dekoracje - 3179 przepisów (strona:43/212)

Kaszotto gołąbkowe 146

ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 180 g kwaśnej śmietany 18% sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, bazylia, oregano, zioła prowansalskie 2 łyżki mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) do dekoracji świeża pietruszka lub kolendra WYKONANIE Mięso przełożyć do dużej brytfanny lub garnka. Dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, polać całość obficie oliwą i smażyć mieszając od czasu

Passions hobbies life
ŚMIETANOWIEC Z GALARETKAMI I OWOCAMI 101

Śmietanę ubijam z cukrem pudrem. Przestygniętą żelatynę łączę z odrobiną śmietanowej masy, następnie dodaję do pozostałej śmietany i mieszam. Na koniec do masy dodaję galaretki (kilka kostek zostawiam do dekoracji), delikatnie mieszam. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, układam biszkopty i zalewam przygotowaną masą. Ciasto chłodzę w lodówce (najlepiej przez całą noc), następnie dekoruję owocami i pozostawionymi galaretkami. * Ciasto zainspirowane

JejKuchnia
Truskawkowe tiramisu (bez jajek) 176

nasączenia: 1 szklanka zimnej przegotowanej wody 1 łyżka syropu różanego (można pominąć ale polecam bo deser ma fajny smak) 1 łyżka soku z cytryny 50 ml wódki Truskawki do dekoracji   Sposób przygotowania deseru: Śmietanę i mascarpone należy dobrze schłodzić w lodówce, najlepiej przez minimum 24 godziny. Zimną śmietanę i mascarpone umieścić razem w misce , zmiksować do uzyskania gęstego

Wanilia i Kardamon
Tarta ze szparagami i łososiem 179

przesianej mąki dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć na chwilę do lodówki. Szparagi myjemy, odrywamy starą końcówkę i kroimy na mniejsze kawałki.Kilka zostawiamy do dekoracji. Łososia kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy w misce ze szparagami. W misce wymieszaj jajka i śmietanę. Całość dopraw solą i pieprzem. Wszystko wymieszaj. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj

I LOVE LIFE
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 146

jego gładką strukturę. Ważne jest jednak, aby był to w 100% zmielony twaróg, a nie mieszanka śmietanki z mlekiem w proszku i kilkunastoma innymi składnikami! Bita śmietana i dekoracja Przed podaniem kremówkę ubij z mascarpone oraz cukrem z prawdziwą wanilią na sztywno. Wierzch sernika ozdób bitą śmietaną, używając rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Pozostałe truskawki pokrój w plasterki i ułóż

Food Square
Milkshake truskawkowy. Orzeźwiający smak lata ☀️ 113

truskawek (u mnie truskawki wymieszane z poziomkami) 300 g dobrej jakości lodów śmietankowych lub waniliowych 1/2 – 2/3 szklanki (123-160 ml) zimnego mleka Dodatkowo: świeże owoce do dekoracji Przygotowanie: 1) Truskawki umyć, usunąć szypułki i schłodzić w lodówce. 2) Wszystkie składniki na koktajl wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na jednolitą masę. 3) Napój rozlać do schłodzonych szklanek, udekorować

Fitsweet.me
Gryczane ciasto z truskawkami i kefirem 132

niezbędne składniki do wypieku - mamy ciacho! Składniki: 3 łyżki mąki gryczanej 30ml kefiru 2 jaja 2 łyżki erytrytolu szczypta proszku do pieczenia aromat 2-3 truskawki + mąka do obtoczenia dekoracja: płatki migdałowe  Sposób przygotowani: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, kefir, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Kolejno wrzucamy pokrojone i obtoczone

Truskawkowa Fiesta
Sałatka z zielonych szparagów z serem feta i sosem chimichurri 112

szparaga! ;) * SKŁADNIKI dla 2-4 osób 1 pęczek szparagów garść ulubionej sałaty. np. roszponki garść listków kolendry garść listków oregano garść rzeżuchy 100 g sera feta kilka bratków do dekoracji (opcjonalnie) kilka łyżek sosu chimichurri ( z tego przepisu ) sól * PRZYGOTOWANIE Zagotowuj wodę z odrobiną soli. Szparagom odetnij końcówki. Jeśli są grubsze (powyżej 1 cm), przetnij je na pół. Szparagi wrzuć

Food Square
Tort czekoladowa rozkosz 136

mleka 4 żółtka 50 g cukru pudru 500 ml śmietanki kremówki 250 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao) Dodatkowo: 240 g konfitury truskawkowej (jeden słoik) truskawki do dekoracji tortu Średnica tortownicy to 26 cm. Rozpoczynamy od biszkoptu. Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy ŁYŻKA PO ŁYŻCE (to bardzo WAŻNE) cukier i cukier wanilinowy

PatiGotuje
Sernik z musem truskawkowym na wafelkowym spodzie 392

łyżka cukru pudru 60ml mleka 6 łyżeczek żelatyny Mus truskawkowy: 500g truskawek (mogą być mrożone) 1 truskawkowa galaretka Polewa: 60g mlecznej czekolady 1 łyżeczka masła 3 łyżeczki śmietanki 30% Dekoracja: 200g śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru 50g czekoladowych wafelków 3-4 sztuki truskawki Wykonanie: 1. Masa serowo-waniliowa: Żelatynę zalać połową ilości mleka żeby napęczniała, a resztę mleka podgrzać

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowy tort Oreo (bez pieczenia) 143

łyżek płynnego oleju kokosowego Wierzch*: 100 gram czekolady gorzkiej (1 tabliczka) 3 łyżki syropu z agawy 4 łyżki z pozostałego schłodzonego mleka kokosowego użytego do nadzienia ciastka oreo do dekoracji Wykonanie: Spód: W pierwszym kroku przygotowujemy sobie odpowiednio tortownicę. Mianowicie dno montujemy odwrotnie niż należy Dlaczego? Bo wtedy ukrojony kawałek ciasta gładko się ześlizgnie na talerzyk Ciastka oreo przeznaczone

Lamarida.pl
Tort truskawkowy cheesecake 175

cytryny 60 g cukru 4 listki żelatyny Krem śmietankowy 50 ml truskawkowego puree 200 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 200 g mascarpone 300 g truskawek do dekoracji Zacznij od galaretki. Żelatynę namocz w zimnej wodzie na 20 minut. Oczyść truskawki z szypułek i pokrój . Umieść w małym garnku, dodaj sok z cytryny i cukier. Zagotuj i gotuj

codojedzenia
Gęsty domowy majonez 282

obecnych czasach jedyne na co należy zwrócić uwagę, to jajka. Najlepiej, aby były z zaufanego źródła. Przed użyciem dobrze je umyjcie itd. Do przepisy wykorzystałam jajka wiejskiej, ale do dekoracji jak zapewne zauważyliście są już te sklepowy (bo tamtych brakło ) Czas na przepis: Składniki: 2 żółtka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka octu 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 3/4 szklanki

Słodkie okruszki
Tort Caprese czyli włoski murzynek 182

cukru 70 g mielonych migdałów 70 g mielonych orzechów włoskich 70 g maku 10 g kakao 4 proszku do pieczenia 4 jajka likier migdałowy cukier puder do dekoracji Migdały i orzechy włoskie oraz kakao mielimy. Margarynę rozpuszczam. Czekoladę drobno kroje. Rozpuszczoną margaryną zalewam czekoladę. Mieszam do momentu powstania sosu czekoladowego. Jajka ucieram z cukrem. Dodaję likier migdałowy i sos czekoladowy

Ciasta z tradycjami
Shake truskawkowy. Deser na słoneczne dni. 174

szklanki zamrożonych truskawek 1 szklanka zimnego (!) mleka 4 gałki lodów waniliowych – dziś kupne, ale polecam domowe opcjonalnie cukier do smaku (u mnie 1 łyżka) bita śmietana + dowolna dekoracja (u mnie beza, truskawka i liski świeżej mięty) Przygotowanie: Truskawki wyjmujemy z zamrażalnika i przekładamy do misy wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium z założonym nożem. Dolewamy mleko (najpierw pół szklanki

Słodkie okruszki