żelatyny + 50 ml wrzątku, 50 g syropu klonowego (lub inne słodzidło), 1/3 łyżeczki mielonej wanilii, 2 łyżki kremu daktylowo-kokosowego, 1 łyżeczka kakao, na spód granola gryczana + herbatniki, na wierzch jagody i wiórki kokosowe ➡️ Przygotowanie : rozpuść żelatynę i odstaw do ostygnięcia. W międzyczasie przygotuj składniki na masę serową (twaróg, skyr, mleko, słodzidło, wanilia), a następnie zmiksuj je wraz(...)żelatyną na gładką masę. Na spodzie wybranego naczynia ułóż granolę wraz z herbatnikami i wlej 2/3 masy serowej. Pozostałą część wymieszaj z kremem daktylowo-kokosowym, kakao i wylej na białą część masy. Dodaj jagody i posyp wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki na jakiś czas, do całkowitego stężenia. 一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一 EKSPRESOWA GRANOLA Z PATELNI Ta granola to naprawdę miła odmiana
Zdrowie na języku :Pcukru wanilinowego 4 łyżeczki żelatyny 250 ml niesłodzonego mleka skondensowanego Masa kajmakowa: 400 g kajmaku 3 łyżeczki żelatyny 250 ml niesłodzonego mleka skondensowanego Dodatkowo: 50-70 g kakaowych herbatników Do misy miksera wybijamy jajka. Dodajemy szczyptę soli, drobny cukier oraz cukier wanilinowy. Ubijamy całość na wysokich obrotach, aż do otrzymania jasnej, puszystej masy. Mąkę pszenną oraz ziemniaczaną przesiewamy(...)podgrzewamy na małej mocy palnika, do rozpuszczenia. Łączymy z kajmakiem Schłodzone mleko skondensowane miksujemy na puszystą masę. Łączymy z masą kajmakową. Masę kajmakową wylewamy na masę serową, wyrównujemy. Kakaowe herbatniki mielimy na piach. Posypujemy po wierzchu ciasta. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Źródło
Smaki Na Talerzuprzykład malinami, które przełamią słodki charakter ciasta. Sprawdź przepis na: Blok czekoladowy Składniki paczka mleka w proszku 400g kostka masła – 200g 1 – 1,5 szklanki cukru 200g herbatników 150g pistacji 100 suszonej żurawiny Biały blok waniliowy – przepis Tłuszcz rozpuszczamy w rondelku z cukrem. Po rozpuszczeniu cukru i tłuszczu zdejmujemy go z ognia i dodajemy mleko(...)proszku. Intensywnie mieszamy do połączenia się składników. Następnie dodajemy pokruszone herbatniki, dodajemy pistacje, żurawinę i mieszamy. Przelewamy wszystko do keksówki i zostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce. Jeśli lubicie, możecie dodać odrobinę skórki z pomarańczy. Szybki przepis na: Szybkie i proste ciasto z gruszkami Biały blok waniliowy Smacznego! Artykuł Biały blok waniliowy pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!była miękka, ale nie „rozlewała się”. Jedyna wada? Serniczek znika stanowczo zbyt szybko. Po pierwszym kawałku od razu chciałoby się sięgnąć po następny. Poważnie!:) Spód: 200 g herbatników 100 g masła Sernik: 1 kg twarogu sernikowego 1 i 1/2 puszki kajmaku (około 600g) 5 łyżek mąki ziemniaczanej 6 jajek cukier puder do smaku – 1-2 łyżki(...)Polewa: 1/2 puszki kajmaku (ok. 200 g) 150 g gęstej śmietanki tortowej 36% 200 g mlecznej czekolady 100-130 g orzeszków ziemnych solonych Masło roztapiamy na małym ogniu. Herbatniki kruszymy na piasek. Składniki łączymy ze sobą i powstałą masą wylepiamy dno wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (21x32cm). W misie miksera umieszczamy twaróg, mąkę ziemniaczaną, cukier puder do smaku oraz
Smaki Na Talerzugodziny :) Zapraszam Was na pyszny, delikatny i kremowy sernik z kwaskową nutą. Rozpływa się w ustach i jest naprawdę smaczny! Tortownica o śr. 23cm Spód: 180g herbatników kakaowych 100g masła Sernik: 4 jajka 250g drobnego cukru 1 cukier z prawdziwą wanilią 1 kg sera trzykrotnie zmielonego 200g śmietanki 36% 100g roztopionego masła(...)Frużelina: 400g wiśni z syropu 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki soku z cytryny 50 ml zimnej wody Sposób przygotowania Spód: Herbatniki kruszymy i łączymy z roztopionym masłem. Wysypujemy na spód tortownicy wyłożony papierem do pieczenia, wyrównujemy, dociskamy i wstawiamy na 10 minut do piekarnika. Temperatura 180ºC/10 minut. Sernik: Wszystkie
Kuchnia w czekoladzieMała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łatwy TORCIK czekoladowy BEZ PIECZENIA z OREO i bananem Składniki: Spód: 130g herbatników 80g masła – roztopionego i ostygniętego 1 łyżeczka kakao bez cukru Krem: 500ml mleka 80g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g (można zastąpić 2 łyżeczkami cukru wanilinowego(...)czasie mieszać, aż czekolada całkowicie się roztopi. Nakryć folią spożywczą na dotyk i odstawić do całkowitego ostudzenia. Ganache ma mieć temperaturę pokojową jak masło. Spód: 3. Do blendera przełożyć herbatniki i zmiksować. Przesypać okruchy do miski, dodać roztopione masło, kakao i dokładnie wymieszać. Ciasteczkową masę przełożyć do tortownicy o średnicy 21cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać
Mała Cukierenkanasączonymi w kawie biszkopcikami i musem malinowym to kolejna propozycja ciasta na weekend. Ciasto jest smaczne i podzielne. Z pewnością zadowoli fanów tych mniej tradycyjnych serników. Spód: 180 g herbatników 85 g masła Sernik: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie Piątnica z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 3/4 szkl. drobnego cukru 3 jajka 1 op. budyniu śmietankowego 3 łyżeczki(...)cukru pudru (lub do smaku, w zależności od smaku malin) Dodatkowo: 1 op. okrągłych biszkoptów 1/2 szkl. espresso 1-2 łyżki likieru amaretto Masło roztapiamy na małym ogniu. Studzimy. Herbatniki mielimy na piach. Łączymy z roztopionym masłem. Wykładamy na spód wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (22-24 cm) i dociskamy. Odstawiamy. Kawę mieloną zalewamy około 4 łyżkami gorącej wody
Smaki Na Talerzuśmietany 30 % lub 36 % mocno schłodzonej 2 galaretki cytrynowe 1 puszka brzoskwiń lub 1 kg świeżych 1/2 szklanki zklanki cukru Dodatkowo: 100 g wiórków kokosowych 250 g herbatników kakaowych (np. Petitki) Instrukcje Biszkopt: Piekarnik nagrzewamy do 170 C, formę o wymiarach 23×36 smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy z cukrem(...)kroimy na kawałki. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i na koniec twaróg. Dodajemy lekko tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone brzoskwinie. Całość wykładamy na herbatniki. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni (uwaga bo łatwo je spalić), studzimy i posypujemy wierzch ciasta. Smacznego. ciasto serowo-brzoskwiniowe to co lubię
To co lubię - gotuję i polecammamy robiły właśnie taki blok. Obok wafli przekładanych niekwestionowany hit z dzieciństwa. Możecie do niego dodać dowolne bakalie, rodzynki, żurawinę, różne ciasteczka czy nawet solone orzeszki. Ja zrobiłam z herbatnikami, żurawiną i orzechami brazylijskimi. Zapraszam serdecznie. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Blok czekoladowy Składniki 250 g masła ¾ szklanki cukru 400 g mleka w proszku ½ szklanki wody lub mleka (ja robiłam(...)mlekiem) 3 łyżki kakao szczypta soli 100 g herbatników lub ulubionych ciasteczek (ja dodałam Petitki) 150 g żurawiny suszonej 150 g orzechów brazylijskich Instrukcje W garnku rozpuszczamy masło z dodatkiem cukru, mieszam, aż cukier zacznie się rozpuszczać, cały czas mieszając (najlepiej rózgą) żeby masa się nie przypaliła. Dodajemy wodę lub mleko, sól i kakao. Dokładnie mieszamy, lekko studzimy
To co lubię - gotuję i polecamosobiście wyjątkowo nie lubię, dlatego postanowiłam zamienić ją śmietanką. Zapraszam po przepis :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śnieżny puch Składniki Składniki na blaszkę o wymiarach 24×36 cm: 20 herbatników (petitki) 1 kg sera śmietankowego (lub z wiaderka) 3 galaretki krystaliczne o smaku cytrynowym 500 ml gorącej wody 500 ml śmietanki kremówki 30 % lub 36% 3 łyżki cukru pudru(...)ubijając na najniższych obrotach miksera. Kiedy składniki się połączą wlewamy zimną galaretkę cały czas miksując. Masa zrobi się rzadsza ale taka ma być. Masę delikatnie wylewamy na wcześniej przygotowane herbatniki, wstawiamy do lodówki, aż masa stężeje. W wersji oryginalnej sernik posypujemy wiórkami wcześniej uprażonymi na patelni z dodatkiem masła i cukru. Ja żeby nie dokładać zbędnych kalorii posypałam wiórkami
To co lubię - gotuję i polecamkulinarnego przepisy.pl Sernik ma królewski smak, rozpływa się w ustach, a w upały zachęca do zjedzenia tym bardziej, gdyż smakuje niebiańsko podany prosto z lodówki! Składniki: Spód: herbatniki 200 g 100 g masła dwie łyżki wody Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego u mnie z wiaderka 150 g cukru 5 dużych jaj 100 g masła jedno opakowanie(...)masę serową. Nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i na dnie piekarnika połóż naczynie żaroodporne wypełnione wodą, która sprawi ,że w piekarniku będzie wilgotno. Teraz przygotuj spód. Herbatniki pokrusz na drobno i wymieszaj z połową roztopionego masła i odrobiną wody. Wyłóż masę na dno formy i delikatnie ugnieć palcami tworząc niewielki rant. Tortownicę wstaw do lodówki. Jajka ubij
Z Kuchni Do Kuchnimiałam w szafce, lodówce to użyłam do ciasta. Wyszło lekkie, orzeźwiające i co najważniejsze przepyszne :) Składniki na tortownicę 18 cm / na 26 cm podwajamy składniki Spód z herbatników: 100 g herbatników 70 g masła Kolorowa masa: 250 g mascarpone 150 ml śmietanki 30 % 1/2 opakowania galaretki np. agrestowej 1/2 opakowania galaretki np. jagodowej 1 płaściutka łyżeczka żelatyny
Gotowanie...to proste !Biało czerwoną tartę zrobisz z kruchych ciastek lub zwykłych herbatników, serka mascarpone z białą czekoladą i musu malinowo-porzeczkowego. Lubię takie tarty, bo dość szybko można je przygotować, a dopóki trwa sezon, testuję je ostatnio w różnych kombinacjach owocowych. TARTA MALINOWO-PORZECZKOWA Składniki: spód: 400 g kruchych ciastek lub herbatników typu petit 120 g masła masa serowo-czekoladowa
Bon appetit mon amiesubskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty sernik z jagodami bez pieczenia JAGÓDKA Składniki: Spód: 170g herbatników 70-80g roztopionego, ostudzonego masła Masa serowa: 350g białej czekolady 200ml śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 200g gotowego sera na sernik (dobrze żeby był gęsty) 500g serka(...)łyżka cukru pudru 1 łyżeczka śmietan-fixu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego około 80g-100g umytych, dobrze osączony jagód do posypania (jagody można osączyć na papierowym ręczniku) Spód: 1. Herbatniki przełożyć do blendera i zmiksować. Przesypać je do miski, dodać roztopione masło i wymieszać. 2. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy o średnicy 21cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i docisnąć
Mała Cukierenka