Tajemnicza słodkość która zachwyci każde podniebienie. Składniki 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 1 kostka Kasi lub masła ok 3/4 szklanki cukru masa krówkowa gotowa o smaku orzechowym herbatniki kakaowe migdały lub cos innego do posypania Na blaszkę 25×30 lub 25×25 Przygotowanie Masło, mleko, cukier powoli zagotować, na koniec dodać kasze i energicznie mieszać. Jak będzie(...)gęste zdjąć z ognia, po chwili wylać na herbatniki, przełożyć kolejna warstwą, trochę ostudzić. Rozsmarować masę orzechową (lub jaka wolicie) i posypać migdałami. Schłodzić ok. 3h. Autor przepisu: Dominika Oliwiak Artykuł Ciasto bez nazwy i bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisysubskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty SERNIK CHAŁWOWY z polewą chałwową Składniki: Spód: 250g kakaowych herbatników (można również użyć naturalnych) 90-100g masła – roztopionego, ostudzonego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik (użyłam sera z wiaderka) 180g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią(...)łyżki mąki ziemniaczanej (około 65g) 300g pokruszonej chałwy (użyłam waniliowej) Polewa: 1 szklanka śmietanki kremówki 36% 300g pokruszonej chałwy troszkę chałwy do posypania (niekoniecznie) Spód: 1. Do blendera przełożyć herbatniki i zmiksować na piasek. Okruchy przesypać do miski, wlać roztopione masło, wymieszać. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i docisnąć, patrz FILM . Wielkości tortownicy 25cm
Mała CukierenkaCiasto delikatne jak puch i do tego bez pieczenia. Idealny deser na każdą okazję. Składniki 0,5 kg twarogu z wiaderka 2 śnieżki 2 galaretki 0,5 l wody herbatniki 2 łyżki cukru pudru 0,5 l mleka Przygotowanie Galaretki rozrabiamy we wrzątku zostawiamy do lekkiego stężenia. W tym czasie ubijamy śnieżki z mlekiem, twaróg mieszamy z pudrem dodajemy(...)śnieżki mieszamy, wlewamy tężejące galaretki wymieszać. Na mała blachę wyłożyć herbatniki wylać masę. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Autor przepisu: Anita Jankowska Artykuł Puchowa chmurka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisytylko. Składniki 0,5 kg sera z wiaderka 3 łyzki pudru 2 galaretki obojętny smak 0,5l gorącej wody 2 śnieżki (bita śmietana) 0,5 l mleka 1 opakowanie herbatników na wyłożenie dna blachy Przygotowanie Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem, cukier puder mieszamy z twarogiem i dodajemy bitą śmietanę. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy po czym dodajemy(...)masy i mieszamy wszystko. Gotową masę wylewamy na blachę wyłożoną herbatnikami i wstawiamy na 3h do lodówki. Dekorujemy czymkolwiek. Smacznego! Autor przepisu: Dominika Bryłka Waszak Artykuł Sernik puszysta chmurka bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyzimno na twarogu z dodatkiem galaretek. Delikatny, puszysty i prosty w przygotowaniu. Składniki 2 galaretki cytrynowe 250 ml śmietany kremówki 1/2 szkl cukru pudru wiaderko twarogu (1 kg) herbatniki wiórki kokosowe Przygotowanie 2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Studzimy. 250 ml śmietany kremówki ubijamy z 1/2 szkl cukru pudru. Do ubitej śmietany dodajemy wiaderko twarogu(...)wolnych obrotach miksera i do tego na koniec wystudzoną galaretkę. Masa ma wyjść lejąca. Na blachę wykładamy herbatniki, na to masa serowa i do lodówki. Jak już sernik trochę stężeje, na wierzch wysypujemy uprażone wiórki kokosowe. Ciasto najlepiej smakuje po kilkunastu godzinach w lodówce. Autor przepisu: Kasia Tymińska Olszewska Artykuł Sernik na zimno z prażonymi wiórkami kokosowymi pochodzi
Wasze PrzepisyRozpływający się w ustach sernik z mlekiem w proszku. Szybki do zrobienia, na spodzie z herbatników. Składniki 1 kg tłustego twarogu 1 szkl. cukru pudru 6 jajek 1i 1/2 szkl. mleka w proszku i normalnego mleka 3/4 szkl.oleju 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 cukry wanilinowe szczypta soli Przygotowanie Zmielony ser+cukry, żółtka, sól, budynie zmiksować, tylko do połączenia(...)składników. Następnie dać olej, oba mleka zmiksować chwilę. Na koniec ubite białka lekko wmieszać rózgą. Ciasto wylać na dowolny spód. U mnie czekoladowe herbatniki. Piec 1 godz. w 150°C studzić w piekarniku. Po 15 min od upieczenia uchylić drzwiczki piekarnika. Sernik jest bardzo delikatny i puszysty. Prawie wcale nie opada. Autor przepisu: Ania Hudela-Orzażewska Artykuł Sernik
Wasze Przepisyserka mascarpone · 3 łyżki cukru pudru Składniki pozostałe: · 200 g herbatników · ½ kostki masła · 400 g czekoladek Kinder chocolade · 100 g orzechów włoskich Sposób przygotowania: 1. Dno tortownicy(...)wykładamy pokruszonym herbatnikami zmieszanymi z rozpuszczonym masłem. 2. Następnie robimy masę czekoladową, śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy cukier puder, serek mascarpone i mleko w proszku i rozpuszczoną czekoladę. Masę wykładamy na ciastka. 3. Czekoladki Kinder łamiemy na małe kostki i układamy na masie czekoladowej. 4. Pozostała nam do zrobienia masa śmietanowa, śmietanę ubijamy mikserem
Kulinarna Chwilagoście? To pyszne ciasto zrobisz w 15 minut bez użycia piekarnika! Składniki: 1 litr mleka 1 szkl. kaszy manny 1 szkl. cukru pół margaryny 3 łyżki kakao 6 paczek herbatników Przygotowanie: Wszystko gotujemy na gęstą masę i gorące przekładamy herbatnikami. Wierzch ciasta polać roztopioną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Autor przepisu: Katarzyna Zaborowska Artykuł Ciasto w 15 minut
Wasze Przepisyprostym w przygotowaniu ciastem o niebiańskim smaku. Składniki: litr mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy cukier wiórki kokosowe ok 200-250g herbatniki kakaowe i maślane (kto jakie woli) kostka masła 200g Sposób przygotowania: 1 i ½ szklanki mleka mieszamy z cukrem, mąką pszenna i ziemniaczaną, żółtkami, cukrem wanilinowym. Miksujemy. Resztę mleka trzeba(...)Kiedy budyń stygnie, ubijamy masło w temperaturze pokojowej na piankę. Wystudzony budyń mieszamy z masłem, dodając wiórki kokosowe. Tortownica śr. 26 cm, na sam dół kładę dwie warstwy ciemnych herbatników a na górze dwie jasne. Wystarczy około 500g ciastek. Przekładamy budyń razem z ciastkami. Ostatnią warstwą musi być masa budyniowa. Wtedy posypujemy ją grubo wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawiamy
Wasze Przepisyprzepis na pyszne ciasto do kawy będzie idealny. Ja mam dla Was właśnie 3 bit w mojej wersji. Na spodzie biszkopt, żeby ciasto było bardziej stabilne, dwa rodzaje herbatników i dżem porzeczkowy, który sprawia, że nie jest ono takie słodkie. Cukru też nie dawałam za dużo. Ciasto proste, szybkie w przygotowaniu i smakuje rewelacyjnie. Polecam i miłego dnia(...)mleka 150 g masła 2 - 3 łyżki cukru Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 1 - 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny woda Dodatkowo: 1/2 puszki kajmaku herbatniki typu petitki ciemne i wieloziarniste słoiczek dżemu porzeczkowego Polewa czekoladowa: 70 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła 50 ml śmietanki 30% Biszkopt: 1. Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę
kruche babeczkiznajdziecie tu wiele świetnych przepisów. składniki: 2 kostki masła 3/4 szklanki cukru 0/5 szklanki wody 500 g mleka w proszku 100 g czekolady deserowej 200 g herbatników polewa: 100 g czekolady łyżka masła Przygotowanie: Wyłożyć tortownicę o średnicy 23 cm papierem pergaminowym. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. W tym samym czasie w garnku zagotować masło(...)cukrem i wodą. Zdjąć z ognia i za pomocą miksera, cały czas mieszając dodać czekoladę oraz mleko w proszku. Do gęstej masy dodać pokruszone herbatniki. Wszystko wymieszać łyżką. Przełożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na 3 h. Ciasto wyłożyć z formy. Polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuść pokruszoną czekoladę z masłem. Zaglądajcie na mój
Niezły Młynekznajdziecie tu wiele świetnych przepisów. składniki: 2 kostki masła 3/4 szklanki cukru 0/5 szklanki wody 500 g mleka w proszku 100 g czekolady deserowej 200 g herbatników polewa: 100 g czekolady łyżka masła Przygotowanie: Wyłożyć tortownicę o średnicy 23 cm papierem pergaminowym. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. W tym samym czasie w garnku zagotować masło(...)cukrem i wodą. Zdjąć z ognia i za pomocą miksera, cały czas mieszając dodać czekoladę oraz mleko w proszku. Do gęstej masy dodać pokruszone herbatniki. Wszystko wymieszać łyżką. Przełożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na 3 h. Ciasto wyłożyć z formy. Polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuść pokruszoną czekoladę z masłem. Zaglądajcie na mój
Niezły Młynekspotkaniach rodzinnych. Polecam i zapraszam Zapraszam na film, na którym pokazuje ich wykonanie SKŁADNIKI * z tych proporcji wyszło mi 12 dużych szyszek -200g herbatników -1 łyżka kakao -50g czekolady mlecznej -czubata łyżka nutelli -150g masła -4 łyżki gorącego mleka DODATKOWO -płatki śniadaniowe czekoladowe muszelki Herbatniki rozdrabniamy blenderem na okruszki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokubardziej, że jest łatwy i robi się go bardzo szybko :) 250 g masła 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mleka 3 łyżki kakao 400 g mleka w proszku 180 g herbatników 1/3 szkl rodzynek 1/3 szkl posiekanych orzechów włoskich Masło, cukier, mleko i kakao rozpuścić w garnku na średnim ogniu. Lekko przestudzić i dodać mleko w proszku. Wymieszać(...)gładką masę aby nie było grudek. Dodać pokruszone herbatniki, orzechy i rodzynki. Masę wymieszać i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Odstawić do lodówki do stężenia
Smakołyki Asipieczenia, takie ciasta lubimy. Bita śmietana z mascarpone, czekolada w kruchym spodzie i kwaskowe granaty lub w okresie letnim czerwone porzeczki. Spód kruchy : kakaowe herbatniki 300 g masło lub margaryna 110 g 1 czekolada 100 g mleko 3-4 łyżki Nadzienie: śmietana 30 % 200 ml serek mascarpone ( lub z wiaderka ) 250 g 4 płaskie łyżeczki żelatyny woda(...)gorąca 125 ml cukier waniliowy 1,5 -2 łyżeczki cukier puder do smaku (2-4 łyżki ) 1 granat lub czerwona porzeczka Tortownica 20 cm. Herbatniki dokładnie kruszymy w malakserze na piasek. Mnie popsuł się malakser i miałam grubsze kawałki ciastka które słabo się łączyły. W rondelku rozpuszczamy masło z mlekiem i czekoladą. Płynne składniki dodajemy
Smaczne moje