herbatniki - 5808 przepisów (strona:178/388)

Ciasto Trójkolorowe Z Mrożonymi Owocami Lata Bez Pieczenia 138

miałam w szafce, lodówce to użyłam do ciasta. Wyszło lekkie, orzeźwiające i co najważniejsze przepyszne :) Składniki na tortownicę 18 cm / na 26 cm podwajamy składniki Spód z herbatników: 100 g herbatników 70 g masła Kolorowa masa: 250 g mascarpone 150 ml śmietanki 30 % 1/2 opakowania galaretki np. agrestowej 1/2 opakowania galaretki np. jagodowej 1 płaściutka łyżeczka żelatyny

Gotowanie...to proste !
Biało-czerwona tarta z owocami 144

Biało czerwoną tartę zrobisz z kruchych ciastek lub zwykłych herbatników, serka mascarpone z białą czekoladą i musu malinowo-porzeczkowego. Lubię takie tarty, bo dość szybko można je przygotować, a dopóki trwa sezon, testuję je ostatnio w różnych kombinacjach owocowych. TARTA MALINOWO-PORZECZKOWA Składniki: spód: 400 g kruchych ciastek lub herbatników typu petit 120 g masła masa serowo-czekoladowa

Bon appetit mon amie
Prosty sernik z jagodami bez pieczenia JAGÓDKA 209

subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty sernik z jagodami bez pieczenia JAGÓDKA Składniki: Spód: 170g herbatników 70-80g roztopionego, ostudzonego masła Masa serowa: 350g białej czekolady 200ml śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 200g gotowego sera na sernik (dobrze żeby był gęsty) 500g serka(...)łyżka cukru pudru 1 łyżeczka śmietan-fixu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego około 80g-100g umytych, dobrze osączony jagód do posypania (jagody można osączyć na papierowym ręczniku) Spód: 1. Herbatniki przełożyć do blendera i zmiksować. Przesypać je do miski, dodać roztopione masło i wymieszać. 2. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy o średnicy 21cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i docisnąć

Mała Cukierenka
Tarta z kremem brzoskiwniowo-malinowym 145

tarta na chrupiącym ciasteczkowym spodzie z kremem z brzoskwiń, malin i truskawek. Smak uzupełniają świeże owoce ułożone na wierzchu. TARTA z KREMEM BRZOSKWINIOWO-MALINOWYM   Składniki: spód: 300 g herbatników typu petit 50 g mąki migdałowej lub zmielonych migdałów 90 g masła krem: 3 duże brzoskwinie garść malin 10 truskawek 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru(...)śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 70 ml wody Przygotowanie: spód: Herbatniki kruszymy na "piasek", mieszamy z mąką migdałową oraz rozpuszczonym masłem. Mokrymi ciastkami wykładamy tortownicę lub formę do tarty wysmarowaną masłem. Ciastka dociskamy dłonią do dna i boków formy. Odstawiamy do lodówki na 30 minut lub jeśli spód ma być chrupiący pieczemy przez 12 minut w 180 stopniach

Bon appetit mon amie
jogurtowy sernik z lukrem buraczkowym i kokosem... 209

Składniki: jajka 6 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, jogurt grecki 4 opakowania (1=380 gram), budyń malinowy 2 opakowania, herbatniki 150 gram lukier buraczkowy: cukier puder 2 szklanki sok z buraków 3-4 łyżki, sok z cytryny 1/2 łyżeczki wiórki kokosowe 2 łyżki SKŁADNIKI TEMPERATURA POKOJOWA = jajka, cukier mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach(...)masy jajecznej dodać jogurty i połączyć składniki. Wsypać budynie malinowe i krótko mikserem połączyć składniki. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wylać masę jogurtową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec 55-60 minut, w formie sernik dobrze wystudzić. Cukier puder wymieszać z sokiem z buraków, sokiem z cytryny

W Mojej Kuchni Lubię
Jagodzianki rolls! Idealne jagodzianki zwijane z lukrem z białej czekolady 224

polecam, bo nadaje kremu ciekawej nutki)  200 g białej czekolady 100 g jagód Posypka (3 rodzaje posypki do wyboru):  1) 50 g orzechów włoskich 2) 100 g herbatników 3) 100 g mąki  70 g cukru 50 g zimnego masła  Dodatkowo:  50 g masła do posmarowania płatu ciasta 2 łyżki kaszy manny  1 jajko(...)pomocą trzepaczki przez ok. 30 sek, aż otrzymamy dosyć gęsty i puszysty lukier. Tak otrzymanym lukrem polewamy jeszcze ciepłe jagodzianki. Posypka: Jeżeli wybieramy jako posypkę orzechy włoskie, lub herbatniki, to zwyczajnie je kruszymy i posypujemy powierzchnię jagodzianek.  Jeżeli wybieramy jako posypkę kruszonkę, to wszystkie składniki kruszonki ucieramy rękoma do powstanie sypkiej kruszonki (przypomina czymś mokry piasek). Powstałą kruszonkę

Kuchnia Łukasza
Ciasto truskawkowo – poziomkowe 153

Składniki 500 g śmietany kremówki 30% 400 g jogurtu naturalnego greckiego 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 500 g świeżych owoców, poziomek , truskawek duża paczka herbatników Galaretki rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody, odstawiamy do wystygnięcia i lekkiego stężenia. Dno tortownicy, u mnie 20 cm wykładamy herbatnikami. Łatwiej jest układać w formie kwadratowej 24/24

gotuj ze mną
Sernik z wiśniowym musem 171

efektowny, polecam spróbować bo zrobił furorę wśród gości :) Waszych też powinien pozytywnie zaskoczyć ;) Składniki na blaszkę 35x25cm, możecie też zrobić na tortownicy 32cm, warstwy będą wyższe Spód: -250g herbatników, u mnie maślane czarne ale mogą być Oreo bez masy -50g roztopionego masła Masa serowa: -1kg sera białego, u mnie z Wielunia "Mój ulubiony" -5 dużych jajek(...)waniliowego Mus wiśniowy: -350ml jogurtu naturalnego -galaretka wiśniowa -650g wiśnie w kompocie Na wierzch 2 galaretki wiśniowe. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i szczelnie owijamy folią aluminiową, herbatniki blendujemy i mieszamy z roztopionym masłem, konsystencja ma przypominać mokry piasek, wykładamy na blaszkę i wygładzamy na równo. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, na środkową półkę wstawiamy dużą blaszkę

Wypieki Rene
Tęczowy sernik z serków homogenizowanych 159

Składniki: (Blaszka 25x35) Serek homogenizowany 800 ml Galaretki 6 sztuk różne kolory Herbatniki ok 18 sztuk Galaretki rozpuścić najlepiej na dwie tury. Najpierw przygotować trzy galaretki dwie rozpuścić w szklance wody, a jedną w półtorej szklanki wody. Wymieszać i odczekać do przestudzenia. Galaretka ma być płynna.  Gdy pierwsze galaretki będą przestudzone przygotować kolejne 3 galaretki(...)wody a jedną w półtorej szklance. Każdą Galaretkę rozpuszczoną w szklance wody wymieszać z 200 ml serka homogenizowanego. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć folią pożyczą, a na dno ułożyć herbatniki. Wylewamy pierwszą warstwę z serkiem homogenizowanym. Wkładam do lodówki na ok. 15-20 minut. Wylewamy kolejną wartę z serkiem homogenizowanym i chłodzimy. Kolejno wylewamy warstwę galaretki bez serka homogenizowanego

Kulinarne przygody
TRUSKAWKOWA PIANKA NA JĘZYCZKACH- pyszne ciasto bez pieczenia! 222

Gorąco polecam! SKŁADNIKI: ( 22×26 ) * galaretka malina, truskawka lub owoce leśne – 2 szt * soczyste truskawki – 500 g * woda – 400 ml * śmietana 36% – 500 ml * herbatniki – 20 szt * biszkopty podłużne – ok. 20-25 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wodę gotujemy, rozpuszczamy galaretki, studzimy. Truskawki blendujemy. Po ostudzeniu galaretki dodajemy do zblendowanych truskawek, mieszamy. Dodajemy ubitą(...)puch śmietanę kremówkę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podłużnymi biszkoptami. Przykrywamy herbatnikami, lekko dociskamy, chłodzimy. Po schłodzeniu możemy posypać cukrem pudrem , polać lukrem lub białą czekoladą. Będzie pysznie! Polecam! Zobaczcie też inne truskawkowe ciasta na blogu

Ostra na Słodko
Tęczowe ciasto Truskawkowe 1073

Tęczowe ciasto Truskawkowe Delikatne, leciutkie ciasto na bazie jogurtów. Ciasto bez pieczenia w sam raz na upalne dni Składniki na spód: ·        180 g herbatników kakaowych ·        ½ kostki masła Składniki na masę: ·        Galaretka zielona ·        Galaretka fioletowa(...)cukru pudru Dodatkowo: ·        ½ kg truskawek Sposób przygotowania: 1.                Herbatniki kruszymy, masło rozpuszczamy i łączymy z ciastkami. Wykładamy na dnie tortownicy

Kulinarna Chwila
SERNIK ( Z MLEKIEM W PROSZKU ) Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ – bez pieczenia! 214

domu i został okrzyknięty totalnym hitem! W wersji z borówkami, jak tylko się pojawia na bank go przygotowuję! Koniecznie spróbujcie! Dajcie znać jak smakowało! Polecam! SKŁADNIKI: ( 20×24 ) * herbatniki – ok. 20 szt * masło min.82% – 200 g * żółtko M – 3 szt * cukier puder lub drobny cukier – 5=6 łyżek * mleko w proszku – 2 szkl * ser biały wiaderkowy ( gęsty(...)rozpuszczamy w 2 szkl wrzątku. Żelatynę rozpuszczamy w ok. 0,5 szkl ( nie więcej ) gorącej wody , dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Blachę wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy herbatniki. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę. Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka. Łyżka po łyżce dodajemy ser biały, a następnie wsypujemy mleko w proszku

Ostra na Słodko