ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:925/1509)

Kinder Bueno - deserki w pucharkach 57

Deserki w mini pucharkach inspirowane popularnym batonikiem Kinder Bueno. To idealna propozycja na słodki stół, przygotowany na urodziny chrzciny, wesele czy inne imprezy. Deserki składają

Kuchnia MagdaLeny
Deserki czekoladowe 60

Proste i przepyszne deserki czekoladowe , które przygotujecie w mniej niż 15 minut! Idealne małe co nieco do popołudniowej kawy lub jako deser po obiedzie. Przepis na

Alle Dobre!
bajaderka 135

Kwadrans roboty i składniki, które przeważnie zawsze są w domu w efekcie dają ciasto tak dobre, że aż zabrakło:) Bakalie, czekolada i lekka pianka zakropione wyraźną nutką procentów stworzyły deser, któremu nie oprze się żaden czekoholik.  *foremka 23*23 cm Składniki: na warstwę czekoladową: 200 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 300 ml śmietanki kremówki 200 g biszkoptów(...)pieczenia i wyłożyć do niej masę. Wygładzić i wstawić do lodówki.  Galaretki rozpuścić w 200 ml wrzątku. Wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z galaretką. Wylać na ciasto. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby dobrze stężało

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcik Oreo bez pieczenia 155

Torcik Oreo bez pieczenia smakuje najlepiej z mocnym espresso i dobrą książką. Mocno słodki, delikatnie kawowy, z fajnym przejściem od masy czekoladowej do lekkiej, kremowej. Jeżeli

dolcevitainmykitchen
Babka z kajmakiem 211

Babka z dodatkiem kajmaku, który najczęściej jest kojarzony ze smakami Wielkanocnymi. Miękka, wilgotna, polana czekoladowym kajmakiem. Każdy ją lubi, od najmłodszych w rodzinie :) Polecam, nie tylko na święta. 1 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 4 jajka szczypta soli 1/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 300 g masy kajmakowej(...)cukrem. Wlać przestudzony, płynny kajmak i miksując wlać olej. Suche składniki przesiać i wsypać do masy. Połączyć. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto. Formę na babkę o ∅ 23 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wlać do formy ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez ok. 45 min. Babka wyrasta

https:KKuchniaMniam
Zdrowa babka jogurtowa, waniliowo-czekoladowa z jabłkiem 404

 Babka, którą dziś prezentuję jest dziełem mojej przyjaciółki Asi :) Jest niesamowicie wilgotna, dzięki dodatkowi startego jabłka. Pięknie prezentuje się na świątecznym stole obok baranków, bukszpanu

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowe z gruszkami i żurawiną 218

Coś kakaowego za mną "chodziło". A dzieciaki chciały ciasto z gruszkami. Widziałam w internecie gruszki zatapiane w cieście, bardzo mi się to ciasto spodobało ze względu

Ala piecze i gotuje
Ciasteczka czekoladowe 141

momentu gdy zacznie się rozpuszczać. Roztopioną czekoladę łączymy z ciastem i ponownie zagniatamy. Ciasto przy pomocy łyżki nakładamy na wcześniej przygotowaną blachę, pozostawiając duże odstępy, bo w pieczeniu ciasteczka urosną i "rozpłyną się". Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka są pyszne, kruche, mocno czekoladowe, rozpływają się w ustach i znikają z talerza w mgnieniu oka :) Sprawdźcie sami

Taste Of My Day
JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE 204

Super ciasto łączące delikatność biszkoptu i smakowitość jabłek, przełamane nutką cytryny. Polecam bo naprawdę pyszne. Składniki:6 jajek3/3 szklanki mąki3/4 szklanki cukrułyżeczka proszku do pieczenialitr

Z Majeczką w kuchni
KREM Z BOUNTY 173

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Krem z Bounty to delikatny krem o konsystencji musu, który zachwyci każdego fana kokosowo-czekoladowych batoników. Krem z batonikami Bounty robiłam kilkakrotnie i niestety nie udało mi się uzyskać stabilnego kremu bez dodatku żelatyny. Raz byłam bliska sukcesu. Niestety nie miałam jeszcze okazji, aby ponownie przetestować krem w torcie. Dlatego(...)przepis bez żelatyny trzeba będzie trochę poczekać :). Jeśli potrzebujecie lekkiego kremu, to polecam ten na samej śmietance. Krem z dodatkiem mascarpone, który jest bardziej kremowy, polecam do cięższych ciast i kremów, które użyjecie w torcie. Składniki: 160 g batoników Bounty, pokrojonych 80 ml śmietanki kremówki 36% 7 g żelatyny (1 i 3/4 łyżeczki)+ 2 łyżki zimnej wody 150 ml śmietanki

Słodki Pomysł
Batoniki z Czekoladkami 114

wanilii i mieszamy łyżką do połączenia. Dodajemy mąkę, sól i całość mieszamy. Dodajemy groszki czekoladowe, 1/4 M&M’sów i całość mieszamy (można dłonią). Okrągłą formę (lub kwadratową) o wymiarach 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki natłuszczamy. Wykładamy ciasto, wygładzamy. Na wierzch ciasta układamy pozostałe M&M’sy, Smarties, czekoladki Rolo dociskając

Made By Mom And Son
Kruche ciastka karmelowe z czekoladą 14

zauważyłam wysyp wyprowadzanych z domu drzewek  pod osiedlowymi miejscami pożegnań tego, co niechciane ;). Co do zjedzonych pierniczków - czas na zastępcze wypełnianie słoi. Tym razem błyskawiczne, okrągłe ciacha z czekoladowymi groszkami,  niebywale lekkie, kruche, najsmaczniejsze zaraz po upieczeniu.  Polecam tym, którzy lubią smak toffi, krówek i słonego karmelu,  bo tak właśnie smakują - dzięki dodatkowi budyniowego proszku(...)orzechowego o smaku kamelowym. Do ich zrobienia wystarczy jedna miska i widelec lub łyżka.  Jedynym etapem "pod górkę" jest ten, w którym koniecznym  jest wyczucie właściwej konsystencji ciasta. Wyczujecie! Zapraszam na niedzielne, karmelowe co nieco. Składniki: proporcje na około 8 ciasteczek   50 g miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka miodu 1 pełna łyżeczka masła orzechowego

Kronika Piekarnika
Czekoladowe pancakes – czyli pyszne śniadanie 205

mieszamy delikatnie łyżką. Na rozgrzaną patelnię wykładamy ciasto łyżką. Gdy na powierzchni placka zaczną pojawiać się bąbelki, przewracamy go na drugą stronę i smażymy jeszcze jakieś 2 minuty. Nie smarowałam patelni żadnym olejem ponieważ w skład placków wchodziło sporo masła i nie przywierały one do patelni. Jako dodatek do moich pancakes czekoladowych wykorzystałam wiśnie z kompotu, cukier puder oraz

Relaxtime
Mazurek brzoskwiniowo-morelowy 197

moreli (100g) 2-3 łyżki żelatyny Do dekoracji: polewa czekoladowa orzeszki ziemne niesolone Wykonanie:  Składniki na kruchy spód siekam , zagniatam , zawijam w folię i wstawiam do lodówki na 2-3 godziny. Wyjmuję, rozwałkowuję i przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Składniki na obrzeże miksuję - musi być bardziej lejące ciasto-  przekładam do rękawa cukierniczego i wyciska, dookoła brzeg

Ciasteczkowy Potwór
dwudniowy piernik leżakujący (pomarańczowy) 154

wszystkie tego typu najlepiej smakuje po kilku dniach od przełożenia, dlatego jeśli chcecie zrobić go na Święta, nastawcie ciasto najpóźniej 5 dni przed Wigilią. *keksówka 30 cm Składniki: na ciasto: 400 g mąki 2 jajka 200 g miodu 150 g cukru 1/2 szklanki mleka 25 g masła  1 opakowanie przyprawy do piernika 2 łyżki powideł śliwkowych 1/2 łyżeczki sody(...)mleka w proszku  2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej gwiazdki czekoladowe Mleko, cukier i miód umieścić w rondelku i podgrzać. Kiedy cukier się rozpuści zdjąć z ognia i dodać masło oraz przyprawę. Wystudzić. Do tej masy wbić jajka, dodać mąkę wymieszaną z sodą i powidła. Zmiksować na gładkie ciasto, miskę przykryć ściereczką i odstawić na dwa dni w temperaturze pokojowej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Świąteczny Makowiec + film 14

Dziś podzielę się z Wami przepisem na wyjątkowe ciasto Świąteczny Makowiec. To idealna propozycja na każdą okazję – zarówno na święta, jak i na codzienny deser. Aromatyczne i wilgotne, z delikatną nutą wanilii, z pyszną polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi. Ten makowiec to prawdziwa uczta dla podniebienia! Zachęcam do wypróbowania przepisu i podzielenia się swoimi wrażeniami w komentarzach. Smacznego(...)wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i wszystko razem miksujemy. Następnie do masy partiami dodajemy wystudzony mak, całość jeszcze raz miksujemy. Rodzinki łączymy z łyżką mąki i dodajemy do ciasta. Do ciasta wrzucamy również posiekane orzechy, ciasto mieszamy łyżką do połączenia składników. Zamiast rodzynek i orzechów włoskich możemy dodać swoje ulubione bakalie. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy posmarowanej tłuszczem

Smakowite Dania
mini babeczki kokosowe 216

kokosowego lub 1 łyżka ekstraktu waniliowego + 1 łyżka mleka dodatkowo: trochę polewy czekoladowej do dekoracji wiórka do dekoracji wykonanie: Masło miksujemy z cukrem, dodajemy jajko i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy wiórka kokosowe, likier i miksujemy. Następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do natłuszczonych i oprószonym mąką lub kaszą manną foremek na babeczki

Domowy Smak Jedzenia
mini babeczki kokosowe 168

kokosowego lub 1 łyżka ekstraktu waniliowego + 1 łyżka mleka dodatkowo: trochę polewy czekoladowej do dekoracji wiórka do dekoracji wykonanie: Masło miksujemy z cukrem, dodajemy jajko i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy wiórka kokosowe, likier i miksujemy. Następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do natłuszczonych i oprószonym mąką lub kaszą manną foremek na babeczki

Domowy Smak Jedzenia
Miodownik z kremem z kaszą manną 210

przepieczemy blatów, to krem załatwia całą robotę. Samo ciasto im dłużej leży, tym jest lepsze, bo tworzy spójniejszą całość. Przechowujemy je w lodówce, u mnie dłużej niż 4 dni nie wytrzymało, więc nie wiem jak długo bezpiecznie możecie je trzymać Wierzch miodownika smarujemy polewą czekoladową, ale jeśli ktoś nie lubi, można posypać cukrem pudrem, przesmarować kremem lub polukrować. Wierzch posypujemy(...)zbyt mulisty. Miłe zaskoczenie, bo krem jest wyrazisty i zdecydowanie lżejszy od tego popularnego budyniowego. Na pewno sięgne po niego nie raz jeszcze. Jeśli macie za mało kremu, śmiało ciasto możecie przesmarować dżemem. Możecie piec blaty w blachach, ale ja wolę piec je luzem i potem dociąć do finalnego kształtu. Te odcięte części ciasta mielę w blenderze lub ścieram

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania