dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:101/571)

Śledź w śmietanie z jabłkiem 182

dowierzam, że właśnie przedstawiam Wam jeden z moich najgorszych koszmarów kulinarnych. Śledzie w śmietanie. To danie podawane w szkolnej stołówce sprawiło, że przez wiele lat nie ruszałam śledzi. Tamte były okropne. Do dziś na myśl o zestawie śledź w śmietanie i gorące ziemniaki puchnie mi gardło. Serio. Na obiady chodziłam z koleżanką, która do śledzi miała podobny stosunek. Niestety

Pełny talerz
Jarmuż na zdrowie 227

względu na substancje odżywcze), aż nabiorą złotego koloru (uwaga, lubią przywierać do patelni). Podajemy na gorąco- w oryginale z bekonem i salsą, ja jednak zrezygnowałam z tych dodatków i też były pyszne. Ziemniaki są świetnym tłem dla ostrego jarmużu. Szybkie, smaczne danie, a do takiego kotleta można również wrócić za jakiś czas i zjeść go na zimno

les mirabelles
Kasza jaglana z powidłami 205

kasza jest doskonałym, sycącym i w mojej ocenie bardzo smacznym daniem na śniadanie lub kolację. 1 szklanka kaszy jaglanej 3 szklanki mleka 1 łyżeczka masła 1 łyżka cukru (może być z dodatkiem wanilii) 1/2 szklanki przegotowanej gorącej wody powidła śliwkowe ze śliwek węgierek lub inne ulubione płatki migdałowe gorąca woda do płukania kaszy Kaszę przepłukać zimną, a następnie

Kuchcik gotuje
Kurkowy sezon ! - Tagliatelle z kurkami 165

każdy może wybrać się samodzielnie na zbiory :) Przy okazji zażyć świeżego powietrza, odstresować się. Polecamy gorąco ! Poczujcie zapach lasu i grzybów :)  Myślicie już o wyprawie po kurki ? Włosi mają swoje "Tagliatelle con funghi porcini", czyli po naszemu makaron z borowikami. Znane danie z kuchni włoskiej, ale co tam. My swoje pomysły mamy również. Domyślamy się, że Ameryki

vegetanie
Pyszna kanapka z kurczakiem 398

Kiedy siedzimy długie godziny w pracy, czy szkole, czas zdaję się płynąć niesamowicie wolno. Towarzyszy nam często przy tym okropny głód;-) Założę się, że u znacznej

Kuchnia Pełna Pasji
Trochę ulepszona opalona granola Sophie Dahl 207

niepowtarzalną historią. Czasami miałam wrażenie, że pomiędzy swoimi słowami ukryła zapach i delikatny smak każdego dania. Jest taka dobra! Ta granola to naprawdę kwintesencja domowego ogniska. Kiedy się piecze, wypełnia dom całunem cynamonu, musisz powstrzymywać się, by nie włożyć łapki do gorącego piekarnika i nie podkraść trochę. Jest zdrowa, jest chrupiąca, jest słodkawa, jest... po prostu IDEALNA

Gotowanie to kochanie
Japońskie kuleczki mięsne 232

minut redukując sos o ok. 1/3 objętości. Na patelni z grubym dnem rozgrzewamy olej (dałam arachidowy). Na rozgrzany olej wrzucamy kuleczki i często obracając obsmażamy do równomiernego zrumienienia. Obsmażone kulki przekładamy do sosu Tare, dokładnie obtaczamy i ponownie przekładamy na gorącą patelnię na 3-4 minuty, aż sos wyschnie. Proces powtarzamy 3 razy, aż kulki nabiorą złotobrązowego koloru. Gotowe odkładamy

mojewypiekiinietylko
Łosoś z sosem żurawinowym i makaronem z pistacjowym pesto 233

wersję pieczoną w foli, podawaną z makaronem pappardelle w pistacjowym pesto oraz z sosem żurawinowym. Danie przygotujecie ekspresowo, a na pewno nie będzie banalne. W takiej postaci możecie zaserwować również łososia na niedzielnym obiedzie, będzie smakowało zarówno dorosłym jak i dzieciom:) Gorąco polecam! SKŁADNIKI na 2 porcje: 1 filet z łososia (około 300 g) 1/4 szklanki oliwy

Słodko-Słony Świat Ilony
TALARKI Z BURAKA Z KOZIM SEREM, ŻURAWINĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI 199

niepowtarzalnego wyrazu! Wierzcie mi na słowo, są po prostu genialne:) Gorąco polecam! SKŁADNIKI (porcja dla 3 osób): 3 średniej wielkości buraki 1,7 l wody 5 łyżeczek cukru 5 łyżek octu jabłkowego (można użyć spirytusowego i dać wtedy o 1 łyżkę mniej) 10 dag koziego sera filiżanka żurawiny ze słoiczka orzechy włoskie sól, pieprz

Słodko-Słony Świat Ilony
PULPETY W SOSIE MYŚLIWSKIM 162

razu przypadł mi do gustu i postanowiłam wypróbować. Nie żałuję i powiem więcej : gorąco polecam! Już sam sos jest pyszny: gęsty od warzyw, treściwy, mocno doprawiony, a jak jeszcze dorzucimy do niego puszyste, delikatne pulpeciki, to mmm...   Bardzo smaczne danie, lekko przeze mnie zmienione. Wędlinę, którą w oryginale dodaje się do sosu zastąpiłam czerwoną papryką. Składniki: 600g

Walijskie Pichcenie
papryka żółta marynowana... 189

części i w misce posypać solą, odstawić na całą noc teraz paprykę z miski dać na sito, aby woda puszczona odciekła dobrze do wyparzonych słoików wkładać części papryki i do każdego słoika wlać po łyżeczce oleju rzepakowego zagotować marynatę i gorącą wlać do słoików, podokładać także składniki z marynaty do słoików po 30 minutach gdy się odpowietrzą bąbelki to zamknąć

W Mojej Kuchni Lubię
zielona papryka marynowana... 997

części i w misce posypać solą, odstawić na całą noc teraz paprykę z miski dać na sito, aby woda puszczona odciekła dobrze do wyparzonych słoików wkładać części papryki i do każdego słoika wlać po łyżce oleju rzepakowego zagotować marynatę i gorącą wlać do słoików, podokładać także składniki z marynaty do słoików po 30 minutach gdy się odpowietrzą bąbelki to zamknąć

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto bez pieczenia -z malinami i kaszą manną 268

mleka 200 g masła 1 szkl. cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szkl. kaszy manny [ można dać ciut więcej] maliny 1 galaretka Galaretkę rozpuścić w 500 ml wody, odstawić do ostudzenia.Wafel wyłożyc do tortownicy.W garnku zagotować mleko z cukrami i masłem. Do gorącego dodać szklankę kaszy manny, zagotować. Pogotować około minuty lub dwóch od momentu zagotowania, mieszając, do otrzymania gęstej

Moje domowe kucharzenie
WAKACYJNY CHŁODNIK. 272

Upał, żar leje się z nieba, słupek rtęci czerwieni się z gorąca. Tak powinno wyglądać lato! A zamiast tego za oknem szaro, buro i deszczowo. Szykuję się jednak na wyższe temperatury i słoneczną falę szczęścia. Wymyślam orzeźwiające dania. Najlepszy na upał jest lekki chłodnik. Niestety praca pochłania mnie ostatnio bez reszty, czasu na gotowanie jest jakby mniej

W kuchni Karmel-itki
Racuchy drożdżowe z kremem malinowym 275

dekoracji 1/4 szklanki cukru 125g serka mascarpone Maliny zasypać w garnuszku cukrem i podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, a maliny rozpadną. Należy mieszać co jakiś czas. Gorące przetrzeć przez sito i odstawić do wystudzenia. Można to zrobić w czasie, kiedy ciasto na racuchy odstawimy do wyrośnięcia. Zrobić zaczyn z drożdży, ciepłego mleka, 1 łyżki cukru(...)Krem również można przygotować wcześniej. Przed smażeniem ciasto powinno się nieco ocieplić. Ciasto można też przygotować rano przed wyjściem do pracy. Kategoria: Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Desery , DLA DZIECI , Naleśniki, gofry, placuszki , SŁODKO Tagged: drożdże , maliny , mascarpone

https:KKuchniaMniam