Wlewamy mleko z margaryną. Dodajemy dżem truskawkowy, aromat waniliowy oraz bakalie: orzechy, rodzynki, berberys. Wszystko mieszamy lub zagniatamy. Gdy masa wydaje się na za lepka możemy jeszcze dołożyć pokruszone herbatniki. Formujemy okrągłe małe kuleczki. Każdą obtaczamy w rozpuszczonej w kąpieli wodnej mlecznej czekoladzie a następnie w wiórkach kokosowych. Chłodzimy w lodówce
VioletoweKucharzeniemamy ochotę na coś słodkiego. SKŁADNIKI 1 szkl. zielonego soku, np. Pycholandia ½ op. budyniu śmietankowego kilka biszkoptów 1 serek waniliowy (200g), 1 łyżka galaretki wiśniowej, herbatniki albo inne ciastka na wierzch 2 łyżki galaretki agrestowej WYKONANIE W ¼ szkl. rozrabiamy budyń, resztę zagotowujemy, dodajemy budyń. Biszkopty nasączamy dowolnym sokiem, układamy po 3 w pucharku, wlewamy lekko przestudzony
słodki brateksera (u mnie tradycyjnie Wieluń), to czysta przyjemność w upalny dzień. Po raz pierwszy w ciachu robiłam spód z daktyli i powiem Wam, że na pewno nie ostatni. Zamiast herbatników, czy biszkoptu, taki spód sprawdza się idealnie i do wykonania go trzeba kilka chwil. Jak widzicie, do sesji foto nie dotrwała nawet połowa sernika, co myślę jest najlepszą rekomendacją Zatem
Mieszam w Garnkuśmietany dodajemy tylko galaretkę. Ten placek to także świetna propozycja na ciasto bez pieczenia! Jeśli nie macie czasu, żeby upiec biszkopt, śmiało możecie użyć kupionych, małych biszkopcików lub herbatników i nimi wyłożyć tortownicę. Będzie tak samo pyszny Ciasto ze śmietankową pianką, truskawkami i galaretką Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru
PatiGotujepierwszy sernik tego typu (na zimno), który mi zasmakował. Jest wilgotny i nie za słodki. Dla mnie idealny Sernik „Danonek” Składniki: Biszkopt czekoladowy: (zamiast niego można wykorzystać biszkopciki lub herbatniki) 3 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki rozpuszczalnej czekolady Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu (ja używam sera President
PatiGotujelanguage:EN-US;} Składniki: 700g jogurtu bananowego 250g serka mascarpone 3 galaretki o smaku owoców egzotycznych Delecta (ananas, mango, melon) + 2 sztuki na górę ciasta 7-8 bananów 360g herbatników czekoladowych 70g masła Przygotowanie: Ciasteczka zmiksować w malakserze lub rozdrobnić kulką do ciasta w misce dodać rozpuszczone masło. Zagnieść ciasto, wylepić dno tortownicy wcześniej wyłożonym papierem do pieczenia. Schłodzić
W garach u GosiProponuję Wam dzisiaj kolejne ciasto bez pieczenia - napoleonkę. Do jej przygotowania potrzebne są krakersy lub herbatniki (ja użyłam krakersów, bo bardzo lubię słono-słodki smak w cieście) oraz masa budyniowa, którą wylewa się na ciastka i wstawia do lodówki by stężała. Nic prostszego. Można ją udekorować świeżymi truskawkami, malinami czy jagodami. Polecam! 1 paczka krakersów lub berbatniki Masa budyniowa
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesztuk) 500 g sera z wiaderka (nie wodnistego) 3 jajka L około 120 g cukru pudru 1 płaska łyżka budyniu śmietankowego – u mnie ten z eSłoneczko 2 opakowania herbatników regionalnych korzennych z polewą kakaową Cukry Nyskie (2×63 g) 50 g masła / margaryny konfitura malinową lub świeże owoce opcjonalnie listki świeżej mięty Przygotowanie: Ciastka przekładamy do misy blendera
Słodkie okruszkiSkładniki: 170 gram herbatników czekoladowych ( u mnie Łakotki) 2 łyżki masła 500 ml śmietanki kremówki 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru pół tabliczki białej czekolady 4-5 listków żelatyny truskawki patki migdałów listki mięty Ciastka wrzucić do malaksera. Zmiksować. Dodać rozpuszczone masło. Wyłożyć na spód tortownicy. Ugnieść. Włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie
AZgotuj!pieniężny to pomogłem tym, którym na balsam brakowało, ze szlugów też zawsze chętnie wyskoczyłem. Szemranym typkiem ani geszefciarzem nigdy nie byłem, ale też wiadomo było, że prawilny ze mnie herbatnik. A i mojry nigdy nie czułem. Więc szacun na dzielni był. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufactureśrodku. Tak z deserem w środku, bo czekoladowe ciasteczka nabite masłem orzechowym w serniku są dodatkową niespodzianką, która Was zachwyci. Sernik jest Boski! Składniki: spód opakowanie czekoladowych herbatników (ok 24 sztuk) 3 łyżki masła kulki 100 g masła miękkiego 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki masła orzechowego 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 szklanka mąki szczypta soli
Niezły Młynekalejki…och, jak dobrze tu być! Zwiedzamy wybrane miejsca, ale wiosenna przyroda przyciąga nas bardziej. Siadamy na wolnej parkowej ławce, pijemy ulubioną herbatę z termosu, chrupiemy herbatniki i chłoniemy ten piękny czas. A tu skansenowe migawki. Spacer kończymy w restauracji „Frykówka” na starówce (Rynek 3), gdzie zatrzymujemy się na obiad i kawę. Wybraliśmy to miejsce
Raj dla Podniebieniamasę makową oraz 3 łyżeczki soku z pomarańczy. Posłodzić konfiturą. Do pucharków pokruszyć na spód pierniki. Wyłożyć po dwie, trzy kopiate łyżeczki masy makowej. Następnie na masę pokruszyć korzenne herbatniki. Na sam koniec wyłożyć pozostałą masę, wyrównując brzegi. Deser udekorować kropelkami czekoladowymi lub startą czekoladą oraz otartą skórką z pomarańczy.Schłodzić przed podaniem. Smacznego! Artykuł Deser makowo-piernikowy z konfiturą
Raj dla Podniebieniamnie i z całą powagą zapytał: „Poważnie? A ja myślałem, że ty dopiero zaczynasz. Przecież tobie to pisanie to tak szybko idzie…” Składniki spód 150g herbatników maślanych 4 łyżki zaparzonej herbaty earl grey 1 łyżka oleju masa serowa 1kg twarogu półtłustego 2 łyżki serka mascarpone 5 jajek 1 łyżeczka esencji waniliowej sok z 1/2 cytryny skórka otarta
Raj dla Podniebienianakrywany był białym obrusem i zastawiany wielkanocnymi przysmakami. Łączył nas wtedy wszystkich w ten świąteczny czas. Życzę Wam miłych przygotowań w tym kwietniowym czasie! Składniki spód 150- 170 g herbatników 2 łyżki kakao 1 chałwa waniliowa duża 1 łyżka oleju ryżowego masa 750 g twarogu półtłustego 250 g twarogu tłustego 3 jajka 4 łyżki śmietanki kremówki 30% 2/3 szklanki cukru
Raj dla Podniebienia