duszona marchew - 1101 przepisów (strona:26/74)

Bakłażan faszerowany ciecierzycą 189

włożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować 5 minut wydrążony miąższ bakłażana pokroić w drobną kostkę marchew obrać (paryki przekroić, pozbawić gniazd nasiennych) pokroić w drobną kostkę i podsmażyć kilka minut na rozgrzanej patelni. Dodać miąższ z bakłażana i dusić następne kilka minut. Na koniec dodać oskubane listki z tymianku i ajwar, ugotowana ciecierzycę i wymieszać. Posolić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Curry z cukinii i czerwonej soczewicy 145

średniej wielkości kostkę lub piórka i ją zeszklij. Do cebuli dodaj pokrojoną w 2 cm plasterki/kawałki marchew. Smaż razem przez 3-5 minut, mieszając co chwilkę. Do garnka wrzuć następne cukinię pokrojoną w półplasterki o grubości około 1 cm. Duś wszystko razem przez 3 minuty, po czym dodaj suchą soczewicę, posiekane listki buraka wraz z ogonkami, wymieszaj wszystko dokładnie

greenscarf
Marchewka z groszkiem 251

kwaśnej śmietany sól, pieprz 1. Ze słoika odlewamy 1/3 szklanki zalewy. Dodajemy mąkę, mieszamy do rozpuszczenia mąki. 2. Marchew i groszek wraz z pozostałą zalewą przekładamy do garnka z grubym dnem. Dodajemy masło, przyprawy, zagotowujemy. Wlewamy zalewę z mąką, dodajemy śmietanę. Dusimy około 10 minut

Szefowa kuchni
Mięsne kopytka na orientalnym ryżu 139

małym ogniu. Ugotowane wyjąć łyżką cedzakową, przełożyć na talerz i odstawić. Przygotować warzywa: oczyścić por, obrać ze skórki marchew i pietruszkę, z papryki wyciąć nasiona. Warzywa opłukać, pociąć w zapałki i razem z groszkiem oraz kiełkami soi wrzucić na rozgrzany olej. Dusić pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie rozgrzać olej na drugiej patelni i podsmażyć na niej mięsne kopytka

Nie tylko w kuchni
Marchew z groszkiem 144

Składniki 250 g marchwi 250 g groszku konserwowego 2 łyżki masła 1 łyżeczka mąki Sól ,cukier Przygotowanie Marchew umyć , obrać i pokroić w 6-7 milimetrową kostkę.  Zalać 100 ml wody , dodać masło , pół łyżeczki soli , kilka szczypt cukru i dusić na średnim ogniu.  Po pięciu minutach dodać groszek , dolać 50-100 ml wody / w zależności od tego

R'n'G Kitchen
Muszelki z kapustą, marchewką i grzybami 147

oczkach. Cebulę obrałam i pokroiłam w drobną kosteczkę. W rondelku rozgrzałam olej, zeszkliłam na nim cebulę, dodałam startą marchew i chwilkę razem smażyłam. Następnie dorzuciłam kapustę i podgotowane grzyby razem z wodą, w której się gotowały. Podlałam jeszcze trochę wodą i dusiłam pod przykryciem na małym ogniu, dopóki kapusta nie była wystarczająco miękka. Czas zależy od kapusty, mojej wystarczyło

Kuchenne zapiski Edyty
Pierogi z mięsnym farszem 166

ciepłą patelnię z łyżką masła i delikatnie je podsmażamy. Zalewamy warzywnym wywarem i rozdrabniamy je widelcem. Całość dusimy do momentu, aż bulion wyparuje, a mięso będzie miękkie. Pozostawiamy do wystygnięcia. W maszynce do mielenia, przez sitko z małymi oczkami mielimy marchew oraz pietruszkę, naprzemiennie z uduszonym mięsem oraz cebulą i czosnkiem. Po zmieleniu całości, dokładnie wszystko razem łączymy, doprawiamy solą

Kuchenna Kontrrewolucya
pyszne naleśniki z warzywami, szpinakiem... 164

grube naleśniki, odkładać na talerz marchew, por rozdrobnić w rozdrabniaczu, w rondlu na oleju zeszklić cebulę, wsypać marchew z porą, świeże liście szpinaku, wsypać mrożone "warzywa na patelnię", przyprawy i podsmażać z 5 minut, wlać wodę i na średnim ogniu dusić bez przykrycia do odparowania płynu, na koniec wsypać tartą bułkę i wymieszać na każdy naleśnik nałożyć sporo warzyw, zawinąć

W Mojej Kuchni Lubię
Warzywa glazurowane podane na rukoli z fetą 157

małym ogniu stale mieszając do momentu rozpuszczenia się kryształków, połączenia wszystkich składników i pokrycia buraków powstałą glazurą. Marchew  pietruszkę obieramy, kroimy w słupki i przekładamy na patelnię. Ponieważ w odróżnieniu od buraków, warzywa te są surowe, podlewamy je wodą i dusimy pod przykryciem do momentu, gdy będą lekko twarde. Wówczas postępujemy podobnie jak wcześniej, czyli dbamy, by w naczyniu

Taste Of My Day
Biała kiełbasa z cebulą 209

przykrycia. Kiełbasę wyjąć, ponacinać i zrumienić na smalcu na złocisty kolor.Dodać cebulę, posypać przyprawą  i dusić na małym ogniu pod przykryciem ,aż cebula nabierze złocistego koloru. Skład przyprawy do steków :  pieprz czarny grys, papryka czerwona grys, sól morska, marchew grys, pasternak grys, pietruszka nać, cebula grys. Zastosowanie :  do steków, saszłyków, żeberek, drobiu, baraniny, wieprzowiny, sałatek

Moje domowe kucharzenie
Gulasz z łopatki z pieczarkami 251

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) , również na złoto , dodajemy do mięsa , wsypujemy do niego także marchew i pietruszkę , solimy , pieprzymy . Na końcu podsmażamy pieczarki , także dodajemy do reszty składników , sypiemy majerankiem i zalewamy szklanką wody lub bulionem . Zakrywamy pokrywką i dusimy – pieczemy w piekarniku w temperaturze 140 C przez około 1,5 godziny , od czasu , do czasu

Ogrodnik w podróży
Zupa pomidorowa na pieczonym kurczaku 106

warzywnego 330 ml soku pomidorowego cukier sól, pieprz Przygotowanie Mięso oddzielamy od kości. Na sosie z kurczaka dusimy pokrojoną w piórka cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i kości z kurczaka. Całość zalewamy wrzątkiem ( około 1 litra ), dodajemy startą na dużych oczkach marchew, domową kostkę warzywną, gotujemy przez 5 min. Następnie dodajemy mięso, kaszę i sok pomidorowy. Całość gotujemy do miękkości

R'n'G Kitchen
duszony kurczak z warzywami, na sposób włoski 165

Kolejny przepis wg. Gennaro Contaldo. Doskonałe, sycące, jednogarnkowe danie. Proste i szybkie w przygotowaniu – około godziny całej roboty. Z podanych ilości warzyw, spokojnie starczy sosu

stajnia gołębie od kuchni
Zupa krem z dyni z domowymi grzankami 212

łyżki masła -2 łyżeczki ziół prowansalskich  Z dyni wyciągamy pestki, kroimy ją na niewielkie kawałki. Cebulę szatkujemy, marchew również, dodajemy czosnek i dodajemy trochę oleju-podsmażamy. Następnie dodajemy dynię oraz pokrojone na niewielkie kawałki obrane ziemniaki. Całość zalewamy wywarem i dusimyDusimy do momentu aż dynia będzie miękka. Ściągamy z ognia, miksujemy blenderem na gładki krem. Jak zupa

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Słodka zupa pomidorowa 144

odłożyć. Udka zalać w garnku zimną wodą. Zagotować i zebrać osad. Dodać listki laurowe, ziele, kolendrę, pokrojoną marchew, pietruszkę i seler oraz płaską łyżkę soli. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 40 minut. Na maśle zeszklić cebulę, dodać starte jabłka. Dusić chwilę razem. Dodać do zupy razem z pomidorami. Gotować kolejne 20 minut. Doprawić do smaku pieprzem i solą

Domowa cukiernia Ewy
Kurczak z marchewką. 115

Marchewka do obiadu: 4 marchewki pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki masła szczypta soli i pieprzu Marchew gotujemy w wodzie do miękkości.  Następnie kroimy ja w kostkę. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do marchewki.  Masło rozpuszczamy w rondelku i chwilę dusimy razem z marchewką i natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.  Skomentuj

MamaOskarka
Pierś z kurczaka w jogurtowym sosie z imbirem i cytryną 322

pokrojoną por w talarki z liściem laurowym, po 5 minutach dodaj startą na tarce o dużych oczkach marchew. Podduś do miękkości, posól i popieprz delikatnie. Do jogurtu dodaj 1/3 szklanki gotującą wodę z ziemniaków, aby go zahartować. Podczas gdy warzywa się duszą, rozgrzej drugą patelnię, przesmaruj olejem i połóż pokrojone mięso. Smaż przez 3-4 minuty, a następnie obróć

Pasje Jolki
Kurczak w jarzynce + film 112

włoska, cebula) filet z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku pieprz cytrynowy sól przepis Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach .Pora i cebulę drobno kroimy , kapustę włoską szatkujemy. Całą włoszczyznę wrzucamy na patelnię i dusimy na  tłuszczu na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą , pieprzem cytrynowym i czosnkiem granulowanym

Smakowite Dania
Warstwowe purée warzywno - rybne 198

mnie prowansalskie)olej do smażeniaRybę kroimy na mniejsze cząstki i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki i marchew obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku. Por kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy odrobinę wody i chwilę dusimy aż woda odparuje. Połowę ziemniaków blendujemy z marchewką i z łyżką masła. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. W osobnej

Bon Appetit Małgorzaty