swoje dwa razy, dlatego, że nie potrzebuję ich tak długo przechowywać. Idą jak "woda", więc w naszym domu to zbyteczne ;) Teraz możecie się delektować własnoręcznie wykonaną konserwą z obłędną galaretką. Skomentuj
MamaOskarkałyżki nasion szałwii hiszpańskiej pół szklanki mleka kokosowego Mleko wlewamy do szklanki i wsypujemy do niej nasiona, pozostawiamy do nasiąknięcia. Ja swoje zostawiłam na całą noc, więc rano były galaretką :D ale śmiało wystarczy im ok. 30 minut. Są zdrowie i pyszne. Naleśniki kokosowe: 2 lub 2 i pół szklanki mąki (w zależności od gęstości mleka kokosowego) 2 jajka
Cooking Monstermasła. Czyli czekamy aż budyń ostygnie. W misce miksujemy masło na puch i dokładamy po łyżce budyń, cały czas miksując. Tradycyjnie, użyjcie owoców sezonowych. Możecie również na górę wylać galaretkę. Ja to ciasto robiłam na wyjeździe letnim, gdzie nie było tradycyjnej formy do pieczenia tarty, więc ta tarta nie ma charakterystycznych „ząbków” na brzegach. Ogólnie zachęcam
Mieszam w Garnkutych co lubią bez mięsa, ale i tym mięsnym nic się nie stanie, jeżeli od czasu do czasu zjedzą coś bezmięsnego. Na pewno będą zadowoleni. Sernik na zimno, galaretka owocowa. Po prostu sernik na zimno. Granita agrestowa, jagody. Nic do dać nic ująć, deser nie zepsuty nadmiarem słodyczy. Agrest jest agrestem, a jagody jagodami a nie ulepem z cukru. Pycha
królestwo garówtego samego lub innego rodzaju. Ja zrobiłam owoce w zalewie z soku. I ten właśnie sposób dzisiaj prezentuję. Po otwarciu słoiczka z np. z wiśniami możemy takie owoce zalać galaretką, kisielem, można dekorować nimi desery. A można po prostu zrobić z nich kompot dolewając wody. Nic łatwiejszego... Składniki: 2 kg wiśni 40 dag cukru
Kuchnia u Krysiidealna do naleśników, gofrów, bułeczek drożdżowych... i do kajzerki :) można też użyć jako nadzienia do bułeczek, pampuchów, pyzów, pierogów... Milion możliwości :) Na zdjęciu pokazałam jak wygląda po zastygnięciu - niczym galaretka! Ale nieeee, nie zastyga tak, że można ją kroić, a smarować jak powidła :) Składniki: 2 litry jagód 2 czubate łyżki żelatyny 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta kwasku cytrynowego 1/2 szkl
Kolorowy Przepisownikpowidła śliwkowe), ale za to zajęłam się wytrawnymi... I tak oto przetworzyłam już 20 kg ogórków (wkrótce przepisy!), a także odrobinę czerwonych porzeczek (które zostały odłożone, zanim trafiły do galaretki). Szukając porzeczkowych inspiracji natknęłam się na pewien przepis w magazynie GoodFood. Sos (a w oryginalnej nazwie relish) powstał z połączenia czerwonych porzeczek, cebuli, papryki i ostrych przypraw. Jest kwaśno-słodko
Pora coś zjeśćkilku dni, ale już wiem, że to moje odkrycie tegorocznego lata. Pudding chia wykonałam bez dodatku miodu, cukru czy jego zamienników, a wyszedł cudowny, orzeźwiający, delikatny, o konsystencji przypominającej galaretkę. Pudding chia z migdałami i kokosem Składniki: 250 ml mleka kokosowego 4 łyżki nasion chia 1 łyżka migdałów 1 łyżka wiórków kokosowych opcjonalnie miód do smaku Przygotowanie: Do słoiczka
Moja smaczna kuchniapołową szklanki wody. 2. Żelatynę i cukier rozpuszczamy w kawie. 3. Żelatynę z kawą łączymy z jogurtem. 4. Masę przelewamy do foremek i wstawiamy do lodówki na ok. 3h. Galaretka kawowa jest bogata w: - wapń (pochodzący z jogurtu), który jest składnikiem kości i zębów. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 75 g Energia: 73,2 kcal
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachpołączyć z kwaskiem,dobrze wymieszać .Nakładać do czystych wyparzonych słoiczków .Pasteryzować od zagotowania 8-10 minut. Wyciągnąć i nakryć kocem do ostygnięcia.Mus plus żelatyna daje nam wspaniałą masę -galaretkę do ciasta:)) ps. u mnie łyżeczka jedzą ,bo to naturalna witamina C. Czarne porzeczki mają wiele właściwości zdrowotnych . W tradycyjnej medycynie ludowej owoce stosowane są przy anginie
w mojej kuchnitych a nie innych owoców, to robię to ciasto w zasadzie jedynie w lipcu i sierpniu. Jednak w tym roku na pewno zagości u nas jeszcze nie raz, z galaretką z czarnej porzeczki . Pasuje tutaj idealnie, aby złamać słodki smak ciasta. Jeśli szukacie ciasta na spotkanie przy kawie, rodzinny obiad a nie próbowaliście jeszcze tego przepisu, koniecznie je zróbcie
Mieszam w GarnkuAdwokat, truskawki i kwiatki na dzień tatki 🙂 Słodka zapiekanka z likierem i truskawkami może być ciekawą odmianą dla tradycyjnych homogenizowanych serników i truskawek zatopionych w galaretkach. Robi się w mig, zjada jeszcze szybciej. Można upiec wcześniej, a przed podaniem podgrzać w mikrofalówce. Idealnie nadaje się na słodką przekąskę pod chmurką 🙂 ZAPIEKANKA […] Artykuł Zapiekanka truskawkowa z adwokatem pochodzi
Wiszniówkasię w odwiedziny do showroomu firmy Goshico, by uczcić finał konkursu “Słodki podwieczorek na tarasie”. Wzięły ze sobą przygotowany specjalnie na tę okazję tort owocowy, nadziewany musem wiśniowym i galaretką malinową. Motywem przewodnim tortu była gąska – ta sama, która widnieje na torebkach z najnowszej kolekcji […] Artykuł Inspirujące spotkanie pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkaprodukty ułatwiające pracę i skracające czas przygotowywania przetworów. Gama środków żelujących Dr.Oetker z pewnością przyda się w każdej kuchni. Dzięki produktom żelującym szybko i sprawnie przygotujecie domowe dżemy i galaretki owocowe. Ja korzystam często i zapełniam spiżarnie coraz to nowymi przetworami . Dżem z czarnej porzeczki to klasyk, który wykorzystuję do rozmaitych wypieków. Zwykle tego właśnie dżemu jest u mnie najwięcej
kolorowotorcikowomasę jagodową wyłożyć masę serową (trochę odłożyć na wierzch ciasta) i przykryć drugą częścią biszkopta. Wierzch ciasta posmarować cienko masą serową, posypać jagodami i wylać na wierzch tężejącą galaretkę jagodową lub inną o ulubionym smaku
In my kitchen