gulasze - 3717 przepisów (strona:147/248)

KOLOROWY GULASZ Z KLOPSIKAMI 175

Dziś kolejna odsłona gulaszu .Jest to jedna z potraw ,które robi się szybko i łatwo , a wygląda i smakuje wyśmienicie.To danie cieszyło się u moich gości dużą popularnością i wszystkim smakowało.Świetną jest do podania w trakcie karnawału,na przyjęciu czy domowych imprezach.Polecam ją Wam kochani!Zapraszam.     1/2 kg.mielonej wieprzowiny 1 jajko 5 łyżek tartej bułki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Chleb z ryżem 137

Dawno nie piekłam chleba..wiecznie brak czasu..ale zostało mi ryżu , który gotowałam do gulaszu [bardzo szybki pomysł na obiadek] i w końcu postanowiłam wypróbować przepis na chleb z ryżem, a znalazłam  tutaj ..Ja co prawda piekłam w multicookerze, ale to bez różnicy..pyszny chlebek, smaczny nawet na drugi dzień ..na zdjęciu krojony na ciepło... 350 g mąki pszennej

Moje domowe kucharzenie
Wegetariański gulasz z soczewicą 112

wody oraz puszkę pomidorów, dodać warzywa oraz soczewicę. Gotujemy, aż soczewica będzie miękka. Na sam koniec dodajemy osączony groszek, koncentrat oraz paprykę, sól i pieprz do smaku.  Gulasz podałam z kaszą kuskus

magiczna kuchnia Kasi
Czulent 127

łyżeczki zmielonego pieprzu Tesco - szczypta imbiru - szczypta gałki muszkatołowej - 3-4 szklanki bulionu wołowego - sól - 2 liście laurowe - 4 ziela angielskie Przygotowanie: Mięso kroimy w kawałki (jak na gulasz), i obsmażamy na oliwie. Przekładamy obsmażone mięso do miski. Cebulę kroimy w piórka, szklimy i przekładamy do drugiej miski.  W garnku, w którym smażyliśmy cebulę układamy na przemiennie warstwami trochę

Kulinarne życie
Gulasz z burakami i ogórkiem kiszonym 139

przykryciem przez ok. 1 h. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, ogórki ścieramy na tarce na grubych oczkach. Buraki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wszystko dodajemy do gulaszu i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem. Podajemy z pieczywem jako samodzielne danie lub z ulubiona kaszą. Ilość porcji: 5 Czas wykonania

Pobite gary Barbary
Pikantne jajka po marokańsku / Spicy Moroccan eggs 173

Przedstawiam dziś przepis na rewelacyjne weekendowe śniadanie. Jajka z lejącym żółtkiem zatopione w pysznym gulaszu warzywnym z cukinią, ciecierzycą i szpinakiem w sosie pomidorowym i dalekowschodnimi przyprawami, zapewnią energię na cały dzień. Polecam podanie z chrupiącym chlebkiem:) Przepis pochodzi z serwisu BBC Good Food . Scroll down for recipe in English Pikantne jajka po marokańsku (4 porcje) Składniki: 2 łyżeczki oleju

karmelowy
Kurczak z fasolką i pomidorami 157

Witajcie! Dziś na blogu przepis na szybkie danie z kurczaka. Do takiego a'la gulaszu wystarczy podać samo pieczywo lub ryż. Mam nadzieję, że i Wam będzie smakowało :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka białej fasolki 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie odrobina cukru 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego olej

Kuchnia domowa Ani
CHILLI CON CARNE, MEKSYKAŃSKI GULASZ 228

Chilli con carne znaczy "chilli z mięsem", i jest to bardzo popularny gulasz z Meksyku. Popularność dania nie dziwi, bo jest łatwe do wykonania i kusi niepowtarzalnym smakiem. Poniżej podałam podstawowy przepis, który można modyfikować do własnych potrzeb. Sama zmieniłam dwa składniki, tym razem użyłam wieprzowiny i natki pietruszki. Polecam nie tylko zimą :) Przepis ze zdjęciami krok

Przepisy Aleksandry
Placki ziemniaczane 120

rozgrzanej patelni pilnując aby tłuszcz w niewielkiej ilości był cały czas na patelni (smażenie placków ziemniaczanych bez tłuszczu po prostu się nie udaje ). Serwujemy wg gustu z cukrem, śmietaną, gulaszem, sosem lub jak tylko lubicie

Pyry na Gaz
Wołowina zapiekana z warzywami pod beszamelem 146

Wołowina zapiekana z warzywami pod beszamelem to wynik eksperymentu jaki przeprowadziłam dziś na obiad. Nie chciałam przygotowywać tradycyjnej wołowiny lub gulaszu, tak więc wyciągnęłam warzywa z lodówki i przeprowadziłam eksperyment. Składniki na: Wołowina zapiekana z warzywami pod beszamelem około 450g wołowiny pół cukini jedne większy lub dwa mniejsze ziemniaki jedna marchewka pół pietruszki ćwiartka selera jedna papryka jedna średnia

Magiczny Garnek
TRADYCYJNY KRUPNIK Z KASZĄ PĘCZAK (PRZEPIS MOJEJ MAMY) 206

już Wam pisałam przy okazji przepisu na zupę z soczewicy , bardzo rzadko gotuję zupy na mięsie, które to zastępuję prażoną na oliwie cebulką. Ale są wyjątki, takie jak rosół, gulasz czy chociażby własnie krupnik z kaszą pęczak, który gotuję na kurczaku lub żeberkach.  Myślę, że kasza pęczak nie jest u nas szczególnie doceniania, a szkoda, bo jest naprawdę zdrowa

Słodko-Słony Świat Ilony
Smalczyk z mięskiem i warzywami-całkiem inny 197

łopatki wieprzowej 2 średnie marchewki(lub jedną dużą) 1 pietruszka pół selera duża cebula  4-5 ząbków czosnku 3 kostki smalcu sól pieprz Przygotowanie: mięsko kroimy jak na gulasz do garnka dajemy pół kostki smalcu i wrzucamy mięsko, jak trochę się podsmaży dodajemy pokrojone w spore kawałki warzywa  i rozgniecione 3 ząbki czosnku, dusimy do miękkości,możemy

Swojskie jedzonko
Jagnięcina duszona z jabłkami, orzechami włoskimi i morelami 144

Jagnięcina duszona z jabłkami, orzechami włoskimi i morelami Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny gulasz z jagnięciny. Mięso jest duszone w towarzystwie aromatycznych przypraw i białego wina, z dodatkiem jabłek, moreli i orzechów włoskich. Jeżeli macie taką opcję można, a nawet warto przygotować to danie dzień wcześniej. Całość nabierze mocniejszego smaku. Oczywiście wskazane jest też mieć w zapasie nieco

Pełny talerz
Knedlik, czyli czeski knedel. 276

minut (po pięć minut na każdej stronie) pod przykryciem. Gotowe bułki wyjmujemy z wody i tniemy na plastry za pomocą nitki lub ostrego noża do chleba. Podajemy z gulaszem, innym sosem mięsnym lub na słodko z jogurtem i owocami (polecam mus truskawkowy :). Gotowe

Rozpustne gotowanie
Bulionetka pietruszkowo-lubczykowa, czyli domowa kostka rosołowa 962

gładka masę. Przekładamy gorącą do słoików, zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Po przestudzeniu przechowujemy w lodówce. I tak jak naszą poprzednią bulionetkę , możemy ją dodawać do zup, sosów, gulaszy, bulionów czy gdzie tylko chcemy. Smacznego

Marder&Marder Manufacture