Składniki na 4 porcje: • 2 sery Brie Saint Benoit • 200 g malin mrożonych • 3 łyżeczki cukru • kilka kropli tabasco • pieprz grubo mielony Wykonanie: • Odłożyć kilka malin do dekoracji, resztę zagotować z cukrem. • Maliny przetrzeć przez sitko, dodać tabasco. • Z sera Brie ściąć białą skórkę z wierzchu i boków. • Ser położyć na folii aluminiowej
To co kochamciasta na Murzynek bardzo czekoladowy. Pieczone przez 15 minut w temp. 180 st.C. Wyglądają na niewyrośnięte, ale specjalnie są mniejsze, bo dla małych dzieciaczków. Dekorację zrobiła z gotowego marcepana . Kupiła taki w czekoladzie, po czym obrała go z niej i dodała kurkumy , aby uzyskać żółty kolor. Utoczyła „brzuszki
To co kochamduże marchewki – 2 małe cukinie – 5 liści limonki Kaffir House of Asia – 1 gałązka rozmarynu – drobne młode listki i kiełki do dekoracji Wykonanie: Futomaki – Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, przysmażyć na oleju i wymieszać z mięsem mielonym. – Dodać musztardę, posiekaną natkę pietruszki i posiekaną
To co kochamdodać do niej czekoladę, masło i powidła z płatków róży. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną masę rozlać na podpieczony spód mazurka i ozdobić suszonymi owocami, orzechami i innymi dekoracjami
Kuchnia Bon Appetitschabu wieprzowego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1-2 pomidory 1 cebula 200 g śmietany 1500 -2000 ml wywaru (np. rosołu) 1 przyprawa gyros (dobrej jakości) bazylia do dekoracji tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso myjemy, roimy w kostkę, przekładamy na patelnię, wsypujemy przyprawę gyros i smażymy. Po usmażeniu wlewamy śmietanę, dokładnie mieszamy i odstawiamy na parę godzin
Domowy Smak JedzeniaPlacki fajnie się smażą, możecie do nich dodać ulubione owoce ;) Składniki: 250g jogurtu naturalnego 170g mąki pszennej 2 jajka opakowanie cukru waniliowego dżem, cukier puder lub owoce do dekoracji Jajka miksujemy lub roztrzepujemy z cukrem i jogurtem. Dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię teflonową wykładamy porcje ciasta i smażymy z obu stron. I gotowe! :) Przepis pochodzi ze strony
Czerwona Porzeczkagrubych oczkach i rozłożyć na sosie. Kapustę pekińską przekroić na pół i pokroić w cieniutkie paseczki , a następnie rozsypać na wierzchu sałatki, tworząc kolejną warstwę. Na wierzchu ułożyć do dekoracji 2 jajka pokrojone w ćwiartki i przyozdobić kilkoma pomidorkami koktajlowymi. Smacznego
Aromatyczne Podróżejajka SKŁADNIKI NA MUS: 3 opakowania Pasztetu Wielkopolskiego Profi z drobiem 125 g kremowego twarożku płatki chili do smaku 1/3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól świeżo zmielony pieprz DO DEKORACJI: ulubione warzywa WYKONANIE: EKLERY: W garnuszku z grubym dnem zagotuj wodę z masłem. Zdejmij garnek z ognia i dodaj do niego mąkę, a następnie drewnianą łyżką wymieszaj całość
Słodko-Słony Świat IlonyZUPA / KREM: Kurki płuczemy, oczyszczamy z piasku. W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną drobno cebulę oraz kurki – przesmażamy kilka minut, a następnie zalewamy bulionem ( kilka możemy odłożyć do dekoracji ). Dusimy ok. 20 minut, a następnie doprawiamy dużą szczyptą kurkumy oraz solą. Miksujemy na gładki krem i zagęszczamy serkiem kremowym naturalnym Apetina. Podajemy gorące ze świeżo upieczonymi ptysiami, natką pietruszki
Ostra na Słodkołyżki oleju kokosowego 200 gram twarogu półtłustego, trzykrotnie zmielonego 100 ml jogurtu naturalnego 5 łyżek miodu 500 gram malin 3 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki wrzątku kilka malin do dekoracji Granolę miksuję na pył w malakserze. Dodaję olej kokosowy i ponownie miksuję. Składniki powinny mieć strukturę mokrego piasku. Obręcze cukiernicze umieszczam na płaskim naczyniu (talerz, deska) i na dno obręczy wkładam
Mango Papajaszklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru Masa śmietanowa: 700 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 6 łyż ek cukru pudru 2 śmietan fixy Do dekoracji i przełożenia warstw: 2 szklanki malin 2 szklanki bi orówek 6 niedużych bez 2 batony w polewie z białej czekolady 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę
Szefowa kuchniZapraszam wszystkich na sernik ala malinowe ptasie mleczko Składniki: 100 g herbatników 60-70 g roztopionego masła 500 g twarogu na sernik 400 g malin + do dekoracji 4 łyżki cukru pudru 200 g kremówki 30% 20 g żelatyny 1/2 opakowania galaretki malinowej papier do pieczenia mała tortownica Wykonanie: Ciasteczka rozgniatamy w blenderze i wlewamy do nich roztopione masło. Dno tortownicy
W Moim Magicznym Domuzłociste. Krem Miksujemy mascarpone z ricottą do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dolewamy część syropu z wiśni - 150 ml (50 ml odstawiamy do dekoracji). Krem miksujemy na gładką masę. Krem schładzamy w lodówce 1 godzinę. Tarta Na ciasto wykładamy połowę kremu, a na niego
La grande e la piccola cuocazwijać w rolmopsy. Spinać wykałaczką. Na półmisku wyłożyć część surówki na to ustawiać rolmopsy, jak na zdjęciu widać, udekorować paseczkami z pora związanymi w kokardki, można użyć szczypiorku do dekoracji
kgwjanczewopomarańczowego 1/2 kg sera - polecam ser "Mój ulubiony" Wieluń (gęsty, idealny do serników) 125 g masła 1 szklanka drobnego cukru 4 jajka 1 1/2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) do dekoracji: dowolna posypka np. płatki czekoladowe Przygotowanie Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy pokrojone masło, cukier, budyń (proszek) i aromat pomarańczowy
Słodkie okruszki