Domowa beza Pavlova

Domowa beza Pavlova

Domowa beza Pavlova

Przepis na : deser

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to łatwe ciasto, gdyż wszystko zależy od ubicia białka. Beza jest dość kapryśna lecz warto pamiętać, żeby przy ubijaniu piany korzystać ze szklanych lub metalowej misy. Jakikolwiek tłuszcz spowoduje, że białka się nie ubiją. Przepis i listę składników przedstawiam poniżej. Składniki 500 ml kremówki 36% 20 dag owoców świeżych lub mrożonych 1 łyżeczka soku z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.