herbatnik - 3836 przepisów (strona:189/256)

Rabarbar tu, rabarbar tam, jakżeż mu oprzeć się mam - torcik rabarbarowy 163

razu delikatnie zdejmuję upieczony na kratkę do ostudzenia, pomagam sobie długim płaskim nożem. Krążki są gorące i wówczas miękkie, szybko zrobią się, łapiąc chłód, podobne do dużego, kruchego herbatnika. W ten sposób po kolei piekę wszystkie 5. Wystudzone przekładam przygotowanym kremem rabarbarowym. Leciutko dociskam wszystkie jeden po drugim. Ostatni, wierzchni pozostaje bez kremu. Można go ozdobić w dowolny sposób

I tu będę miała takie te
Sernik bananowy z chia 355

Pyszny sernik na zimno z kawałkami bananów i nasionami chia. Doskonały na upalne, letnie dni. Składniki 1,5 szkl pokruszonych biszkoptów lub herbatników 60 g masła 500 ml mleka 5 łyżek nasion chia 800 g serka o naturalnym smaku 3 banany … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
mini serniczki z frużeliną truskawkową i owocami 214

składniki na spód: 120 g ciasteczek np. herbatniki 50 masła wykonanie: Masło roztapiamy, wlewamy do pokruszonych ciasteczek i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami. Na dano każdej wsypujemy po trochę masy ciasteczkowej. składniki na masę serową: 800 g sera białego 120 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka dodatkowo: frużelina truskawkowa

Domowy Smak Jedzenia
TRUSKAWKOWY PUCH 237

wiaderku 6 galaretek truskawkowych 5 łyżek cukru pudru 800 ml gorącej wody 4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki 2 szklanki mleka- do śnieżek 15 dag herbatników pól kg truskawek Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami. *4 Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy. *Śnieżki łączymy z 2 szklankami zimnego mleka, ubijamy na sztywno. Możemy też w zastępstwie

Z Majeczką w kuchni
Sernik z kiwi 112

Dziś kolejny sernik, tym razem z kiwi. Jest delikatny i puszysty. Ja często idę na łatwiznę i spody robię z biszkoptów lub herbatników. Ale jeśli chcecie możecie zrobić spód z ciasta według swojego pomysłu. Dodatek kiwi przełamuje jego słodycz. Do sernika dobrze jest aby kiwi było takie średnio dojrzałe Do sernika jak widać na zdjęciu wkradają się promienie słoneczne. Czyżby

Ewa w kuchni
Deser Charlotte Royale 116

Charlotte jest deserem pochodzącym z Francji, p rawdopodobnie z przełomu XIX i XX wieku. Jest to ciasto z zewnątrz otoczone biszkoptem, herbatnikami lub waflami, z kremowym wnętrzem, często owocowym. Obecnie ma wiele różnych odmian. I ja również postanowiłam zrobić swoja wersje. Wersje truskawkową. Jak widzicie deser był dawno przygotowany, bo w 2010r. , ale był pyszny i z chęcią wykonam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta z malinami i budyniem 189

miksujemy budyniu z masłem... Dobrze schłodzona tarta smakuje najlepiej właśnie w tej postaci. Przepis na małą tartę o średnicy 17cm . Składniki: 2 łyżki miękkiego masła 100g kruchych ciastek lub herbatników 1 opakowanie budyniu waniliowego  400ml mleka 100g malin 1 galaretka malinowa 400ml wody Galaretkę rozpuszczamy w 400ml gorącej wody, ostawiamy do stężenia. Ciastka rozdrabniamy, mieszamy z masłem i wylepiamy

Gotowanie i blogowanie
Tarta z malinami i borówkami 120

sezon na maliny się skończył, ale wrzucam go dla tych, którzy smaki lata chcą odczuć na języku. Mhmmm..... Pychota! Tarta z malinami i borówkami www.kuchniasmakow.blogspot.com Spód 350 gram herbatników połączyć z 160 gram masła. Całość zagnieść, wyłożyć na okrągłą formę do tart.  Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy 2 budynie ugotować

Kuchnia smaków
TOP 3 - MAJ 2016 90

obserwujących       14 postów 41, 822 wyświetleń   najpopularniejsze posty : Grillowane zielone szparagi z boczkiem Zupa gulaszowa ze śmietanką Malinowa pianka na herbatnikach   Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek ! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała na FB czyli błyskawiczne piątki

Magiczne Życie Marty
Krem czekoladowy (z bananów i awokado) 220

Możecie też krem zmiksować z płatkami owsianymi i jogurtem lub mlekiem kokosowym - powstanie fantastyczny koktajl na śniadanie :-) Jeszcze inna możliwość to zmieszanie kremu z bakaliami i granolą lub pokruszonymi herbatnikami - po schłodzeniu otrzymacie fantastyczny deser

Czary - gary w kuchni
Mini serniczki chałwowe z bitą śmietaną 205

dodatkiem chałwy, na orzechowo-ciasteczkowym spodzie. Przepyszne :) SKŁADNIKI: (ok 8 dużych lub 12 małych sernczków - w zależności od foremek) Spód: 100 g mieszanki ciastek i orzechów (ja użyłam herbatniki i pokruszone orzechy ziemne, można użyć też np ciasteczek owsianych lub samych orzechów) 2 łyżki masła Masa serowa: 200 g twarogu sernikowego (z wiaderka) 150 g mascarpone 75 g cukru

Kto ugości moich gości?
Sernik na zimno - Thermomix TM 5 176

Składniki na spód: 1 opakowanie hitów lub innych ciasteczek z kremem 1/2 opakowania herbatników 1 kostka masła 1 łyżka masła orzechowego (tudzież kremu) Sposób przygotowania: Ciasteczka ręcznie rozkruszyć i dodać do misy thermomixa. Nastawić czas 15 sekund i 10 obrotów. Pyłek ciasteczkowy przesypać do miski. Następnie do misy dodać masło i krem. Nastawić czas 1 minuta, temperatura 80 stopni

ClauditteMissCooking
Dieta CZTO, dzień siódmy 116

byłam nastawiona, na większą różnorodność. Sobota i niedziela były dobre, czułam się najedzona i przestało mi przeszkadzać, że posiłki powtarzają się. Jedyne co mnie naprawdę raziło w jadłospisie to herbatniki. Taka awersja do produktów mocno przetworzonych, ale nie dajmy się zwariować. Co się zmieniło? Do tej pory nie jadałam ani tyle miodu, ani chleba, ani twarogu. W diecie pojawiło się

Kucharzyca
Ciasto Raffaello bez pieczenia 224

smaczniejsze :) Użyłam blaszki o wym. 28x26cm. Ciasto Raffaello bez pieczenia – Składniki: 1 opak. dużych krakersów (ok. 180g; najlepiej Lajkonik, ponieważ inne firmy lubią dawać za dużo soli ;)) 100g herbatników 1500ml mleka 4 budynie śmietankowe 43g cukru waniliowego […] The post Ciasto Raffaello bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jogurtowy "sernik" na zimno 257

łyżki masy jogurtowej i dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Do masy pozostałej w misce dodajemy żelatynę wymieszaną z jogurtem i dokładnie miksujemy.  Dno tortownicy wykładamy pojedyńczą warstwą herbatników, a na nie wylewamy całą mase jogurtową. Wygładzamy powierzchnię i wkładamy do lodówki. Galaretke rozrabiamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (polecam użyć mniej wody, np. 300 ml zamiast

Zawsze głodna!