herbatniki - 5808 przepisów (strona:45/388)

Sernik waniliowy z owocami 113

Prosty serniczek z owocami na spodzie z herbatników i czekolady(...)każdego łasucha. Jeden kawałek zawiera tylko 150 kcal! Przygotowanie: 30 minut  Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Dzisiaj mam dla Was prosty serniczek pieczony na czekoladowym spodzie z herbatników. Nie dużo pracy, trochę smakowych dodatków i wychodzi nam bardzo aromatyczny deser. Możecie pominąć spód i zrobić śmiało bez niego, nie wpłynie to na masę. Sama zrobiłabym go bez spodu

zdrowo i aktywnie
Czekoladowy 3 bit bez pieczenia 94

Wersja nieco odchudzona słynnego ciasta 3 bit. Spód z herbatników z masłem orzechowym a masa z twarogu. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie Dzisiaj przygotowałam coś wyjątkowego. Ciasto specjalnie wykonane na zamówienie z większą ilością białka i mało słodkie. Jedyne co ściągnęłam od podstawowej wersji 3 bita to herbatniki. Zamiast słodkiej masy z puszki zamieniłam je na masło orzechowe(...)białkową i kakao blendujemy. Dodajemy mleko, słodzik/cukier i dalej blendujemy do połączenia składników. 2. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i ostudzoną dodajemy do masy. Mieszamy dokładnie. 3. Formę wykładamy herbatnikami. Na nie rozsmarowujemy masło orzechowe i przykrywamy ponownie herbatnikami. Wylewamy masę (wierzch posypałam pokruszonymi orzechami) i wkładamy ciasto do lodówki najlepiej na całą noc, aby stężało dobrze

zdrowo i aktywnie
Malinowa Zebra Na Herbatnikach / Bez Pieczenia 139

proste ciasto bez pieczenia do wykonania w jakieś 20 minut :) Kolor tej pysznej masy będzie mocniejszy jeśli dodamy więcej malin ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm 250 g herbatników kakaowych 400 ml śmietanki 30 % lub 36 % 1 łyżka lekko czubata żelatyny + odrobina gorącej wody około 3/4 szkl malin lub więcej jeśli mamy :) 3-4 łyżki cukru pudru(...)sposób hartujemy żelatynę aby nie było grudek). Mieszamy całość dokładnie i mniej więcej dzielimy sobie masę śmietanową na 3 części. 5. Na spód blaszki wykładamy pierwszą warstwę herbatników, na to jedną część masy śmietanowej, a na nią znów warstwa herbatników i tak do wykończenia herbatników i masy. Deser schładzamy w lodówce co najmniej przez 3-4 godziny

Gotowanie...to proste !
Gotowany Sernik Na Herbatnikach Z Borówkami 146

borówkami. Pyszny, lekki serniczek bez pieczenia ma herbatnikach. Zróbcie koniecznie na weekend ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm Spód ciasteczkowy: 170 g ciastek typu digestive lub herbatników 70 g masła Składniki na masę: 400 g sera twarogowego np. Mój ulubiony lub z Piątnicy 1/3 szkl cukru 80 g masła 2 jajka kl M 3 łyżki budyniu(...)cukru np. waniliowego 60 ml mleka masa z galaretki: 1/2 paczki galaretki truskawkowej (akurat taką miałam) 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego dodatkowo: kilkanaście herbatników około 100 g borówek Spód 1. Ciastka kruszymy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy blaszkę i chowamy do lodówki. Masa Serowa 2. W dużym garnku

Gotowanie...to proste !
truskawkowy sernik na zimno na herbatnikach... 164

truskawkowa 1 opakowanie, gorąca woda 450 ml, herbatniki 150 gram, truskawki świeże 60 dag duże Tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozsypać kawałki herbatników, herbatników nie trzeba nawilżać gdyż z sernika wilgoć wchłoną. Galaretkę pomarańczową wymieszać w 450 ml gorącej wody i zostawić do wystudzenia i do lekkiego stężenia. Żelatynę wymieszać z gorącą wodą(...)najlepiej śmietanę ubić zaraz przed miksowaniem masy serowej z żelatyną i od razu śmietanę dajemy do masy z żelatyną) i dodać do masy serowej miksując na małych obrotach, na herbatniki wyłożyć masę serową, łyżką wyrównać wierzch sernika. Duże, umyte, osuszone truskawki przekroić wzdłuż na plastry i wkładać do sernika pionowo, schować do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA 503

tężejącą galaretkę. Masę przelewamy na dno herbatnikowe i wstawiamy foremkę do zamrażalnika na 10 min. żeby masa dobrze nam stężała. Po tym czasie na stężałą białą masę kładziemy warstwę herbatników. 3.) Brzoskwinie z puszki odsączamy z syropu i blendujemy na gładką masę. Stopniowo dolewamy ostudzoną galaretkę z żelatyną. Dobrze mieszamy i taki mus wstawiamy na chwilkę do lodówki(...)zamrażalnika żeby masa brzoskwiniowa minimalnie  zaczęła   tężeć. Zimną i lekko tężejącą masę brzoskwiniową przelewamy na warstwę herbatników. Wstawiamy do zamrażalnika i mrozimy 10 - 15 min. aż masa dobrze stężeje. Po tym czasie górę ciasta posypujemy tartą gorzką czekoladą i posypką czekoladową. Ciasto chłodzimy w lodówce minimum 4 godzinki, a najlepiej zostawić na noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

RITA food channel
Śnieżny Puch 314

zrobić? Zaczynamy od przygotowania galaretki, ponieważ potrzebuje czasu na przestygnięcie. Do gorącej wody wsypujemy galaretki cytrynowe i żelatynę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia. Blaszkę wykładamy herbatnikami. Ubijamy mocno schłodzoną śmietanę kremówkę z cukrem, aż do uzyskania sztywnej konsystencji. Do ubitej śmietany dodajemy ser na sernik i mieszamy na niskich obrotach miksera, aż do uzyskania jednolitej masy(...)ostudzoną galaretkę i miksujemy do połączenia składników. Gotową masę odstawiamy na chwilę do lodówki. Będzie można wlewać ją na herbatniki dopiero, kiedy zacznie lekko tężeć. W przeciwnym razie herbatniki mogłyby wypłynąć na wierzch płynnej masy śmietanowej. Czas, kiedy masa śmietanowa jest w lodówce, możemy wykorzystać na przygotowanie posypki kokosowej. Wszystkie składniki: kokos, mało i cukier umieszczamy w małym

Ciastkozercy
KRÓWKOWE CIASTO Z BANANAMI 467

blaszka o wymiarach 24 x 32 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.)  Orzechy rozdrabniamy w malakserze . 2.) Banany kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. 3.) Herbatniki układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4.) Śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i 5 łyżkami masy krówkowej. Połowę kremu wykładamy na herbatniki w blaszce, wyrównujemy i kładziemy(...)banany lekko je wciskając w krem. Następnie kładziemy warstwę herbatników, kładziemy drugą część kremu i  ostatnią trzecią warstwę herbatników. Na wierzch wykładamy masę krówkową. Równo wygładzamy i posypujemy rozdrobnionymi orzechami. 5.) Ciasto krówkowe wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki a najlepiej zostawić całą noc w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

RITA food channel
Ciasto Rocher 387

serka mascarpone 1 szklanka śmietanki 36% 460 g masy kajmakowej o smaku kakaowym (1 puszka) 2 łyżki cukru pudru 1 wafelek o smaku orzechowym (np. góralek lub princessa) Herbatniki maślane lub kakaowe (około 45 sztuk) 50 g białej czekolady Orzechy laskowe prażymy na suchej patelni. Gdy już są ciepłe zawijamy je w suchą ściereczkę i uderzamy o stół, rozcieramy(...)masy kajmakowej, połowę orzechów i pokrojony wafelek orzechowy. Całość dokładnie mieszamy. Do pozostałej masy kajmakowej dodajemy resztę orzechów, dokładnie mieszamy. Na dnie foremki wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy równo herbatniki. Na nich rozsmarowujemy masę z mascarpone z orzechami i wafelkiem. Kolejną warstwą są ponownie herbatniki, następną kajmak z orzechami i ostatnia warstwa herbatników. Na wierzchu rozkładamy pozostałą

VioletoweKucharzenie
Sernik z musem z pieczonych truskawek 451

wymaga również wcześniejszego pieczenia kruchego spodu, gdyż ten zastąpiony jest herbatnikami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z musem z pieczonych truskawek – Składniki: Składniki na spód: 2,5 opakowania herbatników Petit Beurre (najlepiej extra grube) – ok. 250 g Składniki na mus z pieczonych truskawek: ok. 400 g truskawek, odszypułkowanych i pokrojonych na ćwiartki 1 łyżka octu balsamicznego(...)napowietrzać niepotrzebnie masy serowej. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23 x 33 cm wysmarować cienko masłem, a następnie wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć dość ciasto herbatniki (najlepiej ściśle jeden przy drugim). Następnie na spód z herbatników wylać masę serową, a na jej wierzch za pomocą małej łyżeczki porobić kółka z musu truskawkowego, lekko go wciskając

Kulinarne Przeboje
TRUSKAWKOWY 3 BIT 148

tylko się da. Tym razem zapraszam po przepis na pyszne ciasto bez pieczenia, truskawkowa wersja ciasta 3 bit. Budyniowy krem, masa truskawkowa i śmietana a pomiędzy każdą warstwą herbatniki. Idealne ciasto na upalne dni, kiedy to ma się ochotę na coś słodkiego i nie trzeba włączać piekarnika :)  Koniecznie musicie spróbować tego ciasta, bo jest naprawdę smaczne. Składniki(...)śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder, wymieszać. Dodatkowo: * herbatniki Składanie ciasta: Na dnie blachy wyłożyć herbatniki, na to masa budyniowa. Kolejno znów herbatniki, tężejąca masa truskawkowa, herbatniki i na końcu ubita śmietana. Wierzch można udekorować truskawkami

Zrób to smacznie
CIASTO Z CZEREŚNIAMI bez pieczenia 294

Przepis na pyszne ciasto z czereśniami bez pieczenia .  Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i wyśmienicie smakuje. Przełożone jest herbatnikami, kremem czekoladowym, kremem z mascarpone i różową galaretką.  Jak wykonać ciasto z czereśniami możecie zobaczyć w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości. CIASTO Z CZEREŚNIAMI bez pieczenia SKŁADNIKI: Krem: posypka czekoladowa(...)łyżki) krem czekoladowy typu nutella (4 łyżki) żelatyna (3 łyżeczki) + gorąca woda (1/3 szkl.) Warstwa galaretkowa: czereśnie wydrylowane (500 g) galaretki rubinowe (2 op.) + gorąca woda (700 ml) Dodatkowo: herbatniki (2 opakowania) Potrzebne gadżety: Mikser Szpatułka Waga kuchenna Miarka kuchenna F oremka 24cm. x 32cm. Szklanka o pojemności 250 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.)  Galaretki rozpuszczamy

RITA food channel
Mannowiec z konfiturą agrestową 126

szklanki wrzątku  Dodatkowo: około 30 sztuk herbatników 50g   białej czekolady kolorowa posypka Wykonanie: 1. Formę   o wymiarach 30 cm x 9 cm wyłożyć herbatnikami. 2. Warstwa mannowa jasna: Mleko, masło, cukier i cukier wanilinowy zagotować. Następnie do gotującego się mleka stopniowo wsypać kaszę mannę i gotować cały czas mieszając żeby się nie przypaliła. Ugotowaną masę(...)mannową wylać do formy i przykryć drugą warstwą herbatników. 3. Warstwa mannowa ciemna: Mleko, masło i cukier zagotować. Następnie do gotującego się mleka, wlać kakao i stopniowo wsypać kaszę mannę. Gotować cały czas mieszając żeby się nie przypaliła. Ugotowaną masę mannową wylać do formy i przykryć trzecią warstwą herbatników.  4. Mus agrestowy: Galaretkę wymieszać z żelatyną, zalać

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto herbaciane z herbatnikami czyli Słodki Czwartek odc.166 204

masła 120 g cukru 2 jajka pół łyżeczki skórki z cytryny 100 ml mleka 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 80 g herbatników Herbatę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy by się zaparzyła. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy cukier, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Dodajemy mleko, jajka a także esencję herbacianą (liście z torebek, jeśli zaparzaliście(...)taka herbatę) i skórkę z cytryny a następnie mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia i sól. 3/4 herbatników odkładamy a resztę łamiemy na kawałki i dorzucamy do ciasta. Mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i dekorujemy kilkoma herbatnikami. Pieczemy ok. 40 minut w 170 st.C. Po upieczeniu możemy polukrować lub udekorować połamanymi herbatnikami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czekoladowo - brzoskwiniowa krówka bez pieczenia 174

Uwielbiam takie ciasta, których przygotowanie jest dziecinnie łatwe. Słodka krówka z kakaowymi herbatnikami, masą budyniowo - galaretkową, a to wszystko delikatnie posypane wirórkami kokosowymi! Składniki: ok 200 g kakaowych herbatników, 3 szklanki mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 2 galaretki brzoskwiniowe, 3 łyżeczki cukru, 200 g masła, masa krówkowa kakaowa 460g, 6 łyżek wiórek kokosowych Przygotowanie: W szklance mleka(...)budynie. Mieszamy. Gdy masa zgęstnieje dodajemy galaretki. Dokladnie mieszamy, aby wszystko się równomiernie połączyło. Podgrzewamy na małym gazie jeszcze kilka chwil. Masę studzimy. W tym czasie układamy pierwszą warstwę herbatników na dnie formy. Na rogrzaną patelnie dajemy wiórki koksowe, podrzewamy mieszając do uzyskania lekko złocistego koloru. Gdy masa budyniowo - galaretkowa będzie całkowicie zimna, dodajemy stopniowo masło. Używając miksera, mieszamy

Lena Gotuje