Surówka jest idealnym dodatkiem do ryb i dań mięsnych. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 1 duża marchewka 1 jabłko 1 cebula 3-4 łyżki oliwy sól, pieprz, cukier Wykonanie: Kapustę lekko odcisnąć z soku, a następnie pokroić. Obrane jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych
magiczna kuchnia KasiPróbowaliście kiedyś dżemu z truskawek i czerwonych porzeczek? To jeden z moich ulubionych. Przyrządzany według starej receptury polegającej na łączeniu owoców z dużą zawartością pektyn (czyli np. kwaśne jabłka, porzeczki, agrest żurawina) z tymi, które pektyn mają mniej (np. truskawki, jagody, maliny, morele). Pektyny występują głównie w skórce i nasionach owoców, a także niektórych warzyw. Gdy połączą się
Pełny talerzestragonu półtora łyżeczki majeranku sól , pieprz Sos : 1 pęczek włoszczyzny 1 cebula 125 ml czerwonego wina 150 ml bulionu drobiowego Czerwona kapusta : 1/2 kg czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko 100 ml czerwonego wina 2 łyżki masła 1 liść laurowy 2 goździki szczypta ziela angielskiego sól mielony biały pieprz Przygotowanie Czerwona kapusta : Kapustę po obraniu z wierzchnich liści poszatkowałem. Jabłko
R'n'G Kitchenwdrożyć do swojej diety różne owoce, które są bogatym źródłem polifenoli! Mus z mango i porzeczek Przepis na ok. 750 ml Potrzebujemy: - 1 dojrzale mango - 1 dojrzały banan - 1 jabłko - 1 garść agrestu, czarnych i czerwonych porzeczek - odrobina wody Przygotowanie: 1. Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Mój ulubiony sposób na obieranie tego owocu wygląda tak :) 2. Jabłko
Bananowe Polemożna samodzielnie zmiksować na papkę owoce lub użyć deserku owocowego ze słoiczka. Składniki: porcja przygotowanego kleiku - tyle ile zje wasz maluch 4 łyżeczki dowolnego musu owocowego np. z banana, jabłka, moreli itp. Sposób przygotowania: 1. Przygotować porcję kleiku według przepisu na opakowaniu. Polecam zrobić gorący kleik, ponieważ po dodaniu zimnych owoców będzie w sam raz do podania
Kuchnia domowa Anigodz. do lodówki. Oliwki nadziewamy kaparami. Papryczki myjemy, odcinamy ogonki i czyścimy z pestek. Do papryczek wkładamy kawałeczki sera, oliwki i pomidory suszone. Z cukinii, drylownicą do jabłek wycinamy miąższ (jeśli nie mamy możemy pokroić ją w prostokąty) i nabijamy na wykałaczkę. Spryskujemy oliwą i posypujemy solą. Buraki myjemy, kroimy w cienkie plasterki i skrapiamy sokiem z ananasa. Bób
Moniki Smakołykisterydami wątróbkę (jak i samo mięso) serwuję rzadko :( Jest to moja ulubiona wersja, z ogromną ilością cebuli duszonej w cydrze jabłkowym, który nadaje lekko słodkawego smaku i aromatu jabłka, podana z ziemniakami posypanymi koperkiem i- obowiązkowo- z ogórkiem kiszonym, mniam! :) A sama wątróbka jest delikatnie pikantna w smaku, krucha i miękka, jednakże należy pamiętać, ażeby jej nie solić przed
Kraina Miodem Płynącabyć aksamitny i zawiesisty. Nie trzeba wymyślnych składników ani wielu przypraw - tutaj w prostocie jest siła. Jeśli macie bardziej poprzerastany kawałek wołowiny możecie zrobić gulasz wołowy z cydrem i jabłkami - to bardzo smaczne danie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaprzyjemne odczucia smakowe. Tak naprawdę podaję tylko propozycję podania, gdyż oprócz bazy (nasionka i mleka) możemy dodać wszystko, na co tylko mamy ochotę np. mus z malin, brzoskwini, banana, jabłek itp. Mi wyszło 5 porcji, z czego 1 porcja to 115g - 124kcal . Składniki: - 30g nasion chia - 165ml mleczka kokosowego - 1 szklanka mleka sojowego (lub ryżowego, migdałowego, nawet zwykłego
Be Fit Be Strongwielką różnorodność przepisów dotyczących nalewki. Podstawowa zasada jest taka, że do słoja wrzucamy kolejno sezonowo dojrzewające owoce: truskawki, maliny, jagody, wiśnie, czereśnie, porzeczki, agrest, morele, gruszki, śliwki, jabłka, jarzębinę, owoce cytrusowe, a niektórzy dorzucają nawet nawet posiekane orzechy czy migdały. Musimy pamiętać, aby owoce posiadające pestki wydrylować, a duże owoce podzielić na mniejsze cząstki. Każdą warstwę owoców zasypujemy
Walijskie Pichceniedodać roztopiony olej kokosowy i wymieszać . Ciasto wylać na okrągłą, wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i dodać sezonowe owoce. U mnie truskawki, ale mogą to być borówki, brzoskwinie, jabłka, co tylko chcecie. Piec 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 18190 stopni- do suchego patyczka. Ciasto podałam na MARTHA GOLD TACKA DO CIASTA od PORCELANA BOGUCICE
Z Kuchni Do Kuchni/100 gr Jak pić? 2 łyżeczki proszku rozpuścić w szklance 150 ml zimnego płynu i wypić na czczo 20 minut przed posiłkiem Przepis: 2 łyżeczki proszku 1/2 jabłka 1/2 pomarańczy 1/2 limonki 5 listków mięty NA ZDROWIE! Zobacz też opis NASION CHIA <klik> Zobacz też opis TAHINY <klik
Pora na pora i pomidoraprzygotowuję wieczorem i potem tylko podgrzewam w mikrofali. Dość gadania, pora na przepis: Składniki: 4 łyżki kaszy jaglanej 1 szkl. mleka (u mnie 2%) 1 łyżka suszonej żurawiny 1 jabłko szczypta cynamonu Wykonanie Kasze wsypuję na sitko i przelewam wrzątkiem, dzięki temu nie jest gorzka. Następnie wsypuje ją do gotującego mleka i gotuję aż wchłonie je prawie całkiem. Pod koniec(...)dodaję pokrojone jabłko i dużą szczyptę cynamonu. Całość posypuję żurawiną. Proste, pyszne, zdrowe, czego chcieć więcej
Cynamonowe szczęścieByły placki z jabłkami, gruszkami, bananem, ale z pomarańczą jeszcze nie. Pokombinowałam trochę z rana i wyszło bardzo smacznie i delikatnie. Zrobienie placuszków zajmuje dłuższą chwilę, ale dla ich smaku i lekkości naprawdę warto. Zapraszam Was na mój całkiem udany eksperyment z serii zdrowe, dietetyczne śniadania. Składniki: 2 jaja 1 łyżka roztopionego masła 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki
Cynamonowe szczęścienajlepszymi. Marzec, to miesiąc plastikowych pomidorów i ogórków które ładniej pachną niż smakują. Dziś do obiadu proponuję lekką surówkę z selera. Składniki: 1 średni seler 1 duże słodkie jabłko kawałek pora 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Umyty i obrany seler ucieramy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy sokiem(...)cytryny. Na tych samych oczkach ścieramy obrane jabłko. Pora szatkujemy na cienkie paseczki. Łączymy majonez z jogurtem i doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy
Qchnia po prostu