gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:173/258)

Ciasto czekoladowe z musem czekoladowym i kremem wiśniowym przekładane wiśniową konfiturą oraz z glazurą wiśniową 192

dodajemy do czekolady. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy do nich cukier, nie przerywając ubijania. Masa powinna być błyszcząca. Białka łączymy z czekoladową masą (koniecznie dodajemy białka do czekolady, a nie odwrotnie). Na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w 100 mililitrach ciepłej wody. Tak przygotowany mus wykładamy na nasączone alkoholem ciasto i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce(...)tortowej - 3 - 4 łyżeczki żelatyny spożywczej  - 1 łyżka cukru pudru - 450 gram konfitury (tutaj wiśniowej) - 1 galaretka (tutaj wiśniowa) - owoce (tutaj wiśnie) Przygotowanie musu wiśniowego: W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i galaretkę. rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder. Następnie dodajemy do masy konfitury oraz przestudzoną

Życie zamknięte w smaku
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 8130

można zastąpić śmietanką kremówką i ubić ją z fixem oraz dosłodzić do smaku cukrem pudrem) 6 bananów sok z cytryny Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g gorzkiej czekolady Dodatkowo: wiórki czekoladowe do posypania     Biszkopt: 1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra(...)ciasto od brzegów blaszki i przekroić je raz w poziomie. Otrzymamy 2 blaty ciasta. Jeden kawałek ciasta włożyć z powrotem do blaszki. Krem jogurtowy: 7. Żelatynę zalać 1/2 szklanki gorącej wody i mieszać, aż się rozpuści. 8. Do mleka dodać śnieżkę i ubić na gęstą masę (można śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru). 9. Trzy banany obrać

Mała Cukierenka
Honeycomb – Słodka Przekąska 139

przygotowania. Przygotowujemy masę karmelową, do ciepłej dodajemy sodę, odstawiamy do ostygnięcia i gotowe. Ma wiele zastosowań np. jako dodatek do deserów, lodów, ciast, samodzielnie jak i zatopione w czekoladzie. Przepyszne. Składniki: 200 g cukru kryształu 5 łyżek syropu złocistego lub miodu płynnego 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej Cukier wsypujemy do garnka z grubym dnem. Dodajemy syrop lub miód. Na średniej(...)całość nabierze kolor karmelu. Odstawimy z ognia, wsypujemy sodę i energicznie mieszamy. Formę kwadratową 20 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę, uważając gdyż jest bardzo gorąca. Odstawiamy na 1-1/5 h. Całość stwardnieje i będzie gotowa do połamania. The post Honeycomb – Słodka Przekąska appeared first on Made

Made By Mom And Son
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 15067

można zastąpić śmietanką kremówką i ubić ją z fixem oraz dosłodzić do smaku cukrem pudrem) 6 bananów sok z cytryny Polewa: 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100g gorzkiej czekolady Dodatkowo: wiórki czekoladowe do posypania     Biszkopt: 1. Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra(...)ciasto od brzegów blaszki i przekroić je raz w poziomie. Otrzymamy 2 blaty ciasta. Jeden kawałek ciasta włożyć z powrotem do blaszki. Krem jogurtowy: 7. Żelatynę zalać 1/2 szklanki gorącej wody i mieszać, aż się rozpuści. 8. Do mleka dodać śnieżkę i ubić na gęstą masę (można śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru). 9. Trzy banany obrać

Mała Cukierenka
Honeycomb – Słodka Przekąska 148

przygotowania. Przygotowujemy masę karmelową, do ciepłej dodajemy sodę, odstawiamy do ostygnięcia i gotowe. Ma wiele zastosowań np. jako dodatek do deserów, lodów, ciast, samodzielnie jak i zatopione w czekoladzie. Przepyszne. Składniki: 200 g cukru kryształu 5 łyżek syropu złocistego lub miodu płynnego 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej Cukier wsypujemy do garnka z grubym dnem. Dodajemy syrop lub miód. Na średniej(...)całość nabierze kolor karmelu. Odstawimy z ognia, wsypujemy sodę i energicznie mieszamy. Formę kwadratową 20 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę, uważając gdyż jest bardzo gorąca. Odstawiamy na 1-1/5 h. Całość stwardnieje i będzie gotowa do połamania. The post Honeycomb – Słodka Przekąska appeared first on Made

Made By Mom And Son
Gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym 516

gostyńskiej masy krówkowej  2 słoiczki dżemu z czarnej porzeczki (po 260g każdy) 0.5 l śmietany 30%  1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklance gorącej wody Sposób Na blasze wyłożonej pergaminem układamy ciasno herbatniki.  Z mleka, budyniu, cukru gotujemy budyń i studzimy, następnie ucieramy go z 1 kostką masła. Śmietanę 30% ubijamy(...)puszki krakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej przygotowanej z 3 kostek gorzkiej czekolady z dodatkiem śmietany, bądź przed podaniem posypać tartą czekoladą

Kuchenne aromaty
Co by tu na grilla? Przed północą 210

warzywa, grzyby i morele na patyczki i upiecz na grillu do miękkości. PS Morele w tym wydaniu niespecjalnie mi smakowały, ale może znajdą   amatorów wśród was... Banany z czekoladą wyglądają okropnie, ale smak genialny!!! Zanim obejrzycie Przed północą (2013, Richard Linklater), warto najpierw zobaczyć Przed wschodem słońca (1995, Richard Linklater, Kim Krizan) i Przed zachodem słońca (Richard Linklater, Julie(...)efektów specjalnych, ale to jak najbardziej na ich korzyść. Łączą je za to poczucie humoru, inteligentne dialogi i oczywiście para głównych bohaterów, Celine i Jesse. A must-see ! Gorąco polecam! A few barbecue ideas Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Qlinarnie i Qlinarnie
Drożdżówki z czekoladą 186

Domowe drożdżowe wypieki to moje ulubione. Zapraszam na drożdżówki z czekoladą! Składniki : 550 g mąki pszennej 250 ml mleka 40 g drożdży 2 łyżki masła 1 jajk o 4 łyżki cukru Dodatkowo: jajko do posmarowania bułeczek krem czekoladowy (typu Nutella, u mnie akurat krem czekoladowo-bananowy) Sposób przygotowania: 1. Do miski wle wamy ciepłe mleko, dodajemy drożdże, 1 łyżkę cukr(...)łyżkę mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Do wyrośniętych drożdży dodajemy pozostałe składniki (masło ma być rozpuszczone, ale nie  gorące). Wyrabiamy dokładnie, kiedy już będzie gładkie to przykrywamy ściereczką i o dstawiamy do wyrośnięcia. 3. Ciasto dzielimy na mniejsze czę ści, rozwał kowujemy placek, nacinamy go "na pazurki " z jednej strony. Nakładamy łyżkę kremu

Kuchnia domowa Ani
Naleśniki z twarogiem na słodko 195

zaskakują, inspirują do kolejnych smacznych wymysłów w kuchni, inaczej smakują. Takie naleśniki pamiętam z dzieciństwa, z twarogiem na słodko, najlepsze prosto zwinięte z patelni bądź odsmażone na chrupko z gorącym serowym farszem w środku. I choć lubiłam bardziej wytrawną wersję - z twarogiem, szalotką i szczypiorem, dość pieprzne, to te także znalazły swoje miejsce w moim sercu. Dowód(...)wody (chodzi o szklankę 250 ml) 3/4 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżeczka cukru szczypta soli łyżka roztopionego masła do smacznej dekoracji możemy użyć owoców lub konfitury, może czekolady? olej do smażenia Składniki na twaróg: 200 - 300 g twarogu półtłustego (w zależności czy smarujemy grubo czy cieniej) 1 opakowanie cukru wanilinowego łyżeczka cukru pudru 2 żółtka opcjonalnie: szczypta

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Sowie Oczka 198

Masy Śmietanowe 400-500 ml śmietanki 36 % 2 płaskie łyżki żelatyny 5-6 łyżek cukru pudru 1 łyżka kakao 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 8. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, lekko studzimy. Ubijamy śmietankę pod koniec dodając cukier puder. Do szklanki z żelatyną dodajemy dwie łyżki ubitej śmietanki ( hartujemy aby się nam nie zważyło ). Dzielimy śmietankę na pół(...)żelatyny, wszystko dokładnie mieszamy. 9. Na upieczone ciasto z rulonami wykładamy najpierw samą ubita śmietanę, na nią układamy biszkopty jeden obok drugiego. Na biszkopty wykładamy kakaową śmietankę. Całość oblewamy czekoladą lub posypujemy startą czekoladą. Ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień.  Przepis delikatnie zmodyfikowany z bloga Rozczochrane Okruszki Smacznego

Gotowanie...to proste !
Brownie z rozmarynem i gruszkami 140

jasną puszystą omal pianę. Rozmaryn rozcieracie w moździerzu na proszek. Gruszkę myjecie pod bieżącą wodą, obieracie i kroicie na kawałki. Do ubitej z jajek i cukru masy wlewacie ostudzoną czekoladę z masłem, mieszacie. Na koniec dodajecie przesianą przez sitko mąkę, roztarty rozmaryn i sól, znowu mieszacie. Okrągłą foremkę do pieczenia, wykładacie papierem do pieczenia, wlewacie masę, wrzucacie pokrojoną gruszkę (możecie(...)potem w 180 stopniach przez kolejne 10-20 minut. Ten czas zależy trochę od soczystości gruszki, więc sprawdzajcie pod koniec stan ciasta patykiem (już nie palcem, bo będzie gorące!) Jedzcie bez wyrzutów sumienia! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Bananowy desernik na zimno 227

Moja wersja sernika na zimno w deserowym wydaniu. Ciasteczkowy spód, następnie warstwa serowa oraz bananowa z karmelkową polewą. Całość zwieńczona podprażonymi płatkami migdałów. Po prostu kremowy

Kuchnia Ellie
czekoladowe ślimaki w wersji light 151

Sezon wakacyjny można w sumie uznać za otwarty. Pogoda jak na razie nas rozpuszcza, nie mamy upałów ale jest ciepło i słonecznie, cieszę się, że ja

ciastkarnia na kruchym spodzie
Czy Piątnica naturą zachwyca? - Ocena produktu 137

wyśmienicie, nadaje lekkiego ostro-słodkiego smaku. Aloes za to świetnie sprawdził się w przyrządzaniu naparów. Oglądając ofertę sklepu znajdziecie również kandyzowane kiwi, które możemy nadziać na patyczek i oblać czekoladą, jest też mango, mandarynka, papaja czy ananas w różnych wersjach.  Catuaba To afrodyzjak dla drwala... po nim rąbiesz wszystko :) I już dodatkowy opis nie jest potrzebny. Z całej współpracy(...)odwiedzenia: Sklepu internetowego - http://piatnica.net/ Fanpage na Facebooku - https://www.facebook.com/piatnica.net Wpisy powiązane: Przesyłka od Piątnicy Konkurs Chleb z żurawiną, jagodami goji i ostropestem Chleb jasny z pestkami moreli Gorący napar z kandyzowanego aloesu Kawa ze świeżą pomarańczą Wyniki konkursu Piernikowa kawa z imbirem kandyzowanym Makaron z ostrym sosem orzechowym Ser smażony z suszonymi wiśniami Catuaba Warzywne kotlety

Gotowanie i blogowanie
3 BIT 160

gotującego się mleka wlewamy budyń, gotujemy. Budyń odstawiamy do wystygnięcia. Na blaszce układamy herbatniki, smarujemy je masą krówkową ( można ją wcześniej włożyć na kilka minut do garnka z gorącą wodą będzie się łatwiej rozprowadzała na herbatnikach), następnie układamy koleją warstwę herbatników. Masło ucieramy na gładką masę, dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu, miksujemy do dokładnego połączenia się składników.  Masę(...)napęcznienia. Kremówkę ubijamy, dodajemy do niej cukier puder i lekko podgrzaną żelatynę i mieszamy do dokładnego połączenia składników. Śmietanę wykładamy na ostatnią warstwę herbatników, całość można posypać startą czekoladą. Wkładamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego

Słodka Kraina Wypieków

Proponowane wyszukiwania