Sezonowo: truskawki 235Muffinki razowe z truskawkami i bananami Ciasto jaglane z gruszkami i truskawkami Koktajl truskawkowy z mleczkiem kokosowym Ciasto truskawkowe z serkiem i galaretką Deser truskawkowy z lodami Lekki deser truskawkowo-jogurtowy Muffinki truskawkowe Tarta truskawkowo-porzeczkowa Koktajl truskawkowy z białą czekoladą Koktajl ananasowo-truskawkowy
Passions hobbies life
Rolada z andrutów Ewy Wachowicz 180receptur zachwalać nie muszę. Wszystko zawsze się udaję i zawsze jest absolutnie pyszne. 2 kwadratowe andruty nałożyć na mokry ręcznik kuchenny i przykryć wierzch. 1 galaretkę cytrynową i 1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 1/2 szklance wrzątku 1 kostkę masła rozpuścić z 1 szklanką cukru 100 g orzechów, migdałów posiekać dodać garść rodzynek 1 dużą paczkę ciastek
Jadło i czytadło
delikatna galaretka z piersi kurczaka... 198wywaru dać żelatynę i dokładnie mieszając rozpuścić, dodać pieprz mielony, natkę pietruszki posiekaną i wlać wywar do mięsa delikatnie zamieszać i wystudzone schować do lodówki najlepiej na całą noc galaretka jest delikatna, dietetyczna i smaczna...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Kalendarz przetworów 320agrest, morele i jagody. Dostępne są jeszcze truskawki, poziomki i czereśnie. To najlepszy okres na przygotowanie z tych owoców rozmaitych przetworów: soków, dżemów, musów, galaretek, konfitur, win i nalewek. W lipcu nie możemy przegapić sezonu na: jagody; porzeczki; agrest; morele; orzechy włoskie (na nalewki i syropy); kalarepę
Ukojenie Podniebienia
Rabarbarowa kostka 183Dziś mam dla Was ciasto z rabarbarem. Biszkopt, masa budyniowa i masa rabarbarowa to świetne połączenie. Do masy z rabarbaru możecie użyć dowolnej galaretki ale ważne jest aby była zielona. Na dodatek oprócz tego, że ciacho jest smaczne ładnie się prezentuje. A najpierw przecież jemy oczami. Jeśli więc nie macie pomysłu na ciacho na weekend może się skusicie na moją
Ewa w kuchni
Maślane ciasto z brzoskwiniami. 284jagód, arbuza, moreli i brzoskwiń. Tych ostatnich w szczególności! Soczystych, słodkich brzoskwiń. Co roku przygotowuję dziesiątki słoików z przetworami z tych słonecznych owoców. Najlepiej lubię konfiturę brzoskwiniową z galaretką lub po prostu brzoskwinie w syropie, które idealnie nadają się do deserów, czy wypieków. I właśnie dziś zapraszam Was na pyszne, maślane ciasto z wykorzystaniem zawekowanych latem brzoskwiń. Ciasto
Rozpustne gotowanie
Przepis na idealny Serni 205dodać wanilli, rodzynek oraz skórki pomarańczowej. Do serowej masy można również dodać różnego rodzaju orzechów. Przystrojenie sernika: Aby góra sernika nie była nudna zawsze możemy na górę wylać galaretkę, poukładać owoce, powycinać z masy marcepanowej gwiazdki czy serduszka i poukładać na wierzch. Pieczony sernik możemy oblać czekoladą, posypać posypką, migdałami, orzechami, lub opruszyć lekko cukrem pudrem tworząc
W Moim Magicznym Domu
Zrolowana pierś z kurczaka ( domowa wędlina ) 252Może nie jest idealna i równiutka jak ze sklepu. Czasami się kruszy ( tam gdzie uciekła mięsna galaretka), ale to pyszna, mięciutka i soczysta wędlina. Delikatnie pachnie majerankiem, zachęca aby ją położyć na pajdę chlebka. A w dodatku jest bardzo łatwa do przygotowania. - 1 podwójna duża pierś z kurczaka - 2 pełne łyżki żelatyny - 2 łyżki suszonego majeranku - 1 płaska łyżeczka suszonego
kawawszklance
ROLADA ZE ŚMIETANĄ I MALINAMI 255Rolada... Pyszne ciasto, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Krem oczywiście można przygotować dowolny, kto jaki lubi :) Maliny można zastąpić galaretką, jagodami, bananami bądź innymi owocami :) Polecam. Biszkopt: * 4 jajka * 4 łyżki mąki * 4 łyżki cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 paczka cukru waniliowego Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać
Zrób to smacznie
Dietetyczny pudding waniliowo-czekoladowy 219napęcznienia. Serek wymieszać łyżką z jogurtem, słodzidłem, aromatem i kakao. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub na palniku. NIE MOŻE SIĘ ZAGOTOWAĆ. Wlać masę do foremek silikonowych lub specjalnych do galaretek. Jasna masa: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka erytrolu lub innego słodzidła kropelka aromatu waniliowego 1 łyżeczka żelatyny + 1 łyżka zimnej wody Masę przygotować tak samo jak ciemną. Wyłożyć
Chocolate Muffin Blog
Słodkie wspomnienie lata 172blendera i miksujemy, dodajemy masło i miksujemy jeszcze raz. Powstałą masą wyklejamy dno tortownicy śr ok 23 cm. Warstwa malinowa : wodę mieszamy z żelatyną, dodajemy cukier i maliny, wystudzoną galaretkę wylewamy na wyklejony spód. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Warstwa biała; serek mascarpone wykładamy do kubka blendera, żelatynę rozpuszczamy w wodzie dodajemy cukier. Następnie wlewamy do blendera razem
Gotowanie jest łatwe
Shrek ciasto bez pieczenia 239przepis na ciasto shrek więc dlaczego nie zrobić z niego ciasta bez pieczenia? Wychodzi zawsze dobre więc zaryzykowałam. Robiłam w formie 24 cm x 27 cm. Jedynym problemem była galaretka która spłynęła mi małą dziurką z góry na dół ale jeżeli równo rozsmaruje się masę pozostanie ona na miejscu. Czytaj więcej
Pychotkaaa
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką 241smaku octem, cukrem, solą oraz pieprzem. Do przygotowania surówki wykorzystałam ocet spirytusowy, który otrzymałam do testowania od firmy WOM Parczew . Ocet Parczew to doskonały dodatek do surówek, marynat, wytrawnych galaretek, mięs i sosów. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania, jest wart polecenia i zakupu. Zachęcam do zakupu produktów firmy WOM Parczew , niezbędnych do przygotowania pysznych potraw
Tradycyjna kuchnia Kasi
Pudding z nasion chia z musem z mango 191namoczone i oddają je stopniowo, nawilżając cały organizm od środka, a pęcznieją aż dziewięciokrotnie. W smaku neutralne, przyjmują smak płynu, w którym zostały namoczone. Chłonąc płyn zmieniają się w galaretkę, dlatego są idealne do przygotowania puddingu, ale można je też dodawać do koktajli, zagęszczą ich konsystencję. Aby przygotować pudding chia należy wymieszać nasiona z dziewięciokrotnie większą ilością płynu
Smakowity Blog Kulinarny
Tort urodzinowy- bananowy motyl 172czym obie połówki placka przełożyć częścią kremu i odwrócić tworząc skrzydełka motyla, a środek połączyć obranym bananem. Resztą masy posmarować cały placek i ozdobić dowolnie, cukiereczkami, pokrojoną galaretka lub pisakami żelowymi. Wykonanie kremu: Obrane banany skropić sokiem z cytryny i odstawić aby nie zmieniły koloru. Śmietanę schłodzić i ubić z cukrem, fixami, bananami na bardzo gładką masę
Tradycyjna Kuchnia