luzie :) Ja gotując włączam często muzykę, cieszę oczy pięknym designem, nos aromatami unoszącymi się w kuchni i wtedy jest tak dobrzeee. W moim Master Chef`ie jak widac dusiłam, smażyłam i pięknie wyszło. Kiedyś po ugotowaniu dania skrzętnie chowałam garnki i patelnie przed oczami gości, a firma Ballarini nauczyła mnie nawet podawac potrawy bezpośrednio z tych naczyń. Naczynia bardzo
Blondynka Gotujeprzykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 20 min w 180 st. Wystudzić.Szpiank wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy przeciśnięty pzez praskę czosnek,doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy az do wyparowania płynu. Jajka rozkłócamy dodajemy do nich śmietanę, mieszamy doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy uduszony szpinak, dobrze mieszamy, wylewamy na spód do tarty, pieczemy ok 35 minut
Z Majeczką w kuchnilaurowe, ziarna ziela angielskiego oraz kostkę rosołową, obrane z łupinek ząbki czosnku oraz pokrojony w kostki seler i ziemniaki. Gotujemy pod przykryciem przez ok 30 minut.Na patelni przesmażamy i dusimy paprykę wraz z dynią, kabaczkiem i marchewką. Gdy będą miękkie dodajemy do bulionu, doprawiamy solą, pieprzem i dalej gotujemy jeszcze ok 30 min.Następnie do zupy dodajemy przecier pomidorowy
Taste Of My Daymięsa i wymieszać. Dodać starty imbir, przyprawy i wyrobić aż do połączenia wszystkich składników. Zrobić klopsiki. Rozgrzać oliwę, poddusić pozostałą cebulę oraz czosnek. Dodać paseczki papryki, koncentrat pomidorowy i dusić aż warzywa zmiękną i puszczą sok. Wrzucić klopsiki. Ugotować. Mąkę wymieszać z zimną wodą, dodać do sosu. Całość zagotować. Klopsiki można podawać z ryżem, ale same też smakują wyśmienicie. Razem
Magiczne Życie Martyodstawić do całkowitego ostygnięcia. Masa jabłkowa:5. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i miąższ pokroić na kawałeczki. 6. Zagotować 1/4 szklanki soku jabłkowego. Dodać do niego jabłka, cynamon i dusić owoce przez około 5 minut, aż zmiękną. Następnie jabłka odcedzić i do gorącego soku dodać około 350ml soku i zagotować. 7. W pozostałym soku rozmieszać 2 budynie razem z cukrem
Mała Cukierenkakawałki.Gdy cebula jest już gotowa wrzucamy szpinak i dwa ząbki czosnku drobno pokrojonego. Solimy i pieprzymy. Mieszamy chwilę.Dodajemy gałkę muszkatułową, ok.pół łyżeczki.Znowu mieszamy i dusimy ok. 5 min.Posypujemy parmezanem lub innym seremdługo dojrzewającym, mieszamy.Zjadamy jako dodatek do mięsa, ryb czy makaronów.Smacznego.CMOK
Pasje Jolkiwywar lub wodę do podlania ok. 1/2 szklankiCebulę szklimy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy podgotowane grzyby, lekko solimy i pieprzymy. Dusimy, podlewając co jakiś czas wodą lub wywarem warzywnym, mięsnym, czy ziemniaczanym, w połowie czasu (ok.10 min.)dorzucamy posiekany czosnek. Po jakiś 20 minutach wlewamy śmietanę i jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Podajemy
Pasje Jolkiwlej dwie szklanki wody i przykryj pokrywką, a jak nie masz to użyj folii aluminiowej , kładąc świecącą stroną do góry.Włącz piekarnik na 200 ° termoobieg.Włóż naczynie z mięsem.Duś 40 - 50 min.Jeżeli masz roladki nie całkiem zalane sosem, to w połowie czasu wyciągnij naczynie i te z dołu zamień tymi z góry.Po ok. 40 minutach wyciągamy
Pasje JolkiPodczas czekania, aż makaron się schłodzi, zabieramy się za konfiturę. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy ją na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Podsypujemy ją szczyptą soli, mieszamy i dusimy na lekkim ogniu, aż będzie miękka. Dodajemy cukier oraz chilli, dokładnie mieszamy i karmelizujemy na małym ogniu ok. 4-5 min, od czasu do czasu mieszając. Kiedy zawartość patelni nabierze
Nerds Kitchenobrać umyć i też pokroić w kostkę . 2. W garnku rozpuścić masło , dodać wszystkie warzywa i chwilkę podsmażyć nie przypalić. 3. Zalać wodą tak aby wszystko było dobrze przykryte . Dusić do miękkości , dodać przyprawy i wszystko zmiksować. 4. Do zupki dodać śmietankę i wymieszać . Podawać z grzankami
Sama słodycz i szczypta chilibyła ani za rzadka, ani za gęsta. - szczypta czarnego pieprzu,- główka czosnku,Wykonanie niczym nie różni się od wersji wyżej opisanej - jedyna różnica to fakt, że tu dusimy szpinak na odrobinie wody (najlepiej na teflonowej patelni - wtedy nie będzie się przypalał).Na Dukanie zarówno czosnek jak i pieprz czarny są dopuszczalne - także możemy szpinak spokojnie doprawić. Jeśli chodzi
Wypisz Wymalujtermoobieg). W czasie gdy nasz indor będzie nabierał smaku, zajmiemy się warzywami.Z marchewki tworzymy tasiemki, kroimy papryki i cebulę. W garnku roztapiamy masło, dodajemy cukier, mieszamy. Dodajemy marchewkę i dusimy. Po chwili dorzucamy cebulę, następnie papryczki a po nich przyprawy. Mieszamy dość długo. Na koniec zalewamy sokiem z brzoskwiń i chwilę gotujemy.Odwracamy indyka. Pod koniec pieczenia dorzucamy leniwe pierogi, które
Wypisz Wymalujgotować do miękkości. Czosnek, cebulę, paprykę i pomidor (bez skórki ) pokroić w kostkę. Boczek w paseczki.Nogi gęsi obsmażyć na smalcu. Zdjąć z patelni i przesmażyć warzywa i boczek, dusić parę minut.Do naczynia z pokrywką, przełożyć warzywa z boczkiem, dodać obsmażone gęsie nogi, podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika na 2 godziny, temp. 180 oC. Pod koniec gotowania
Kulinarny karnet Christopheraniezbyt drobno. Najlepiej w grubą kostkę. Pokrojone warzywa dodajemy do zawartości patelni. Solimy, dodajemy obie papryki oraz pomidory z puszki. Jeśli będą miały mało soku dolewamy odrobinę wody i dusimy ok 30 minut. Po tym czasie próbujemy czy warzywa są odpowiednio miękkie (ale broń Boże rozgotowane) oraz oceniamy walory smakowe :) Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżym pieczywem
Walijskie Pichceniemocno olej i podsmażamy schab z obu stron. Do podsmażonego schabu wsypujemy mieszankę chińską, dodajemy sól, curry, paprykę i zalewamy całość bulionem. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy na małym ogniu ok 45 minut, aż mięso będzie dostatecznie miękkie. Powstały sos zaciągamy łyżeczką mąki rozrobioną w zimnej wodzie. Podajemy z ryżem na sypko lub ziemniakami
Walijskie Pichcenie