nasze życie. Jednak bardzo chciałam sprawić słodką niespodziankę Marcinowi i postanowiłam zrobić mini serniczki z karmelem. Wyszły pysznie! Proste i szybkie w przygotowaniu:) 16 sztuk 50 minut 100 g herbatników 50 g roztopionego masła 250 g mascarpone 500 g białego sera z wiaderka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 krople aromatu pomarańczowego 2/3 szklanki cukru cukier waniliowy 1 jajko karmel
Ania i Marcin gotująwyrósł jak należy (testuję nowy piekarnik i słabo mi to wychodzi) jednak do bajaderki nadawał się idealnie, a już z dodatkiem koniaku - pycha! Składniki: ok.800-1000g dowolnego ciasta, ciastek, pokruszonych herbatników (ważne żeby ciasto nie miało kremu lub owoców) dowolne bakalie (ja dałam dwie garście rodzynek, których nie moczyłam) dwie łyżki dowolnej marmolady 250 g serka mascarpone dodałam całą polewę
Pysznie & Pięknieprzyrządzenia. Składniki : 4 jajka 50 dag sera twarogowego President z wiaderka 13 dag masła 13 dag cukru budyń czekoladowy ( bez cukru na 1/2 l. mleka) ewentualnie biszkopty lub herbatniki Przygotowanie : Jajka utrzeć z cukrem Dodać do tego miękkie masło i utrzeć razem dokładnie Gdy masa jest już gładka dodawać po łyżce sera i ucierać, dodać budyń- utrzeć Masę przełożyć
Proste Potrawysię na inne smaki to polecam sernik pomarańczowy, pistacjowy albo cappuccino, na które przepisy znajdziecie na blogu. (zakładka menu- ciasta) SERNIK z ADVOCATEM Składniki: spód: 150 g dowolnych herbatników 80 g masła masa serowa: 1 kilogram twarogu (najlepiej nie tego z wiaderka) 150 g cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mleka w proszku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 jajka
Bon appetit mon amiewyschnięcia na kilka godzin w temperaturze pokojowej, bo fiołki puszczą sok, więć lepiej, żeby wyschły. Następnie przesyp do słoiczka i używaj po łyżce do aromatyzowania ulubionych wypieków np. herbatników czy shortbreadów. O ziołach i zwierzętach Autorka: Simona Kossak Wydawnictwo Marginesy Data premiery: 2017 Ilość stron: 416 Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł
Ugotowane pozamiatanemlecznej pół na pół. Przepis z najlepszej strony z wypiekami Moje Wypieki . Polecam! Sernik z musem czekoladowym Składniki na tortownicę 25cm: Na spód: 160g herbatników zwykłych lub kakaowych 30g roztopionego masła Na masę serową: 500g twarogu półtłustego, dwukrotnie zmielonego 250ml kremówki 30 lub 36% 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3 jajka 3 łyżki mąki
Smak mojej kuchnimożna go udekorować polewą czekoladową z tego przepisu lub rozpuszczoną czekoladą. Przepis ze strony Kwestia Smaku. Polecam! Sernik kajmakowy: Składniki na tortownicę 24-26cm: Na spód: 200g herbatników maślanych 80 g roztopionego masła pół łyżeczki cynamonu Na masę serową: 800g twarogu, dwukrotnie zmielonego puszka kajmaku (510g) 5 jaj 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Smak mojej kuchnitemacie słodko-dziecięcym czas na domową- pastę czekoladowo-orzechową. Można jej używać do smarowania chleba czy bułek, ale moim dzieciom najlepiej smakuje wyjadanie jej prosto ze słoiczka kawałkiem herbatnika. Bez dodatków konserwujących ...bez oleju palmowego czy syropu glukozowo-fruktozowego... Czekolada, orzechy, olej kokosowy... Do dzieła!!! Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki Przepis troszkę zmieniłam dając zamiast gorzkiej
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmore to taki amerykański przysmak znany z kreskówek. Składa się z herbatników, czekolady i pianek. Całość podgrzewana jest nad ogniskiem, dzięki czemu wnętrze się rozpuszcza. Mimo, że za marshmallows nie przepadam to pomysł na brownie wyglądające jak s'more akurat mi się spodobał. Spód to chrupiące, lekko słone ciastka, wnętrze - baaardzo czekoladowe ciasto, przykryte piankową chmurką. Jedyne zastrzeżenie
Słodkie inspiracjeJednak nie do końca mi one odpowiadały (ale pewnie też kiedyś wypróbuję, bo wyglądały zachęcająco), ponieważ chciałam jak najwierniej oddać smak batonika, przygotowałam więc mleczny krem, nie dodawałam np. herbatników czy kremówki, serka. Natomiast czekoladowa polewa nie zastyga w lodówce na kamień dzięki dodatkowi śmietanki. No cóż, efekt jest super, smakiem naprawdę niemal identyczny :) Składniki Ciasto 200 g masła pół
Słodkie inspiracjemiód, skórkę z pomarańczy i migdały. Dokładnie wymieszać, przykryć folią i wstawić do lodówki. Formę do ciasta o wym. 37x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na spód ułożyć herbatniki. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą makową. Wyłożyć na przygotowany spód. Masa serowa 300 g białej czekolady 75 g cukru z wanilią 6 żółtek + 3 białka
Słodkie inspiracjezdjęcie, które od razu wstawiłam. Sernik jest naprawdę bardzo smaczny, tylko mały ;) więc od razu lepiej podwoić porcję. Pięknej, wiosennej niedzieli! Składniki Spód 130 g maślanych lub czekoladowych herbatników 60 g masła, rozpuszczonego Ciasteczka zmielić, wymieszać z masłem. Wcisnąć przygotowaną masę w dno kwadratowej foremki o wym. 20x20 cm i schłodzić w lodówce na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa
Słodkie inspiracjebiszkopt, babka, ciasto piaskowe ) suszę je i blenduję. Okruszki takie wykorzystuję do przygotowywania spodów pod serniki czy tarty lub inne ciasta. Składniki: Spód do tarty bez pieczenia: 300 g herbatników, biszkoptów lub okruszków suchych ciast 100 g czekolady gorzkiej 70 g masła Truskawkowa pianka: 300 g mrożonych truskawek Poltino 1 łyżka soku z cytryny 150 g cukru 20 g żelatyny
kolorowotorcikowoszklanki łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy wierzch: 200 ml śmietana 30% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki syropu mietowego Przygotowanie: spód: Rozkruszone herbatniki łączymy z rozpuszczonym, przestudzonym masłem. Całość przesypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy łyżką lub dłonią do dna i odstawiamy na kilka minut do lodówki. W tym czasie
Bon appetit mon amiesmak tortu to połączenie masy czekoladowej, oraz malinowej.Spód wykonany z ciasteczek cantuccini... i na życzenie solenizantki galaretka. Pyszne choć czasochłonne. Składniki : Na spód : 250 g dowolnych herbatników u mnie czekoladowe cantuccini 100 g masła Na masę czekoladową : 250 g twarogu trzykrotnie mielonego 50 g gorzkiego kakao 60 g żelatyny 125 g greckiego jogurtu
vaniliowoczekoladowa