herbatnik - 3836 przepisów (strona:174/256)

Truskawkowe marzenie 188

Średnie Przystępne Przepis na biszkopt z masą truskawkową, masą raffaello i herbatnikami. Nie znam osoby, która nie lubiłaby truskawek. Jak wiadomo, truskawki najlepiej smakują w sezonie, jednak korzystając z domowych zapasów, nawet zimą możemy przygotować wyśmienite ciasto truskawkowe. Połączenie masy truskawkowej ze smakiem delikatnego kremu raffaello, jest po prostu nieziemskie. Tego trzeba spróbować! […] Artykuł Truskawkowe marzenie pochodzi z serwisu

PysiaGotuje.pl
Biały blok z herbatnikami i orzechami 228

białej-inny,błyskawiczny do przygotowania i mega pyszny-polecam gorąco do kawki. Składniki : 2 szkl. mleka w proszku 125 g masła 2/4 szkl.cukru 100 ml wody ok 150 g herbatników kakaowych ok 50 g orzechów dowolnych(u mnie laskowe) można dodać 2 łyżki kangusów Przygotowanie: w garnku rozpuszczamy masło z cukrem i wodą,jak się rozpuści dodajemy mleko w proszku

Swojskie jedzonko
CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ 95

orzeźwiający. Składniki 500g twarogu 3x mielonego 400g śmietany 18% 2 śnieżki w proszku 3 galaretki cytrynowe 5-6 łyżek cukru pudru 2 galaretki truskawkowe Ciasteczkowy spód 125g pokruszonych herbatników 40g cukru 85g masła Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w ½l wrzątki. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Drugą galaterkę truskawkową zalewamy 1 ½ szkl wrzątku i odstawiamy do półóstężenia. 3 galaretki cytrynowe rozpuszczamy

Słodki Zakątek
FIOLETOWE RUNO czyli SERNIK Z JAGODAMI 152

powalił mnie na kolan! Sernik nie wymaga pieczenia, jest przepyszny w smaku, delikatny i mocno jagodowy – idealny! Wierzę, że i Wam przypadnie do gustu. Polecam! Ciasteczkowy spód: 125g pokruszonych herbatników 40g cukru 85g masła Masa serowa: 1kg twarogu trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 litr jagód 250ml śmietanki 30% 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody Ponadto

Słodki Zakątek
Czekoladowy sernik ze śliwkami 141

polewa z gorzkiej czekolady dopełnia całość. Jak cukierki "śliwka w czekoladzie", tylko w postaci sernika. Jednym słowem sernik smakuje nieziemsko:) Składniki: spód: 150g ciastek digestives (lub innych pełnoziarnistych herbatników) 50g masła masa serowa: 700g twarogu śmietankowego 200ml śmietanki 36% 150g gorzkiej czekolady (min 60% kakao) 3/4 szklanki cukru 4 jajka 2 łyżki mąki tortowej (z małą górką) 150g śliwek kalifornijskich

Obiad gotowy
Deser czekoladowo wisniowy – pianka czekoladowo wisniowa 213

miski i zacząć ubijać wlewając powoli mleko skondensowane. Ubijać aż masa stanie się puszysta. Masę wylać do naczynia opłukanego zimną wodą, lub wyłożonego folia spożywczą. Można dno naczynia wyłożyć herbatnikami. Odstawić do zastygnięcia. Sok z wiśni wlać do garnka, dodać chili, cukier i zagotować. Wyjąć chili. Rozpuścić w nim żelatynę (do miseczki włożyć żelatynę, wlać trochę gorącego soku, zamieszać, następnie

królestwo garów
Sernik z ajerkoniakiem na ciasteczkowym spodzie 178

Bardzo delikatny sernik z ajerkoniakiem na ciasteczkowym spodzie z czekoladą, z każdym kolejnym kawałkiem rozpływa się w ustach.  Składniki: Spód: 200 g herbatników (mogą być białe) 50 g gorzkiej czekolady 80 g masła Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie zmielonego bądź dobrej jakości ser w wiaderku 170 g cukru kryształ 45 g mąki ziemniaczanej / budyń śmietankowy o tej samej

W Moim Magicznym Domu
Ciasto banoffee na biszkopcie 374

znaczy banoffee? To nic innego jak połączenie bananów i toffi. W takim duecie z różnymi dodatkami powstają najróżniejsze przepisy na ciasta. Banoffee pie najczęściej szykuje się na herbatnikach. Ja jednak wolę biszkopt. Zobacz mój najlepszy przepis na ciasto Banoffee  na pieczonym biszkopcie

AniaGotuje.pl
Domowe pralinki rafaello 179

sztuk: 120g masła 35g cukru pudru 150g wiórek kokosowych + 100g do obtoczenia 2 tabliczki białej czekolady Ok 40 sztuk blanszowanych migdałów 1 płat suchego wafla/ ewentualnie herbatników maślanych Sposób przygotowania: Czekoladę łamiemy na kosteczki i topimy w kąpieli wodnej. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, powoli dodajemy czekoladę, wiórki kokosowe oraz całkowicie skruszonego wafla. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasta na święta 2793

krolewski/ https://mgotuje.pl/sernik-z- brzoskwiniami/ https://mgotuje.pl/sernik-z- ciasteczkami-oreo/ https://mgotuje.pl/sernik-z- maslem-orzechowym-masa- kajmakowa-i-orzechami- ziemnymi/ https://mgotuje.pl/sernik- wiedenski/ https://mgotuje.pl/sernik- gotowany-na-herbatnikach/ Post Ciasta na święta pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Blok czekoladowy 147

mój film z przygotowania bloku Składniki – Blok czekoladowy 2 kostki margaryny 500 g mleka w proszku 3 łyżki kakao 1,5 szklanki cukru pół szklanki wody 3 paczki herbatników 150 g żurawiny 150 g orzechów Przepis – Blok czekoladowy Garnek z wodą podgrzewamy po czym dodajemy do nich margarynę. Gdy ta się rozpuści wsypujemy nasz cukier. Gdy nasza mieszanina

Kuchennyviral.pl
20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 310

przygotowany na bazie serków homogenizowanych CIASTA NA ZIMNO 15. Galaretkowiec  – ciasto na zimno przygotowane na bazie jogurtu naturalnego i galaretek 16. Ciasto 3BIT  - ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną 17. Brzoskwiniowiec  – sernik na zimno nadziany brzoskwiniami NIECODZIENNE   18. Brownie z burakami  – ciasto czekoladowe nadziane startymi burakami; lekkie i puszyste 19. Rafaello

Ugotować
Sernik z żurawinami na korzennym spodzie 206

pieczenia. Zapiąć obręcz formy tak, aby krawędzie papieru były wypuszczone na zewnątrz. Nagrzać piekarnik do 170 stopni Ciasteczka korzenne rozdrobnić w malakserze, masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi herbatnikami. Wyłożyć masą spód tortownicy i wstawić do lodówki na 20 minut. Twaróg, jajka, żółtka, cukier i cukier waniliowy, sok z cytryny zmiksować dokładnie, ale niezbyt długo. Dzięki temu masa

Kulinarne Inspiracje
Śnieżny puch kokosowy 204

cytrynowe lub agrestowe (u mnie agrestowe - Emix ) 600 ml wody Kokosowa posypka:   8 łyżek (40g) wiórków kokosowych 2  łyżki (30g) masła 2 łyżki (30g) cukru  Ponadto: herbatniki lub biszkopty do wyłożenia spodu (ja upiekłam biszkopt)  Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie na jej dnie ułożyć ciastka. Przygotować masę. Galaretki należy rozpuścić w 600 ml gorącej

Di gotuje