olej i smażymy na nim cebulę pokrojoną w piórka i posiekany czosnek. Gdy cebula będzie zeszklona dodajemy zawartość patelni do ugotowanej fasoli. Warzywa przyprawiamy i dusimy na małym ogniu przez 20 minut
Kulinarne przygody Gatityniewielkiej ilości tłuszczu, dodając do niej ziele angielskie i listki laurowe. Następnie dodajemy do niej startą na grubej tarce marchewkę, a po chwili starte na grubej tarce pieczarki. Warzywa dusimy, aż będą miękkie, wtedy dodajemy resztę składników i jeszcze chwilę gotujemy. Warzywa odstawiamy do przestygnięcia, po czym dodajemy do nich ryż i makrelę i przyprawiamy. Wszystko dokładnie mieszamy
Kulinarne przygody Gatitygrubym dnie podgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę. Po chwili dorzucamy pokrojonego w plasterki pora. Do zupy użyłam prawie całego pora, nie tylko jego białą część. Warzywa dusimy przez 5 minut, po czym dodajemy soczewicę i dolewamy bulion. Wszystko gotujemy na małym ogniu, aż do miękkości warzyw, około 20 minut. Zupę przyprawiamy i miksujemy
Kulinarne przygody Gatitymałym ogniu, żeby się nie zważyła Gdy będzie już letnia dodajemy do niej pulpeciki z sosem, który powstał w trakcie smażenia. Mięso dusimy około 15 minut, jeśli sos będzie za gęsty możemy go troszkę rozrzedzić odrobiną wody. Brokuła dzielimy na różyczki i blanszujemy ( zalewamy wrzątkiem
Kulinarne przygody Gatityzacznie karmelizować i będzie miał złotawy kolor. Pod koniec trzeba pilnować, żeby karmel się nie przypalił, bo będzie miał gorzkawy smak. Do karmelu dodajemy pokrojony rabarbar i imbir. Dusimy na małym ogniu, aż rabarbar puści trochę soku i lekko zmięknie. Odstawiamy na bok i studzimy. Po tym czasie ciasto wykładamy na omączony blat, zagniatamy i wałkujemy na prostokąt grubości
Kulinarne przygody Gatitydrobną kostkę i szklimy na gorącej oliwie. Następnie dolewamy wino, czekamy aż lekko odparuje i wlewamy przecier pomidorowy. Oliwki kroimy na pół i dorzucamy do pomidorów, wszystko dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Sos solimy i pieprzymy, zdejmujemy z ognia, dodajemy natkę i mieszamy. Rybę solimy i pieprzymy, obtaczamy
Kulinarne przygody Gatitykońcówki, kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany czosnek i lekko przesmażamy. Następnie dodajemy szparagi (główki na razie odkładamy na bok), chwilę smażymy i zalewamy bulionem. Dusimy 10 minut, pod koniec dodajemy główki szparagów i przyprawiamy. Uduszone warzywa miksujemy. Makaron gotujemy al dente, według przepisu producenta. Odcedzonym makaron mieszamy z sosem, wykładamy na talerz, posypujemy
Kulinarne przygody Gatitykurki i przez chwile je przesmażamy. Do garnka wkładamy śmietanę, dodajemy grzyby i delikatnie podgrzewamy na małym ogniu, żeby śmietana się nie zważyła. Kurki dusimy przez około 30 minut, pod koniec przyprawiamy. Po zdjęciu z kuchenki dodajemy posiekany koperek i mieszamy
Kulinarne przygody Gatityprzyprawami. Jeśli fasolka jest za długa możemy ją przeciąć na pół. Do warzyw dodajemy bulion i jogurt, zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu do momentu aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy sok z cytryny i sól do smaku, mieszamy i podajemy
Kulinarne przygody Gatitymomentu gdy będzie szklista, wtedy dodajemy do niej grzyby i chwilę przesmażamy razem. Do garnka wlewamy bulion i dodajemy mascarpone, mieszamy, a następnie dodajemy warzywa z patelni. Grzyby dusimy na małym ogniu przez 30 minut. Pod koniec dodajemy czosnek i przyprawiamy
Kulinarne przygody Gatitykroimy na pół i wyjmujemy z niego miąższ. Czosnek obieramy i miażdżymy. Warzywa wkładamy do garnuszka, dodajemy wszystkie przyprawy, delikatnie miksujemy i dusimy na małym ogniu przez 25 minut
Kulinarne przygody Gatityminuty do namoczenia, a następnie dokładnie mieszamy, aż do rozpuszczenia się. Śliwki pestkujemy, kroimy na ćwiartki, wkładamy do garnuszka, podlewamy jedną łyżka wody i dusimy na małym ogniu, aż owoce się rozpadną. Trwa to około 15 minut. Owoce odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Do miski wkładamy mascarpone, serek jogurtowy, cukier i dodajemy esencję. Wszystko razem
Kulinarne przygody Gatitycebulę i gruszkę. Smażymy chwilkę aż wszystko zmięknie, doprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy miód. Całość karmelizujemy na wolnym ogniu kilka minut, dodajemy sok z 1/4 limonki i dusimy. W tym czasie łososia pozbawiamy skóry, ości i brzuszków. Filet dzielimy na dwie części i doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z 1/4 limonki. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy filet
Mango Papajałyżki oleju. W oddzielnym garnuszku gotujemy umyty rokitnik, aż puści sok. Po około 8 minutach przecieramy wszystko przez sito. Dodajemy do dyni, kiedy będzie już miękka. Wszystkie składniki dusimy na małym ogniu w sosie własnym, aż staną się miękkie. Na tarce ucieramy imbir, a w moździerzu ucieramy: imbir, pieprz, goździki, cynamon, kardamon i gałkę. Wrzucamy na patelnię i przesmażamy
Sajkofanka smakuoleju szczypta soli szklanka łuskanych orzechów włoskich PRZYGOTOWANIE Dynię kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondelka. Zalewamy niewielką ilością wody. Doprowadzamy do wrzenia, po czym przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez 15 minut. Odcedzamy. Miksujemy blenderem na gładką masę. Studzimy. Dodaj napis Orzechy siekamy. W misce mieszamy przesianą mąkę, cukier, przyprawy, proszek i sól. Olej miksujemy
Moje Kuchenne Rewelacje