dekoracje - 3179 przepisów (strona:36/212)

Knedle z truskawkami, sosem czekoladowym z miodem i orzeszkami 200

gorzkiej czekolady 1/2 szklanki soku truskawkowego 150 ml śmietanki kremowej 2 płaskie łyżki miodu lipowego Manufaktura Wielkopolska 2 łyżki posiekanych drobno orzechów arachidowych Dodatkowo: Melisa cytrynowa do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto: Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić,   zimne skręcić w maszynce do mięsa, dodać mąkę sól oraz jajka i kasze mannę , zagnieść jednolite ciasto. Odrywać po kawałku spłaszczając

Wanilia i Kardamon
Ciasto Sama słodycz 176

stałości 😊   Tym razem zdecydowałam się na upieczenie kruchego ciacha z prawdziwym, domowym masłem, przełożone mlecznym, „karpatkowym” kremem i domowym kajmakiem. Przełamanie smaku to dżem porzeczkowy. Bakalie dopełniły wielkanocnej dekoracji, ale równie dobrze ciacho można przyozdobić małymi kleksami polewy czekoladowej- wtedy smakuje bardziej jak Twix 😊 Składniki na ciasto kruche : 1/2  kg mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 3 żółtka

Domowe ciasta
Ciasto Truskawkowe ze Śmietaną 419

oleju 2 łyżki kakao SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 500ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody 2-3 łyżki cukru pudru DODATKOWO: około 600g truskawek beziki do dekoracji firmy BRZEŚĆ (od niedawna nowość na rynku) WYKONANIE: 1. Ubić białka, dodać cukier, żółtka, mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia, olej, kakao. 2. Ubity biszkopt wylać na tortownice, piec

Dziś Ja gotuje
Krówki weselne – spraw by było wyjątkowo 187

datę zaślubin, a po wewnętrznej stronie szczegóły dotyczące miejsca, w których odbędzie się ceremonia i wesele. Do tego eleganckie pudełeczko. Tak przygotowane zaproszenia – personalizowane krówki miło zaskoczą każdego. Dekoracja stołu i podziękowania dla gości Para Młoda zawsze dba o każdy szczegół, wszystko musi do siebie pasować i nawiązywać do przyjętego motywu ślubnego. I tu również sprawdzą się krówki ślubne

Słodkie okruszki
Martini drink 132

wytrawnego wermutu (np. firmy Martini lub Cinzano – ma być koniecznie biały, wytrawny, a nie słodki!) kilka kostek lodu (2-3) Dodatkowo potrzebne będą: szkło: kieliszek koktajlowy do Martini dekoracja: oliwki zielone lub spiralka ze skórki cytryny (czyli lemon twist), niektórzy natomiast dodają cebulkę koktajlową (Gibson Martini) ewentualnie: shaker, słoik z nakrętką lub mieszadło Martini można przygotować w wersji wstrząśniętej

Kulinarne Przeboje
Fast Fish Food – czyli błyskawiczny makaron z łososiem w sosie śmietanowym 221

śmietany 18% opcjonalnie 50 ml wody szczypta mielonej kolendry – jeśli masz świeżą to będzie dużo lepsza : ) ½ łyżeczki białego pieprzu (może być też czarny mielony) ¼ łyżeczki soli opcjonalnie do dekoracji: listki kolendry Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀 Znajdziesz mnie również na Instagramie

Eat me! Fit me!
Sernik z kremem i owocami 164

łyżki soku wyciśniętego z cytryny 4 jajka szczypta soli 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 galaretka o dowolnym smaku (u mnie owoce leśne) dowolne owoce do dekoracji (u mnie jagody i maliny) WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Formę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia podwijając boki

Passions hobbies life
Ekspresowa Kokosowo - Jagodowa Babka 180

greckiego lub kwaśnej śmietany dwie garście jagód (dałam mrożone) polewa czekoladowa: 5 łyżeczek cukru 20 g masła 1 łyżka zimnego mleka 2 czubate łyżeczki kakao czekoladowe jajeczka do dekoracji  1. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą piankę. 2. Następnie dodajemy jogurt oraz   przesianą   mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. W trakcie mieszania dolewamy roztopione masło i wiórki

Gotowanie...to proste !
Mazurek z karmelizowaną skórką pomarańczową 168

cukru pudru 2 żółtka szczypta soli   Masa pomarańczowa: 3 spore pomarańcze 250 g dżemu pomarańczowego lub brzoskwiniowego 1/2 szklanki cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki wody   Dekoracja: 1 czekolada deserowa ciemna 1 czekolada biała 2 łyżki masła 100 g płatków migdałów   Sposób przygotowania:   Przygotuj spód mazurka. Wymieszaj wszystkie składniki sypkie czyli: mąka Basia Tortowa Extra , mąka

kuron.com.pl
Sałata masłowa z rzodkiewką, ogórkiem i koperkiem w sosie jogurtowym 164

małych rzodkiewek 2 małe ogórki gruntowe 1 mała czerwona cebula sól, pieprz sos jogurtowy 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego 3 łyżki śmietany 18% sól cukier sok z cytryny do dekoracji posiekany koperek Sałatę umyć, osuszyć i rozerwać na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w cienkie piórka. Rzodkiewki umyć i pokroić w cienkie plasterki. Ogórki umyć, obrać

Ugotować
SERNIK Z MANGO I KWIATAMI FORSYCJI 166

opcjonalnie) POLEWA: -350 gram mango zmiksowanego na gładko -50 ml soku z granatu -garść kwiatów forsycji (zmiksowanych z mango) -pół łyżeczki suszonego imbiru -3 łyżeczki żelatyny -kwiaty forsycji do dekoracji P RZYGOTUJ SITO WYŁOŻONE GAZĄ , umieść na nim jogurt aby zrobił się gęsty. MAŁĄ TORTOWNICĘ (17 cm) wyłóż folią spożywczą. WYMIESZAJ pokruszone herbatniki z rozpuszczonym masłem, wyłóż dno tortownicy mocno

Kuchnia bezglutenowa Loli
Tort szpinakowy z jogurtowo-jagodowym kremem. 170

owocami. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Przestudzoną wlewamy do jogurtu i dokładnie miksujemy. 6. Przekładanie: Następnie kremem przekładamy krążki ciasta smarując również cieniutko wierzch i boki. 7. Dekoracja: Tort dekorujemy pokruszonym ciastem i kwiatami. Następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia. 8. Podanie: Dobrze stężony tort kroimy i podajemy, a ja smacznego życzę. Moje rady: Można

Izabelawkuchni
Babka drożdżowa nadziana rodzynkami 153

łyżki drobnego cukru niepełna 1/2 szklanki mleka (100 ml) 3/4 kostki masła (150 g) 3 jajka (rozmiar L) 1/2 szklanki rodzynek (70 g) szczypta soli do dekoracji 1 szklanka cukru pudru + 1,5-2 łyżki przegotowanej wody kolorowe orzeszki Na samym początku przygotować rozczyn. Mleko lekko podgrzać. Do mleka dodać 1 łyżkę mąki, 1 łyżkę cukru i pokruszone drożdże. Składniki

Ugotować
Babeczki do koszyczka 179

cukru waniliowego 250g roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: czekoladowa (50g czekolady mlecznej lub deserowej + kilka łyżek mleka) lukier (pół szklanki cukru pudru + kilka łyżeczek słodkiej śmietanki) Dekoracja: Do wyboru: żurawina, suszone migdały (lub inne owoce), płatki migdałowe, orzechy, różne posypki, itp.     *** Mąki przesiewamy do miski razem z proszkiem do pieczenia, mieszamy *** *** Jajka miksujemy razem

Blog z Apetytem
JAJKA BARWIONE W KONCENTRACIE BARSZCZU 186

przybyli byli zachwyceni efektem. Składniki: * 5 jajek  * pół szklanki koncentratu barszczu (użyłam  Orzech ) * 1 szklanka wody * 4 łyżeczki majonezu * sól i pieprz do smaku * kiełki rzeżuchy do dekoracji Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Do miski wlać koncentrat barszczu i wodę, wymieszać. Jajka zanurzyć w płynie i pozostawić je tam na około godzinę (jajka

Zrób to smacznie