także w wersji bezglutenowej. Farsz ma bardzo wyrazisty i lekko osty smak. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego:) Składniki Farsz - puszka czerwonej fasoli - puszka kukurydzy - pół fileta z piersi z kurczaka - pół czerwonej papryki - pół czerwonej cebuli - 2- 3 łyżki passaty pomidorowej - 1 łyżka oleju - sól, pieprz, wędzona słodka papryka, czosnek, - przyprawa do dań kuchni(...)przygotowanej masy smażmy cieniutki naleśniki na suchej patelni lub odrobinie oleju. Na każdym naleśniku układamy farsz a następnie zwijamy w rulon. Posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku około 10 min - do roztopienia sera. Naleśniki świetnie smakują podane z keczupem lub domowej roboty sosem czosnkowym na bazie jogurtu. Smacznego
Health-Fit-LifePrzygotowanie: Pieczarki obieramy i kroimy w talarki, a cebulę i paprykę w kosteczkę. Wrzucamy na gorącą patelnie, bez tłuszczu, gdyż zależy nam tylko, aby warzywa zmiękły oraz odparowały wodę. Filety z kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros i smażymy na oleju. Usmażone piersi z kurczaka oraz warzywa łączymy i odstawiam do wystygnięcia. Następnie dodajemy(...)Ciasto dzielimy na 4 części i każdą wałkujemy na kształt owalny. Na ciasto nakładamy farsz i sklejamy jak pierogi. Łączenie można docisnąć widelcem, żeby ciasto nie rozkleiło się. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni z termoobiegiem. Na blaszce układamy folię aluminiową, a na niej calzone i pieczemy około 20-30 minut do zarumienienia. Smacznego
Symfonia smakowaOstatnio były tylko przetwory, więc dzisiaj dla odmiany chcialam zaproponować pyszną rybkę w warzywach. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam! Składniki: 4 filety ryby morskiej 2 średnie czerwone lub kolorowe papryki 3 średnie marchewki 1 pietruszka 1/2 niedużego selera około 15 cm pora 1 puszka pomidorów krojonych pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)solą i pieprzem. Połowę warzyw przełożyć do naczynia żaroodpornego, następnie ułożyć na warzywach rybę (można rybę posypać posiekaną natką pitruszki) i przykryć pozostałymi warzywami. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika i zapiekać 35 minut w temperaturze 190 stopni. Smacznego
kuchnia doskisól pieprz oliwa z oliwek Dodatkowo: 20 dag sera długodojrzewającego - Maasdam (lub dowolnego) sól pieprz Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę, zeszklić, następnie dodać filet z indyka pokrojony w niedużą kostkę, doprawić solą i pieprzem. Smażymy kilka minut, a następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy całość ok. 15 -20 minut. W międzyczasie szpinak wrzucamy(...)starego wcześniej na tarce o dużych oczkach. Wszystko dokładnie mieszamy. Na wierzch wylewamy sos szpinakowy, posypujemy resztą Mazdamera oraz układamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Zapiekankę przykrywamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 ° C przez ok. 35 minut
Delicious TitbitsKolejna propozycja na smaczny niebanalny obiad z prostych składników które zazwyczaj mamy w lodówkach. 3 średnie filety z kurczaka Ok.150 g marchewki Ok 100 g pora 50 g żółtego(...)solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Studzimy. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z marynatą, na górę wykładamy wystudzone warzywa wymieszane z utartym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni pod przykryciem ok. 30/40 minut
Andzia PichciJest naprawdę smaczna, polecam! Składniki na ciasto; 20 dag mąki pszennej 10 dag masła 1 jajko 1 łyżka śmietany odrobina soli Nadzienie; 20 dag mięsa z kurczaka ( u mnie filet pieczony) 20 dag dyni 10 dag szpinaku 1 ząbek czosnku 1 mała cebula sól, pieprz, 3 jajka 350 ml śmietany kawałek sera żółtego (ok 10 dag) 1 łyżka masła(...)śmietanę z jajkami oraz wszystkimi przyprawami. Dodać przestudzony szpinak i wymieszać. Na ciasto wykładać kurczaka i dynię a następnie zalewamy sosem. Po wierzchu rozsypujemy kostki sera żółtego. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy około 40 min. do czasu aż wierzch tarty się zetnie. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.ostrość musztardy i danie w całości smakuje superowo! Trudno jest opisać smak tej potrawy, więc zachęcam wypróbować przepis! Inne przepisy z piersią kurczaka: Pierś z kurczaka w marynacie miodowej , filet z kurczaka w panierce kokosowej , sałatka warstwowa z kurczakiem . Soczysta pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej - składniki: 4 piersi z kurczaka(...)razu piec, ale jeżeli mamy czasu, to warto zaczekać, bo efekt będzie lepszy. Zamarynowane piersi zawijamy w folię aluminiową (każdą oddzielnie) i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 35 min, 10 min do końca otwieramy folię, aby piersi zrumieniły się. Po upieczeniu czekamy 7-10 min, aby soki zostały w mięsie i możemy serwować! Soczysta pierś
Kuchnia Łukaszaosuszamy. **** PREPARAZIONE Sbucciate le patate e tagliatele a fettine sottili dello spessore di 1-2 mm. Scottatele per circa 2 minuti in acqua bollente salata, scolandole e asciugatele bene. Filety z dorsza oczyszczamy i usuwamy z ewentualnych ości, następnie kroimy w kostkę. Do ryby dodajemy 2/3 ziemniaków, śmietan ę , drobno pokrojony koperek, ziarna kopru włoskiego; doprawiamy(...)wierzch zapiekanki wykładamy pozostał ą część ziemniaków. Doprawiamy sol ą i pieprzem; s krapiamy 1-2 łyżkami oliwy. Pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. **** Coprite il sformato con le patate rimaste. C ondite con 1-2 cucchiai di olio d'oliva. Aggiustate di sale e pepe. Infornate le patate
La grande e la piccola cuocaktóre zaskakują nas pozytywnie. Ten przepis jest prosty. Ryba prezentuje się elegancko i schludnie na talerzu, ale smakuje wybornie. Alternatywny przepis dla tradycyjnej ryby. ~~PRZEPIS~~ dorsz duże filety bez skóry 2 szt. sól, pieprz do oprószenia olej rzepakowy Wielkopolski do smażenia majonez 3 łyżki śmietana kwaśna 12 lub 18 % 3- 4 łyżki koperek suszony 1 łyżka(...)całości kawałki usmażonej ryby. Majonez i śmietanę łączymy ze sobą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz suszony koperek. Mieszamy. Sosem polewamy rybę. Na wierzch ser mozzarella. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 30 minut, aż sos i ser zarumieni się. ~~Dekoracja~~ ocet balsamiczny 3 łyżki miód 1 łyżka olej rzepakowy Wielkopolski 2 łyżki bazylia kilka
Kuchnia Paulettespory mięsem mielonym nadziewałam paprykę. Tym razem zamieniałam ją na cebulę. W lodówce miałam zapas filetów z udek kurczaka. Wydobyłam z głębi szafki maszynkę do mielenia i jej użyłam. Mięso drobiowe można zastąpić wieprzowym. Cebula ma przyjemny słodkawy smak i to najbardziej mnie w tym daniu urzeka. Najlepiej podawać je z ulubionym sosem. Tydzień z hasłem wymyślonym przez Maćka dobiega(...)mięsa dodać posiekaną drobno marchew, jajko i podsmażoną cebulę. Wymieszać, doprawić do smaku. Cebule nadziewać farszem mięsnym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na dno włożyć 2 łyżki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C i zapiekać ok. 25 minut. Podawać z ulubionym sosem
zadanie-gotowaniezapraszamy Was na tartę serową z kurczakiem i pieczarkami Składniki na ciasto: - 200 g mąki - 100 g masła - 1 jajko - 1 łyżka śmietany - szczypta soli Składniki na nadzienie: - 1 filet z kurczaka - 1 cebula - 300 g pieczarek - 3 jajka - 2 łyżki masła - sól, pieprz - 150g śmietanki - 100g jogurtu naturalnego - 100g sera żółtego - 1/2 pęczka szczypiorku Forma na tarte(...)pół-plasterki pieczarki i dusimy przez kilka minut. Pozostawiamy do wystygnięcia. Schłodzone ciasto wyjmujemy, wałkujemy i wykładamy nim formę do tarty. Gotowe ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok. 20 min do momentu kiedy zacznie lekko brązowieć. W między czasie kończymy nasze nadzienie. Do miski wrzucamy jajka, śmietankę, jogurt i dokładnie mieszamy
Kuchenne Wariacjełyżka oregano - 1 łyżeczka ziaren kolendry - 1 łyżeczka płatków chilli Dodatkowo: - 3 łyżki żelatyny w proszku - 2 łyżki oleju do formy - siatka masarska (dostępne w internecie lub u rzeźnika) Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, pozbywamy się tłuszczu i błonek. Oprószamy solą i pieprzem. Na marynatę dodajemy do miseczki: po 2 łyżki miodu, musztardy Dijon i ziarnistej, powideł śliwkowych, sosu(...)zalewamy przygotowaną marynatą, dokładnie ją rozprowadzając. Odkładamy na noc do lodówki. Wyjmujemy na godzinę przed pieczeniem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego skropionego olejem, polewamy połową marynaty z woreczka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 135º C i pieczemy przez 40 minut (po 20 minutach szynki obracamy i polewamy pozostałą częścią marynaty), pieczemy kolejne 20 minut. Ponownie obracamy i polewmy marynatą z naczynia
mojewypiekiinietylkoPyszny kawowy budyń w delikatnym ptysiowym cieście. Pyszności! Ptysiowe ciasto możecie wykorzystać również do wytrawnych dań, na przykład jako dodatek do fileta z tuńczyka. Zapraszam do pieczenia! Składniki na ciasto ptysiowe: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mąki pszennej 50 g masła 2 jajka Składniki na budyń: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 300 ml mleka 50 g cukru 3 żółtka(...)wyciskamy eklerki w dowolnym kształcie (u mnie ok. 10x2 cm) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Możemy posmarować blaszkę odrobiną masła, żeby papier się nie przesuwał. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 25 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. 3. Do garnka wlewamy mleko, doprowadzamy do wrzenia i od razu zdejmujemy z ognia. W misce ucieramy żółtka
My Culinary Artjednak zdecydowałam się na wtrawną formę tarty, czyli z dodatkiem kurczaka i pieczarek. Składniki: 200 g mąki pszennej ok. 2/3 szklanki zimnej wody szczypta soli 100 g masła filet z piersi kurczaka 300 g pieczarek cebula 2 jajka 150 g śmietany 18% 200 g żółtego sera zioła prowansalskie ok 4 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początek przesiewamy(...)smażymy na innej patelni. Po usmażeniu dodajemy do pieczarek. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Dno musimy ponakłuwac widelcem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. Wkładamy ciasto do piekarnika na 15-20 minut. Tak podpieczone ciasto wyjmujemy i wykładamy wcześniej przygotowanym farszem. Następnie w misce musimy roztrzepać jajka ze śmietaną
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneHaneczka ostatnio wróciła z zakupów z pastą z suszonych pomidorów i pomysłem na obiad. Zgodnie z zasadą "da się zrobić", zrobiłem... Efekt smaczniejszy niż się spodziewałem. Składniki: 500g filetów z piersi kurczaka nieduża papryka średnia cebula czosnkowa 3 łyżki majonezu 1 i 1/2 szklanki makarony świderki pasta z suszonych pomidorów tarty ser sól, pieprz, tymianek, opcjonalnie przyprawa do kurczaka(...)naczynia żaroodpornego. Na wierzch układamy usmażonego kurczaka. Każdy kawałek smarujemy z wierzchu 1 lub 2 łyżeczkami pasty z suszonych pomidorów, obsypujemy tartym serem i odrobiną otartego tymianku. Wkladamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni na mniej więcej 15-20 minut
Gotuj z RumcajsemSkładniki: na 2 porcje 2 piersi z kurczaka mały jogurt naturalny papryka słodka kurkuma mięta sól pieprz mix sałat- lodowej, rzymskiej, świeżego szpinaku i rukoli pomidor
Luźna Kuchniaziarenkami pieprzu. Pieczeń doskonale kroi się na zimno i świetnie smakuje jako wędlina do pieczywa Składniki: udziec z indyka ( ok 1,5 kg )można zastąpić filetem 1 mała cebula 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera 1/2 szklanki(...)Rękaw spiąć i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. - Piekarnik nagrzać do 180 st.C , wstawić naczynie z mięsem. - Piec ok.60 minut. - Rękaw rozciąć z góry, odchylić folię , mięso polać sosem
Zakamarki mojej kuchnizapach lata i aromatycznych smakołyków. Moja pierwsza propozycja to: szaszłyki z warzywami i filetem drobiowym w cytrynowo imbirowej marynacie. Jutro część druga pikniku :) składniki na 9 szaszłyków 2 filety drobiowe zielona papryka biała papryka młoda cebulka cukinia pomidorki koktajlowe 9 listków szałwii przyprawa do grilla sól, pieprz olej patyczki do szaszłyków składniki na marynatę: 1 cytryna mały kawałek(...)szaszłyki według uznania. Pomiędzy warzywa nabijamy po 3 kawałeczki mięsa, a obok nich listki szałwii. Warzywa smarujemy olejem i posypujemy przyprawą do grilla. Smażymy na grillu lub pieczemy w piekarniku z funkcją grill, aż mięso będzie rumiane i sprężyste. Musimy uważać, żeby za bardzo go nie wysuszyć
noteskulinarnyfigapizzę z rybką. Jako dodatek użyłam filet z makreli firmy GRALL . Pizza zniknęła bardzo szybko i polecam taką wariację smakową. Pizza z serem, oliwkami, kukurydzą i filetem z makreli SKŁADNIKI: Ciasto: 340 g mąki pszennej 5 g drożdży ¾ łyżki soli ¾ łyżki cukru 2 łyżki oliwy 250 ml letniej przegotowanej wody Dodatki: 500 g sera mozzarella(...)mąką. Wałkujemy placki o średnicy około 30 cm. Nakładamy ketchup i rozsmarowujemy, ścieramy mozzarellę, układamy pokrojoną makrelę z puszki oraz kukurydzę i plasterki oliwek. Wkładamy pizzę do nagrzanego piekarnika na nagrzany kamień na około 15 minut. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki