fantazją 172

nigdy nie piekłam. Owszem podejmowałam próby. Ba! Nawet mam 4 ciasta, które mi wychodzą, ale tylko dlatego, że nie wymagają laboratorium, wagi, tańców przeciwko demonom i całej tej alchemii z odważaniem, mierzeniem i pilnowaniem czasu. Znajomy cukiernik nazwał mnie dziwadłem, bo taki np. suflet czekoladowy wychodzi mi idealnie, a potrafię spieprzyć koncertowo szarlotkę. I to w taki sposób, że proszę(...)bajzel jaki potrafię wyprodukować, no ale bez jaj!! Też chcę piec! Minął dzień i minęła noc. I żywi pozazdrościli umarłym. Czy jakoś tak. Wkroczyłam do kuchni z postanowieniem zrobienia ciasta. Poczytałam przepisy, szlag mnie trafił i entuzjazm mi oklapł. Wszędzie wagi, miary i alchemia. Po chwilowym spadku formy złośliwy głos w mojej głowie dał o sobie znać. Jak historia naucza

ladykitchen
Churros – hiszpańska przekąska! 56

polane sosem czekoladowym, jak i również z posypką z cukru pudru.To wspaniała alternatywa dla tradycyjnych pączków na tłusty czwartek ,ale nie tylko. Serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka wody 100 g masła 3 jajka rozmiar M 2 łyżki cukru szczypta soli olej rzepakowy do smażenia składniki na sos czekoladowy(...)powstanie jednolita masa odchodząca od ścianek garnka.Gotowe ciasto ostudzić. Wbić 1 jajko, miksując aż zostanie wchłonięte przez masę. Następnie wbić drugie jajko i również miksować do czasu aż się połączy z masą i powstanie jednolita konsystencja. W szerokim garnku lub głębokiej patelni rozgrzać olej do temperatury około 180 st.C . Gotowe ciasto parzone przełożyć do szprycy cukierniczej z końcówką dużej gwiazdki

Olcia gotuje!
Kruche babeczki 117

specjalnie czasochłonne. Gotowe ciasto wstawia się na jakiś czas do lodówki, aby odpoczęło. Kolejno, z ciasta wykrawane są krążki, którymi wykłada się metalowe foremki na babeczki . Babeczki piecze się w dobrze nagrzanym piekarniku pomiędzy 15 a 20 minut. Wszystko zależy od tego jak grubo wyłożymy foremki ciastem i jak przypieczone ciasto chcemy uzyskać. Ja lubię kiedy ciasto jest dobrze wypieczone(...)dodać żółtka i zarobić ciasto. Gotowe ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość około 3 milimetrów. Za pomocą szklanki z ciasta wykrawać krążki, którymi wykładać metalowe, karbowane foremki. Przed włożeniem ciasta do foremek, każdą foremkę należy wysmarować margaryną i oprószyć mąką. Po ułożeniu ciasta w foremkach warto jest

MeCooks
Czeskie rogaliki orzechowe 251

orzechów włoskich mielonych 80 g cukru pudru 2 żółtka polewa czekoladowa do roztapiania Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki umieścić w misie miksera, zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć na stolnicę, uformować wałek, owinąć w folię spożywczą i włożyć na około 1 godzinę do lodówki. Z ciasta odrywać po kawałku, uformować wałek grubości około 1 cm i pokroić

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania