duszona marchew - 1101 przepisów (strona:12/74)

Młoda kapusta z boczkiem 178

Cebulę i koperek drobno siekamy.  2. Boczek podsmażamy w garnku z grubym dnem aż tłuszcz się wytopi a boczek zarumieni. Dodajemy kapustę, marchew i cebulę, podsmażamy chwilę, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy pod przykryciem często mieszając przez około 40 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy i koperek, dusimy jeszcze chwilę

Szefowa kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami 159

smażymy na maśle -dodajemy do mięsa z kurczaka,doprawiamy solą i pieprzem.  Do garnka dajemy pokrojoną cebulę,startą na tarce lub w nitki marchew i cukinię oraz kukurydzę. Dodajemy łyżkę masła i dusimy całość około 10 minut. Dodajemy pieprz,zioła prowansalskie i sól. Całość dokładnie mieszamy.  Do miski dajemy śmietanę,jajka,mleko,natkę pietruszki,wegetę,pieprz,oregano oraz

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Domowy paprykarz 169

słodka, papryka wędzona, papryka ostra, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Drobno pokrojoną cebulę szklimy na oleju (z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego). 2. Marchew obieramy, trzemy na tarce, dodajemy do cebuli i dusimy ok. 10 min. 3. Łączymy warzywa (bez liścia laurowego i ziela angielskiego) z ugotowanym ryżem, rozdrobnioną makrelą i koncentratem pomidorowym. 4. Paprykarz doprawiamy do smaku

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu 153

pieczarki i kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pierś kurczaka posypaną przyprawą. Dodać cebulę i pieczarki. Chwilę smażyć razem. potem dodać marchew i mięso z rosołu. Podlać odrobiną wody i dusić jeszcze chwilę razem. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę. Podgrzewać jeszcze około 2 minuty. Naleśniki napełniać farszem, zwijać i przekroić na 4 części. Każdą

Ewusiowe Smaki
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 157

łyżka miodu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonej gorczycy białej Łopatkę i udka od kurczaka , myjemy i wkładamy razem do brytfanki , dodajemy cebulę i marchew ( można w całości – byle obrane ) , solimy do smaku . Dusimy pod przykryciem , w razie potrzeby dolewając szklankę wody ,żeby się nie przypalało , tak długo ,aż mięso będzie miękkie i rozpadające . Odstawiamy do wystygnięcia . Wątróbkę podsmażamy

Ogrodnik w podróży
SZTUKA WOŁOWINY W SOSIE Z CZERWONEGO WINA 131

wygodniej w garnku z gruby dnem. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę z czosnkiem i  jeszcze chwilę smażymy. Teraz dodajemy startą na grubych oczkach marchew, dolewamy wino, wlewamy 100 ml wody, przykrywamy i dusimy do miękkości  2,5 godziny. Mięso wyjmujemy z garnka i odstawiamy  na talerz, wrzucamy pokrojone w ćwiartki pieczarki i dusimy kilka minut

KuchcikoweLove
Kiełbasa w pikantnym sosie. 187

rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę i lekko podsmażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przesmażyć przez kilka sekund. Po czym dodać starte na dużych oczkach marchew i pietruszkę. Podlać sokiem z groszku konserwowego i dusić około 5 minut, często mieszając. Następnie dodać passatę pomidorową, groszek konserwowy, przyprawy oraz kiełbasę pokrojoną w cienkie plasterki. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Leczo warzywne z dynią 161

patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć około 2-3 minut, by rozpadła się na części, ale nie przypaliła. Ma jedynie trochę zmięknąć. Do cebuli dodać marchew oraz dynię, chwilę je podsmażyć, dodać szklankę wody, dusić kilka minut pod przykryciem. Po kilku minutach dodać paprykę oraz pomidory - całość doprawić, dodając sól, pieprz, gałkę, curry oraz wędzoną paprykę. Wszystko dokładnie przemieszać

Moje Qulinaria
Bigos z cukinii, patisonów i bobu 139

marchewki w plasterki Do dużego garnka wlewamy dwie łyżki oleju i wrzucamy bób, podsmażamy minutkę i zalewamy około 1 szklanka wody, przykryć garnek pokrywka i dusić 5-10 minut aby bób zmiękł. Kolejno dodajemy marchew, po 3 minutach resztę warzyw i pokrojone śliwki, doprawić i smażyć aż zmięknie cukinia i patisony. Smakuje na ciepło jak i na zimno

greenscarf
Imbirowy kurczak curry z rabarbarem 164

obrać, pokroić na kawałki. Zmieszać z miodem. Oczyścić marchew, pokroić w plasterki, obrać cebulę i pokroić w kostkę. Rozgrzać w garnku łyżkę oliwy, krótko poddusić marchew i cebulę. Warzywa oprószyć curry, dodać rosół i dusić jeszcze około 10 minut. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Filety z kurczaka pokroić w paski, usmażyć na złoty kolor na łyżce oliwy, posypać solą

Tradycyjna Kuchnia
Gulasz z wątróbką i warzywami 186

patelni. Cebulę kroimy w piórka, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, ogórki kroimy w plasterki. W garnku roztapiamy masło i dodajemy cebulę i marchew. Warzywa podsmażamy, następnie podlewamy pół szklanki wody i dusimy dopóki nie zmiękną. Dodajemy podsmażoną wątróbkę, ogórki, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dusimy jeszcze przez około 5 minut. W razie potrzeby podlewamy wodą

e-PrzepisyKulinarne
Zupa z ciecierzycy i porów 261

pół, dokładnie umyć, pokroić w paseczki. Marchew i selera obrać, umyć i zetrzeć na grubej tarce. W garnku z grubym dnem rozgrzać masło, dodać selera, marchew oraz pory i zmiażdżony czosnek. Delikatnie posolić i dusić kilka minut. Zalać 4 szklankami wody, po zagotowaniu gotować jeszcze ok. 10 minut, dodać ciecierzycę, posiekaną natkę, majeranek. Po kilku minutach zdjąć z ognia

Czerwień i błękit
Smażone selery naciowe z marchewką i mandarynkami 362

łodygi selera naciowego1 marchew1 mandarynka1 łyżka oliwy100 ml wina białego wytrawnego1 łyżka soku z cytrynysól, gałka muszkatołowaWykonanie.Łodygi selera pokroić w 2-3 cm kawałki. Marchew w paski.Podsmażyć na oliwie, podlać winem i dusić do akceptowanej przez nas miękkości. Dorzucić cząstki mandarynek, posypać gałką muszkatołowa i momencik  smażyć. Smaczny dodatek do mięska drobiowego

Kulinarny karnet Christophera
GULASZ THEKLI – GOTHIC II – gulasz na piwie lub kwasie chlebowym z miodem 402

łyżki oleju w garnku ok. 3 min, następnie dorzucamy drobno posiekany czosnek i smażymy ok. 1 min, mieszając. Następnie wrzucamy z powrotem podsmażone mięso oraz marchew z miski. Wszystko doprawiamy solą i mieszamy.4. DUSZENIE (15-20 min)Do garnka dolewamy ciemnego, słodkiego piwa lub kwasu chlebowego, dodajemy majeranek lub inne ulubione zioła i dusimy bez przykrycia, na wolnym ogniu

Nerds Kitchen
Kurczak w jesiennych warzywach 253

jego smażenia tłuszczu podsmażamy pokrojony w paseczki lub w kostkę boczek oraz pokrojona w kostkę cebulę. Gdy się ładnie przyrumienią dokładamy pokrojone w kostkę warzywa (marchew i seler) oraz kurczaka. Wszystko podlewamy winem i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Jeśli będzie taka potrzeba dolewamy do mięsa odrobinę wody. Na 5 minut przed końcem duszenia dodajemy winogrono przekrojone

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania