który swą nazwę zawdzięcza dwukolorowym rurkom czekoladowym oraz dodatkowi miodu, który pszczółki produkują. Idealny torcik na zimno na upalne dni, tylko dla dorosłych. SKŁADNIKI Spód: 120 g herbatników maślanych , 4 łyżki roztopionego masła, 2 łyżki miodu, 1/3 szkl. zmielonych orzechów włoskich Masa czekoladowa: 150 g serka mascarpone, 200 g śmietany kremówki, 4 łyżeczki żelatyny, 50 g gorzkiej czekolady
słodki bratekspecjalizowała się w smoothie różnego rodzaju. Można było komponować swoje wymarzone smoothie. Dla mnie to było prawdziwe odkrycie, kiedy wzięłam krówkowe smoothie, które miało w sobie i krówki i herbatniki… raczej bym nie wpadła na takie składniki. Było pyszne. Oczywiście, nie polecam takich wynalazków na codzień, ale raz na jakiś czas, można zaszaleć Smoothie w zwykłym słoiku, bo mój
Mieszam w GarnkuDODATKOWO : 50 g czekolady deserowej 6-7 herbatników migdały, morele, posypka dekoracyjna do ozdoby PRZYGOTOWANIE : Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy
Kulinarne Fantazje MarioliNiebo w gębie Składniki: spód: 150 g herbatników maślanych 100g wiórków kokosowych 100g masła krem: 500g serka waniliowego naturalnego 100g śmietany 12 % 1/2 puszki karmelu / masy krówkowej … Czytaj dalej Tarta karmelowo-malinowa
czarrna od kuchnimetalową szpatułką.*** Mocno schłodzoną kremówkę ubij na sztywno.***** Wyjmij sernik z formy, polej kawą, na wierzch nałóż bitą śmietanę i wiórki czekoladowe. *Lub ciasteczek typu „sablés” albo herbatników czekoladowych. ** np. twarożku Mój ulubiony lub Philadelphia, lub mielonego twarogu sernikowego z wiaderka. *** Typu Śmietana Szefa Kuchni Danone 22%. **** Płynną czekoladę możesz również rozprowadzić na szklanej lub porcelanowej płycie. *****Połam czekoladę
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskatylko od święta ale i na co dzień. Do kawy czy herbaty, u mnie czystka, z koleżanką, mamą czy teściową - będzie zachwycona. Smakiem przypomina mi moje ulubione kawowe herbatniki a lekka nuta czekolady, polecam upieczcie koniecznie. Kawowa babka z wiśniami i lukrem wiśniowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieżadnej dobrej strony ze zdrową żywnością to polecam Sklep NaturalnieZdrowe , gdzie znajdziesz mnóstwo zdrowych produktów, dzięki którym przygotujesz FIT posiłki J Składniki na 12 muffinków Babeczki: 250 gram maślanych herbatników 1 szklanka orzechów włoskich 1 łyżka miody 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: W malakserze zmiksuj wszystkie składniki na babeczki. Następnie wyłóż blaszkę na muf finki papilotkami i uformuj babeczki
Kulinarna (nie)codziennośćrazu delikatnie zdejmuję upieczony na kratkę do ostudzenia, pomagam sobie długim płaskim nożem. Krążki są gorące i wówczas miękkie, szybko zrobią się, łapiąc chłód, podobne do dużego, kruchego herbatnika. W ten sposób po kolei piekę wszystkie 5. Wystudzone przekładam przygotowanym kremem rabarbarowym. Leciutko dociskam wszystkie jeden po drugim. Ostatni, wierzchni pozostaje bez kremu. Można go ozdobić w dowolny sposób
I tu będę miała takie tePyszny sernik na zimno z kawałkami bananów i nasionami chia. Doskonały na upalne, letnie dni. Składniki 1,5 szkl pokruszonych biszkoptów lub herbatników 60 g masła 500 ml mleka 5 łyżek nasion chia 800 g serka o naturalnym smaku 3 banany … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyskładniki na spód: 120 g ciasteczek np. herbatniki 50 masła wykonanie: Masło roztapiamy, wlewamy do pokruszonych ciasteczek i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami. Na dano każdej wsypujemy po trochę masy ciasteczkowej. składniki na masę serową: 800 g sera białego 120 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka dodatkowo: frużelina truskawkowa
Domowy Smak Jedzeniawiaderku 6 galaretek truskawkowych 5 łyżek cukru pudru 800 ml gorącej wody 4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki 2 szklanki mleka- do śnieżek 15 dag herbatników pól kg truskawek Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami. *4 Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy. *Śnieżki łączymy z 2 szklankami zimnego mleka, ubijamy na sztywno. Możemy też w zastępstwie
Z Majeczką w kuchniDziś kolejny sernik, tym razem z kiwi. Jest delikatny i puszysty. Ja często idę na łatwiznę i spody robię z biszkoptów lub herbatników. Ale jeśli chcecie możecie zrobić spód z ciasta według swojego pomysłu. Dodatek kiwi przełamuje jego słodycz. Do sernika dobrze jest aby kiwi było takie średnio dojrzałe Do sernika jak widać na zdjęciu wkradają się promienie słoneczne. Czyżby
Ewa w kuchniCharlotte jest deserem pochodzącym z Francji, p rawdopodobnie z przełomu XIX i XX wieku. Jest to ciasto z zewnątrz otoczone biszkoptem, herbatnikami lub waflami, z kremowym wnętrzem, często owocowym. Obecnie ma wiele różnych odmian. I ja również postanowiłam zrobić swoja wersje. Wersje truskawkową. Jak widzicie deser był dawno przygotowany, bo w 2010r. , ale był pyszny i z chęcią wykonam
Bernika - moj kulinarny pamietnikmiksujemy budyniu z masłem... Dobrze schłodzona tarta smakuje najlepiej właśnie w tej postaci. Przepis na małą tartę o średnicy 17cm . Składniki: 2 łyżki miękkiego masła 100g kruchych ciastek lub herbatników 1 opakowanie budyniu waniliowego 400ml mleka 100g malin 1 galaretka malinowa 400ml wody Galaretkę rozpuszczamy w 400ml gorącej wody, ostawiamy do stężenia. Ciastka rozdrabniamy, mieszamy z masłem i wylepiamy
Gotowanie i blogowaniesezon na maliny się skończył, ale wrzucam go dla tych, którzy smaki lata chcą odczuć na języku. Mhmmm..... Pychota! Tarta z malinami i borówkami www.kuchniasmakow.blogspot.com Spód 350 gram herbatników połączyć z 160 gram masła. Całość zagnieść, wyłożyć na okrągłą formę do tart. Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy 2 budynie ugotować
Kuchnia smaków