galaretka - 14130 przepisów (strona:741/942)

Wafle z mlekiem w proszku 154

słoik z przetworami i wstawić na kilka godzin do lodówki, aby masa stężała. Po schłodzeniu pokroić wafle według uznania i przechowywać raczej w chłodnym miejscu. Zobacz również: wafle z galaretką

Kuchcik gotuje
Ciasta na Święta - 65 propozycji 12360

Snickers według Siostry Anastazji  38.  Wiśniowa fantazja  39.  Ciasto kawowo - śmietankowe  40.  Rolada z jabłkami 41.  Ciasto biszkoptowe z galaretkami  43.  Ciasto gargamel 44.  Sernik przekładany ciastem kruchym  45.  Sernik na petitkach według babci Marysi  46.  Sernik z jabłkami  47.  Ciasto Doroty

kruche babeczki
ŚWIĄTECZNY, DOMOWY PASZTET WIEPRZOWY, pieczony 258

foremki kamionkowe, a także metalowe. Bardzo dobrze jeżeli naczynie do wypiekania pasztetu ma przykrywkę zapobiegającą wysychaniu pasztetu. Po upieczeniu i wystudzeniu pasztetu można zalać go cienką warstwą tłuszczu lub galaretki - dzięki temu jego skórka nie wyschnie i nie zrobi się twarda. Upieczony i wystudzony pasztet przechowujemy w lodówce do 10 dni. Pasztet mięsny.     Pasztety przyrządzamy z najróżniejszych surowców

Moja Książka Kucharska
Galareta z kurczakiem 161

usiłowałam zrobić świńskie nóżki w galarecie. Zaopatrzyłam się w golonki, raciczki, łeb i inne… kuchni nie mogłam wywietrzyć. Never again! Paranoja polega na tym, że ja niemal wszelkie galaretki lubię. Rybę w galarecie, owoce, pasztety, drób i inne mięska. Świnią w galarecie jednak gardzę i nawet jak mi ją będzie serwował nagi Idris Elba, to wyślę go w diabły

ladykitchen
Gujawa truskawkowa. Owoce nie z naszych drzew 122

truskawkę. Jeść można owoc oraz pestki, a najlepiej gujawę przekroić na ćwiartki i nożem wykroić miąższ. Można ją jeść na surowo oraz jako dodatek do sałatek, soków, drinków, deserów, galaretek. Gujawa jest dość powszechnym owocem (niestety nie u nas) i występuje w 100 różnych odmianach. gujawa truskawkowa Warto zwrócić uwagę, że owoc ten jest źródłem przede wszystkim witaminy C, jednak

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto z mango i masą budyniową 144

ciasta. Bardzo lubię ciasta przekładane bo są smaczne ale też ładnie się prezentują.\ Dziś jedną z mas jest masa na bazie pulpy z mango do której dodałam jabłka i galaretkę cytrynową. Ciasto polecam nie tylko na weekend, może być fajnym pomysłem na zbliżające się Święta. Biszkopt upiekłam w nowej tortownicy Delicia Gold, którą możecie zakupić poprzez FAVI.pl . I wiecie

Ewa w kuchni
Torcik jagodowy 119

świeżych jagód, cennych nie tylko ze względu na swoje walory smakowe, ale i zdrowotne. W połączeniu z delikatnym mascarpone i gęstą śmietanką, tworzą pyszną masę – a jagodowa, pokryta galaretką masa, osadzona na pulchnym biszkopcie, składa się na wyjątkowo pyszny efekt końcowy. Torcik jagodowy łączy w sobie lekkość z bogactwem […] Artykuł Torcik jagodowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Słodkie przeboje na każdą imprezę 126

smakowite przejście przez cztery kolejne warstwy, które są jak różne światy, do niezwykłego efektu końcowego, którym jest połączenie się wszystkich smaków. Kompozycja kruchości spodu, z owocowym bogactwem warstwy z galaretką i malinami, puszystością śmietanowego kremu z serkiem mascarpone i chrupiącym bezowym blatem - warstwą zwieńczającą to dzieło kulinarnej sztuki - przenosi nas do cukierniczego raju. Każdego, kto spróbuje tego ciasta, trudno będzie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Galareta wieprzowo-drobiowa 157

rosołu dodać resztę przypraw i dosolić do smaku. Następnie zalewamy rosołem mięsko które porozkładaliśmy w pojemnikach i salaterkach. Gdy całość przestygnie wkładamy do lodówki aby całkowicie stężało, ścięła się galaretka. SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kokosowe gofry 129

mąki pszennej  1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru szczypta soli 2 jaja (białka i żółtka osobno) Dodatkowo: galaretka kokosowa w lekkim syropie , u mnie ze sklepu Kuchnie Świata syrop klonowy płatki migdałów Śmietankę kokosową przekładamy do naczynia i mieszamy razem z żółtkami i cukrami. W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem

MamaOskarka
Chleb z płatkami owsianymi 64

pozostawiamy na około kwadrans. Następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy ziarnami.Pieczemy około 1 godziny 1 temperaturze 180 o C. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły z rozpływającym się masełkiem i galaretką malinową koniecznie domowej roboty

cucinare
Ciasto z agrestem 101

Agrest lubię a raczej lubiłam do tej pory tylko w postaci konfitury lub domowej roboty galaretki ... aż dostałam solidną porcję agrestu od teściowej i nie chcąc zmarnować owoców postanowiłam poszukać jakiegoś ciekawego i prostego przepisu na ciasto ucierane. Znalazłam idealne ciasto z agrestem na blogu Mała cukierenka . Ciasto posmakowało nam tak bardzo, że zrobiłam zapasy agrestu w zamrażarce

cucinare
Galaretka pomarańczowa 96

Domowa galaretka pomarańczowa cieszy podniebienie i wpływa dobrze na nasze paznokcie:) Składniki na 3 porcje : 350 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy (dodałam trochę soku z cytryny) 3 łyżeczki żelatyny, z lekkim czubem  50 g cukru (można dać więcej, mniej - zależy od słodkości pomarańczy) otarta skórka z 1 pomarańczy Wykonanie : Sok z pomarańczy zagotować z cukrem

cucinare
Leśny mech 75

pomysłów ja wypróbowałam dwa - masa z bitej śmietanki i serka mascarpone oraz bita śmietana z czerwonym barwnikiem. Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji.  Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego

cucinare