korzeń chrzanu sól,pieprz do smaku Wykonanie: Pierś z kurczaka mielimy, doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą,Wyrabiamy, formujemy małe pulpeciki. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy posiekany koperek, starty korzeń chrzanu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na gorący bulion wrzucamy pulpeciki, po wypłynięciu gotujemy jeszcze ok 10 minut. Pod koniec gotowana wlewamy śmietanę. Mieszamy. Podajemy razem z sosem
Z Majeczką w kuchniWiele z nas ma taki dzień, kiedy zastanawia się, co zrobić na obiad ... Pomysł na obiad szybki, smaczny i tani? Dziś mój przepis na obiad - niewiele
IzaGotujeMiałam ostatnio okazję jeść kotlety drobiowe i to natknęło mnie, żeby odnaleźć ich kolejne wcielenie. Przygotowałam dziś na obiad delikatne kotleciki drobiowe w panierce z
Kuchnia Beatywoka wlać odrobinę oleju. Następnie dodać mięso z kurczaka. Smażyć kilka minut, co jakiś czas mieszając. Gdy mięso zmieni kolor to do woka dodać cebulę, czosnek i szczypiorek. Całość jeszcze chwilę razem przesmażyć. Na sam koniec dodać kiełki fasoli mung, kukurydzę i wywar. Całość gotować na średnim ogniu. Do szklanki wsypać mąkę i rozpuścić ją w odrobinie wody. Przygotowaną
Ugotowaćjabłka też do niego pasują. To sekret naszych babć! 2 udka z kurczaka 3 nieduże ziemniaki 2 marchewki 2 buraki 1/2 małej główki kapusty (1/4 dużej główki) 1 puszka czerwonej fasoli 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 250ml świeżego soku buraczano-jabłkowego Marwit 1. Udka myjemy, gotujemy. Po zagotowaniu wodę odcedzamy, udka płuczemy i wlewamy świeżą wodę w ilości
Szefowa kuchniDrób jest delikatnym mięsem i można go przyrządzać na różne sposoby- wcale nie musi być nudnie! Sznycelki, które chcę Wam zaproponować są pyszne i można je
Kuchnia Beatysosu pomidorowego, 1/3 szklanki wody, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, pierś z kurczaka, cukier, sól, pieprz. Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzewam 2 łyżeczki cukru. Następnie dodaję pół szklanki soku z ananasa i sos pomidorowy. 2. Marchewkę kroimy w słupki, paprykę w paseczki, cebulę w piórka. Dodajemy do sosu. Gotujemy kilka minut. 3. Ananasa kroimy w kostkę, dodajemy wraz z kukurydzą
Mój Smak na Życiesolą i pieprzem, możemy dodać także zioła prowansalskie. 2. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na 4 filety (albo więcej w zależności od wielkości piersiaczka:). Lekko rozbijamy. Smarujemy obficie masełkiem. Odstawiamy do lodówki, aby mięso przeszło aromatem ziół i czosnku. 3. Obieramy ziemniaki. Kroimy je np. na ćwiartki. Gotujemy w osolonej wodzie do pierwszego zagotowania wody. Nastepnie odcedzamy. Wkładamy
Kuchnia Pełna Pasjiserki topione (ok.300g)- 2 kostki rosołowe- 1/2 kg mięsa mielonego z kurczaka- pęczek koperku- sól, pieprz, chilliPrzygotowanie:Mięso doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany koperek i mokrymi rękoma wyrobić klopsiki. Do garnka wlać 1,5 litra wody, wrzucić obraną i umytą włoszczyznę oraz kostki rosołowe i gotować 10 minut. W tym czasie opalić cebulę, dorzucić ją do garnka, wyjąć włoszczyznę
W poszukiwaniu inspiracjimałe paseczki,polewamy sosem sojowym,dokładnie mieszamy,zeby sos pokrywał całego kurczaka,odstawiamy na min.2 godz do lodówki.Po tym czasie smazymy an rogrzanym oleju ok 3 minut,wrzucamy zamrożone warzywa,dusimy ok 15 minut mieszającNa pateknię dokładamy sos chiński,duimy jeszcze ok 10 minut. Ryz gotujemy w osolonej wodzie,podajemy z ryżem
Z Majeczką w kuchninastępnie kroimy i dorzucamy do zupy. Oczyszczamy pierś z kurczaka, kroimy w kostkę, opruszamy solą i pieprzem, dorzucamy do zupy. Dodajemy sos sojowy i rybny, posiekany drobno czosnek, garść kolendry, 1/3 pęczka szczypiorku. Ścieramy do zupy imbir, wyciskamy limonkę, połówkę wyciśniętej limonki wrzucamy do garnka. Gotujemy przez 15min. Podajemy z makaronem, pokrojonym szczypiorkiem i algami. Posypujemy odrobiną chili. Smacznego
Brzuszki Łakomczuszkisię i nie. Znowu powroty po piętnastej i brak czasu na gotowanie. W tym wpisie prezentuje najprostsze danie/przekąskę, a mianowicie Spring Rolls. Dosłownie można jej jeść z czym się chce, ale ja pokazuję swoją propozycję. ;) Składniki: (1 osoba) 4 arkusze papieru ryżowego 100 g piersi z kurczaka kilka liści szpinaku 1/2 małej cukinii 1 średni pomidor przyprawy: kebab-grys
Truskawkowa Fiestałyżki mąki3 łyżki masła2 ząbki czosnku(ok 1 l rosołu z kurczaka lub bullion warzywny) Wykonanie:Warzywa obieramy I kroimy w kostkę.Rozpuszczamy masło w garnku, dodajemy czosnek, ziemniaka, marchew I cebulę. Smażymy ok 5 min.Dodajemy make- mieszamy ok 2 min. Nalewamy rosół I dodajemy brokuły.Gotujemy pod przykryciem ok 15 min. Zciągamy z gazu dodajemy śmietanę. Miksujemy
Smaki Edytygdzieś bo uwielbiam gotować i jeść... ale postanowiłam to zmienić. Bo myślę, że warto. A więc moja wspaniała kasza z warzywami może być samodzielnym daniem (i niech nikt mi nie nazwie tego kaszotto, bo nie wiem kto mądry wymyślił taką nieapetyczną nazwę sugerującą podobieństwo do risotto, o nie!) lub dodatkiem, na przykład do pieczonej piersi z kurczaka(...)Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na łyżce oleju. Dodajemy kaszę i całość prażymy minutę, dwie. Zalewamy cebulę i kaszę bulionem, dodajemy cukinię i paprykę pokrojone w kostkę i gotujemy przez 15-20 minut aż kasza będzie miękka. Po upływie tego czasu dodajemy pokrojone na pół oliwki i posiekane w paski suszone pomidory oraz bazylię i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem
Mango Papaja