Proponuję szybkie, syte i bardzo zdrowo nadziane śniadanko! Składniki poprawiające przemianę materii, ładujące czerpiące się baterie. I co ważne- pyszne, lekkie! Składniki -jabłko -jagody Goji -grejpfrut -Migdałowy Przylądek- mix ziarenek z kokosem od ZIARENKOWO -nasiona Chia od SKWORCU – dzienna „dawka” to 1 łyżka stołowa -kiwi kandyzowane u mnie od SKWORCU -płatki migdałów SKWORCU -jogurt Obierz jabłko, gerejpfrut
Z Kuchni Do Kuchniprzed podaniem. Do tego jaja w sosie koperkowym , puree ziemniaczane i szybki obiad gotowy. P.S. Przepis na surówkę pochodzi od mojej mamy:). Składniki: 3-4 małe buraki 1 duże jabłko kilka łyżek jogurtu naturalnego chrzan (surowy, starty lub ze słoika) sok z 1 cytryny (lub więcej) sól, pieprz Obierz jabłko i buraki, a następnie posiekaj drobno w blenderze (możesz też
Qlinarnie i Qlinarnieznaleźć oczywiście u południowych sąsiadów w dobrych restauracjach i sklepach. Podczas gali można było zdegustować kilka wybranych win. Cepagé Riesling – ciekawe wino o zielonkawo – żółtej barwie, owocowym aromacie zielonych jabłek, cytrusów i nut mineralnych. W smaku krągłe, ze zrównoważoną kwasowością i przyjemnym posmakiem. Cepagé Ryzlink Rynsky 2011 – zielonkawo – żółte wino z aromatem dojrzałych moreli i brzoskwiń oraz kwiatów
królestwo garówpipek - gulasz z gęsich żołądków pasztet z gęsi z żurawiną pasztet z wątróbki gęsiej gołąbki z gęsi ze śliwkami pierogi z gęsi z nutą pomarańczy wątróbka z gęsi z jabłkami rosół z gęsi z pierożkami z gęsi zupa z gęsi z zacierkami zupa grzybowa na gęsinie gęś kocha wino wino do gęsi
królestwo garówVinhas Velhas Branco 1998 (blend trzech szczepów: Bical, Cerceal i Sercialinho ) To 15 letnie już wino w nosie przypominało starego rieslinga ( aromaty naftowe i owoców z puszki oraz pieczonych jabłek). W ustach lekko matowe z dobrą strukturą. W kolorze starego złota.. Czerwone wina były zdecydowanie mocniej reprezentowane. Rozpoczęliśmy od Fernao Pires 2012 , To czerwone wino powstało z białych
królestwo garówsposób tradycyjny maksymalnie w okresie 4 godzin od zbioru ( ma to decydujący wpływ na smak i jakość). Pierwsze tłoczenie nadaje oliwom wspaniałe aromaty migdałów, świeżo skoszonej trawy, zielonego jabłka, pomidorów z ostrym pieprznym finiszu. Degustowaliśmy na zaproszenie importera deSabor
królestwo garówcukru pudru, 1 łyżeczka soku z cytryny, 150 g migdałów bez skórek, galaretka z kompotu 70 gram śliwek wędzonych, 70 gram gruszek suszonych – nie kandyzowanych, 70 gram jabłek suszonych – nie kandyzowanych, 70 gram rodzynek, 70 gram moreli suszonych, skórka z 1/2 cytryny, żelatyna plasterki pomarańczy: 60 g cukru, 100 ml wody, 15 ml wody różanej
królestwo garówSuperiore 2012 ( 45 zł. ) to kupaż kilku szczepów 50% Garganega, 10% Trebbiano Toscano, 10% Tocai, 15% Cortese (Fernanda), 15% Chardonnay - Riesling – Sauvignon. Kolor żółty z zielonymi refleksami. Wino pachnie jabłkami, egzotycznymi owocami oraz kwiatami. Bardzo dobra przyjemna kwasowość. Wino to będzie dobrym uzupełnieniem sushi, sashimi, białych mięs oraz twardych serów. Soave Classico 2012 ( 43 zł. ) 100% Garganega. Wino
królestwo garówowocach suszonych uda gęsi w czerwonej kapuście pasztet z gęsi z żurawiną gołąbki z gęsi ze śliwkami pierogi z gęsi z nutą pomarańczy wątróbka z gęsi z jabłkami zupa z gęsi z zacierkami zupa grzybowa na gęsinie gęś kocha wino
królestwo garówgęste. Ja dodałam 9 średnich jajek. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Wykładać na nią ciasto łyżką lub wyciskać przy użyciu worka cukierniczego. Formować płaskie kule wielkości małego jabłka. Oczywiście można robić mniejsze lub większe ptysie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopniu. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec 15-20 minut. Śmietanę ubić
królestwo garówPampanuto (30%) wino o słomkowym kolorze z zielonkawymi refleksami. W nosie dominują aromaty białych kwiatów, egzotycznych owoców, banana, ananasa. W ustach wyraźnie wyczuwalne aromaty owoców egzotycznych, rodzynek oraz suszonych jabłek. Wino doskonałe jako aperitif. Bardzo dobrze sprawdzi się w połączeniu z gotowanymi lub grillowanymi rybami, skorupiakami, owocami morza, drobiem lub serami. Vigna Pedale Castel del Monte
królestwo garówsosie. Do małży polecam Quinterra Riesling z winnicy Kühling-Gillot. Półwytrawny Riesling znad Renu o przyjemnie mineralnych, kamiennych nutach (czerwone łupki) i owocowym aromacie z dominującą nutą brzoskwini i jabłka. Wino wyjątkowo harmonijne i esencjonalne. but. 0,75l - 59,00 pln poleca Wojciech Kielanowski, doradca klienta Wino dostępne w restauracji roku 2013 według czytelników dodatku GW - Gazety Stołecznej, wine
królestwo garówzupy, na przykład Minestrone, nada jej niepowtarzalny smak. Jako dodatek w sałatkach ze świeżych warzyw skorpiony oliwą z pierwszego tłoczenia. Można go podać również ze świeżymi owocami jabłkami lub gruszkami. Ten bardziej dojrzały z figami, orzechami laskowymi , suszonymi śliwkami. Do dań głównych jako dodatek do carpaccio z wołowiny, ryb lub z pieczeni wołowej. Zastosowań jest naprawdę wiele
królestwo garówzłota. Powstało z winogron zbieranych pod koniec listopada w ilości około 600 kg. z hektara. Zawartość cukru około 60 g/litr. W nosie świeże i czyste. Intensywne aromaty owoców cytrusowych, jabłka , ananasów, winogron oraz kwiatów i ziół. W smaku jest tłuste, słodkie z dobrze wyważoną kwasowością i długim finiszem. Podawać schłodzone do temperatury 6-8 stopni Degustowaliśmy na zaproszenie importera
królestwo garówŚwietnie skomponuje się z warzywnymi pastami i lekkimi daniami z ryb. Będzie doskonałym partnerem dla wszystkich potraw ze szparagami. De Stefani Vitalys Chardonnay. W nosie dominują aromaty jabłek, brzoskwiń, moreli i migdałów. W ustach jest przyjemnie, delikatne z subtelnym finiszem. Będzie doskonałe do risotto oraz dań z owocami morza. Z czerwonych win polecam De Stefani Plavis Merlot
królestwo garów