pieprz)-warzywa (pomidor, ogórek, papryka, cebula, kapusta pekińska) Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem warzywka przez ok. 30 minut a następnie wysypujemyz woreczka i studzimy. Filet również gotujemy w wodzie z dodatkiem warzywka. Ostudzony kroimy na drobne kawałkioraz przyprawiamy przyprawą kebab-gyros i delikatem do mięs. Skrapiamy olejem. Warzywa kroimy według uznania(...)ryż i dokładnie mieszamy.Na końcu dodajemy pianę z białek i też mieszamy. Przygotowaną masę ryżową wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia formując spore placki.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiemna ok. 10 minut. W tym czasie podsmażamy na patelni przyprawione mięso. Placki są rumiane - czyli gotowe
Maminek kulinarnyłyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mielonej czerwonej papryki Farsz: Około 300-400g mieszanki meksykańskiej na patelnie ( u mnie taka dla Kauflandu) Około 200g pieczonego mięsa z fileta kurczaka Warzywa podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać upieczone wcześniej, pokrojone mięso. Całość lekko zblendować, tak aby były jeszcze widoczne warzywa. Gdyby okazało się, że farsz jest(...)wielkości odcisku szklanki. Nakładać farsz i zlepiać palcami dodatkowo lekko przycisnąć widelcem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem odczekać 10minut do lekkiego napuszenia. Posmarować mlekiem, piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni-około 10 minut na rumiano. Podawać z ulubionym sosem u nas sos z cukinii . Porcja na około 22szt
W garach u GosiMoje pyszne szparagi zawinięte w pierś indyka i otulone boczkiem - danie w miarę szybkie,proste i smaczne. Czy można chcieć czegoś więcej? Składniki: 4 plastry fileta z indyka 4 podłużne plastry wędzonego boczku ok 12 sztuk zielonych szparagów kawałek żółtego sera śmietana 30% 1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiej sól,pieprz słodka mielona papryka ( u mnie wędzona) zioła prowansalskie(...)rozgrzewamy niewielką ilość oleju,wkładamy roladki i obsmażamy je z każdej strony. Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia,posypujemy ziołami prowansalskimi oraz polewamy przygotowanym sosem. Tak przygotowane roladki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy ok 20 min. Pod koniec roladki posypujemy jeszcze startym serem i zapiekamy do jego roztopienia
Niespełnione zdolności kulinarneOpis: Filet z indyka to delikatny kawałek mięsa. Doskonały i dietetyczny. Filet z indyka jest idealny dla dzieci i osób dbających o linię. Pierś z indyka można podać z pieczonymi ziemniakami, ziemniakami z wody, tłuczonymi lub ryżem. Składniki: 1 pierś z indyka (najlepiej ze skórą) 4 łyżki oliwy 2 łyżki miodu 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu 1 łyżka(...)czasie wyciągamy pierś z lodówki i odwijamy z folii. Pierś przekładamy do żeliwnego garnka z przykrywką lub wykładamy an blachę, którą owijamy folią aluminiową. Mięso wstawiamy do nagrzanego piekarnika (220 stopni). Pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę. Po tym czasie mięso odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 15-20 minut, aż się skórka zarumieni. Przed podaniem najlepiej odczekać kilka minut. Następnie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnearomatycznej marynarcie. Najczęściej podaje się go z sosem orzechowym na bazie mleka kokosowego. Smakuje genialnie i jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * filet z kurczaka – 500 g * czosnek – 2 ząbki * świeży imbir – 2 cm * sok z cytryny – 2 łyżki * os sojowy – 2 łyżki * mielona kolendra(...)lodówki na ok. 45 minut. Patyczki do szaszłyków nacieramy oliwą, nadziewamy mięso i pieczemy / smażymy. Są 2 sposoby – możemy usmażyć miso na patelni grillowej lub upiec w piekarniku w 180C z opcją grill SOS ORZECHOWY: Mleko kokosowe grzejemy dodajemy masło orzechowe oraz pozostałe składniki – wszystko razem gotujemy do momentu aż sos zacznie gęstnieć. Uważajmy, by nie przypalić. Podajemy
Ostra na Słodkoczosnkowym sosem.Kto ma ochotę spróbować! Zapraszam!Składniki:600 g mąki pszennej;40 g świeżych drożdży;15 g soli;5 g białego cukru;2 łyżki oleju;276 g letniej wody.Dodatkowo:2 filety z kurczaka;200 ml mleka;100 g mąki pszennej + mąka do obtaczania;1 jajo;1 łyżeczka słodkiej papryki;1 łyżeczka ostrej papryki;Sól;Pieprz;Olej do smażenia;1 średni(...)ciasta drożdżowego. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na około 1 godzinę.Po tym czasie ciasto podzielić na 2 części, z każdej części uformułować kulę i pozostawić do ponownego wyrośnięcia.Piekarnik wraz z blachą, na której będą pieczone pity nagrzać do temperatury 250 stopni (grzałka góra i dół, 3 półka).Gdy piekarnik osiągnie porządaną temperaturę, pierwszą kulę ciasta rozwałkować na płaski placek
Gospodyni Miejskadużych plastrów szynki parmeńskiej 250 g świeżego szpinaku 10-12 plastrów suszonych pomidorów 0,5 szkl pokruszonego sera feta 2-3 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól, pieprz Filet z indyka nadkroić i rozłożyć jak książkę. Włożyć pomiędzy dwie warstwy filii i dokładnie rozbić tłuczkiem nadając kształt prostokąta. Oprószyć pieprzem i skropić oliwą z oliwek. Nie solić, gdyż szynka(...)rozmiaru jak płat mięsa przed zrolowaniem. Na brzegu ułożyć roladę mięsną i owinąć ją ścisło szynką. Roladę ułożyć w nasmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Posmarować odrobiną oliwy i wstawić do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni. Piec w tej temperaturze 30 minut, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i dopiekać kolejne 30 minut. W połowie pieczenia przykryć roladę arkuszem papieru
Pieguskowa Kuchniakurczaka. Zapiekane filety w sosie ze świeżych pomidorów i blanszowanych migdałów tworzą piękną kompozycję zarówno dla smaku jak również dla wzroku!. Składniki dla 4 osób: - 4 filety z kurczaka oprószone solą, pieprzem Sos: - 3 średnie pomidory - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 5 dag migdałów, u mnie w płatkach ale mogą być również w całości - szczypta chili(...)pomidorów. Następnie na patelni przesmażamy drobno pokrojoną cebulę, łączymy z resztą składników. Całość blendujemy na gładką masę razem z chlebem, dodajemy ocet i przyprawiamy do smaku. 4. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C, w naczyniu żaroodpornym układamy mięso i zalewamy sosem. Czas zapiekania ok 30 minut. Podajemy ze świeżą natką pietruszki
Apetyczna babeczkaodpocząć żeby soki rozeszły się po mięsie. W krótkim wzorze smażenie kaczki wyglądałoby tak: 6 Skóra + 1 Mięso + 3 Skóra + 1 Mięso + 3 Skóra + 1 Mięso + 3 Skóra + 6 Piekarnik Na talerzach rozkładam centralnie purée z ziemniaków, podlewam je naokoło gorącym sosem, na wierzchu ląduje kaczka – pokrojona ostrym nożem. Kaczka pięciu smaków to klasyka kuchni chińskiej – a że jak wiemy(...)bulwa kopru włoskiego (fenkułu) – 1 średnia pomarańcza – 1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżka miodu – 4 łyżki oliwy – pieprz Kaczka 5 smaków – 4 filety z kaczki ze skórą o wadze 13-150g każdy – 1 kopiasta łyżeczka przyprawy 5 smaków (użyłam oryginalnej chińskiej) – sól
Karo in the Kitchenmuszą być nudne w smaku. Wręcz przeciwnie, potrafią zaskakiwać bardzo pozytywnie. Połączone z warzywami i zapiekane są bardzo aromatyczne i delikatne w smaku. Spróbujcie :) Składniki: 0,5 kg filetów z morszczuka duża czerwona papryka 2 średnie cebule 300g pieczarek łyżka koncentratu pomidorowego 200ml przecieru pomidorowego majeranek zioła prowansalskie łyżka słodkiej papryki pół łyżki ostrej papryki sól, pieprz oliwa(...)warzywami i smarujemy nim dno. Wykładamy pierwsza warstwę ryby, na nią sos i ponawiamy zabieg tak aby ryba była przykryta warzywami. Wstawiamy rybę do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 40 minut. Smacznego
ChilliJemyRyby pieczone w folii aluminiowej zawsze się udają. Oto przepis na delikatnego łososia z czosnkiem i koperkiem. Składniki na 2 porcje 30 dkg łososia (filet bez skóry) ¼ kostki masła 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego koperku cytryna sól Przygotowanie Łososia przekroić na pół, aby powstały dwie porcje ryby. Każdą z nich odrobinę posolić i skropić cytryną. Utrzeć(...)sałacie i podać z opiekanymi ziemniakami. Gotowe pakunki możemy też zamrozić. Świetna sprawa w razie niespodziewanych gości, albo kiedy brakuje czasu na przygotowanie obiadu. Wtedy rybę trzeba wstawić do piekarnika na dłużej
Kulinarne Inspiracjelniane mielone lub łupiny nasion babki 1 łyżeczka tymianek (lub zioła prowansalskie) 1 łyżeczka koncentrat pomidorowy 200 g ananas świeży (ew. z puszki) 1 szt dojrzałe banany 2 szt filet z piersi kurczaka 500 g czosnekcukier 2 ząbki2 łyżeczki sól, kolendra, papryka słodka, tymianek, pieprz (lub przyprawa typu gyros)olej do smażeniaser mozarella (dla uczulonych na mleko(...)wyłożoną papierem do pieczenia lub do foremek silikonowych. Warstwa ciasta powinna mieć grubość około 1 cm. Nakryć folią i pozostawić na około 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C.Teraz pora przygotować wierzch pizzy. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, oprószyć mieszanką przypraw (sól, kolendra, papryka słodka, tymianek, pieprz lub gotowa mieszanka - przyprawa typu gyros
głodny alergikrybną zapiekankę.Firma Iglotex ma bardzo dobre i smaczne produkty.Polecam ich produkty, z czystym sumieniem.A ja ślicznie dziękuję za możliwość testowania waszych produktówZapraszam na https://www.facebook.com/Iglotex Zapiekanka rybnaSKŁADNIKI:filet panga - 1,30 kgpieczarki - 1,20 kgwłoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki ( 675 g) IGLOTEXwegetaprzyprawa do rybsól i pieprztłuszcz do smażeniaser żółty - 200 gkeczupPanierka:jajka - 3 sztbułka tartaPRZYGOTOWANIE:Rybę(...)nałożyć warstwę ryb, na ryby wyłożyć warzywa uduszone. Następna warstwa to pieczarki. Pieczarki dobrze polać keczupem i ułożyć drugą warstwę ryby. Wstawić naczynie z zapiekanką do piekarnika, zapiekać 25 minut w 175 stop. Następnie na wierzch posypać starty żółty ser i jeszcze zapiekać kilka minut. Smacznego
Kuchnia DanusiSkładniki: około 600 g filetów z dorsza (np. mrożone) 1 puszka krojonych pomidorów 150 g mozzarelli (startej na dużych oczkach tarki) 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżeczki suszonego oregano sok z 1/3 cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, cukier Sposób wykonania: Rybę rozmrażamy i osuszamy ręcznikiem papierowym(...)pomidory z puszki i doprawiamy do smaku szczyptą cukru, solą i pieprzem. Mieszamy i gotujemy bez przykrycie około 15 minut, do momentu aż pomidory odparują i staną się gęste. Piekarnik nagrzewamy do 200°C,. Rybę obtaczamy w mące ziemniaczanej i układamy na blaszce wysmarowanej olejem rzepakowym. Na każdy kawałek nakładamy porcję sosu pomidorowego. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy przez
Qchnia po prostujajka gotowane 200 g pieczarek sól, pieprz 1 bułka mleko przyprawa do ryb 1 jajko 1 cebula 1 łyżka masła pozostałe: pieprz czerwony , olej rzepakowy Pasztet z dorsza: Filet z dorsza pozbawiam skóry, usuwam ości jeżeli są takie, kroję na kawałki. Cebule obieram. Rybę z cebulą, jajkami gotowanymi miele maszynką. Bułkę namaczam w mleku, mocno odciskam i tez miele(...)mieszam. Foremkę o wymiarach 24x11 cm wykładam całą papierem do pieczenia. Wykładam masę z dorsza, na nią masę z łososia. Z wierzchu smaruję pasztet olejem rzepakowym, posypuje pieprzem czerwonym. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i piekę pasztet godzinę. Wyjmuję z piekarnika i zostawiam do ostygnięcia
wesoła kuchnia