godzinkę. Po tym czasie położyć drugi blat nasączony ponczem i z powrotem włożyć do lodówki na 3-4 h. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego. Sernik delikatnie wyciągnąć z lodówki i tortownicy. Przyozdobić bita śmietaną. Całość posypać startą na tarce białą czekoladą. Ozdobić malinami i plasterkami banana. Wstawić do lodówki
Kuchnia Paulettessmacznego jedzonka ! :* Kuchnia Paulettes :) A teraz przejdźmy do dzisiejszego wpisu. Mam dla Was świetną propozycję na ciasto, które nadaję się na każdą okazję. Jest to miodownik przekładany sernikiem gotowanym. Konsystencja sernika jest idealna. Ser jest gładki i puszysty o smaku waniliowym. Placki miodowe potrzebują tylko jednej nocy, aby zmiękły. Wierzch pokryłam masą kajmakową i grubo obsypałam prażonymi orzechami ziemnymi
Kuchnia Paulettesmnie zaskoczył mnogością funkcji – i zapewne jeszcze zaskoczy nie raz przy przygotowywaniu innych przepisów. Jak do tej pory robiłam w nim między innymi ciasto na pizzę, pasztet drobiowy czy sernik (wszystko pycha!) – na dniach podzielę się przepisami Chciałabym w dalszej części wpisu przybliżyć Wam wszystkie funkcje robota – zapewne nie uwierzycie, że jedno urządzenie posiada, aż tak wiele opcji(...)przypadku pasztetu w jednym naczyniu ugotowałam mięso na pasztet (nie musząc doglądać jak się gotuje, czy się nie przypala), połączyłam je ze wszystkimi składnikami i je rozdrobniłam. W przypadku sernika w jednym naczyniu rozdrobniłam ser (nie musiałam przemielać żadnymi maszynkami), ubiłam białka oraz przygotowałam całą masę. Podsumowując: robot Kohersen MyCook zastąpi nam wiele urządzeń domowych, jak miksery, malaksery, blendery, parowar
Kuchnia BazyliiSernik z brzoskwiniami to bardzo popularne ciasto „imieninowe”, które gościło chyba w każdej rodzinie. Ja bardzo lubię ciasta, które po wyjęciu z piekarnika można podawać od razu na stół, bez robienia kremów czy dekoracji. Składniki: Ciasto kruche • 3 szklanki mąki • 250 g masła • 3 łyżki cukru • 5 żółtek • 2 łyżeczki
To co kochamProsty do wykonania, niezwykle efektowny i przede wszystkim bardzo smaczny sernik jagodowy bez pieczenia. Polecam do wykonania, jagody jeszcze można kupić świeże lub nazbierać, albo użyć mrożonych. Składniki: • 500 g sera śmietankowego mielonego, u mnie mascarpone • 500 ml śmietanki kremowej 30-36% • 5 łyżek cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 10 łyżeczek żelatyny • 3 szklanki jagód
To co kochamstare, sprawdzone przepisy na ciasta, które zawsze się udają. Ten piernik robiłam wcześniej z masą grysikową, tym razem jest to masa serowa czyli gotowany sernik. Wyszło przepysznie, a dodatek przysmażonych na maśle wiórek kokosowych postawił przysłowiową kropkę nad „i”. Składniki: Piernik • 3 jajka • 1/3 szklanki cukru • 1,5 szklanki mąki pszennej
To co kochamZostały mi w lodówce resztki różnych białych serów, a ze starego zeszytu kusił mnie słony sernik do upieczenia. Jest to bardzo ciekawe rozwiązanie na niesłodką tartę serową. Spód z mąki żytnej i razowej z dodatkiem kminku i czarnuszki, a farsz serowy zawiera duszone pory, ser żółty, szynkę
To co kochamsiostra Anya, a drugim jej ciastem popisowym był sernik z brzoskwiniami. Druga siostra Ula specjalizowała się w pychotce i wuzetce, brat Adam w serniku i szarlotce na kruchym cieście, a mama w makowcu z masą kawową. Moja specjalność to cappucino i śniegowiec. Każdego roku na święta
To co kochamrozsypać bardzo suche ciasto prosto na blaszkę. Niewątpliwy sukcesem tego ciasta jest oczywiści wiaderko dobrego sera. Przedostatnio miałam marki President i niestety bardzo się na nim zwiodłam. Sernik ze zdjęcia, jak widać jest puszysty, treściwy serem i mega dobry, użyłam Serka Rodzinnego z Kalisza. A jakich serków z wiaderka Wy używacie? Jestem bardzo ciekawa, więc
Jadło i czytadłopyszny, kremowy serniczek z dodatkiem brzoskwiń, które nadają mu wspaniałego smaku i soczystości. Idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy :). Jeśli macie ochotę na małe co nieco, zapraszam! Składniki na sernik na kakaowym spodzie z brzoskwiniami: na formę 24 cm x 28 cm KAKAOWY SPÓD: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki gorzkiego kakao
Rozpustne gotowanieMuszę powiedzieć,że kiedy robiłam sernik to jakoś tak troszkę nie dowierzałam, że będzie smaczny.Po upieczeniu zmieniłam zdanie i polecam go wam .Pyszny delikatny taki aksamitny i nie czuć ziemniaków. Składniki: -750 gramów zmielonego sera półtłustego( taki na kg ma być ) -250 gramów zmielonych ugotowanych ziemniaków -250 g ksylitolu Kłos Pol -2 łyżki cukru z wanilią lub waniliowego
Różowa kuchniaSernik wilgotny, pięknie pachnący i delikatnie smakujący kawą - zapraszam do wykonania :-) SKŁADNIKI: kruche ciasto: - 200 gram mąki pszennej - 100 gram mąki orkiszowej - 100 gram cukru trzcinowego - 150 gram margaryny do pieczenia - 1 mały cukier waniliowy - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajko - szczypta soli masa serowa: - 500 gram twarogu półtłustego w kostce - 3 jajka - 1 filiżanka mocnej kawy
WielopokoleniowoSerniki znikają u nas w ekspresowym tempie ;) Z tym było podobnie - rozszedł się w mgnieniu oka. Nic dziwnego, przecież kremowa, delikatna masa serowa, mocno orzechowy, kruchy spód i taka sama kruszonka muszą smakować świetnie :) Lubimy takie smaki ;) Polecam! Ps. Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie http://www.burco.pl/konkurs/ . Łatwy i przyjemny konkurs, w którym można wrócić wspomnieniami do wakacyjnych
Domowa cukiernia Ewyznów królowa serników wkracza do akcji! Co tym razem dla Was przygotowała?! Sernikobrownie z jeżynami! Połączenie czekoladowego ciasta ze słodką masą serową i kwaśnymi jeżynami idealnie się komponuje i tworzy fantastyczną całość, która z całą pewnością podbije serca wszystkich łasuchów! Ciasto smakuje fenomenalnie! Jeżyny śmiało możemy zastąpić np. mrożonymi borówkami albo malinami – będzie równie pysznie! Polecam! SKŁADNIKI: ( forma ok.22
Ostra na Słodkowszystkiego: na kanapkę, jako składnik nadzienia do tarty, jako baza ciasta czy deseru. Jeśli Wam posmakują, wtedy możecie poznać bardziej wyraziste w smaku sery z porostem pleśni. SERNIK ZE ŚWIEŻEGO KOZIEGO SERA /1 porcja/ 200 g świeżego sera koziego łyżka budyniu waniliowego w proszku (20 g) duże jajko kilka kropli ekstraktu waniliowego łyżeczka masła do natłuszczenia formy łyżka
Poranek na słodko