gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:164/258)

CIASTO Z DELICJAMI I KOLOROWYMI GALARETKAMI 265

szkl gorącej wody.Czerwoną galaretkę należy wylać na jakieś płaskie podłużne naczynie by później można było pokroić ją w paski. Ubić śmietanę,na końcu dodać tężejącą zieloną galaretkę.Nie dodawałam cukru pudru,uważam to za zbyteczne,jednak jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta to dodajcie 2-3 łyżki przed dodaniem galaretki. Ciasto posmarować dżemem malinowym,rozłożyć delicje czekoladą do góry

Niespełnione zdolności kulinarne
CHURROS – hiszpańskie słodkości z ciasta parzonego 159

Churros to hiszpańskie słodkości z ciasta parzonego. Podawane w Hiszpanii dosłownie wszędzie – zarówno na śniadanie, jak i deser czy też przekąskę. Obsypane cukrem pudrem czy też zanurzone w czekoladzie – zawsze smakują obłędnie! Ostatnio jedliśmy te Zakręcone Churros – bezglutenowe , a dziś mam dla Was ich oryginalną wersję! Koniecznie wypróbujcie!   SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 100 g * mleko(...)łyżka * duże jajko – 1 szt * masło – 30 g * wódka – 1 łyżeczka * smalec do smażenia   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W garnku rozpuszczamy mleko , cukier i masło, a do gorącego wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy drewnianą łyżką, by powstało gęste , gładkie ciasto. Studzimy., Do chłodnego ciasta wbijamy jajko i wlewamy wódkę – miksujemy. Przekładamy do rękawa cukierniczek i wyciskamy

Ostra na Słodko
Oszukane pączki bez wyrzutów sumienia. 119

gorącej wodzie) + nasiona chia 2. Rodzynki + pokrojone daktyle suszone + płatki migdałów 3. Pokruszone pestki dyni + płatki migdałów 4. Rodzynki + pestki dyni + pokruszone płatki kukurydziane 5. Namoczone na chwilę jagody goji + pokrojone daktyle suszone 6. Płatki kokosowe + jagody goji 3. Do polania "pączków":   Można użyć lukru z ksylitolu (robimy tak jak ten ze zwykłego cukru) albo czekolady z oleju

Powiedz dietom nie
Ciasto porzeczkowa fantazja z czekoladą 358

czekoladę  miksując delikatnie wlewamy rozpuszczoną w małej ilości ciepłej wody płynną żelatynę. Składniki ponczu mieszamy ze sobą. Nasączamy pierwszy płat ciasta, wykładamy masę z mlekiem.  Przykrywamy drugą warstwą ciasta, nasączamy znów ponczem. Warstwa ciemna: Mleko, cukier oraz kakao i ¼ część masła zagotowujemy w rondelku mieszając aż masa się połaczy. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody

Wanilia i Kardamon
Tort czekoladowo-malinowy 130

czekolady Składniki na ciasto: 7 małych jajek (lub 6 dużych) 340ml mleka 285ml oleju rzepakowego (lub słonecznikowego) 2,5 szklanki brązowego cukru 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 340g mąki pszennej 135g kakao płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem malinowy: 720g malin 4,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2/3 szklanki gorącej wody szklanka cukru

Mania Wypiekania
Ciasto Bounty 189

słodka czekolada to naprawdę idealne połączenie. Zachęcam do wypróbowania. Ciasto Bounty Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 0,75 ml mleka, 20 dag wiórek kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 20 g masła. Polewa czekoladowa: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody

paapilotkaa
SERNIK NA SPODZIE Z HERBATNIKÓW Z MASŁEM ORZECHOWYM 284

czekoladę i sztywną piane z białek  i delikatnie wymieszać. Masę serową  wylać na schłodzony spód z ciasteczek. Piec godzinę w temperaturze 200 C Polewa W rondelku rozpuścić masło, cały czas podgrzewająca dodać cukier, mleko oraz kakao  gotować na małym ogniu około 3-5 minut. Odstawić do przestygnięcia następnie połączyć z żółtkami. Zimny sernik pola ć gorącą

RAROSSA
Sernik kokosowy 833

gorącą wodą (para wodna sprzyja równemu wyrastaniu sernika i zapobiega jego pękaniu) - sernik wstawić do piekarnika i piec przez 55-65 minut w 160 stopniach - po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia w lekko uchylonym piekarniku - ostygnięty sernik wyjąć z formy i schłodzić w lodówce, podawać krojąc w kwadraty Sernik kokosowy można po upieczeniu udekorować polewą z czekolady deserowej, gdyż

Smakołyki Bereniki
Marmurkowy bananowy chlebek 212

To nie babka chociaż tak wygląda. To jedno z naszych ulubionych, szybkich, weekendowych ciast, czyli chlebek bananowy - banana bread. Tym razem w wersji biało-czarnej, marmurkowej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tort Ambasador 232

laski wanilii lub 1 łyżka ekstraktu lub 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 kostki masła (400 g) 3 galaretki (np. czerwona, zielona, pomarańczowa) 3 łyżki gorzkiego kakao 80 g deserowej czekolady (lub 40 g gorzkiej i 40 g białej) pół szklanki rodzynków bursztynowych (namoczonych w rumie/amaretto lub soku pomarańczowym) pół szklanki posiekanych orzechów włoskich pół szklanki posiekanych migdałów 1 nieduże opakowanie(...)łyżki soku z cytryny listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Na początku wybieramy dwie galaretki (np. czerwoną i zieloną) i każdą rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy je do całkowitego stężenia. Pomarańczową galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Rodzynki namaczamy w alkoholu lub soku, a orzechy siekamy i podprażamy na suchej patelni. Przygotowujemy krem

Poezja smaku
Ciasto Delicja Siostry Anastazji 169

Masa 0,5 l mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 kostki masła 0,5 kostki margaryny 3-4 łyżki cukru pudru dodatkowo: czerwona galaretka i tabliczka gorzkiej czekolady   Wykonanie Biszkopt I: Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę z białek, po czym pod koniec ubijania, gdy piana jest niemal sztywna, powoli dodajemy cukier, ciągle ubijając. Następnie stopniowo dodajemy(...)zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do zgęstnienia. Z pół litra mleka odlewamy ok. pół szklanki – resztę zagotowujemy. W odlanym mleku rozpuszczamy oba budynie i wylewamy je na gorące mleko. Mieszamy, aż budyń zgęstnieje. Następnie odstawiamy do wystudzenia. Masło i margarynę ucieramy mikserem razem z cukrem. Dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wykończenia. Przełożenie ciasta

psgotujemy
Kinder Country? - Jagielnik bez pieczenia 252

dokładnie już nie pamiętam jego smaku.  Zresztą...to nie ważne! Zrobiłam zdrowszą wersję zainspirowana dużą ilością przepisów na ten deser. ALE   2 mleczne czekolady, 2 białe czekolady i płatki Nestle kangus w  składzie zupełnie mi nie odpowiadały. Moja propozycja zawiera kaszę jaglaną, daktyle, orzeszki ziemne, płatki owsiane i orkisz ekspandowany (zamiast kangusów).  Skład Nestle Kangus: pszenica(...)wzbogacające: witaminy i składniki mineralne (niacyna, kwas pantotenowy, witamina B6, ryboflawina (B2), kwas foliowy, wapń) Przepis Składniki   Spód   orzeszki ziemne, płatki owsiane, i daktyle (namoczone wcześniej w gorącej wodzie, około 5 minut), olej kokosowy lub coś innego np. tahini do połączenia, aby składniki spodu były zwarte Masa kasza jaglana  woda lub mleko roślinne  stewia (ewentualnie

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Bułeczki z musem z sera ricotta i jabłek 185

przepis :) ) i jestem zachwycona smakiem, są dobre nawet na drugi dzień. Robi się je łatwo i przyjemnie. Spróbujcie a nie pożałujecie, niebo w gębie! :) Składniki: ser ricotta 250 g czekolada mleczna 100 g (1 tabliczka) mąka pszenna 1400 g drożdże świeże 70 g woda 720 ml sól 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki + 200 g + 70 g olej(...)mąkę. Drożdże rozkruszam do małej miseczki, zasypuję je 2 łyżeczkami cukru i mieszam do momentu aż drożdże będą w postaci płynnej. Następnie dodaję do drożdży 80 ml ciepłej (nie gorącej!) wody oraz 2 łyżki mąki odebrane z dużej miski i mieszam dokładnie tak żeby nie było grudek (najlepiej robić to trzepaczką do jajek). Przykrywam ścierką lub folią spożywczą

Kuchnia Viki
Tort pszczółka-z miodowymi spodami,biszkoptem i kremem 208

czekoladą.  Do części pozostałej masy dodajemy troszkę kakao i dekorujemy dookoła rozetkami raz żółta raz kakaowa .  Z masy wyciskamy coś na kształt pszczółek,kakaową robimy im paski i czółki,płatki migdałowe to skrzydełka. Tort powinien postać w lodówce co najmniej 12 godzin by wszystko namiękło :) Jest troszkę pracochłonny ale wart zachodu. Wygląda i smakuje świetnie :) Polecam gorąco

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto kawowo-biszkoptowe 172

szklanki gorącej wody. Żelatynę zalać zimną wodą do napęcznienia. Rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej i dodać do kawy. Wystudzić. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy serek waniliowy, mleko w proszku oraz rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wstawiamy na chwileczkę do lodówki, żeby zgęstniało. Przełożenie ciasta: biszkopt - masa - biszkopty nasączone kawą - masa - biszkopty nasączone kawą - masa - starta czekolada

Cukiernia Pychotki

Proponowane wyszukiwania