Jesteś wielbicielem owocu mango? Lubisz smak sernika na zimno? Do działa :-) Składniki: Masa serowa: • 250 g sera twarogowego mielonego* • 1 torebka galaretki cytrynowej • 200 ml wrzątku Mus z mango: • 1 owoc mango - około 600 g** • 1 pełna łyżka żelatyny w proszku • 50 ml wody • 2 łyżki soku z cytryny
AniaGotuje.pltemu, gdy mój starszy Synek jeszcze nie chodził robiłam tę roladę przynajmniej raz w tygodniu. Takie ciasto idealnie sprawdza się latem, gdy mamy dostęp do świeżych malin. Biszkopt przekładam galaretką z dużą ilością owoców. Nie mogłam się już doczekać lata, więc zrobiłam roladkę zimą. gdy śnieg za oknem prószy :-) Ilość porcji: 8 sporych kawałków z blaszki 25/40 cm Całkowity czas
AniaGotuje.plDawno nie zrobiłam tak pysznego ciasta czekoladowego! Idealnie wilgotne, puszyste i puchate. Doskonałe jako baza do tortów oraz w kompozycji z galaretką i owocami :-) Czas przygotowywania: 25 minut Czas pieczenia: 1 h Ilość porcji: tortownica o średnicy
AniaGotuje.pllodówce Ilość porcji: tortownica średnicy 20 cm Składniki: • 8 okrągłych biszkoptów • 3 x 200 g serek waniliowy • 100 ml wrzątku • 2 płaskie łyżki żelatyny • 350 ml wrzątku • galaretka z owoców leśnych • 300-500 g jagód
AniaGotuje.plPrzepis na prosty sernik na zimno z biszkoptem z mąki jaglanej. Masa serowa z mascarpone oraz galaretka i kwaśne maliny tworzą razem pyszne połączenie :-) Polecam nie tylko dla osób z nietolerancją glutenu. Czas przygotowywania: do 2 h Czas pieczenia biszkoptu: 20 minut Ilość porcji: niski sernik z tortownicy średnicy
AniaGotuje.plszklanka wiórków kokosowych • 1/4 kostki masła - 50 g • 2 łyżki cukru Składniki na masę serową: • 500 g twarogu mielonego - u mnie z kubełka Piątnicy • 2 galaretki cytrynowe • 500 ml wrzątku • 200 g śmietanki
AniaGotuje.plchłodzenie) Czas chłodzenia: łącznie 3 godziny Ilość: tortownica średnicy minimum 24 cm Składniki: • 1 kg twarogu mielonego - u mnie z kubełka Piątnicy • 3 galaretki brzoskwiniowe + wrzątek • duża puszka brzoskwiń w syropie
AniaGotuje.plUniwersalny krem kokosowy o bardzo subtelnym smaku. I tylko trzy składniki! Polecam do: - deserów pucharkowych - deserów z galaretką i owocami - tortów jako masa do przełożenia - do naleśników i placków Czas przygotowywania: do 30 minut Ilość kremu: około 350 gramów (do małych tortów 18-20 cm średnicy) Składniki: • 200 g śmietanki 30-42 % * • 4 łyżki drobnego cukru
AniaGotuje.plCudowny, puszysty, jasny biszkopt z dodatkiem oleju. Ten biszkopt sprawdza się fantastycznie głównie latem, gdy pieczemy dużo ciast z owocami i galaretką. Jest cudowny do tortów. To bardzo uniwersalny i sprawdzony biszkopt. Gorąco polecam
AniaGotuje.plprzy tym daniu jest praktycznie żadna :-) Trochę czekania i tyle. Golonki po upieczeniu są lekko słodkie od czosnku i miodu, bardzo soczyste a skórka perfekcyjna.. czyli mięciutka jak galaretka
AniaGotuje.plciasto jest kwintesencją sezonu na truskawki :-) - delikatny i puszysty biszkopt - akcent masy śmietanowej - galaretka z truskawkami
AniaGotuje.plSuper prosty i super uniwersalny krem śmietankowy z mascarpone. - tylko 3 składniki - gotowy w 5 minut Polecam do: - tortów bezowych i gofrów - deserów z galaretką i owocami - tortów jako masa do przełożenia - do naleśników i placków Gorąco polecam również bardzo lekką wersję kremu kokosowego do tortów
AniaGotuje.plzamrażarki. Pieczemy ok. 30 - 40 minut. Ciasto wyciągamy z blachy dopiero kiedy całkiem przestygnie. Możemy posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Smacznego :) MAŁA RADA: Do jabłek możemy dodać galaretkę cytrynową
Pani na desertermoobieg lub 170 st. C ustawienie góra - dół ok. 30 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem. Ciasta do których m.in. wykorzystałam biszkopt to CIACHO Z NIEWIDZIALNĄ GALARETKĄ Ciasto biszkoptowe podzieliłam na połowę i piekłam w dwóch blaszkach o wymiarach 25/40 cm około 20 minut. Temperatura 150 st. C termoobieg. Smacznego
Pani na deserprzepisie. Doskonale również smakują np z dodatkiem startego ziemniaka, cebuli i czosnku – wersji wytrawnej. Doskonałe z dżemem domowym, jakimś najlepiej kwaskowym. my wcinaliśmy je z galaretką z czarnej porzeczki. Były po prostu rewelacyjne. Jak dla mnie przepis świetny, bo zrobienie placków zajmuje chwilę – w zasadzie tyle, co starcie dyni na tarce i wymieszanie składników. Czasu smażenia nie liczę
Mieszam w Garnku