ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:923/1509)

Ciasto z truskawkami bez pieczenia - na ciasteczkowym spodzie, z jogurtem greckim, mlekiem kokosowym i likierem 485

Przepyszne ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna warstwa jogurtowa z likierem i do tego truskawki w galaretce. Pychotka! :) SKŁADNIKI:  (blacha 23x33 cm) Spód ciasteczkowy: 2 op. ciastek Hitów czekoladowych Warstwa jogurtowo-kokosowa: 400 g jogurtu greckiego 250 g mascarpone 1 i 1/3 szkl cukru pudru 1 puszka mleka kokosowego schłodzonego w lodówce* (tylko biała część) 1/2 szkl likieru (kokosowego(...)wlać do miski (najlepiej przez sitko, żeby nie było grudek), jeszcze raz szybko zmiksować. Całość wylać na ciasteczkowy spód i  odstawić do lodówki do stężenia.  6. Gdy ciasto lekko stężeje ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Ponownie odstawić do lodówki

Kto ugości moich gości?
Sernik wiedeński 229

czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 50 g masła WAŻNE: Wszystkie składniki sernika powinny być w temperaturze pokojowej. Masy serowej nie należy zbyt długo miksować. Twaróg zmielić trzykrotnie w maszynce do mielenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Masło utrzeć mikserem z cukrem. Powoli dodawać do masła żółtka, ciągle mieszając. Powinna powstać jasna, dość gęsta masa. Do ciasta

Bullio
morelowo śliwkowe drożdżowe ciasto... 161

morele 10 sztuk, śliwki 20 sztuk, wiórki kokosowe 3/4 szklanki, polewa czekoladowa 1 opakowanie + 2 łyżki śmietany 12% do misy robota wkruszyć drożdże, rozetrzeć z 1 łyżką cukru, mąki i szklanką mleka letniego, odstawić na 30 minut, wsypać cukier, mąkę przesianą z solą, wbić jajka i hakiem wyrabiać ciasto do wyrabianego ciasta wlać letni stopiony tłuszcz, olejek rumowy i wyrabiać

W Mojej Kuchni Lubię
Muffiny czekoladowe z konfiturą malinową 124

muffinki wykładamy najpier jedną łyżkę ciasta póżniej łyżeczkę konfitury malinowej i na nią kolejną warstwę ciasta .Piec w piekarniku nagrzanego do 200 stopni C i piec ok. 20- 30 minut. *wskazówka W tym przepisie użyłam większych foremek na muffinki niż klasyczne papilotki Artykuł Muffiny czekoladowe z konfiturą malinową pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Ciasto chałwowe z brzoskwiniami 210

dodawać po jednym żółtku. Na koniec powoli dosypywać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i czekoladowy proszek budyniowy. Delikatnie zmiksować lub wymieszać łopatką. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w 160 stopniach przez ok. 30 minut, aż do suchego patyczka. Ciasto powoli ostudzić i przeciąć na dwa blaty.   Krem: budynie waniliowe rozprowadzić w 1 szklance mleka

Simply Food
Szybki piernik z powidłami 112

jedynie rozpuszczenia kilku składników, a po ich przestygnięciu domieszania sypkich składników, co można zrobić nawet łyżką. Korzenny zapach, charakterystyczny dla pierników, będzie unosił się w całym domu, a wilgotne ciasto piernikowe zachwyci każdego z gości. Polecamy. Udostępnij Składniki na szybki piernik z powidłami Piernik: 125 g margaryny 30 g smalcu 4 łyżki miodu 3 łyżki powideł 220 ml mleka(...)łyżka kakao 1 / 2 szklanki cukru trzcinowego 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka wielkości L 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki przyprawy do piernika Czekoladowa polewa: 50 g gorzkiej czekolady 100 ml kremówki 30 o / o Dodatkowo: margaryna do wysmarowania formy bułka tarta do posypania formy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Do garnka włożyć margarynę, smalec oraz

niecodziennikpary
Piernik last minute z kremem grysikowym 116

zdążył nastawić ciasta na piernik dojrzewający? Nic straconego moi Mili, bo mam dziś dla Was pyszny przepis na piernik last minute dla spóźnialskich. Spokojnie możecie upiec to ciasto dosłownie na ostatnią chwilę, a potem przełożyć pysznym kremem na bazie kaszy manny i gotowe! Oczywiście można go też nie przekładać tylko polać lukrem lub polewą czekoladową.   Piernik last minute(...)Mąkę przesiewamy wraz z sodą, proszkiem i przyprawą do piernika. Teraz wsypujemy suche składniki i ponownie wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy w pierniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut, aż do tzw. suchego patyczka. Ciasto studzimy przez 5 minut w  formie, po czym przekładamy na kratkę. Gdy ciasto

Kulinarne przygody Gatity
rogaliki Agi – ciasto rośnie w lodówce 26

nadzienie: powidło śliwkowe, gęsty dżem wiśniowy najlepiej domowy, masa makowa, krem czekoladowy, marmolada… wykonanie: W dużej misce dokładnie mieszamy drożdże z letnim mlekiem, cukrem oraz 200 g mąki i odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Forujemy kulę, umieszczamy w misce, przykrywamy i wstawiamy do lodówki

Domowy Smak Jedzenia
Makowiec na kruchym spodzie z orzechami w karmelu. Łatwe ciasto na Święta i Nowy Rok! 77

Makowiec na kruchym spodzie, to ciasto, które zawsze co roku pojawia się na świątecznym stole. Bardzo lubię makowca właśnie w tej wersji, idealne kruche ciasto, masa makowa przełamana smakiem cierpkiej konfitury z czarnej porzeczki, całość wieńczy miodowy karmel z orzeszkami. Prawdziwa uczta dla podniebienia, ale co najważniejsze ciasto jest bardzo proste do wykonania. Nie wymaga żadnych nadzwyczajnych umiejętności i robi(...)Wypróbuj również inne moje propozycje na świąteczny stół: - Sernik chałwowy , bardzo delikatny i puszysty - Kruche ciasteczka z prawdziwą pomarańczą - Piernikowe brownie - Czekoladowe cantuccini z pistacją i daktylami - Sernik kokosowy z bezą - Makowiec na kruchym spodzie z kokosową bezą - Czekoladowy tort z orzeszkami ziemnymi - Piernikowe donuty   PRZEPIS NA MAKOWIEC NA KRUCHYM SPODZIE Składniki : spód :  300 g mąki pszennej

SMYKWKUCHNI
Piernik drożdżowy – kuchnia podkarpacka 164

bardziej odpowiednia do standardowych brytfanek 25x35 cm. Dzięki temu warstwy piernika będą odrobinę cieńcze niż zaprezentowane na zdjęciach, a wielkość piernika bardziej proporcjonalna.)   Piernik drożdżowy - kuchnia podkarpacka Składniki: ciasto na 2 brytfanki 25x35 cm: ¾  szklanki oleju ¾  szklanki miodu 150 g cukru 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka przyprawy do piernika szczypta amoniaku 5 jajek 70 g drożdży(...)łyżek) 200 g masła dodatkowo: 1 słoiczek powideł śliwkowych polewa czekoladowa Białka ubijamy na sztywno. W osobnej misce drożdże rozpuszczamy z cukrem, dodajemy miód, olej, żółtka i ucieramy mikserem. Wsypujemy mąkę wymieszaną z przyprawą do piernika i sodą oczyszczoną. Mieszamy i na koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Ciasto przekładamy na 2 brytfanki wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku

Trzeci talerz
Sernik na zimno - straciatella z truskawkami 349

Niby taki zwyczajny, a jednak ma coś w sobie :) Jest delikatny, kremowy, pełen truskawek i wiórków czekoladowych, zwieńczony pyszną owocową galaretką, a na spodzie ma cudowne biszkopty nasączone porzeczkowymi % :) Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI (tortownica 23cm) masa sernikowa 600g jogurtu greckiego 100 ml śmietanki kremówki  4 łyżki ksylitolu/cukru (można więcej) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego(...)Galaretki rozpuszczamy w połowie zalecanej ilości wody, gdy galaretka zacznie lekko tężeć wylewamy ją na masę sernikową i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem dekorujemy ciasto truskawkami. Smacznego

DefinicjaSmaku
Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 91

mojprzepisna.pl | Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Przepyszne, szczególnie na ciepło, intensywnie czekoladowe muffiny. Kryją w sobie czekoladę gorzką i białą, słodzone syropem klonowym i daktylami, zamiast zwykłej pszennej mąki zawierają mąkę z kaszy jaglanej, ryżu i skrobię ziemniaczaną. Jedzone na ciepło cudownie rozpływają się na języku. Szczególnie polecam wielbicielom czekolady, bo w tych muffinach jest jest bardzo(...)dodać suche składniki, wymieszać szpatułką, następnie delikatnie wmieszać pianę ubitą z aquafaby, dodać konfiturę, wymieszać. Ciasto powinno być lekko lejące, o konsystencji kwaśnej śmietany, jeżeli wyjdzie gęstsze, należy dodać wodę z moczenia daktyli (ja dałam 80 g). Muffiny nie rosną dużo więc można nakładać ciasto prawie do samego rantu. Ja dawałam po dwie czubate łyżki do jednego gniazda. Następnym razem

moj przepis na
Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 95

mojprzepisna.pl | Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Przepyszne, szczególnie na ciepło, intensywnie czekoladowe muffiny. Kryją w sobie czekoladę gorzką i białą, słodzone syropem klonowym i daktylami, zamiast zwykłej pszennej mąki zawierają mąkę z kaszy jaglanej, ryżu i skrobię ziemniaczaną. Jedzone na ciepło cudownie rozpływają się na języku. Szczególnie polecam wielbicielom czekolady, bo w tych muffinach jest jest bardzo(...)dodać suche składniki, wymieszać szpatułką, następnie delikatnie wmieszać pianę ubitą z aquafaby, dodać konfiturę, wymieszać. Ciasto powinno być lekko lejące, o konsystencji kwaśnej śmietany, jeżeli wyjdzie gęstsze, należy dodać wodę z moczenia daktyli (ja dałam 80 g). Muffiny nie rosną dużo więc można nakładać ciasto prawie do samego rantu. Ja dawałam po dwie czubate łyżki do jednego gniazda. Następnym razem

moj przepis na
Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 159

mojprzepisna.pl | Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Przepyszne, szczególnie na ciepło, intensywnie czekoladowe muffiny. Kryją w sobie czekoladę gorzką i białą, słodzone syropem klonowym i daktylami, zamiast zwykłej pszennej mąki zawierają mąkę z kaszy jaglanej, ryżu i skrobię ziemniaczaną. Jedzone na ciepło cudownie rozpływają się na języku. Szczególnie polecam wielbicielom czekolady, bo w tych muffinach jest jest bardzo(...)dodać suche składniki, wymieszać szpatułką, następnie delikatnie wmieszać pianę ubitą z aquafaby, dodać konfiturę, wymieszać. Ciasto powinno być lekko lejące, o konsystencji kwaśnej śmietany, jeżeli wyjdzie gęstsze, należy dodać wodę z moczenia daktyli (ja dałam 80 g). Muffiny nie rosną dużo więc można nakładać ciasto prawie do samego rantu. Ja dawałam po dwie czubate łyżki do jednego gniazda. Następnym razem

moj przepis na
Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 203

mojprzepisna.pl | Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Przepyszne, szczególnie na ciepło, intensywnie czekoladowe muffiny. Kryją w sobie czekoladę gorzką i białą, słodzone syropem klonowym i daktylami, zamiast zwykłej pszennej mąki zawierają mąkę z kaszy jaglanej, ryżu i skrobię ziemniaczaną. Jedzone na ciepło cudownie rozpływają się na języku. Szczególnie polecam wielbicielom czekolady, bo w tych muffinach jest jest bardzo(...)można nakładać ciasto prawie do samego rantu. Ja dawałam po dwie czubate łyżki do jednego gniazda. Następnym razem będę dawała po 3 łyżki. Piec 20 min. Wyjąć z piekarnika, zostawić na 20 min w formie, następnie wyjąć w formy i podawać. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe/gorące, wtedy czekolada w środku jest lekko lejąca. Smacznego! Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania