herbatnik - 3836 przepisów (strona:199/256)

Czekoladowy sernik z pomarańczą i granatem / Chocolate cheesecake with orange and pomegranate 154

Ostatnio moje ulubione połączenie czekoladowe ciasto, kremowy ser i pomarańcze. Sernik niezbyt słodki za to orzeźwiający i lekki.SKŁADNIKICiasto:20 dkg pełnoziarnistych herbatników czekoladowych1 łyżka brązowego cukru1 łyżka kakao10 dkg masłaMasa serowa:1 kg sera trzykrotnie mielonego4 żółtka200 ml śmietany 18%3 łyżki skrobi ziemniaczanej wanilia6 czubatych łyżek cukru pudruSkórka otarta z jednej pomarańczyOwoce:6 dużych pomarańczy1 granatlistek agaruPRZYGOTOWANIEHerbatniki wrzucam

Magiczna kuchnia Darii
Kremowy sernik kajmakowy 377

kajmakuMasa serowa:1150 g sera twarogowego (co najmniej dwukrotnie mielonego)200 ml śmietanki 30%2 łyżki mąki ziemniaczanejziarenka z laski wanilii150 g cukru4 jajka2 żółtkaSposób przygotowania:Do malaksera wrzucamy herbatniki, dodajemy kajmak i czekoladę i miksujemy na drobno do połączenia się składników. Gotową masę przekładamy na spód tortownicy (u mnie wyłożonej papierem do pieczenia), całość zagniatamy, wyrównujemy i wstawiamy

Słodkie Przyjemności
Niebiańsko delikatny sernik, który rozpływa się w ustach 359

mieszamy z masą serową.Następnie dodajemy mąką oraz skórkę otartą z cytrusów i dokładnie mieszamy.Tak powstałą masę wykładamy na wyłożoną papierem tortownicę. Na jej dnie możecie wysypać pokruszone herbatniki, które pod wpływem masy serowej oraz ciekła przemienią się w przyjemny herbatnikowy spód :)Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 - 180 stopni przez ok 50 minut. Po upieczeniu ciasta nie wyjmujemy

Taste Of My Day
Deser z kokosowo-migdałową nutą 171

ulubione smaki w jedną całość, stworzyłam całkiem pyszny, delikatnie kremowy deser. Lekki deser z kokosowo-migdałową nutąSkładniki : na spód (tortownicy o śr. ok. 26 cm):- 200 g herbatników/ciasteczek zbożowych -100 g masła-1/4 szklanki mlekaCiastka rozkruszyć na drobny pył, wymieszać ze stopionym masłem z mlekiem. Rozprowadzić na spodzie tortownicy wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić

Kuchnia Ellie
Pralinki migdałowe z białą czekoladą 188

trzepaczki intensywnie mieszamy tak, aby nie powstały grudki. Do mlecznej masy partiami dodajemy rozpuszczoną czekoladę i pokruszone orzechy.Masę odstawiamy do ostygnięcia - po około 30 minutach dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy a następnie odstawiamy do lodówki.Za pomocą łyżeczki tworzymy jednakowe kuleczki, które następnie formujemy w dłoniach i wrzucamy do rozpuszczonej białej/gorzkiej czekolady, wyjmujemy. Odstawiamy do zastygnięcia na kratce

Słodkie Przyjemności
Blok prawdziwie czekoladowy 235

czekoladySposób przygotowania:Do rondelka wrzucamy pokrojone na kawałki masło i rozpuszczamy, następnie dodajemy pokruszona deserową czekoladę i mieszamy do całkowitego połączenia się składników.Do lekko ostudzonej czekolady dorzucamy pokruszone herbatniki i ryż preparowany - można go lekko podsuszyć na gorącej patelni aby zrobił się jeszcze bardziej chrupki.Całość mieszamy, aby następnie dorzucić suszone wiśnie.Masę czekoladową przekładamy do kwadratowej foremki wyłożonej

Słodkie Przyjemności
Sernik Wiedeński 396

następnie mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Białka należy ubić na sztywna pianę a następnie partiami powinniśmy dodawać ją do masy serowej.Na dno silikonowej tortownicy ugniatamy zmielone herbatniki. Ciasto przelewamy do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 170`C piekarnika i pieczemy około 45 minut. Studzimy w piekarniku - ciasto powinno lekko opaść.Po około 20-30 minutach ciasto wyjmujemy

Słodkie Przyjemności
Śniadaniowe love - owocowa miseczka 187

posypujemy jagodami. Wierzch owoców posypujemy otrębami, dodajemy plasterki suszonego banana. Migdały i orzechy miażdżymy nożem, następnie kroimy na drobne kawałki i posypujemy owoce.Całość posypujemy pokruszoną bezą – podajemy z herbatnikami. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sernik cytrynowy 381

najpierw połowę piany, następnie drugą połowę mieszamy za pomocą łopatki. na koniec dodajemy otartą skórkę z cytryny i mieszamy.Do wyłożonej papierem do pieczenia formy tortowej wsypujemy pokruszone biszkopty i herbatniki, następnie przelewamy gotową masę twarogową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175`C. Pieczemy 55 - 60 minut.(Przed pieczeniem możemy lekko ubić ciasto, aby pozbyć się zbędnych pęcherzyków powietrza

Słodkie Przyjemności
"Mleczniak" - czekoladowo-kokosowy 206

Ciasta przypomina blok, ale nie ma w nim orzechów i herbatników. I jest miększy. Wyszedł pyszny, choć zastanawiałam się nad tym czy, aby coś z tego będzie. Przepis wpadł mi do głowy i po prostu musiałam go zrobić. Zajadaliśmy się nim dzisiaj ;). Najlepiej przetrzymać go w lodówce przez całą noc przed jedzeniem.Składniki:Masa Białaszklanka mleka w proszku1/2 szklanki wiórek

Moje pyszne gotowanie
Ciasto kokosowo-czekoladowe bez pieczenia [PRZEPIS] 5031

ZOBACZ JAK JE ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIACiasto kokosowo-czekoladowe bez pieczenia

Jakugotujesz.pl
Sernik z wiśniami 376

lubi sernika? Inspiracja od Kasi a moje wykonanie lekko zmodyfikowane. To mój najlepszy sernik na zimno. Idealnie kremowy, kwaskowaty - pyszny!Składniki :Spód : * 200g herbatników* 50g masłaMasa :* 300g twarożku do sernika bądź mielonego twarogu półtłustego * 250g serka mascarpone* galaretka wiśniowa* łyżka cukru pudruGalaretka :* 350g wiśni* 2 galaretki wiśniowePrzygotowanie :Ciastka pokruszyć, masło rozpuścić. Wymieszać. Przesypać do tortownicy, docisnąć i odstawić

Magiczne Życie Marty
Kremówka 387

wyjęciu z zamrażarki pokroiłam na plastry, poukładałam na 2 takich samych blaszkach, wyłożonych papierem do pieczenia. Wyrównałam widelcem, ponakłuwałam. Część, która będzie stanowiła górę ciasta ponacinałam na kształt herbatników (radełkiem), aby potem łatwiej było kroić. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180º C, piekłam do lekkiego zarumienienia (ok. 15-20 minut).  W międzyczasie przygotowywałam masę budyniową. Odlałam 3/4 szklanki mleka, resztę

mojewypiekiinietylko
Kremowy sernik cytrynowy (205 kcal / 100 g) 2408

Składniki:Spód:ok. 20 herbatników (mi wystarczyło 17 sztuk - 80 g) Masa serowa:900 g sera mielonego sernikowego (tu: President)250 g cukru pudru50 g mąki pszennej1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii3 jajka1 żółtko280 ml śmietany 18%2 łyżeczki (5-8 g) startej skórki z cytryny3 łyżeczki (6 g) soku z cytryny Polewa:145 g śmietany 18%30 g cukru

Malowane smakiem
Mrożona kawa bananowo - czekoladowa-wow !!!! 198

kawę, słodzimy cukrem, dodajemy mleko oraz 2 banany a także 2 łyżki nutelli. Wszystko mieszamy w blenderze a następnie chłodzimy w lodówce. Dekorujemy bitą śmietaną oraz tartą czekoladą i herbatnikiem. I już...cała filozofia ;P Kawa bananowo - czekoladowa

Bon Appetit Małgorzaty