się rozpuści. Lekko przestudzić, jeszcze ciepły budyń nałożyć do babeczek. Na wierzchu ułożyć owoce. Uwaga- jeśli chcemy żeby owoce były błyszczące, można gotowe już babeczki posmarować tężejącą galaretką lub glazurą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaczasu do czasu mieszając. Ja gotowałam w przerwach 1 godzinę, później przerwa – koło 3 godzin i znów 1 godzinę. Chciałam, żeby woda z malin wyparowała i stworzyła się galaretka. Słoiki umyłam, umieściłam na chwilę w piekarniku nagrzanym do 100 stopni, wyjęłam, szybko wlałam dżem, zakręciłam i odwróciłam go góry dnem. Zapasteryzowały się same Artykuł Dżem malinowy pochodzi
MojaQchnia.plagrestu 2 kg cukru Agrest myję, umieszczam w dużym rondelku z metalowymi uszami, dodaję cukier i przez 40 podgrzewam na gazie. Dżem bulgotał sobie aż stworzyła się galaretka. Przełożyłam dżem do sparzonych ciepłych jeszcze słoików i szybko zakręciłam. Ustawiłam do góry dnem. Pyyyycha. Artykuł Dżem z czarnego agrestu pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plrobienia dżemów. Co one takiego zawierają, że zagęszczają masę? A no nic innego, jak pektynę pozyskiwaną najczęściej ze skórek z owoców. Pektyna ma działanie zagęszczające , tworzy żel lub galaretkę w zależności od masy. Aby działała musi być kwaśne środowisko, więc im kwaśniejsze owoce tym lepiej. Żel/galaretka = dżem, który powstanie będzie miał bardziej zwartą konsystencję. W składnikach produktów dostępnych
SMYKWKUCHNIsumie raczej szybkie. DŻEM Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ Bardzo nietypowy sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii, tym razem wersja na słodko- dżem o lekko cytrynowym posmaku, z galaretką. POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE
Blog z ApetytemKruchy, lekko gorzkawy spód, krem na bazie kremówki, serka mascarpone i białej czekolady. Całość wykończona orzeźwiającym musem truskawkowym. Składniki: 200g białej czekolady 2 czubate łyżeczki żelatyny 1kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 400g kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 300g ciasteczek oreo 100g masła Spód tortownicy o średnicy 26cm smarujemy masłem. Przeczytaj cały przepis - Torcik truskawkowy z ciasteczkami Oreo
AleTorcikczerwcu "wyszły", mogę zaliczyć także galart / zimne nóżki. Galart / Zimne nóżki Przygotuj garnek, nóż i deskę do krojenia, miski, kubek lub miseczkę, ewentualnie kokilki lub inne naczynia do galaretek. Przygotuj składniki: nóżki lub kolanka wieprzowe*, 2-3 marchewki, 1-2 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, kilka ziarenek pieprzu czarnego, sól, ewentualnie żelatynę**. Marchew obierz i umyj. Nóżki lub kolanka
blog.moje-pasje.infoCzy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!moja mama starała się uczcić tortem z truskawkami. Ilekroć wracałam do domu ze swoim szkolnym świadectwem, w lodówce czekał już czerwcowy przepyszny wypiek z masą budyniową, truskawkami i czerwoną galaretką. To wspomnienie wraca do mnie przy każdym początku lata i wakacji. Dzisiejsza moja propozycja także jest pełna świeżych truskawek. To kwintesencja czerwca – ciepłe, puszyste, drożdżowe i maślane ciasto pełne
Raj dla PodniebieniaPyszne ciasto bez zbędnych kalorii. Mleczko kokosowe dodane do jogurtu zdecydowanie podwyższa walory smakowe. Torcik przedstawiam w dwóch wersjach z poziomkami lub truskawkami, z galaretką w środku lub bez . Poziomki prosto z lasu, pachniały obłędnie:) Składniki paczka okrągłych biszkoptów 2 duże jogurty naturalne 0% 1 mleczko kokosowe( schłodzone w lodówce około 1 h … Czytaj dalej Torcik jogurtowo-kokosowy
gotuj ze mnąpieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Moje propozycje na wykorzystanie spodu: Kostka bananowo-kakaowa z galaretką Wkrótce inne propozycje
Di gotujeSkładniki Masa serowa 1 kg sera białego 200 ml śmietany 30% 1 szklanka cukru 5 jajek aeomat waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej ok. 18 herbatników Masa truskawkowa 2 op. galaretki truskawkowej 500 g truskawek 400 ml śmietany … Czytaj dalej Sernik z truskawkową pianką
gotuj ze mnąpodpieczonym orzechowym spodzie i rozłożyłam resztę malin. Upiekłam i ostudziłam. Ponieważ rant ciasta kruchego był wyższy niż nadzienie malinowe, zdecydowałam, że uzupełnię je bitą śmietaną, którą połączyłam z malinową galaretką. W tak powstałą piankę malinową powciskałam garść jagód, jakie zostały mi po robieniu “Pierogów z borówkami” (zamiast borówek dałam jagody). Całość udekorowałam orzechami włoskimi oraz zielonymi listkami. Wyszło
Moja Delicjażelatyny Żelatynę mocz w zimnej wodzie przez 20 minut. Sok z cytryny wymieszaj z cukrem i podgrzać. Dodaj 2 liski odciśniętej żelatyny, wymieszaj. Mocz biszkopty w cytrynowej i nieściętej galaretce i układaj na dnie tortownicy ciasno jeden obok drugiego. Ja użyłam płaskiego talerza i regulowanej obręczy. Przygotuj masę serową. Zacznij od gotowania kremu. Zagotuj 200 ml śmietanki z cukrem. Wymieszaj
codojedzeniadżem truskawkowy. Pachnące słońcem, słodkie truskawki zamknięte w słoiczku. Prosty przepis na dżem truskawkowy. Dżem naprawdę szybki do robienia. Jest to dżem z kawałkami owoców w pysznej galaretce z soku truskawkowego. Tak przygotowany dżem ma piękny, czerwony kolor - nie powinien ściemnieć. Można także zrobić gładki dżem, wystarczy całość zmiksować. Dżem truskawkowy - pyszne domowe jedzenie. Wypróbowany, najlepszy przepis. Korzystajcie
Moja Książka Kucharska