jogurty greckie, które z dodatkiem galaretki przypominają sernik na zimno. Ciasto nie jest trudne i naprawdę znakomite. Zadowoli nie jednego miłośnika ciast na zimno. Robiąc na gotowych biszkoptach lub herbatnikach nie musimy włączać piekarnika i mamy pyszne ciasto bez pieczenia. Polecam :) BISZKOPT : 4 jajka 1 szklanka cukru i mąki po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i octu JOGURTOWA WARSTWA
Pani na deserwyciągamy z blachy i wykładamy na deseczkę (najlepiej z pomocą drugiej osoby) Smacznego :) MAŁA RADA: Jeśli podczas fali upałów nie mamy ochoty odpalać piekarnika, możemy zrobić to ciasto na herbatnikach. Moją inspiracją była ta strona
Pani na deserwaniliowy na 6 porcji 1 opakowanie, tarta bułka 2 czubate łyżki, olej słonecznikowy 5 łyżek, jogurt grecki 380 ml, sezamki podłużne duże na wagę 10 sztuk lub 5 paczek, herbatniki petit beuree 200 gram składniki o temperaturze pokojowej = jajka, cukier, aromat olejek pomarańczowy mikserem ubijać z 5 minut na białą masę do masy wsypać budyń duża porcja
W Mojej Kuchni Lubięnastępnie dodać pokruszoną chałwę i zmiksować na gładko. Miksując dodawać po łyżce ugotowanego budyniu. Powstanie nam puszysty delikatny krem. Dodatkowo 1 słoiczek dżemu (dałam truskawkowy) orzeszki w czekoladzie 10 herbatników drobno zmiksowanych Składanie ciasta blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu krem na wierzch ciasta i posmarować boki obsypać boki ciasta pokruszonymi ciastkami górę
O kuchni z uczuciemciągu swojego życia, wielki kawałek boczku, kostkę masła, skórę od banana, ćwiartkę kurczaka z rożna, kilka kanapek i jeszcze kilka mniej dziwnych rzeczy (wszystko zjadł). Kiedyś porwał paczkę herbatników i zakopał ją w opakowaniu w ogródku. Kiedyś na prześwietleniu, podczas głupiego jasia, ugryzł panią weterynarz (pani w szoku, że nigdy żaden pies podczas głupiego jasia nic takiego jej nie zrobił
TrufelkowoZagotowujemy, co chwilę mieszając. Po zagotowaniu gotowy budyń odstawiamy z ognia, przelewamy do miseczek. Możemy przykryć każdą z nich folią spożywczą by nie zrobił się kożuch. Podajemy np. z herbatnikami pełnoziarnistymi. Smacznego! Artykuł Domowy budyń z wanilią pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongSkładniki na stefankę bez pieczenia Domowa stefanka bez pieczenia 1 paczka herbatników petit beurre ok. 250 g 2 żółtka ¾ kostki miękkiego masła 100 g czekolady 5 łyżek cukru pudru Odrobina wiśniówki lub rumu 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Czytaj więcej
KorniszonkiTort Malinowa Rozkosz – to tort wzorowany na moim pomyśle na ciasto na herbatnikach, na które przepis znajdziecie tutaj: Malinowa rozkosz – ciasto bez pieczenia . Pewnie ten tort by nie powstał, gdyby nie pytanie jednej z moich czytelniczek, Aleksandry :) Ola właśnie zapytała o wykorzystanie kremu do stworzenia tortu, więc stwierdziłam, że to może być super pomysł i warto taki malinowy
Kulinarne PrzebojeWszyscy doskonale wiemy, że pakowanie próżniowe przedłuża nawet kilkukrotnie trwałość produktów żywnościowych poczynając od mięsa i jego przetworów, poprzez ryby, owoce i warzywa, sery, kawy, przeprawy, na pieczywie i herbatnikach kończąc. Pozwala również dłużej zachować ich walory smakowe i wartości odżywcze, w tym niezbędne dla organizmu mikro- i makroelementy oraz zapobiega uwalnianiu aromatów. Pisałam już o tym na blogu
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadyń śmietankowy puszka mleka skon densowanego niepełna szklanka musu z dyni (pieczonej lub surowej) łyżka soku z cytryny Spó d: 100g ciasteczek oreo (bez śmietankowego śro dka) 100g maslany herbatników 150g roztopionego masła Lukier: szklanka cukru pu dru sok z 1 limonki Przygotowanie: Masło roztapiamy w ron delku i stu dzimy. Ciastka kruszymy drobno i łączymy z masłem
ChilliJemychlebowo-korzennym posmakiem. This is...Mlecyk! - połączenie chmielu z mniszkiem lekarskim piwo Kupieckie - typu pils charakteryzuje się jasnozłotą barwą i rześką chmielową goryczką wzbogaconą nutą słodu i herbatników. Sir Szyszunia - angielski brown porter z aromatem jaśminu i orzecha włoskiego Nie przepadam zbytnio za piwem, ale muszę przyznać, że te siedleckie bardzo mi przypadły do gustu. Moim
Kulinarne przygody Gatitysera w wiaderku 3 białe czekolady 3 mleczne czekolady 3 gorzkie czekolady 600gram śmietanki kremówki 1 pół szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 6 łyżeczek żelatyny 1 opakowanie herbatników digestive Wykonanie: Ser dzielimy na 3 części Po 2 z każdego rodzaju czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej - c zyli szykujemy 3 kąpiele wodne Kąpiel wodna: do garnka wlej wodę i zagotuj
U Fiolkibrązowego cukru półtorej łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki oleju kokosowego (możecie dać trochę więcej jak chcecie) sezonowe owoce + te które macie zamrożone ciasteczkowa kruszonka (garść pogniecionych herbatników) Jaja zmiksuj z cukrem na puch, dodaj mąkę i delikatnie wmieszaj, po chwili dodaj olej kokosowy i zmiksuj. Ciasto możesz wylać do formy okrągłej, kwadratowej lub prostokątnej. Wielkość formy
Z Kuchni Do Kuchnisobie słodycz mleka i bezy z kwaskowatą nutą cytryny. Całość wprost rozpływa się w ustach... Koniecznie spróbujcie! (U mnie forma serce o wymiarach 23 x 23 cm) Spód: 200g herbatników 80g masła Masa: 300g mleka zagęszczonego słodzonego 100 ml soku z cytryny 1 łyżeczka skórk i z cytrynowej 2 żółtka Beza: 2 białka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka
Di gotujewyczuwa jakiś myk. Jednak gdy poczęstujemy nim gości, pochwalą nas za intensywny smak i ciekawą fakturę. Sernik malinowy jaglany bez pieczenia. Blaszka około 27x37 cm Składniki: 300 g herbatników pełnoziarnistych 100 g masła 500 g malin (mogą być także mrożone) 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody do kaszy 2 galaretki o smaku malinowym 1,5 szklanki wrzątku
Poezja Smaków - blog kulinarny