dekoracje - 3179 przepisów (strona:50/212)

Ser Brie z malinami 145

Składniki na 4 porcje: • 2 sery Brie Saint Benoit • 200 g malin mrożonych • 3 łyżeczki cukru • kilka kropli tabasco • pieprz grubo mielony Wykonanie: • Odłożyć kilka malin do dekoracji, resztę zagotować z cukrem. • Maliny przetrzeć przez sitko, dodać tabasco. • Z sera Brie ściąć białą skórkę z wierzchu i boków. • Ser położyć na folii aluminiowej

To co kocham
Muffinki czekoladowe 150

ciasta na  Murzynek bardzo czekoladowy. Pieczone przez 15 minut w temp. 180 st.C. Wyglądają na niewyrośnięte, ale specjalnie są mniejsze, bo dla małych dzieciaczków. Dekorację zrobiła z gotowego marcepana . Kupiła taki w czekoladzie, po czym obrała go z niej i dodała kurkumy , aby uzyskać żółty kolor. Utoczyła „brzuszki

To co kocham
Futomaki z indyka w sosie imbirowo-śliwkowym 174

duże marchewki – 2 małe cukinie – 5 liści limonki Kaffir House of Asia – 1 gałązka rozmarynu – drobne młode listki i kiełki do dekoracji   Wykonanie: Futomaki – Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, przysmażyć na oleju i wymieszać z mięsem mielonym. – Dodać musztardę, posiekaną natkę pietruszki i posiekaną

To co kocham
Mazurek wielkanocny z powidłami z płatków róży i gorzką czekoladą 124

dodać do niej czekoladę, masło i powidła z płatków róży. Całość dokładnie wymieszać.  Przygotowaną masę rozlać na podpieczony spód mazurka i ozdobić suszonymi owocami, orzechami i innymi dekoracjami

Kuchnia Bon Appetit
zupa gyros 610

schabu wieprzowego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1-2 pomidory 1 cebula 200 g śmietany 1500 -2000 ml wywaru (np. rosołu) 1 przyprawa gyros (dobrej jakości) bazylia do dekoracji tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso myjemy, roimy w kostkę, przekładamy na patelnię, wsypujemy przyprawę gyros i smażymy. Po usmażeniu wlewamy śmietanę, dokładnie mieszamy i odstawiamy na parę godzin

Domowy Smak Jedzenia
Najprostsze placuszki jogurtowe 164

Placki fajnie się smażą, możecie do nich dodać ulubione owoce ;) Składniki: 250g jogurtu naturalnego 170g mąki pszennej  2 jajka opakowanie cukru waniliowego dżem, cukier puder lub owoce do dekoracji Jajka miksujemy lub roztrzepujemy z cukrem i jogurtem. Dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię teflonową wykładamy porcje ciasta i smażymy z obu stron. I gotowe! :) Przepis pochodzi ze strony

Czerwona Porzeczka
Sałatka warstwowa - GYROS 204

grubych oczkach i rozłożyć na sosie. Kapustę pekińską przekroić na pół i pokroić w cieniutkie paseczki , a następnie rozsypać na wierzchu sałatki, tworząc kolejną warstwę. Na wierzchu ułożyć do dekoracji 2 jajka pokrojone w ćwiartki i przyozdobić kilkoma pomidorkami koktajlowymi.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
WYTRAWNE EKLERY Z KREMOWYM MUSEM Z PASZTETU I CHILI 228

jajka SKŁADNIKI NA MUS: 3 opakowania Pasztetu Wielkopolskiego Profi z drobiem 125 g kremowego twarożku płatki chili do smaku 1/3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól świeżo zmielony pieprz DO DEKORACJI: ulubione warzywa WYKONANIE: EKLERY: W garnuszku z grubym dnem zagotuj wodę z masłem. Zdejmij garnek z ognia i dodaj do niego mąkę, a następnie drewnianą łyżką wymieszaj całość

Słodko-Słony Świat Ilony
ZUPA – KREM Z KUREK Z KOPERKOWYMI PTYSIAMI 204

ZUPA / KREM: Kurki płuczemy, oczyszczamy z piasku. W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną drobno cebulę oraz kurki – przesmażamy kilka minut, a następnie zalewamy bulionem ( kilka możemy odłożyć do dekoracji ). Dusimy ok. 20 minut, a następnie doprawiamy dużą szczyptą kurkumy oraz solą. Miksujemy na gładki krem i zagęszczamy serkiem kremowym naturalnym Apetina. Podajemy gorące ze świeżo upieczonymi ptysiami, natką pietruszki

Ostra na Słodko
Malinowy serniczek na zimno na spodzie z granoli 164

łyżki oleju kokosowego 200 gram twarogu półtłustego, trzykrotnie zmielonego 100 ml jogurtu naturalnego 5 łyżek miodu 500 gram malin 3 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki wrzątku kilka malin do dekoracji Granolę miksuję na pył w malakserze. Dodaję olej kokosowy i ponownie miksuję. Składniki powinny mieć strukturę mokrego piasku. Obręcze cukiernicze umieszczam na płaskim naczyniu (talerz, deska) i na dno obręczy wkładam

Mango Papaja
Letni tort z malinami, borówkami i bitą śmietaną 196

szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru Masa śmietanowa: 700 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 6 łyż ek cukru pudru 2 śmietan fixy Do dekoracji i przełożenia warstw: 2 szklanki malin 2 szklanki bi orówek 6 niedużych bez 2 batony w polewie z białej czekolady 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę

Szefowa kuchni
Malinowy Sernik na zimno ala Ptasie mleczko 213

Zapraszam wszystkich na sernik ala malinowe ptasie mleczko Składniki: 100 g herbatników 60-70 g roztopionego masła 500 g twarogu na sernik 400 g malin + do dekoracji 4 łyżki cukru pudru 200 g kremówki 30% 20 g żelatyny 1/2 opakowania galaretki malinowej papier do pieczenia mała tortownica Wykonanie: Ciasteczka rozgniatamy w blenderze i wlewamy do nich roztopione masło. Dno tortownicy

W Moim Magicznym Domu
Tarta z kremem z ricotty, mascarpone i wiśniami z syropu (Crostata alla crema con ricotta, mascarpone e amarene sciroppate) 181

złociste. Krem Miksujemy mascarpone z ricottą do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dolewamy część syropu z wiśni - 150 ml (50 ml odstawiamy do dekoracji). Krem miksujemy na gładką masę. Krem schładzamy w lodówce 1 godzinę.   Tarta Na ciasto wykładamy połowę kremu, a na niego

La grande e la piccola cuoca
Śledzie z kapustą Joli 149

zwijać w rolmopsy. Spinać wykałaczką. Na półmisku wyłożyć część surówki na to ustawiać rolmopsy, jak na zdjęciu widać, udekorować paseczkami z pora związanymi w kokardki, można użyć szczypiorku do dekoracji

kgwjanczewo
Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą 210

pomarańczowego 1/2 kg sera - polecam ser "Mój ulubiony" Wieluń (gęsty, idealny do serników) 125 g masła 1 szklanka drobnego cukru 4 jajka 1 1/2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) do dekoracji: dowolna posypka np. płatki czekoladowe Przygotowanie Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy pokrojone masło, cukier, budyń (proszek) i aromat pomarańczowy

Słodkie okruszki