razem jest pizza, ale jajko musi być, nie ma innej opcji. Idę odkopać walizkę. Jeszcze tylko 4dni. To już? Wczoraj udało mi się uwiecznić (prawie) wszystko co zjadłam, a więc pokazuje wam jeszcze mój wczorajszy jadłospis. I. Naleśniki z kokosowym twarożkiem, sosem jagodowym* i borówkami II. czosnkowy wrap* z jajecznicą, szynką, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem *z domowej oriszowo-pszennej
More food, love and dreamspizza, więc bez piekarnika ciężko. A zdjęcia w tym tygodniu to : * same słodkości - pyszności * bazylia poczuła wiosnę i tak obrodziła * serduszka dwa * konkursowa zupa pomidorowo-paprykowa z tymiankiem i chili - przepis jutro na blogu * konkursowe pianki - przepis jutro na blogu * grochy i kratka ? ciekawe połączenie * pasztet z pistacjami - także na konkurs * niedzielne kino domowe
Magiczne Życie MartySkładniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych 1 szklanka ciepłej wody 20 g świeżych drożdży 1/4 szklanki mleka łyżeczka soli
Karczma Honoriettysię z wakacjami. Jest to szybki oraz bardzo smaczny pomysł na letni obiad, a do tego dość tani. Gotowy w 30 minut! Czytaj dalej >> 5) Domowy makaron w stylu włoskim Domowy makaron tagliatelle z carpaccio z czarnej trufli oraz serkiem mascarpone. Poezja! Dawno nic tak dobrego nie jadłam. Mimo prostoty jest to danie wyszukane, przeznaczone na specjalne okazje(...)domowego pesto z bobu, z dodatkiem szynki parmeńskiej oraz śmietanki kremówki. Całość posypałam po wierzchu świeżą natką pietruszki oraz posiekanymi orzechami nerkowca. Czytaj dalej >> 11) Pulpeciki z makaronem w sosie bazyliowym Mini pulpeciki z mięsa indyczego pieczone w piekarniku, podane z aromatycznym sosem bazyliowym, w towarzystwie makaronu typu spaghetti. Wyjątkowo smaczne danie. Czytaj dalej >> 12) Pizza
Kuchnia MagdaLenysię z wakacjami. Jest to szybki oraz bardzo smaczny pomysł na letni obiad, a do tego dość tani. Gotowy w 30 minut! Czytaj dalej >> 5) Domowy makaron w stylu włoskim Domowy makaron tagliatelle z carpaccio z czarnej trufli oraz serkiem mascarpone. Poezja! Dawno nic tak dobrego nie jadłam. Mimo prostoty jest to danie wyszukane, przeznaczone na specjalne okazje(...)domowego pesto z bobu, z dodatkiem szynki parmeńskiej oraz śmietanki kremówki. Całość posypałam po wierzchu świeżą natką pietruszki oraz posiekanymi orzechami nerkowca. Czytaj dalej >> 11) Pulpeciki z makaronem w sosie bazyliowym Mini pulpeciki z mięsa indyczego pieczone w piekarniku, podane z aromatycznym sosem bazyliowym, w towarzystwie makaronu typu spaghetti. Wyjątkowo smaczne danie. Czytaj dalej >> 12) Pizza
Kuchnia MagdaLenydomowe pizzerki, pyszne aromatyczne w sam raz na obiad lub na popołudniową przekąskę. Do ciasta użyłam mąki Młynów Stoisław. wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Zapraszam :) Składniki: 400 g mąki pszennej na pizzę amerykańską
Sama słodycz i szczypta chiliZrobiłem prawdziwą domową wędlinę! Pierwszy raz. W sumie skomplikowane to nie było, ale skoro już pierwsze koty za płoty to może za jakieś kiełbasy się wezmę? Hmm, poczytam o tym, zobaczymy... A wrócę jeszcze do bułek-supełków. Bo pisałem tam, że Marta przyjeżdża, i że czasu w ogóle nie mam i pewnie będę musiał ją ugościć pizzą na telefon. Otóż
Marder&Marder ManufactureDomowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Parówki pieczone w cieście francuskim są smaczne i szybkie do przyrządzenia, polecam na szybkie śniadanie lub kolację. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 6 parówek 100
Bajeczna Kuchniapizzy oraz jako dodatek do przekąsek . Jest jednym z najpopularniejszych sosów. Bardzo często jest podawany również do sałatek , aby wzbogacić ich smak. Świetnym dodatkiem są także suszone zioła, które możemy śmiało użyć. Wzbogaci to smak sosu. Najważniejszym atutem tego specjału jest to, że jest bardzo aromatyczny i nie jest poddawany obróbce termicznej. Ogólnie ujmując jest to domowy, tani i szybki
ProstePesto.plobowiązków domowych zajmuje mi całe 24 godziny i już dosłownie nie mam ani chwili by cokolwiek móc dodać. Nie przestaję jednak gotować, moja pasja cały czas we mnie jest i nie zamierzam z niej zrezygnować. Ostatnio na dodatek, oprócz miłości do gotowania pojawiła się miłość do zdrowego jedzenia. Ciężko mi- człowiekowi, który nie wyobraża sobie tygodnia bez pizzy, chińskiego
Mango PapajaPolski', ponieważ dodaliśmy trochę sera dojrzewającego z czarnuszką kupionego na regionalnym festynie ( "Święto gęsi na Krajnie” w Minikowie ) wprost od producenta. Jak Wam się podoba? To chyba najlepsza pizza, jaką jedliśmy. Była tak pyszna, że pochłonęliśmy ją z mężem na jednym posiedzeniu :) Dzieci oczywiście nie chciały jej tknąć, więc dla nich zrobiłam drugą, z bardziej znanymi im dodatkami :) Dzięki temu(...)mleka (lekko ciepłego) 15 g drożdży 1 jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: 6 łyżki sosu domowego sosu pomidorowego (wcześniej zredukowanego) 80 g bresaoli 60 g rukoli 150 g sera dojrzewającego (z czarnuszką) parmezan (Parmigiano Reggiano) Z wody, mleka, cukru i 1 łyżki mąki pszennej zrobić zaczyn. Odstawić
Delicious TitbitsPyszne domowe ogóreczki w słodko-kwaśnej zalewie z dodatkiem przyprawy curry. Świetnie smakują zarówno jako dodatek do obiadu albo do kanapek lub jako przekąska na imprezę. Ketchup z cukinii z papryką Przepis tutaj (KLIK) Jest to gęsty sos o słodko-kwaśnym smaku, w którym wręcz można się zakochać :)) Ketchup idealnie komponuje się z wędlinami, serami, mięsami, pizzą, i pewnie
Blog z Apetytemmnie domowe powidła morelowe posypka cukrowa Jak zrobić kryzysowy mazurek wielkanocny: Zaczynamy od przygotowania ciasta. Najpierw do miski wsypujemy maki, proszek do pieczenia, cukier, mieszamy. Następnie dodajemy olej, wodę, mieszamy i wyrabiamy ciasto. Potem na papierze do pieczenia rozwałkowujemy ciasto niezbyt cienko, nadają mu kształt prostokąta – ciastem należy wyłożyć dowolną formę prostokątną. Brzegi odcinamy za pomocą noża do pizzy. Ciasto
Dorota Smakuje