Pasztet z selera z chrzanem

Pasztet z selera z chrzanem

Pasztet z selera z chrzanem

Pasztet z warzyw o zaskakującym smaku, nadanym mu przez sos sojowy, chrzan i czosnek. Może być podawany na ciepło, z sosem i ziemniakami. Może również pełnić rolę zimnej przystawki. Przepis na bazie przepisu Ewy Wachowicz. 650 g selera 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki chrzanu ze słoiczka 100 g masła 1 łyżka sosu sojowego 2/3 szklanki bułki tartej + kilka łyżek do wysypania keksówki 3 jajka 1 szklanka gorącego wywaru grzybowego (ewentualnie drobiowego) 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, warzywa, sosy, sos sojowy, bułki, jajko, seler, ziemniak, marchewka, drobiowe, pasztet, ziemniaki, przystawki, warzywa na patelnie, sos do jajek, duszona marchew, dania na gorąco, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.