duszona marchew - 1101 przepisów (strona:19/74)

Sałatka z adzuki, burakami, selerem, kaszą jaglaną i awokado 116

łyżeczki kurkumy - 2 upieczone buraczki*                      - ½ łyżeczki płatków chili - 1 marchew(...)przełożyć ją do miseczki i schłodzić - Fasolkę adzuki przełożyć do garnka, dolać trochę wody i zagotować - Dodać garam masalę, dusić przez minutę, następnie schłodzić - Buraczki obrać i pokroić w grubą kostkę - Umieścić je w miseczce, skropić octem balsamicznym i wymieszać - Marchew obrać i posiekać w cienkie plasterki - Seler naciowy, natkę i awokado posiekać - Do kaszy dodać sól, miętę i płatki

Wegańska kuchnia orientalna
Schabowy po królewsku – przepis na obiad 352

Schabowy po królewsku[/caption] Zobacz inne przepisy ze schabem: Schab Pieczony W Ketchupie – Przepis Na Obiad Schab Pod Pierzynką Z Marchwi I Sera Schabowe Pod Pierzynką Kotlet Schabowy Z Boczkiem I Ogórkiem Kiszonym Bitki Wieprzowe Duszone Z Warzywami Artykuł Schabowy po królewsku – przepis na obiad pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Kotleciki z warzyw 926

kopru, 2 łyżki mąki kukurydzianej,  oliwa do smażenia Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę,szklimy na maśle,dodajemy marchewkę i groszek, dusimy doprawiając solą i pieprzem. Kalafiora gotujemy, odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Natkę i koper siekamy. Marchew, groszek, cebulę, kalafiora, zioła i jajka oraz mąkę mieszamy. Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz formując

Bon appetit mon amie
Gryczana mozaika 203

lekko osolonej wodzie. Warzywa umyć, pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Kiełbasę pokroić w kostkę. Na oliwie zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać marchew, smażyć chwilę razem, a następnie po kolei dodać kiełbasę, paprykę i cukinię. Przykryć i dusić ok 5 minut na małym ogniu. Wsypać kaszę, wymieszać i jeszcze dusić ok 3 minut. Doprawić do smaku. Podawać posypaną natką pietruszki. Smacznego

Obiad gotowy
Zupa krem z kabaczka 100

marchewki 1 cebula 1 łyżka masła szczypiorek gałka muszkatołowa sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Kabaczka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Warzywa dusimy pod przykryciem na maśle. Po 15 min zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy pod przykryciem kolejne 15 min. Następnie studzimy i blendujemy

R'n'G Kitchen
Pomidorowy krem z nutką pomarańczy 97

ryżu 1 liść kaffiru słodka śmietana świeża bazylia sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew drobno ścieramy, podsmażamy na maśle. Z pomarańczy wyciskamy sok, dodajemy do marchewki, chwilę razem dusimy, dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą. Gotujemy na małym ogniu 15 min, lekko studzimy i blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z sosem bolognese. 131

puszka krojonych pomidorów bez skórki sól pieprz oregano oliwa Wykonanie: Cebulę oraz czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oliwie. Marchew obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do cebuli, podsmażyć. Dodać mięso, wymieszać i dusić przez chwilę. Następnie wlać wino, dusić prze chwilę. Dodać pomidory, wymieszać i dusić pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Od czasu

zadanie-gotowanie
Pasztet drobiowy 204

mięso włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą z kranu do ¾ wysokości mięsa – tyle musi być w wodzie zanurzone . Dołożyć włoszczyznę – marchew, pietruszkę i por   -   i resztę przypraw do wywaru. Całość zagotować, następnie zmniejszyć ogień i dusić do miękkości na małym ogniu ok. 1 i ½ godziny – mięso drobiowe musi łatwo odchodzić od kości .  Wyjąć mięso z wywaru

Grunt to przepis!
karkówkowe kotlety w kukurydzianej panierce... 163

płatki zmiksować w blenderze kotlety zanurzyć w jajku i obtoczyć je płatkami kukurydzianymi smażyć na rumiano na gorącym oleju i pod przykryciem dusić je z 5 minut ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać je i pokroić w talarki marchew obraną i pokrojoną w słupki ugotować, doprawić łyżką masła, solą do smaku i i łyżeczką tartej bułki - wymieszać kotlety podać z ziemniakami

W Mojej Kuchni Lubię
Poniedziałek: Wegetariańska zapiekanka pasterska ze słoika 119

chodzi o to samo: trzeba przykryć mięsny sos warstwą tłuczonych ziemniaków i zapiec na złoto w piecu. Skład sosu jest dowolny: marchew, pietruszka, seler, groszek, cebula i mięso, lub w wersji wegetariańskiej cieciorka, soczewica. Całość powinna się dusić na wolnym ogniu do miękkości. Do warzyw dobrze jest dodać szklankę wina, albo dobrego portera, najlepiej stauta, który dodaje sosowi przyjemnej słodyczy

Niedzielny kucharz
ZAPIEKANE PULPETY Z INDYKA W SOSIE BOLOŃSKIM 238

boloński: Cebule kroimy w drobną kostkę,wrzucamy na olej od smażenia pulpetów. Smażymy do zrumienienia, po czym dodajemy posiekany czosnek. Marchew obieramy i ścieramy na drobnej tarce, dodajemy do cebuli. Dorzucamy pomidory z puszki i chwilę dusimy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, paprykę, oregano. Całość podlewamy 200 ml wody. Dusimy 10 minut. W naczyniu żaroodpornym

Walijskie Pichcenie
Kapuśniak z mięsem mielonym 132

mielone, podsmażamy 5 min, od czasu do czasu mieszając i rozdrabniając przy pomocy drewnianej łyżki. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki. Smażymy następne 5 min. Do całości dodajemy pokrojone boczniaki i pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat, pokrojoną w kostkę paprykę, wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy do jej miękkości

R'n'G Kitchen
Pałki indycze w jabłkach 87

minut na średnim gazie. Trzeba uważać ponieważ musztarda z marynaty lubi się przypalać. Po tym czasie dodajemy do rondla startą marchew i jabłko, całość zalewamy wodą, tak aby przykryła pałki do połowy wysokości. Przykrywamy rondel i dusimy mięso przez około 1,5 godziny obracając je co jakiś czas. Gdy mięso będzie już w miarę miękkie, wkładamy rondel do piekarnika nagrzanego

Gotowanie moimi oczami
Chowder czyli Zupowe Wtorki odc.69 i Srodowe Rybki odc.59 219

skórki startej z cytryny posiekany koperek Cebule podsmażamy na rozpuszczonym maśle, dodajemy czosnek, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz startą marchew.  Zalewamy warzywa wodą, tak by je tylko przykryła. Lekko solimy, dodajemy ziele oraz liść laurowy. Dusimy na małym ogniu, aż ziemniaki będą prawie miękkie. Dodajemy pokrojone w kostkę ryby, śmietanę i gotujemy do momentu, aż mięso będzie

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania