gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:170/258)

CIASTO BARBÓRKOWE 613

dodatki do niej również podzielić na pół :  1/2 l śmietany ubić,dodać 3 łyżki cukru pudru oraz 2 łyżeczki kakao. 2 1/2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody - wystudzoną połączyć z masą czekoladową. Podobnie postąpić z drugą śmietaną i resztą składników. Gdy biszkopt jest już zimny należy go nasączyć,wylać tężejącą galaretkę z jednego naczynia.Wsadzi(...)Wsadzić na chwilę do lodówki. Następnie wylać tężejącą galaretkę z drugiego naczynia,ponownie dać do lodówki. Ubić drugą połowę śmietany z kakao i rozprowadzić na galaretce. Wierzch udekorować startą czekoladą na grubej tarce. Wykonanie ciasta jest bardzo proste,wymaga jedynie czekania na tężejące galaretki i rozplanowania pracy

Niespełnione zdolności kulinarne
Truskawkowiec 616

deseczką, a na wierzch postawiłam zgrzewkę 0,5 l wody mineralnej). Wstawiamy ciasto do lodówki na ok. 3 godziny, aby galaretka całkowicie zastygła. Wyjmujemy z formy i polewamy rozpuszczoną czekoladą (można rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali z dodatkiem 1,5 łyżki oleju z pestek winogron). Ponownie wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Wyjmujemy na ok. 15 minut(...)ciastem niezwykle dekoracyjnym. Przyznam, że nie mogłam się doczekać, aby je ukroić. Byłam ogromnie ciekawa, jak będzie wyglądało „w środku”. Mogę tylko dodać, że przepis mnie nie zawiódł i gorąco go polecam. Zmieniając owoce i galaretkę otrzymamy za każdym razem nowy wypiek. Smacznego. Passionfruit – dziękuję za inspirację. W wydarzeniu Ciasto na niedzielę – Truskawkowo mi! , wraz ze mną uczestniczyły autorki

mojewypiekiinietylko
Antałki 176

cukru pudru 2 żółtka Krem 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej 3/4 kostki masła 4-5 łyżek spirytusu 1 łyżka cukru Polewa czekoladowa 3/4 tabliczki czekolady 1/4 kostki masła 1 łyżka cukru pudru  cukier puder do posypania   Z podanych składników na ciasto kruche wyrobić szybko ciasto i włożyć je do lodówki na 30 minut. Następnie(...)kółka. Ciastka piec na złoty kolor (ok. 15-20 minut) w 170 stopniach.   Ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając mączkę ziemniaczaną i dodatkowy cukier . Do gorącego budyniu dodać masło pokrojone w kostkę i energicznie, najlepiej mikserem ubić masę. Dodać powoli spirytus i nadal ubijać. Pozostawić do schłodzenia.   Na ciasteczka nakładać krem i składać je razem

Jadło i czytadło
Szybki sernik gotowany na herbatnikach 7664

zblendować masę ręcznym blenderem lub krótko zmiksować. Blachę o wymiarach ok. 36 cm x 24 cm (lub ciut mniejszą) wykładamy papierem lub folią. Układamy warstwę herbatników. Wylewamy połowę masy (gorącej) i rozsmarowujemy. Przykrywamy drugą warstwą herbatników i wylewamy pozostałą masę. Po wyrównaniu układamy ostatnią warstwę herbatników. Polewamy ciasto polewą czekoladową i posypujemy wiórkami. Wstawiamy do lodówki na co najmniej(...)czubate łyżki masła, 3-4 łyżki cukru, 2-3 łyżki kakao, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżka wody – zagotowujemy, często mieszając. Przykładowa polewa czekoladowa II: 100 g gorzkiej czekolady + 100 g mlecznej czekolady siekamy na małe kawałki, a następnie zalewamy 150 ml śmietanki 30% – zostawiamy na 1 minutę i mieszamy do połączenia. * Jeśli używamy sera wiaderkowego to musi

Poezja smaku
Deser cappuccino ze świeżymi owocami 194

brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 35 min. Odstawiamy babeczki do ostygnięcia - nie muszą być zupełnie zimne, ale nie mogą być gorące, kiedy zaczniemy dekorowanie. Masę cukrową wyciągamy z foli i ugniatamy chwilę w dłoniach aż stanie się miękka i plastyczna. Rozwałkowujemy ją na stole na cienki placek podsypując w razie potrzeby(...)wystarczyć na owinięcie w całości babeczki. Babeczka powinna mieć mniej więcej kształt walca, więc jeśli to konieczne można nieco przyciąć brzegi. Przyciętą babeczkę smarujemy na około Nutellą (lub rozpuszczoną czekoladą). Owijamy babeczkę paskiem masy cukrowej przyklejając ją do czekolady. Domowa masa cukrowa ( z tego przepisu ) jest nieco sztywniejsza od tej kupnej, dzięki temu bardzo dobrze nadaje się do tego zadania

Ciastkozercy
Gulasz wołowy z czosnkowo- pietruszkowymi chlebkami naan 147

O chlebkach myślałam już jakiś czas. Pamiętam jak robiłam je po raz pierwszy, to wszystkim bardzo smakowały. Pomyślałam "Może by je tak powtórzyć...?"  Ale nie

Kuchnia w czekoladzie
Rumowe ciasto z truskawkami i kokosem. 213

Składniki na spód: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wody 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki wiórków kokosowych

Kocham Czekoladę
Zupa pomidorowa z sakiewką 159

Kolejny mój pomysł na podanie zupy pomidorowej. Łączy ona w sobie świeże pomidory i pyszną, sycącą sakiewkę, która prócz pieczarek zawiera w sobie ser, szynkę raz

Kuchnia w czekoladzie
Pasta kanapkowa 137

Pewnie i Wy nieraz mieliście problem co zrobić z resztą farszu, która została po napełnianiu jajek na świąteczny stół. Zawsze można zjeść od razu, ale można

Kuchnia w czekoladzie
Sernikobrownie z truskawkowym musem 187

cytryny 200 g cukru Mus truskawkowy 900 g truskawek 90 g cukru 5 łyżeczek żelatyny + 4 łyżki wody 1 łyżka soku z cytryny 100 ml wody Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj cukier, kakao, a następnie jajka i zmiksuj. Na koniec przesiej mąkę i zmiksuj do połączenia składników. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia, aż po brzegi. Wyłóż masę(...)minut. Wyjmij z piekarnika i owiń foremkę dwoma warstwami aluminiowej folii. Przygotuj masę serową. Zmiksuj ser z jajkami, cukrem, sokiem z cytryny, wanilią i budynię. Wylej na gorące brownie i wstaw do piekarnika nastawionego na 160ºC. Piecz przez 25 -30 minut. Sernik powinien być dobrze ścięty. Wystaw z piekarnika i ostudź. Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw

codojedzenia
SŁODKA PIRAMIDA:) 404

margaryny ·          10 dag cukru ·          2 łyżki kakao lub gorzka czekolada ·          cukier waniliowy ·          1 kostka masła Wykonanie W rondelku rozpuścić mleko z margaryną, dodać cukier, kakao i cukier waniliowy. Wszystko(...)galaretka agrestowa ·          puszka brzoskwiń Wykonanie Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę. Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, podobnie agrestową - odstawić do wystudzenia. Gdy obydwie galaretki stężeją, pokroić w kostkę. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody i ostudzić. Kremówkę ubić i dodać lekko tężejącą galaretkę cytrynową, następnie

Moje Słodkie Piekiełko
Czekoladowe ciasto z malinami 239

Po dzisiejszym wypadzie do naszego lokalnego rynku warzywno-owocowego wróciłam obładowana malinami(podobno z ekologicznej plantacji).Pierwsza myśl, jaka przyszła mi do głowy, to ciasto mocno

Gorący kąsek
Piernik królewski bez miodu 121

ulubionych przepisów na szybki piernik. Tym razem w wersji bez dodatku miodu. Specjalnie po wyłożeniu ciasta do formy nie wyrównuję jego powierzchni. Wygląda bardzo dostojnie, niemal rustykalnie. Wyrasta podwójnie :-) Gorąco polecam! Czas przygotowywania:  około 20 minut Czas pieczenia:  około 1 h Ilość porcji:  foremka 10/30 cm Składniki: • 2 szklanki mąki pszennej tortowej - 400 g • opakowanie(...)kakao • płaska łyżeczka sody • przyprawy: łyżka cynamonu, płaska łyżeczka czarnego pieprzu, mielonych goździków, kardamonu, szczypta chilli, kardamonu i imbiru. Dekoracja: • 100 g śmietanki 30 % • 100 g gorzkiej czekolady • 40 g migdałów w płatkach

AniaGotuje.pl
Ciasto migdałowo-orzechowe z galaretką i owocami 146

żółtek. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch. Ciągle miksując na najwyższych obrotach dodajemy stopniowo po jednym żółtku. Każde żółtko miksujemy co najmniej 1 minutę. Na koniec łopatką wmieszać czekoladę z migdałami i proszkiem. Osobno ubić białka na sztywną pianę i wmieszać ją szpatułką do utartej masy. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zacisnąć obręcz. Ciasto(...)około 30 minut. Upieczone wyjąć i pozostawić do całkowitego wychłodzenia i przekroić ciasto na dwa cienkie blaty. Ostrożnie gdyż są dosyć cienkie. Przygotować piankę. Rozpuścić galaretkę w 250 ml gorącej wody, zostawić do całkowitego ostygnięcia. Serek delikatnie ubić mikserem aby był gładki. Tężejącą galaretkę wlewać powoli do  serka ciągle delikatnie miksując. Mieszać do chwili,aż powstanie jednolita masa

Z Kuchni Do Kuchni
Tort czekoladowo-serowy z owocami i galaretką 240

parującą wodę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz kakao, następnie przesiać całość. Ubić jaja z cukrem na jasną, puszystą masę. Do ubitych jaj, dodać rozpuszczoną i nieco przestygniętą czekoladę - wymieszać. Następnie dodać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia - raz jeszcze całość delikatnie wymieszać. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w 170 stopniach C przez około(...)równej wielkości blaty. Żelatynę zalać zimną wodą, tak by płyn w całości pokrył proszek. Odstawić do napęcznienia, po czym rozpuścić żelatynę w mikrofali lub ustawiając naczynie w garnku z gorącą wodą. Twaróg sernikowy zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać rozpuszczoną żelatynę - dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ubitą śmietankę - całość delikatnie połączyć. W tortownicy ułożyć blat ciasta czekoladowego

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania