Wieprzowina duszona w kiszonej kapuście - z marchewką i suszonymi grzybami

Wieprzowina duszona w kiszonej kapuście - z marchewką i suszonymi grzybami

Wieprzowina duszona w kiszonej kapuście - z marchewką i suszonymi grzybami

Przepis na : obiad

 Tak przygotowane mięso rozpuszcza się w ustach! Sycące i aromatyczne danie obiadowe. Idealne na chłodniejsze dni. Składniki: 1 kg wieprzowiny (u mnie łopatka bez kości), 500 g kiszonej kapusty, 4 marchewki, duża cebula, 2 garści suszonych grzybów, kostka mięsna, sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka w proszku, ostra papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa maggi, olej do smażenia, natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w bardzo duż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Autor

Violcia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mięso, kapustą, papryka, marchewka, dania obiadowe, ziemniaki, pieczywo, kapusta kiszona, wieprzowina, obiad, dania mięsne, mięso duszone, ziemniaki zapiekane, dania bez mięsa, duszona marchew, dania na gorąco, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Nie tylko w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję