herbatniki - 5808 przepisów (strona:196/388)

SERNIK Z MUSEM CZEKOLADOWYM + FILMIK 115

sera wiaderkowego 3 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 340 ml mleka skondensowanego, niesłodzonego 2 budynie waniliowe po 40 g bez cukru 250 g kakaowych herbatników  + 50 g roztopionego masła(...)PRZYGOTOWANIE :  Herbatniki mielimy w mikserze, wlewamy masło, miksujemy aż składniki się lekko skleją. Na dno tortownicy o średnicy 24 cm, rozkładamy równomiernie masę herbatnikową i lekko ją dociskamy do dna. Jajka przekładamy do misy, dodajemy cukry  i ubijamy mikserem aż będą lekko puszyste. Następnie dodajemy cały ser, dalej miksujemy. Wlewamy mleko skondensowane i wsypujemy budynie. Dokładnie

Kulinarne Fantazje Marioli
Banoffee – szybkie ciasto bez pieczenia 153

prostu robić to w nocy) i rano można cieszyć się domową dawką słodkości Banoffee – szybkie ciasto bez pieczenia przepis na blachę o średnicy 24 cm 300 g herbatników maślanych 150 g masła 200 g masy krówkowej 3 banany 330 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 250 g serka mascarpone + gorzka czekolada do dekoracji Na początku(...)dobrze przylegać do formy. Następnie blachę wstaw na ok. 30 minut do lodówki. Masę krówkową wstaw do gorącej wody, aby stała się nieco luźniejsza, rozsmaruj ją na spodzie z herbatników. Na masie krówkowej wyłóż banany pokrojone w plastry. Dobrze schłodzoną śmietanę ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i cukru pudru. Pod koniec ubijania powoli dodawaj serek mascarpone

365 dni dookoła kuchni
KREMOWY SERNIK ZE ŚMIETANĄ I WIÓRKAMI CZEKOLADY 160

szerokim nożem, który zanurzamy za każdym razem w gorącej wodzie.  Polecam wszystkim miłośnikom kremowych serników  - zwłaszcza w okresie Wielkanocy 😊 Na spód: (tortownica 24 cm średnica) 200 g herbatników 2 łyżki kakao 60g roztopionego masła Herbatniki blendujemy do konsystencji drobnego piasku. Dodajemy kakao i roztopione masło. Mieszamy wszystko dokładnie. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Dno wykładamy

Walijskie Pichcenie
Sernik krówkowy 117

sernik upiekłem na świąteczny stół i wszystkim bardzo smakował :) Spód : - około 250 g herbatników wieloziarnistych, - około 80 - 100 g roztopionego masła. Herbatniki rozkruszyć do torebki foliowej i rozgnieść wałkiem na okruchy. Zalać roztopionym masłem i wymieszać do uzyskania mokrego piasku. Całość ugnieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do lodówki. Przygotować masę serową : - 2 kg twarogu

Przepisy Mikołaja
Deser jabłkowy 140

Zapraszam na pyszny deser z jabłkami, galaretką, herbatnikami regionalnymi(...)Cukry Nyskie oraz śmietanką. Super deserek dla dużych i małych. Polecam Składniki: 4 średnie jabłka 1 szkl wody 1 cukier cytrynowy (15g) 1 galaretka cytrynowa w proszku 75 g herbatników regionalnych Cukry Nyskie 1 szkl śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Potarte jabłka przekładamy do garnka o grubym

słodkie i nie tylko historie kulinarne
SERNIK Z GALARETKĄ MANGO-MARAKUJA 264

cukier – 2-3 łyżki * żelatyna spożywcza – 2 pełne łyżeczki DODATKOWO: * herbatniki na spód + masło – ok. 150 g + 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Herbatniki miksujemy z rozpuszczonym masłem, wylepiamy blachę wyłożoną papierem. MASA: Miękkie masło ucieramy z cukrem do białości,dodajemy po jednym żółtku, a następnie dodajemy śmietanę, wanilię, zmielony ser oraz budyń – wszystko razem mieszamy

Ostra na Słodko
Sernik z blendera 173

dodać drobno posiekaną czekoladę i podgrzewać do chwili uzyskania jednolitej, gładkiej polewy. Jak zrobić ciasteczkowy spód do sernika proporcje na tortownicę o średnicy 18-20 cm około 150 g herbatników - mogą być Oreo, Petit Beurre lub podobne. 2-3 łyżki roztopionego masła. Herbatniki zblendować lub bardzo drobno pokruszyć, Powinny mieć konsystencję soli gruboziarnistej. Dodać masło, wymieszać, wysypać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik z musem mango 95

Czysta poezja smaku. Skradł nasze podniebienia i na pewno zrobię go jeszcze nie jeden raz, choćby dlatego, że robi się go bardzo szybko i prosto.  Spód: 300 g herbatników  4 czubate łyżki oleju kokosowego (możecie użyć ok 150 g. masła) 1 łyżeczka kakao Herbatniki kruszymy np w malakserze dodajemy do nich kakao oraz rozpuszczony olej

Cynamonowe szczęście
Serniczki na zimno z mango 117

deser wyszedł bardzo ciekawie Polecam spróbować ;) Serniczki na zimno z mango składniki: 2 mango 250 g twarogu półtłustego 150 g białej czekolady 150 ml śmietany 36% 150 g herbatników 50 g masła 1,5 łyżeczki żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Serniczki na zimno z mango wykonanie: Masło rozpuszczamy, herbatniki drobno mielimy, dodajemy masło. Wykładamy dno małych szklanych słoiczków (około

Delusional Trine
Szybkie ciasto czekoladowe bez pieczenia 132

coś słodkiego) do gotowego ciasta nie potrzebujemy dużo czasu. Choć, co prawda najlepiej przygotować je wieczorem, żeby mogło przez noc stężeć. Szybkie ciasto czekoladowe bez pieczenia 250 g herbatników lub ciastek kruchych 50 g suszonej żurawiny 150 g masła 250 ml wody 60 g kakao 100 g cukru + 150 ml śmietany 30% + 100 g czekolady gorzkiej Ciastka pokrusz(...)wymieszaj cukier z kakao, dodaj wodę oraz masło. Całość gotuj na wolnym ogniu aż do rozpuszczenia się składników. Następnie odstaw rondel do przestygnięcia na ok. 30 minut. Do pokruszonych herbatników przelej masę czekoladową, wymieszaj dokładnie. Tortownicę wyłóż folią spożywczą lub wysmaruj masłem. Przełóż do niej masę czekoladową, wyrównaj wierzch. Ciasto wstaw do lodówki

365 dni dookoła kuchni
Tarta kokosowa bez pieczenia 116

rzeczy: przepis poniżej. Korzystajcie ponieważ ciasto jest ekspresowe w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Składniki na tartę kokosową bez pieczenia na tortownicę 19-20 cm: Spód: – 120 g herbatników kakaowych – 80 g masła Herbatniki blendujemy na piasek. Masło rozpuszczamy i przelewamy do ciasteczek. Mieszamy razem dokładnie, żeby masło całkowicie oblepiło ciasteczka. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia

Relaxtime
Czekoladowa panna cotta z bananowo kajmakowym kremem 140

słoiczków : 1 szklanka śmietanki 36% ¼ szklanki mleka 1 łyżka cukru pudru 50 g czekoladek Kinder lub innej czekolady 1 łyżeczka żelatyny 350 g kajmaku 1 banan 50 g herbatników maślanych 15 orzechów laskowych Śmietankę ,mleko i cukier puder podgrzewamy na wolnym ogniu. Dodajemy kawałki czekolady. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Wsypujemy żelatynę, dokładnie mieszamy aż się rozpuści.  Ciepłą(...)śmietankę przelewamy do słoiczków. Ja użyłam słoiczki po jogurtach (125 g każdy). Wszystkie wstawiamy do lodówki do stężenia. W misce mieszamy kajmak, pokrojone w małą kosteczkę banany oraz pokruszone herbatniki. Mieszamy dokładnie i przekładamy do słoiczków. Dokładnie wyszło mi po dwie łyżki masy na każdy słoiczek. Na wierzchu układamy po trzy orzechy laskowe

VioletoweKucharzenie
CIASTECZKA OWSIANE BEZ PIECZENIA 117

łyżki kakao (czubate) 125 g masła 8 łyżek mleka 3/4 szklanki cukru (można zredukować do 0,5 szklanki) cukier waniliowy lub dowolny aromat np. rumowy ewentualni ulubione bakalie pokruszone herbatniki do obtoczenia WYKONANIE: Masło, cukier, kakao i mleko przekładamy do garnka. Podgrzewamy do momentu aż masa się zagotuje. Odstawiamy i wsypujemy płatki. Mieszamy. Duży talerz wykładamy folią spożywczą, jeszcze(...)ciepłą masę nabieramy gałką do lodów, obtaczamy w pokruszonych herbatnikach i układamy na talerz. Odstawiamy do wystudzenia i zastygnięcia. Smacznego

Pani na deser
Jak przygotować blok czekoladowy 205

blok czekoladowy Jak przygotować blok czekoladowy Do przygotowania bloku czekoladowego potrzebujemy: 250 g mleka w proszku 125 g masła 65 ml wody 3 łyżki kakao 1 ½ szklanki cukru 8 herbatników Jak przygotować blok czekoladowy Mleko w proszku, kakao i połamane na małe kawałki herbatniki razem wymieszać. Jak przygotować blok czekoladowy W garnku zagotować cukier, wodę, masło. Jak przygotować

Podstawy Gotowania
Ananasowo-kokosowe ciasto bez pieczenia 175

Składniki: Herbatniki ok 17 sztuk Biszkopty podłużne opakowanie 200 g Mascarpone 250 g Śmietanka 36 % 400 ml Ananasy krojone puszka Cukier puder 2 łyżki Żelatyna łyżka Woda 30 ml Wiórki kokosowe 50 g Przygotowanie: Żelatynę zalać w miseczce zimną wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie przełożyć do rondelka i podgrzać tylko do momentu rozpuszczenia(...)części masy powoli wlewać płynna ale przestudzoną żelatynę cały czas miksując. Na koniec dodać ananasy i całość wymieszać łyżką. Blaszkę 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Następnie przełożyć masę z ananasem. Kolejno ułożyć biszkopty podłużne. Namoczyć je sokiem z ananasów. Na koniec przełożyć pozostałą część masy bez ananasów i równomiernie rozsmarować. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi

Kulinarne przygody