herbatnik - 3836 przepisów (strona:191/256)

Sernik brzoskwiniowo-lawendowy na spodzie oreo 218

Zastawa  Zakłady Ceramiczne "Bolesławiec" Sp. z o.o. Przygotowanie Spód: Olej kokosowy zostawić w temperaturze pokojowej. Jeśli temperatura otoczenia jest poniżej 23 stopni lekko podgrzać do uzyskania ciekłej konsystencji. Herbatniki pozbawione kremu zmiksować na pył, dodać olej i ponownie zmiksować do połączenia składników.  Masę rozsmarować na dnie tortownicy, wygładzić dnem szklanki. Wstawić do zamrażarki. Masa: Śmietanę zagotować z kwiatami

SzczyptaSmaQ
SERNIK TRUSKAWKOWY GOTOWANY – bez pieczenia! 217

dużą ilością soczystych truskawek i przekładany biszkoptami. Jest to taki sernik , którego absolutnie nie trzeba piec, a jego konsystencja przypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier

Ostra na Słodko
SERNIK GOTOWANY Z TRUSKAWKAMI 237

dużą ilością soczystych truskawek i przekładany biszkoptami. Jest to taki sernik , którego absolutnie nie trzeba piec, a jego konsystencja przypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru. Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło 80 g * cukier

Ostra na Słodko
Truskawkowe tiramisu 253

puszystą masę. Następnie dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Potem dodać ubite białka i ponownie wymieszać aby składniki się połączyły. Z przygotowanej masy , pokruszonych herbatników i truskawkowego musu skomponować własny deserek w pucharku lub szklaneczce. Ja przygotowałam trzy duże deserki. Na dno każdego pucharka ułożyłam warstwami: masę z serka mascarpone i jajek, trochę pokruszonych biszkoptów, truskawkowy

Monia miesza i gotuje
Mini serniczki z masłem orzechowym 199

posypane orzeszkami. Mówię Wam, niebo w gębie! SKŁADNIKI: (ok 20 małych serniczków) Spód: 150 g ciastek owsianych z orzechami (można też użyć mieszanki innych ciastek i orzechów, np. herbatników i pokruszonych orzechów ziemnych) 2 łyżki masła Masa serowa: 350 g twarogu sernikowego (z wiaderka) 250 g mascarpone 125 g cukru 3 jajka (M) 1 łyżka masła orzechowego (ja użyłam masła

Kto ugości moich gości?
Biała nutella z nerkowców 462

pyszne mleczno - orzechowe smarowidło do kanapek, herbatników, czy naleśników, to zdecydowanie mój najulubieńszy przepis w ostatnim czasie :) Biała nutella łączy w sobie smak delikatnych nerkowców, aromatycznej wanilii i mleka w proszku, dzięki któremu masa ma ten wspaniały mleczny smak. Każdy łasuch powinien jej spróbować, gwarantuję że nie zawiedzie się jej smakiem. Ale uważajcie, bo jest niesamowicie uzależniająca. A w połączeniu

DefinicjaSmaku
Szybki torcik bez pieczenia 262

galaretki. Spód wystarczy zmiksować, krem wymieszać, rozpuścić Tortenguss i pyszny torcik gotowy. Zamiast piekarnika, ciasto z lodówki. Polecam! Składniki na spód: 50 g orzechów laskowych 80 g sucharków lub herbatników 60 g masła Składniki na masę: 250 g mascarpone 125 g greckiego jogurtu 10% 50 g cukru lub ksylitolu 1 laska wanilii 2 łyzki soku z cytryny 500 g truskawek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik bez pieczenia z truskawkami 9031

pieczenia z truskawkami: Składniki: 2 x po 150 g serka Almette fruit z Jagodą i Maliną 2 łyżeczki żelatyny 50 ml mleka 100 g masła 2 łyżki kakao herbatniki jasne typu petit beurre truskawki Polewa czekoladowa: 125 g masła 2 łyżki wody + 1 łyżeczka żelatyny (namoczyć) 1/2 szkl. cukru pudru 3 czubate łyżki kakao Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy polewę, rozpuszczamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bananowiec 256

śmietanki 30% 200 g serka Piątnica (śmietankowy) 2 łyżki cukru pudru 2 1/2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanka wrzącej wody Dodatkowo: 1 galaretka cytrynowa 2 banany na wierzch 200 g herbatników podłużnych lub okrągłych Przygotowanie Galaretki brzoskwiniowe przygotowujemy w 800 ml wody i pozostawiamy do wystygnięcia, ale uwaga by nie stężały. Galaretkę cytrynową zalewamy zgodnie w przepisem na opakowaniu i odstawiamy

Panda i jej świat
Sernik z chudego twarogu z owocami i galaretką 190

galaretką i świeżymi owocami. Mniam <3 Zainspirował mnie przepis z magazynu "Moje Gotowanie. Lato" Zapraszam do pieczenia! Składniki na spód: 100 g miękkiego masła 150 g maślanych herbatników Składniki na sernik: 50 g miękkiego masła 500 g chudego twarogu w temp. pokojowej 100 g cukru 1 op. cukru wanilinowego 3 jajka w temp. pokojowej Składniki na galaretkę

My Culinary Art
Creme Patissiere z jagodami 220

gęsty, należy dodać więcej ciepłego mleka. Krem powinien mieć konsystencję gęstego budyniowego kremu. Gdy krem przestygnie dekorować jagodami i listkami świeżej mięty. Można również podać maślane ciasteczka bądź herbatniki. Smacznego :) Zobacz także

KreatywnePiny
Sernik na zimno z truskawkami 201

zimno z truskawkami to dla mnie kwintesencja lata. Moje ulubione owoce w nadmiarze, niezbyt dużo pracy i ciasto bez nagrzewania mieszkania. Tym razem zdecydowałam się na spód z pokruszonych herbatników i był naprawdę mocno kruchy. Ale całe ciasto było spójne. Zdjęcia to już tylko wspomnienia – całe zniknęło w pracy Przepis wypatrzyłam u Pauliny z Czekoladą utkane, ale postawiłam

Pasja Smaku
Sernik ze śliwkami 209

udał, to Wam na pewno też się pysznie upiecze! :) Puszysty sernik śliwkowy Składniki: 500 g śliwek węgierek 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki rumu lub wódki 125 g herbatników  50 g roztopionego masła 500 g chudego mielonego twarożku 120 g cukru 3 jajka 120 g słodkiej śmietanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego

Kuchnia Prezydentowej
Greckie rogaliki na winie z serem i jabłkami 197

odcisnąć lekko sok z utartych jabłek!) 3 duże łyżki mielonego gęstego serka śmietankowego 3 łyżki rodzynek namoczonych w rumie 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki pokruszonych biszkoptów lub herbatników kilka zmielonych goździków 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki brązowego cukru 1. Piekarnik nagrzać na 200°C.  Zagnieść elastyczne ciasto z podanych składników - powinno odstawać od ręki, być miękkie

Kuchnia Prezydentowej
Szarlotka klasyczna 193

łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko sok z 1/2 pomarańczy Nadzienie: 1,2 kg jabłek startych na tarce 70 g cukru żelującego 50 g mielonych migdałów 5 pokruszonych herbatników (lub 3 łyżki bułki tartej)   1. Mąkę wysypujemy na stolnicę, zimne masło siekamy na drobno z mąką, dodajemy cukier, żółtko i sok z pomarańczy. Szybko zagniatamy ciasto i formujemy kulę

Kuchnia Prezydentowej