PRÉSIDENT – Twaróg sernikowy z mascarpone. Gęsty kremowy, idealnie gładki twaróg, do którego nie trzeba już dodawać ani grama tłuszczu! Koniecznie spróbujcie! Gwarantuję, że będziecie zachwyceni! SKŁADNIKI: SPÓD: * kakaowe herbatniki – 250-300 g * masło min.82% – 60 g * miód wielokwiatowy – 1 pełna łyżka * kakao gorzkie – 1 łyżka MASA SEROWA: * Twaróg sernikowy z Mascarpone PRÉSIDENT(...)pęczek * świeża mięta – kilka listków * jajka M – 6 szt * cukier drobny – 1 szt * wanilia ( lub ekstrakt z ziaren wanilii ) – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Kakaowe herbatniki miksujemy na piasek z masłem, miodem i kakao. Wylepiamy blachę, podpiekamy ok. 115 minut w 180C. Studzimy. MASA SEROWA: Twaróg sernikowy z mascarpone ucieramy z cukrem. Dodajemy całe jajka
Ostra na Słodkowykonać taki jogurtowiec pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe filmiki z przepisami. JOGURTOWIEC Z OWOCAMI LEŚNYMI SKŁADNIKI: Spód: herbatniki (180 g) masło roztopione (90 g) Masa jogurtowa: jogurt naturalny (1 kg) śmietanka kremówka 30% (200 ml.) cukier puder (5 łyżek czubatych) galaretki przezroczyste ( 2 opakowania, czyli łącznie(...)jeżeli chcecie możecie dać świeże owoce dowolnego gatunku. galaretki arbuzowe (2 opakowania, czyli łącznie 94 g) + wrząca woda (600 ml) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy blenderem na piasek. Dodajemy roztopione masło, mieszamy i taką otrzymana masę wykładamy na dno tortownicy. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania reszty składników. Galaretki przezroczyste rozpuszczamy we wrzącej wodzie
RITA food channelracji tego, że uwielbiamy serniki, tym razem padło na sernik stracciatella z truskawkami. Jest pyszny, delikatny, z lekkim posmakiem mleka w proszku i wykończony orzeźwiającą galaretką. Spód: 250g herbatników 120g masła tabliczka gorzkiej czekolady Sernik: 1 kg serka z wiaderka 330 ml śmietanki 30% 1 szkl mleka w proszku 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek żelatyny 1/3 szkl wody(...)łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 galaretki truskawkowe ok 400 g truskawek Spód: Herbatniki bardzo drobno pokruszyć. Masło roztopić, czekoladę rozpuścić i wymieszać z ciasteczkami. Mamy otrzymać konsystencję mokrego piasku. Spód tortownicy (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Wsypać ciasteczka, wyrównać i uklepać. Spód schłodzić w lodówce. Sernik: Żelatynę wymieszać z zimną wodą, odstawić
Smakołyki Asiherbatników 80g masła Sernik: 700g sera białego 150g cukru pudru 2 galaretki wiśniowe 2 garści czereśni Wierzch: Czereśnie Galaretka wiśniowa Sposób przygotowania: Masło topimy i łączymy z pokruszonymi herbatnikami. Wykładamy na spód tortownicy i solidnie dociskamy. Wstawiamy do lodówki. 2 galaretki wiśniowe rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Studzimy. Ser mielimy lub przeciskamy przez praskę. Miksujemy z cukrem pudrem
Kuchnia w czekoladziesernik, sernik na zimno, twaróg Prep Time 10 minutes Czas chłodzenia 8 hours Total Time 10 hours 10 minutes Ingredients Forma o średnicy 18 cm Spód: 120 g pełnoziarnistych herbatników 1/4 szklanki (40 g) rozpuszczonego masła 3 łyżki (20 g) wiórków kokosowych Masa serowa: 250 g twarogu dwukrotnie zmielonego 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) mleczka kokosowego(...)szklanki (60 ml) gorącej wody 1-2 łyżeczki herbaty matcha 1 limonka Dodatkowo: 1 opakowanie galaretki + 400 ml gorącej wody (opcjonalnie) ulubione owoce (u mnie winogrona) Instructions Spód: Herbatniki zmiksować blenderem na mąkę, dodać wiórki kokosowe oraz masło i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy (wcześniej spód formy wyłożyć papierem do pieczenia), wyrównać i ugnieść np. grzbietem
Fitsweet.meporcje: 0,5 kg świeżych truskawek 1 opakowanie serka typu grani (200 g) ewentualnie odrobina soku z cytryny cukier do smaku do dekoracji świeże truskawki kilka herbatników Truskawki umyć, usunąć szypułki, przełożyć do kielicha blendera, ewentualnie posypać odrobiną cukru i skropić sokiem z cytryny - chwilę miksować (do uzyskania musu z małymi kawałkami truskawek). Serek grani zblendować na kremową masę(...)truskawkowy, na to położyć 1,5 łyżki masy z serka grani i całość ponownie zalać musem truskawkowym. Desery schować do lodówki i mocno schłodzić. Przed podaniem ozdobić połamanymi herbatnikami i świeżymi truskawkami. Truskawki przed i po zmiskowaniu Serek typu grani przed i po zblendowaniu Poszczególne warstwy desery: mus z truskawek, masa z serka grani i ponownie mus z truskawek
Ugotowaćwaniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej kostka masła 1 1/2 szklanki mleka 1 1/2 szklanki mleka w proszku dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie galaretka brzoskwiniowa opakowanie herbatników Wykonanie: * Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywno. * Masło rozpuszczamy, studzimy. * Twaróg miksujemy z żółtkami(...)cukrami. Dodajemy mąką ziemniaczaną, proszek budyniowy oraz mleko w proszku i mleko zwykłe. Miksujemy. Dodajemy przestudzone masło, miksujemy. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę. Delikatnie mieszamy. * Dużą blachę wykładamy herbatnikami. Na nie wylewamy masę serową, pieczemy ok 1 godz 15 minut. Upieczony sernik studzimy. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w kosteczkę, wykładamy na sernik, na wierzch wylewamy tężejącą
Z Majeczką w kuchnicytryn Skórka otarta z 1 cytryny (sparzona!!) 2 żółtka Skladniki na piankę: 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka wody 500 ml śmietanki 30% Dodatkowo: Około 30 herbatników Lukier Sposób przygotowania: Zaczynamy od biszkoptu. Białka ubijam na sztywną pianę z odrobiną soli, dodając pod koniec ubijania cukier, najlepiej partiami. Następnie wrzucam po jednym żółtku, za każdym(...)studzę i wstawiam do lodówki. Galaretkę rozpuszczam we wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Mocno schłodzoną śmietankę ubijam na sztywno. Dodaję tężejącą galaretkę i mieszam. Wylewam na zimną masę cytrynową. Herbatniki można skropić sokiem z cytryny. Układam je na piance i dociskam. Dekoruję lukrem (to już w zależności od gustu) i wstawiam do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego
W kuchni Karmel-itkinajlepszy smak z najlepszych składników. Czas przygotowania 30 minut. Czas chłodzenia - kilka godzin w lodówce. Ilość porcji 12. Tortownica o średnicy 26 cm. Składniki na spód: - 40 dag herbatników - 20 dag masła - 10 dag gorzkiej czekolady - 1 słoik dżemu wiśniowego Składniki na krem: - 50 dag serka mascarpone - 500 ml śmietany kremówki 30 % - 5 łyżek cukru pudru - 1 opakowanie śmietan(...)fixu 1. Herbatniki przesypuję do mocnego worka, owijam ścierką i ugniatam wałkiem żeby powstał proszek i drobne kawałki. Roztapiam masło i czekoladę (odkładam dwie kostki czekolady do starcia na wierzch ciasta). 2. W dużej misce łączymy ze sobą pokruszone ciastka, roztopione ciepłe masło z czekoladą oraz słoik dżemu. Wszystko dokładnie mieszamy dłonią. Spód tortownicy wykładamy papierem. Gotową masę przekładamy
Apetyczna babeczkaSkładniki: twaróg półtłusty 60 dag, jogurt grecki 380 ml, jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, skórki kandyzowane 150 gram, herbatniki 100 gram, truskawki 50 dag, śmietana 200 gram, cukier puder 1 łyżka, sok z cytryny 1/2 łyżeczki Twaróg pokruszyć do miski, dodać cukier, jajka, jogurt i pałką blendera wszystko zmiksować. Wsypać(...)wyłożona folią (tortownica dobrana do szybkowara,szybkowar śred. 22 cm, wysoki na 9 litrów), dłuższy kawałek folii zostawić z boku do nakrycia w szybkowarze. Na dnie formy ułożyć herbatniki, dać połowę masy serowej, do garnka szybkowara włożyć np sitko rozkładane ale nie rozkładać tylko do góry nogami i na nim postawić formę, teraz wyłożyć do formy resztę masy serowej
W Mojej Kuchni Lubiępanierkę zmielone herbatniki petit (10 szt.) 3 łyżki posiekanych orzechów 2 łyżki wiórków kokosowych 1 jajko 2 łyżki mąki 3 łyżki mleka 1 łyżeczka miodu pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka oleju Jabłka obrać i pokroić na 1 cm. plastry(...)Herbatniki wymieszać z orzechami i wiórkami kokosowymi. Jajko roztrzepać z mąką,mlekiem ,miodem i cynamonem, olejem. Następnie panierować jak np. kotlety 😉 Piec w nagrzanym piekarniku ok.20
Andzia Pichcinaprawdę pyszny i świetnie pasuje. Składniki: 1 kg twarogu śmietankowego lub "wiaderkowego" mielonego 400 ml śmietanki 30% lub 36% 2 opakowania galaretki - użyłam czerwoną i zieloną 200 g ulubionych herbatników lub kruchych ciastek 150 g masła duża garść ulubionych orzechów - użyłam włoskich owoce - użyłam nektarynek żelatyna na 1/2 litra płynu cukier Galaretki rozpuścić według instrukcji na opakowaniach. Zieloną(...)wody, a czerwoną w 400 ml. Odstawić do wystygnięcia. Orzechy bardzo drobno posiekać nożem lub w blenderze. Herbatniki lub kruche ciasteczka przesypać do woreczka strunowego, zamknąć i wałkiem "zbić", aby pokruszyły się. (Ja wrzucam ciastka do blendera i miksuję.) Masło stopić i wymieszać z pokruszonymi ciastkami i orzechami. Formę wyłożyć folią spożywczą jeśli jest metalowa. Należy całą formę dokładnie
Codzienna kuchnia niecodziennadzieci jak i dorośli. Wiśnie z kompotu nie są tutaj obowiązkowym składnikiem, aczkolwiek fajnie uatrakcyjniają całość. 500 ml niesłodzonego mleka skondensowanego 2 galaretki agrestowe 2 galaretki wiśniowe kilka kakaowych herbatników wiśnie z kompotu (mniej więcej 0,5l) Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Blaszkę ( 20x20cm lub nieznacznie większą ) wykładamy papierem(...)pieczenia. Na dnie rozkładamy kakaowe herbatniki ( ja wykorzystałam mniej więcej połowę dużego opakowania). Schłodzone mleko skondensowane ubijamy na puch ( powinno znacznie zwiększyć swoją objętość ). Dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy krótko, do połączenia, po czym od razu wykładamy do blaszki ( pianka szybko tężeje ). Wiśnie z kompotu osączamy na sicie (kompot pozostawiamy ). Rozkładamy na stężałej zielonej piance. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy
Smaki Na Talerzuśmietany Herbatniki pokruszone 20 dkg. Łyżka cacao Pół kostki miękkiego masła Składniki na polewe Tabliczka gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki 30% Krok po Kroku 1 Pokruszone herbatniki łączymy z miękkim masłem i cacao. Powstałym ciastem wykładamy dno blaszki (prawdopodobnie będzie się troszkę kruszyć). 2 Ser, żółtka jaj i mleko skondensowane mieszamy do połączenia składników. 3 Białka ubijamy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyPolecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/25 CM: KREM: 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 4 łyżki kaszy manny 20 dag kokosów ORAZ: 0,5 opakowania kakaowych herbatników (z dużej paczki) 0,5 opakowania okrągłych biszkoptów pół szklanki zaparzonej kawy słoik wiśniowego dżemu (z kawałkami owoców) kakao do posypania KREM: Masło wyciągamy z lodówki. Mleko gotujemy razem(...)cukrem, wiórkami i kaszą manną do momentu aż zgęstnieje. Przekładamy na płaski talerz i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce kokosów. Dobrze miksujemy. SKŁADANIE: Herbatniki układamy w formie lub rancie, można wyłożyć spód papierem lub folią. Nasączamy kawą. Smarujemy większą połową dżemu oraz większą połową kremu kokosowego. Wygładzamy a następnie układamy zamoczone w kawie biszkopty
Pani na deser