obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, dodajemy cytrynę oraz trzy łyżki wody i dusimy pod przykryciem przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając *** *** Pod koniec wsypujemy galaretkę, mieszamy i całość odkładamy na chwilę do przestudzenia *** *** Przestudzone jabłka wykładamy na podpieczony spód *** *** Następnie ubijamy białka ze szczyptą soli. Kiedy są już sztywne stopniowo dodajemy cukry, cały czas mieszając
Blog z Apetytemstały zupełnie nieużywane. W końcu postanowiłam z nich korzystać. Wyjęłam je z serwantki i zaczęłam używać. Przygotowywałam w nich alkoholowe koktajle, podawałam wino lub serwowałam szybkie desery czy słodkie galaretki, które fantazyjnie prezentowały się w pękatych kielichach. Pierwszy stłukł się jeszcze tego samego wieczoru podczas wycierania. Szkło okazało się tak kruche, że mimo delikatnego użycia, kieliszek zniszczył się. Wkrótce zbił
Raj dla Podniebieniaczasie uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy 1 godzinę. Aby sprawdzić, czy sernik jest upieczony, trzęsiemy nim delikatnie (w środku piekarnika) i jeśli szczególnie środek nie trzęsie się jak galaretka oznacza, że jest upieczony. Sernik nie lubi gwałtownej zmiany temperatury, dzięki temu też nie opadnie za dużo. Pamiętajcie, że serniki zawsze opadają, a to czy opadną mniej, czy więcej, zależy właśnie
Zdrowie i pysznie na talerzusmaku solą i cukrem. Powinniśmy otrzymać około 150 ml pulpy awokado. Mleko zagotować, rozpuścić w nim żelatynę. Połączyć mleko z awokado. Masę przelać do foremek wypłukanych zimną wodą. Galaretkę polałam sosem ze zmiksownych truskawek
królestwo garówBogate,wilgotne ciasto czekoladowe. Może posłużyć jako spód do tortów. Można przekładać kremami, polać polewą, lub galaretką jak u mnie, bądź bez niczego. Zawsze smakuje wyjątkowo. Składniki 400 g (2 szkl.) cukru 220 g (1 i 3/4 szkl.) mąki pszennej 65 g (3/4 szkl.) gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej … Czytaj dalej
gotuj ze mnączas jaki mięso spędzi w piekarniku, gdyż obie będą niższe od tych, które sugeruję użyć do pieczenia. Lubisz mięso z kurczaka? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Galaretkę z kurczaka . The post Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego appeared first on MeCooks
mecooksadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. SZYBKIE CIASTO NA ŚMIETANIE Z OWOCAMI LINK 2. PIECZONA OWSIANKA Z BANANEM I TRUSKAWKAMI LINK 3. SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI I GALARETKĄ LINK 4. METROWIEC (W JEDNEJ BLASZCE) LINK 5. SERNIK KRÓLEWSKI LINK 6. CIASTO USTA MURZYNKA LINK 7. KOTLECIKI SIEKANE Z KURCZAKA I SERA LINK 8. SZYBKIE PEŁNOZIARNISTE CIASTO ZE ŚLIWKAMI
Zdrowie i pysznie na talerzumojego Instagrama z zapytaniem, co z nich zrobić ? Co moi Czytelnicy proponują, zdjęcie trafiło też na Facebooka i zaczęła się wymiana pomysłów od tego najprostszego żeby zjeść do galaretki czy wina, ale między nimi wylądował zapomniany w tym roku przeze mnie pomysł. Pomysł na to żeby owoce zamrozić i używać ich jako lód. To było pierwsze co zrobiłam z owoców
Kuchnia na wzgórzuMożemy więc wykorzystać wszystkie gatunki czekolady czyli: gorzką, mleczną, białą. Możemy je wymieszać z posiekanymi orzechami czy migdałami. Możemy wnętrze czekoladek napełnić kremem czekoladowym, lub tak ja tutaj galaretką . Możemy do środka włozyć orzecha laskowego lub migdała. Jak widzicie pomysłów są ... tysiące! Do zabawy w produkcję domowych czekoladem możemy zaangazować dzieci, gwarantując im frajdę
Walijskie Pichceniewypływała z ciasta a trzymała formę. Zresztą kto dzisiaj nie musi trzymać formy hehehe. Dlatego długo myślałam jak zrobić tą frużelinę aby miała taką postać tak jakby galaretki w żelu. No i wymyśliłam -pektyna! Pektyna załatwi sprawę, o pektynie już Wam pisałam nie dawno, więc nie będę się rozpisywać. Ale to ona jest tutaj kluczem do sukcesu
SMYKWKUCHNIroku pierwszy raz w życiu, przerabiałam jeżyny. Zrobiłam dżem, galaretkę i czeko-jeżynę. Ta ostatnia, to eksperyment. Udany eksperyment! Lekko kwaskowata z nutką czekolady. Coś pysznego! Już żałuję, że zrobiłam jej tak mało. Niestety nie mam już w planach, ponownie przerabiać jeżyn w tym roku. Pora na coś innego. Czekają wiśnie, jabłka, brzoskwinie ;) Ale wróćmy do czeko-jeżyny- będzie
CookYourselfcukinię można wykorzystać zimą do deserów, ciast. Dodam, że jest dość słodka i intensywna w smaku, więc idealnie będzie się komponowała z niesłodkim deserami np naleśnikami, placuszkami, czy kwaśną galaretką. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikobierać ze skórki, ponieważ po ugotowaniu owoców, masę należy zblendować. Taki mus z papierówek idealnie sprawdzi się do przygotowania ciasta (wystarczy podgrzać mus i rozpuścić w nim proszek z galaretki), naleśników czy placuszków. Zachęcam do przyrządzenia 😀 Składniki na 4 słoiki 0,5 l: 2 kg papierówek (waga bez gniazd nasiennych) 1 szklanka zwykłego cukru sok z 1 cytryny* 1 szklanka
Ugotować