herbatniki - 5808 przepisów (strona:51/388)

Ciasto kukułka bez pieczenia 172

tradycyjne pieczone ;) A takie ciasto znacie? To ciasto to przeróbka klasycznego 3 bita, użyłam innych składników smakowo i inaczej je po prostu złożyłam. Mówię Wam pychota! Składniki: 1 opakowanie herbatników pełnoziarnistych np. Bonitki z Biedronki 250 gram 1 puszka masy o smaku kukułka 660 ml śmietanki 30-36%(3 kubki) 1 budyń o smaku tofi 100 gram masła(...)może pomóc przy krojeniu i wyciąganiu ciasta z blachy. Napisałam przy wymiarach około ponieważ ja nie mając takiej blachy zrobiłam w 2 keksówkach. Na dno formy wykładamy pojedynczą warstwę herbatników.  Ubijamy śmietankę, wykładamy na herbatniki, następnie warstwa herbatników, na to masa kukułkowa, herbatniki, masa budyniowa, czekolada otarta lub kakao

Życie zaczyna się w kuchni
Karnawałowy deser bananowy z rumowym karmelem 167

więc pora na zakrapiany rumem deser z bananami. Jest słodko i pysznie. Deser obłędnie poprawiający humor w zimowe dni. Polecam. DESER BANANOWY z RUMOWYM KARMELEM Składniki: 1,5 opakowania herbatników typu Petit 1 cytryna 2 banany 2 łyżki rumu krem: 0,75 litra mleka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 2 żółtka ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowym(...)rumem. Na dno pucharków wsypujemy cienką warstwę pokruszonych herbatników, następnie nakładamy warstwę schłodzonego kremu. Na kremie układamy plasterki bananów, które przykrywamy warstwą karmelu. Karmel posypujemy cienka warstwą herbatników. Nakładamy ponownie warstwę kremu. Ozdabiamy warstwą pokruszonych herbatników i plasterkami bananów

Bon appetit mon amie
Chatka puchatka 215

kogoś do pomocy przy składaniu herbatników. Masa serowa:  750 g twarogu półtłustego 250 g masła 1 szkl cukru pudru 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 36 herbatników czerwona galaretka Polewa: 50 g masła 4 łyżki cukru 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki wody Dekoracja: migdały wiórki kokosowe Dzień wcześniej przygotować galaretkę, zostawić(...)nadal miksując dodawać po łyżce twarogu. Utartą masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao a do drugiej ekstrakt waniliowy. Na folii aluminiowej ułożyć 3 rzędy po 6 herbatników (zdjęcie). Smarujemy masę kakaową, układamy kolejną warstwę herbatników. Środkowy rząd można ułożyć w sposób pokazany na zdjęciu, chatka będzie łatwiej się składać. Na środku ułożyć paski galaretki. Teraz

Smakołyki Asi
CIASTO KUBANKA 207

miękkiego masła 2 łyżki nutelli Wierzch ciasta: 500g śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 x   śmietan-fix   Do przełożenia: ½ słoiczka powideł śliwkowych około 16 szt. herbatników maślanych około 16 szt. herbatników kakaowych ( użyłam również maślanych) Do nasączenia biszkoptu: ½ szklanki zaparzonej kawy ( przestudzonej) 3 łyżki rumu lub wódki Dodatkowo: ciemne kako do posypania wierzchu ciasta(...)wszystko ładnie się ze sobą połączy Wykonanie kolejność: biszkopt nasączamy naparem z kawy i % ( około10-12 łyżek) i wykładamy na niego   krem budyniowy na kremie układamy warstwę herbatników, smarujemy ją powidłami i przykrywamy drugą warstwą herbatników następnie na warstwie herbatnikowej rozsmarowujemy ubitą śmietanę kremówkę (śmietanę ubijamy z cukrem pudrem oraz śmietan-fix’kse, ciasto wkładamy

Słodkie zapomnienie
Ciasto Raffaello 140

cukru 2 łyżki (50 g) mąki ziemniaczanej 1 łyżka (12 g) mąki pszennej 1 szklanka (100 g) wiórków kokosowych 2 łyżki likieru kokosowego (opcjonalnie) Dodatkowo: ok. 48 herbatników Petit Beurre 4-5 łyżek mielonych migdałów 0,5 szklanki (50 g) wiórków kokosowych. Przygotowanie: 1) W rondelku zagotować 3 szklanki mleka z cukrem. 2) Pozostałe mleko wymieszać z budyniami, mąką(...)puszysta masę. 6) Cały czas miksując do masła dodawać partiami wystudzony budyń, a następnie wiórki kokosowe i likier kokosowy. 7) Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę herbatników. 8) Na herbatniki wyłożyć 1/3 masy budyniowej i równomiernie rozprowadzić, na to kolejna warstwa herbatników, 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa herbatników i zakończyć resztą masy budyniowej

Fitsweet.me
CIASTO BEZ PIECZENIA Z BUDYNIEM I BANANAMI 1098

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 25 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 WYMIARY BLACHY: 25*25 CM Składniki podstawowe: 350-400 g herbatników, 4 duże banany,  sok z cytryny, kajmak (510 g). Masa budyniowa: 200 g masła w temperaturze pokojowej (nie margaryny!), szczypta soli, opakowanie budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 3 łyżki cukru, łyżeczka(...)masy. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem, mieszam z zimną (ale jeszcze płynną) żelatyną. Banany kroję w plastry, skrapiam sokiem z cytryny. Blachę wykładam folią spożywczą. Układam warstwy ciasta: 1/3 herbatników, 1/2 bananów, masa budyniowa, 1/3 herbatników, kajmak, pozostałe herbatniki i banany, śmietana. Chłodzę w lodówce przez minimum 12 godzin, aby herbatniki zmiękły

JejKuchnia
Domowe Raffaello bez pieczenia 868

domowe bardzo mi smakuje. Dzisiaj bardzo proste ciasto. Atutem tego deseru jest to, że przygotowuje się go bez pieczenia. Dzisiejsza wariacja smaków to kokos, masa puddingowa i najzwyklejsze herbatniki. Z prostych składników możemy  w kilka chwil wyczarować takie bajeczne cudo :) Mam nadziej,ę że i Wy lubicie to połączenie :D Domowe Raffaello bez pieczenia  Składniki : około 380g(...)ostawiam do całkowitego wystygnięcia. Masło ucieram, dodaję porcjami pudding. Do 1/3 części masy dodaję 4  łyżek wiórek kokosu - mieszam. Blaszkę wykładam folią aluminiów (można spożywczą), wykładam dno herbatnikami.   Następnie warstwą masy budyniowej, kolejno warstwę herbatników i masę budyniową z wiórkami, którą przykrywam trzecią warstwą herbatników. Wierzch smaruję pozostałym kremem, oprószam obficie wiórkami kokosowymi.  Wstawiam

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto przekładane z herbatnikami 598

ciasto jest z kilku różnych warstw. Jest krem budyniowy, herbatniki, kajmak i zwieńczone jest delikatną pianką z bitej śmietany i galaretki. Kajmak w cieście zawsze kojarzy nam się z bardzo słodkimi ciastami jednak tu wszystko ze sobą idealnie się komponuje.  Porcelana  Magnum Bogucice Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki cukru  3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka(...)odłożyć do lekkiego stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Miksując wlewać powoli tężejącą galaretkę. Miksować do połączenia się składników. Warstwy ciasta: Biszkopt, krem budyniowy, herbatniki, masa krówkowa, herbatniki, masa ze śmietany. Ciasto wkładamy co najmniej na kilka godzin do lodówki by herbatniki zmiękły. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej. Przed podaniem zrobić dekorację z kakao.    Inspiracja

Ala piecze i gotuje
KOSTKA MAFIJNA 153

odstawiamy do wystudzenia.  Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA :  Formę o wymiarach 25/30 cm wykładamy folią aluminiową, układamy warstwę herbatników.  Nakładamy 1/3 masy waniliowej, wygładzamy i łyżeczką równomiernie rozkładamy masę cytrynową, którą także równo wygładzamy i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Czynność powtarzamy jeszcze dwukrotnie. Na końcu(...)być warstwa herbatników. Ciasto szczelnie owijamy i chowamy do lodówki na ok. 4-6 godzin. Po tym czasie ciastka łatwo się kroją, ale nadal są chrupiące. Smacznego :) MAŁA RADA : Krem cytrynowy jak i budyń możemy sobie przygotować dzień wcześniej. Możemy również wykorzystać mniejsze herbatniki, nasza kostka będzie wtedy ,,zgrabniejsza''. Zapraszam również po przepisy na inne ciasta bez pieczenia

Pani na deser
Sernik na herbatnikach z sokiem owocowym. 167

Pierwszy raz piekłam sernik na herbatnikach i na pewno nie ostatni. Herbatniki doskonale sprawdzają się jako spód do sernika. Polecam spróbować, po upieczeniu są bardzo mięciutkie. Sam w sobie sernik jest aksamitny, delikatny i pełen rodzynek, a masa z soku owocowego nadaje mu ciekawego smaku. Zapraszam:)   Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy(...)sztywną pianę i delikatnie łączymy je z masą serową. 2. Pieczenie: Blaszkę o wymiarach około 24 cm x  35 cm  wykładamy papierem do pieczenia. Dno wykładamy dokładnie herbatnikami, na herbatniki wykładamy masę serową. Sernik pieczemy w temperaturze 170 minut około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. 3. Masa z soku: W połowie soku rozpuszczamy

Izabelawkuchni
Kinder Country z pszenicą ekspandowaną 134

szkl do posypania na wierzch) 150 g herbatników 1 czekolada biała 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna Wykonanie: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno ułożyć równomiernie część herbatników. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na gładką masę, przestudzić. 200 ml kremówki ubić na sztywną masę, stopniowo dodać serek mascarpone ubijając już na wolniejszych obrotach, następnie dodać rozpuszczoną(...)białą czekoladę, nadaj ubijając. Kiedy składniki się połączą dodać 3 szklanki pszenicy i wymieszać delikatnie łyżką. Masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać nożem, dodać następną warstwę herbatników. Gorzką i mleczną czekoladę również rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Pozostałe 200 ml śmietany ubić na sztywno, dodać roztopione czekolady i wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Masę wyłożyć na herbatniki

Trufelkowo
KRÓWKA BEZ PIECZENIA W PÓŁ GODZINY 192

Składniki na krem budyniowy: 200 g masła (nie margaryny!) - w temperaturze pokojowej, budyń waniliowy Cykoria, 500 ml mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, łyżeczka mąki ziemniaczanej. Dodatkowo: 300 g herbatników, 2 puszki kajmaku (po 397 g), 50 g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Budyń wraz z cukrem i mąką ziemniaczaną rozrabiam w 100 ml, pozostałe 400 ml zagotowuję. Gdy mleko zacznie(...)momentu dokładnego połączenia się masy. Część czekolady kroję drobno nożem, pozostałą część ścieram za pomocą obieraczki do ziemniaków lub na tarce. Blachę wykładam folią spożywczą. Układam warstwy ciasta: 1/3 herbatników, puszka kajmaku, 1/3 herbatników, masa budyniowa, pozostałe herbatniki i druga puszka kajmaku. Całość posypuję czekoladą i chłodzę w lodówce (najlepiej minimum 12 godzin, aby herbatniki zmiękły

JejKuchnia
Sernik z musem truskawkowym 218

pysznych wypiekach :) Sezon truskawkowy trwa zdecydowanie za krótko, także myślę, że już teraz można zacząć wykorzystywać zamrożone owoce ;) Sam sernik smakuje wspaniale - z mnóstwem truskawek, jest niski, na herbatnikach. Uwielbiam takie przepisy - szybkie, nieskomplikowane z cudownie pysznym efektem końcowym :) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw(...)kremówki 2 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego + 2 opakowania prostokątnych herbatników W misie miksera umieścić wszystkie składniki (oprócz herbatników). Zmiksować tylko do połączenia. Wykonanie - Formę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie ułożyć herbatniki, jeden obok drugiego. Masę serową przełożyć na herbatniki

Domowa cukiernia Ewy
Malinowe na zimno 270

Malinowe na zimno Składniki : biały ser - 325 g galaretki malinowe - 3 opak woda - 750 ml śmietana kremówka - 500 g maliny herbatniki po 59 g - 5 opak wiórki białej czekolady Przygotowanie: Maliny przebrać, opłukać, osączyć na sicie. Do miksera wlać śmietanę kremówkę, dodać ser, zmiksować. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić, wlać do masy serowej. Dokładnie zmiksować. Dno tortownicy(...)wyłożyć warstwą herbatników, na herbatniki wylać mniejszą porcję masy serowej, odstawić do lodówki do stężenia. Następnie znów ułożyć warstwę herbatników, wylać trochę masy, poukładać na całej masie maliny, lekko wciskając do środka. Zakryć maliny masą, schłodzić i znów herbatniki i reszta masy. Wierzch ciasta posypać wiórkami białej czekolady. Ciasto odstawić do lodówki na całą noc. (function

Kuchnia Danusi
Sernik z ajerkoniakiem 171

wszystkim fanom advocaatu :). P.S. Użyjcie prawdziwego twarogu, te z wiaderka zostawcie do naleśników... Spód: opakowanie herbatników maślanych lub pełnoziarnistych - około 220 g 80 g orzechów włoskich ( można zastąpić herbatnikami ) 100 g masła, roztopionego Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego 5 jajek 150 g cukru pudru 300 g kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki mąki pszennej(...)czekolady gorzkiej lub deserowej 1 łyżka masła 3 łyżki mleka Wykonanie: Spód: Herbatniki zmielić w blenderze na piasek lub pokruszyć, np. za pomocą wałka do ciasta ( herbatniki umieszczamy w woreczku foliowym i uderzamy wałkiem ). Orzechy włoskie również zmielić w blenderze lub drobniutko posiekać. Zmielone herbatniki i orzechy wymieszać z roztopionym masłem. Powinniśmy otrzymać masę o konsystencji mokrego

Opowieści z piekarnika