herbatnik - 3836 przepisów (strona:200/256)

Deser truskawkowo-bananowy z kaszą manną 263

dodajemy kaszę i gotujemy na małym ogniu, mieszamy aż kasza zgęstnieje.2. Truskawki i odrobinę cukru pudru do smaku miksujemy. W osobnym naczyniu miksujemy banany z sokiem z cytryny.3. Herbatniki kruszymy. Wsypujemy na dno szklaneczek. Układamy warstwę kaszy, na to warstwa truskawek, potem znów kasza i na koniec mus bananowy. Całość posypujemy tartą czekoladą.4. Deser stawaimy do schłodzenia.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Krem cytrynowy - Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 224

powinien. I tak trafiłam na przepis Gordona Ramsay'a z książki "Niedzielne  przysmaki".  Krem, którego przygotowanie zajmuje nam przysłowiowe 5 minut. Mocno cytrynowy, niezbyt słodki. Podajemy z herbatnikami lub zjadamy bez dodatków.składniki:300 ml śmietany kremówki (najbardziej tłustej jaką uda się kupić)75 g cukru pudrusok z 1-2 cytrynherbatniki lub  biszkopty  jako

Stare Gary
Kremówka jagodowa 221

serka Mascarpone 100 g jagód 2 łyżki cukru pudru4 ciasteczka digestive (mogą być herbatniki) Jagody myjemy wrzucamy do miski (3 zostawiamy do dekoracji) i miksujemy blenderemDo zmiksowanych jagód dodajemy serek i wszystko razem dalej mieszamy blenderemDosypujemy cukier puder i znów mieszamy Gotową masę

Klaudynkowa kuchnia
Sernik z polewą 193

Spód :1 łyżka kakao rozpuszczalnego250 g herbatników typu petitki150 g margaryny KasiaMasa :1 kg serka śmietankowego ( Juliko w wiaderku )5 jajek200 g jogurtu śródziemnomorskiego150 g cukru1 budyń waniliowy ( 40 g )1 łyżka ciemnego kakao100 g polewy deserowej w drażetkach2 łyżki słodkiej śmietanki 30%50 polewy białej w drażetkach1 łyżka słodkiej śmietanki 30%kolorowa posypka do ciastRozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonym słonecznikiem 57264

Ostatnio napisała do mnie przyjaciółka, czy znam jakieś ciasto z prażonym słonecznikiem. Na pierwszą myśl przyszedł mi słonecznikowiec, ale okazało się, że jadła inne – prawdopodobnie na herbatnikach. Wtedy wpadłam na genialny pomysł, żeby przekształcić słynnego 3 bita i tak oto powstało to mega pyszne ciasto :)) Wypróbujcie je koniecznie! Mówię Wam – niebo w […] The post Ciasto bez pieczenia

Kulinarne Przeboje
AKSAMITNY CZEKOLADOWY SERNIK NA ZIMNO Z MALINAMI 473

musicie obawiać się, ze będzie za słodki, dodatek malin doskonale równoważy cały smak. Bardzo polecam!SKŁADNIKI na spód ciasteczkowy:220 g pełnoziarnistych ciastek Digestive (lub zwykłych herbatników)90 g roztopionego masła1 czubata łyżka ciemnego kakao SKŁADNIKI na masę serową:500 g serka mascarpone250 g kremowego serka śmietankowego z wiaderka (użyłam Delfiko, do kupienia np. w Netto

Słodko-Słony Świat Ilony
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I ŻURAWINĄ 431

jest pyszne i pięknie się prezentuje, jest szybkie i banalnie proste w przygotowaniu. A co najważniejsze jest bardzo świąteczne i klimatyczne! Bardzo polecam!SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY:150 g herbatników (użyłam Petitki)70 g masła3 pełne łyżeczki ciemnego kakaoSKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:300 g  twarogu mielonego z wiaderka (użylam "Naturalnego" Delfiko) lub innego 2-3 krotnie zmielonego250 g mascarpone200

Słodko-Słony Świat Ilony
3-bit 263

Składniki:2 paczki herbatników kakaowych 1 paczka krakersów budyń waniliowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki cukru pudru 1/2 margaryny Kasia 800 ml śmietany kremówki 4 małe opakowania Śmietan-fix 1/2 puszki ugotowanego na karmel mleka skondensowanego Do posypania:wiórki kokosowe czekoladaNajlepiej dzień wcześniej przygotować masę karmelową ze słodzonego mleka skondensowanego. Zamkniętą puszkę należy umieścić

Świat Ciasta
Ciasto budyniowe z truskawkami 371

ogniu ciągle mieszając , aż składniki się rozpuszczą.Budynie rozrabiamy w odlanym mleku i powoli wlewamy do gotującej się masy.Dokładnie mieszamy i gorące wylewamy na upieczony biszkopt.Na całość układamy herbatniki i odstawiamy na chwilę do ostudzenia. MUS:Galaretkę gotujemy w odrobinę mniejszej ilości wody , niż to pisze na opakowaniu.Umyte truskawki miksujemy blenderem na masę.Dodajemy do przestudzonej!!! galaretki.Wylewamy na tężejące

Ostra na Słodko
Torcik truskawkowy z kaszy manny z galaretką 405

bananów zatopionych z truskawkowej galaretce – czyż nie cieknie ślinka na samą myśl?!Ciasto robi się naprawdę szybko …. a jeśli chcemy całkowicie uniknąć pieczenia biszkopt możemy zastąpić pokruszonymi herbatnikami lub biszkoptami.SKŁADNIKI:CIASTO :- mąka – 4 łyżki- proszek – 1 łyżeczka- cukier – 4 łyżki- jajko – 4 sztMASA:- masło – 170 g- jajko – 1 szt- cukier puder

Ostra na Słodko
SERNIK CZEKOLADOWY 264

gorzki …Delikatny …Niesamowicie kremowy i puszysty …Dzięki dodatkowi polewy z masła czekoladowego i wstążek z czekolady nabiera iście królewskiego charakteru.Kto się skusi?SKŁADNIKI: ( tortownica 18cm )SPÓD: * herbatniki – 100 g * kakao – 1 łyżka * masło – 2 łyżkiMASA: * ser biały mielony – 500 g * mascarpone – 150 g * śmietana 30% – 50 g * jajko

Ostra na Słodko
Bożonarodzeniowy jarmark w Trydencie cz.I 232

sapori del mercatino” (smaki jarmarku), czyli miejscowe świąteczne przysmaki, którymi szczyci się Trydent.  Nikt nie wyjedzie z Trydentu bez zakupienia czy choćby skosztowania suszonych salami, szpeku, nugatów, pierniczków, herbatników imbirowych i grzanego wina. Ciekawostką jest, że regionalne specjały często trafiają pod choinkę, ponieważ produkty żywnościowe i wino to jedne z najpopularniejszych i najmilej widzianych przez Włochów prezentów na Boże

Mia Cucina Sofieta
Makowiec z bezą 375

blaszki. Bardzo lekko dociskamy, aby wyrównać powierzchnię. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez 12 minut. Odstawiamy do ostudzenia.Masa makowa: Do maku dodajemy roztarte na pył herbatniki (można zmielić w malakserze, w moździerzu lub rozbić młotkiem przez foliową torebkę). Mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem i olejkiem migdałowym na puszystą masę. Dodajemy do maku. Mieszamy. Na końcu dodajemy

Poezja smaku
Śliwka w czekoladzie z truflą 228

masła4 łyżki rumu100 g pokruszonych herbatników17 suszonych śliwektabliczka mlecznej czekoladyWykonanie:Czekoladę w kawałkach przekładamy do rondelka, dodajemy masło i rozpuszczamy nad parą.Zestawiamy i dodajemy 2 łyżki rumu.Następnie herbatniki kruszymy do miski i dodajemy do nich czekoladę. Jeżeli masa będzie za sucha to dodajemy jeszcze rumu.Następnie dobrze ugniatamy, aby wszystko dokładnie połączyć.Bierzemy śliwkę i obklejamy masą. Kiedy

Moje pyszne gotowanie
3 bit bez pieczenia 3091

uwielbiają desery :) słodkie, ale pyszne. Dużym plusem jest to, że nie trzeba go piec w piekarniku i nie ma praktycznie możliwości, żeby się nie udał.Składniki:2 duże opakowania herbatników petitków1 masa krówkowa z puszki2 kremy do karpatki0,5 l śmietany 30%2 fixy do ubicia śmietanycukier puderczekolada do dekoracji ciastaSposób przyrządzenia:Na spód blachy do ciasta (nie musimy

upichcic